Blogg

Använd en SEO-byrå för att nå kunderna

12 dec 2018

Hur ska man kunna sälja exempelvis hälsokost om man aldrig syns? Det är precis som med allt annat. Som mindre företagare så tävlar man hela tiden med större aktörer och i det här fallet så handlar det om våra apotek och exempelvis gymgrossister. Även om du har en produkt som är dokumenterad bra att använda i samband med exempelvis träning så kommer den att trängas med med andra produkter. Även om dessa är sämre så är det troligt att kunden kommer att välja dem; av den enkla anledningen att din produkt inte alls syns.

Det är där man måste börja. Hur kan du få din produkt att synas? Idag så har vi övergett den klassiska marknadsföringen. Det är bra för mindre företag då man inte behöver någon enorm budget och marknadsföringskampanj för att nå potentiella kunder. Kort sagt: du behöver inte anlita någon ur familjen Wahlgren för en svindyr kampanj där en tråkig reklam syns varenda kväll på våra reklamkanaler. Du behöver heller inte annonsera i större tidningar.

Istället så går du dit kunderna finns: på internet i allmänhet och på Google i synnerhet. Något som du kommer att behöva professionell hjälp för och som kommer att kosta dig pengar - men den kostnaden är en bråkdel av de tidigare exempel vi gav. Det handlar om att anlita en SEO-byrå.

Sökmotoroptimering gör att din produkt syns

Hur söker vi tjänster och produkter idag? Oavsett om du behöver en ny cykel, laga en punktering eller få hjälp med att öka din muskelmassa så kommer du att använda din mobiltelefon för att söka information på internet. Du kanske skriver in - Öka muskelmassa - i Googles sökfält och därefter så får du förslag presenterade för dig. Vissa innehåller träningstips, andra produkter som kan hjälpa dig. Dessa presenteras efter relevans och utgår efter de algoritmer som Google använder sig av.

En SEO-byrå har kunskapen och verktygen för att då just ditt företag och din produkt att ranka högst upp. Så, om en kund skulle söka efter detta specifika mål som ligger i att öka muskelmassa och där du säljer en produkt som är dokumenterat god för just detta så kan kunden i fråga också komma i kontakt med din produkt på ett mer påtagligt sätt. Detta även om en gymgrossist lagt flera hundratusentals kronor på att få sina produkter att synas. Relevans räknas och likaså utförlig information samt unika texter - allt detta, tillsammans med avancerade länksystem, kan en professionell SEO-byrå hjälpa dig med.

Långsiktighet och tålamod krävs

Sökmotoroptimering handlar om långsiktiga resultat. Det är fullt möjligt att pumpa upp en produkt under ett specifikt sökord och få detta att ranka högt - men bara under en viss, kort tid. Google kan ta bort sidor också och få dessa att sjunka långt ner i resultaten. Man måste följa regler som finns inom sökmotoroptimering också, annars så kommer man - förr eller senare - att straffas. Då är det också svårt att komma tillbaka. Upp som en sol, ner som en pannkaka.

Vi skulle därför mana till tålamod och ett mer långsiktigt tänk. Det kan ta lite tid att nå den åtråvärda förstasidan genom korrekt sökmotoroptimering - men om man väl gör det så är det också troligt att man är där för att stanna; något som på sikt innebär fler kunder och ännu fler träffar under det specifika sökord man betalat för.

Ta hand om ditt djur – utan att behöva betala för mycket

8 dec 2018

Precis som männkattiskor kan djur bli sjuka och behöva vård. Exakt hur det ser ut med regler och möjligheter skiljer sig dock lite, från hur det ser ut för människor. Visste du till exempel att det kan skilja rejält i pris för en hälsoundersökning hos en veterinär? En veterinär i Järfälla skulle till exempel kunna ta hälften av det en veterinär i centrala Stockholm gör. Kort sagt – det finns olika vägar till lite mer kostnadseffektiv djurvård. Här ger vi ett par exempel på hur det kan gå till.

Jämför djurförsäkringar

Det finns mängder av aktörer idag som erbjuder djurförsäkringar. Ett exempel på något att granska är självriskperioden. Många hundförsäkringar erbjuder till exempel en självriskperiod på ett helt år, medan andra erbjuder 125 dagar. Självriskperiod innebär att du endast betalar den fasta självrisken en gång, om du har fler veterinärbesök eller utgifter under perioden.

Sedan bör givetvis också månadsavgift och den fasta självrisken jämföras. Det här kan variera ganska mycket. Självklart gäller som vanligt att en högre självrisk innebär en lägre månadskostnad – och vice versa.

Besök veterinären på nätet

Säg att du bor längst ut i Järfälla och har din närmsta veterinär någon mil bort (visserligen finns dock ganska många veterinärer i Järfälla, men jämfört med till exempel centrala Stockholm är det relativt få). Att helt enkelt slå upp datorn och kontakta en veterinär på nätet är en metod du då kan använda för att spara såväl tid som bränslekostnader. Det är enkelt och går snabbt. Givetvis tar kliniken ut en avgift för ditt virtuella besök.

Tänk på att det inte är alla problem som kan lösas genom nätet. Ibland måste djuret helt enkelt få vård på plats. Dock är det ett bra sätt att få rådgivning om ärendet inte är akut. Du kan få rekommendationer på mediciner eller kanske få rådet att du faktiskt behöver åka in till en veterinär i alla fall.

Jämför priser

För enklare utrustning som kan främja hundens hälsa, finns det mängder av aktörer att välja mellan. En enkel prisjämförelse gör att du kan spara ganska många kronor på att välja den butik som är billigast. Tänk på att inte enbart se på priset – kolla också upp själva produkten i sig. Titta på omdömen och recensioner för att se om det verkar vara av hög kvalitet – om så är fallet, kan du utan oro köpa den i en lite billigare butik. Bor du i en större stad som Stockholm, eller i Järfälla eller Nacka, har du säkerligen många djurbutiker ganska nära vars produkter du kan jämföra.

Om du däremot bor ute på glesbygden kanske det är mer lämpligt att jämföra produkterna på nätet. Det här är givetvis något du kan göra om du bor i Järfälla också. Det är en enkel och snabb metod för att hitta låga priser. Som bekant finns många prisjämförelsehemsidor på nätet där du helt sonika kan söka efter en produkt och få upp vad olika butiker tar betalt för den.

veterinärjärfälla.se är en vetarinärmottagning som tar emot hundar och katter på bästa sätt.

Hur påverkar din livsstil en vårdnadstvist

13 nov 2018

Det sker en ökning av antalet vårdnadstvister i Sverige. Under de senaste tio åren har antalet fall nästan fördubblats; något som rimligen även hör ihop med att antalet skilsmässor också ökat kraftigt. Granskar man en vårdnadstvist närmare så är det - enligt många sakkunniga jurister inom familjerätt - inte det faktum att de inträffar som är det stora dilemmat.

Det är hur de ter sig som är det stora problemet. Man menar att tonläget har höjts och att temperaturen har nått en så pass hög nivå att det hela blivit betydligt mer otrevligt. Där man förr kunde kommunicera och se till det viktigaste i en vårdnadstvist - barnen - så handlar det idag om hårda ord, större aggressioner och rena karaktärsmord. Många menar på att detta är en följd av att dagens föräldrar är födda på 70- och 80-talet och att det handlar om en ren generationsfråga där mer egoism finns och där man hellre ser till egen vinning än vad som är bäst för sina barn. Så kan det vara, men där ska man även säga att det handlar om en generalisering.

Är begreppet samarbetsproblem för diffust?

En annan viktig aspekt kring varför en vårdnadstvist blivit hårdare och tuffare handlar om rättens bedömning. Enligt många jurister så går det här åt båda håll. Å ena sidan så handlar det om att man alltid ser till barnets bästa - något om i rent juridisk mening innebär att barnen ska rätt till umgänge med båda sina föräldrar - oavsett hur situationen ser ut.

Å andra sidan pekar många på att man ser saken ur det totalt diametrala perspektivet och i och med detta kan bortse från exempelvis pappan och alltid döma till mammans fördel. Faktum är att det finns visst fog för det senare. I många fall så slutar en vårdnadstvist med att mamman tilldelas ensam vårdnad och rent statistisk så är det betydligt vanligare än det motsatta scenariot.

Ett tredje problem och en alternativ förklaring till varför en vårdnadstvist är troligare idag än förr och varför mamman ofta kan tilldelas vårdnaden handlar om samarbetsproblem. Sedan det blev möjligt att använda samarbetsproblem som ett skäl så har också en ökning skett - det går inte att förneka. Problemet med detta är att begreppet är så pass brett att det blir omöjligt att bena ut.

Vad är ett samarbetsproblem egentligen? Handlar det om att den ena föräldern är svår att kommunicera med, handlar det om problematik vid hämtning/lämning, handlar det om att man hela tiden försvårar eller finns det andra aspekter som även de kan räknas?

Om en pappa har en mer alternativ livsstil som kanske är lite mer tillbakalutad och där klockan och scheman inte följs slaviskt - är han då per automatik en dålig vårdnadshavare och går att peta in under anledningen samarbetsproblem vid en vårdnadstvist? Rent juridiskt - ja. Det är också en del av problemet, enligt oss.

Man tar inte hänsyn till mänskliga värden och personlighetsdrag i den grad man borde. Anger man samarbetsproblem som skäl så bör det även tas större hänsyn till människan och inte enbart det faktum att exempelvis pappan har en lite mer disträ hållning till fasta tider. Något som man, faktiskt, kan få hjälp med också.

Finns det någon alternativ behandling mot åderbråck?

25 okt 2018

Det finns en åkomma som drabbar många av oss och som verkligen kan påverka våra liv negativt. Åderbråck kan dels innebära att man upplever benen som tunga, att man känner viss smärta och att man kan drabbas av svullnad och bensår.

Det stora problemet ligger dock i det rent estetiska och förklaras av att ett åderbråck är allt annat än tilltalande för ögat. Det är stort, det är blått, det sticker ut och det är något som verkligen syns. För många drabbade så är både kjol och shorts uteslutet och en dag på stranden är en ren utopi.

Det handlar inte om fåfänga, det handlar om rena komplex. Ett åderbråck drar till sig uppmärksamhet och även om det är en vanlig åkomma - ungefär var tredje svensk drabbas - så är det inte desto mindre skamfyllt för det.

Traditionell kirurgi fungera bäst mot åderbråck

Kan man då bota ett åderbråck och finns det några alternativa lösningar som går utanför exempelvis kirurgi? Ja, man kan bli av med ett åderbråck och det finns några metoder som kan vara värda att nämna.

En relativt ny metod innebär att man använder sig av radiofrekvensablation där man - förenklat - stänger av venen med hjälp av värme och där man genom detta också tar bort åderbråcket i fråga. Den här metoden fungerar för vissa - men inte för alla. En annan metod går ut på att man använder laser. Även den fungerar för vissa patienter, medan den inte alls har någon större effekt för andra.

Det bästa sättet den traditionella kirurgin där man använder sig av en speciell virknålsteknik och därigenom också tar bort åderbråcket i fråga genom att dra ut blodkärlen genom små hål i benen. Låter plågsamt? Nej, det handlar om en operation som tar ungefär en timme och där man får åka hem redan samma dag. Den erbjuds på olika kliniker och den är både beprövad och effektiv. Den behandlingen skulle vi rekommendera. I övrigt så kan vi säga att det är svårt - för att inte säga omöjligt - att bli av med åderbråck. Några naturmediciner finns på marknaden som du kan prova:

 • Venestat. Finns receptfritt på Apoteket och är till stor del tillverkad av hästkastanj. Den tar du i kapselform.
 • Revena. Detta är en salva - innehållande Alun - som finns i hälsokostbutiker. Den gör så att spänningarna minskar i huden och att en del av tyngdkänslan försvinner.

Ingen av dessa tar dock bort åderbråck för ögat utan de minskar enbart besvär såsom tyngdkänsla, svullnad och värk. Vill du verkligen bli av med dina åderbråck och göra dem osynliga så är virknålstekniken bäst. Om du skulle sky kirurgi som pesten så kan stödstrumpor fungera. Dessa tar dock inte bort befintliga åderbråck, utan de lindrar dem och förhindrar uppkomsten av nya. Du får vara beredd på att bära dina stödstrumpor under resten av livet också, det ska tilläggas.

Narva Kirurg är en etablerad klinik som behandlar åderbråck med moderna metoder.

Förebygg genom motion och rörelse

Åderbråck är ärftligt till stor del. Har du åderbråck på dina ben så är det också en stor risk att dina barn kommer att drabbas. Särskilt om du är kvinna och har döttrar - till stor del så drabbas nämligen kvinnor mer än män. Det går att förebygga uppkomsten av åderbråck till viss del.

Vi ger ett tips som du kan föra vidare till dina barn: Se till att motionera. Få igång blodcirkulationen i benen och du kan minska risken för att drabbas. Kombinerar du motion på regelbunden basis med stödstrumpor så minimerar du risken för åderbråck.

Så kan du få ansiktslyft utan kniv

2 okt 2018

Det är inte alla behandlingar som syftar till att förnya eller lyfta ansiktet som behöver inbegripa en plastikoperation. En operation av en människa är ett mycket stort ingrepp i den människans kropp. Att man skär i den människans kropp, innebär ett trauma för den människan, som hon eller han måste återhämta sig från. Kroppen måste få tid och lugn att återhämta sig från en operation.

Fördelar med V-Soft lift

Därför är det ett stort steg framåt att man numera kan åtgärda skönhetsfel hos människor i stor utsträckning. Med hjälp av filler, botox och nu med den nya metoden V-Soft lift slipper man lägga sig under en skalpell och kan få ett ansiktslyft som inte inbegriper en skalpell och en plastikoperation. En operation som inbegriper en narkos, innebär att man måste få sova ut, få vård efter operationen, vara konvalescent i flera veckor efter operationen, men metoderna med filler, botox och V-Soft lift gör att man inte behöver några av de efterverkningar som en plastikperation kräver.

Visserligen får du en lokalbedövning, för att det inte ska göra ont under behandlingens gång, men du behöver inte vara sjukskriven efteråt. Du kan återgå till jobbet bara efter några timmar, efter en behandling med V-Soft lift. 

Nackdelar med V-Soft lift

Efter ungefär 24 månader kan det bli så att du behöver göra om behandlingen med  V-Soft Lift. En plastikoperation behöver inte göras om, åtminstone inte förrän efter 10-15 år, om det ens behövs då. Efter en behandling med V-Soft Lift innebär det att man kan bli lite svullen i ansiktet. Man kan även få några blåmärken i ansiktet, men de går över.

Anlita ett företag för en behandling med V-Soft lift

I centrala Stockholm finns det ett företag som använder sig av V-Soft Lift. De använder sig av polydioxanon för sitt material som de använder som trådar som de anvädner för att lyfta ansiktet med. Enkelt förklarat använder en kirurg små, tunna trådar till att forma ansiktet såsom patienten önskar. Först lägger man en tråd över det område som man vill behandla. Sedan gör man ett fint nät av trådar över det önskade området i ansiktet och går så, tills man har uppnått det man önskar. Vill man till exempel få bort påsar under ögonen, fäster kirurgen trådar under ögonen som täcker påsarna så de försvinner. Vill man till exempel få bort hud som hänger på halsen, kan kirurgen lägga trådar runt halsen, på det ställe som huden hänger ner. Det är svårt att beskriva, och borde bäst upplevas. Läs mer om metoden med V-Soft Lift genom att klicka på denna länk.

Naturliga element för fastare figur

23 sep 2018

Det finns en tydlig skillnad mellan att gå ner i vikt och att bli av med fett. Det senare är svårare, men därmed inte sagt att det förra är särskilt enkelt heller. Många vill göra gällande att övervikt och extrakilon ska placeras in på skyll-dig-själv-kontot . Då gör man det väldigt enkelt för sig. Dels så spelar genetiken en stor roll, dels så spelar ämnesomsättning en roll och dels så spelar - kanske framförallt - livsstil och vanor en roll. För att förstå det senare måste vi se till hur vårt samhälle idag ser ut.

En gemensam nämnare mellan både fattig och rik är stress. Stress är idag att anse som en folksjukdom och det är många som springer på i samma takt fram till dess att man når den berömda väggen i form av utbrändhet. Vi stressar på jobbet, vi stressar i oss mat - inte sällan snabbmat - och vi stressar även i vardagen (sociala medier skapar en väldigt stor yttre press på att allt ska vara så himla perfekt).

Stress leder till övervikt och i och med att många inte hinner vare sig träna eller äta rätts å skapas också den situation där man plötsligt ser att vågen visar siffror man inte vill se eller där man kan känna hur fett kommit på olika ställen på kroppen. Att då säga något liknande - ät bättre, träna hårdare - det är nästan att anse som en förolämpning dåd et handlar om att ändra en hel livsstil.

Det om det. Vi kan ponera att du lyckats gå ner i vikt och att du ändrat din livsstil. Du har hittat en väg till att träna på daglig basis och du har lyckats ändra dina osunda matvanor till bättre sådana (exempelvis genom att viga söndagen åt storkok där du lagar lunch för hela veckan). Grattis till din viktminskning och bra jobbat!

Omöjligt att punktbränna bort fett på egen hand

Men, det var det här med fettet. Hur du än försöker så blir du inte av med fettet runt midjan. Du har provat allt och du viger åtminstone tjugo minuter varje kväll åt att genomför magövningar av alla slag - situps, plankan, sneda magresningar och så vidare - men du har fortfarande kvar det där bältet av fett.

Det är det som är problemet. Oavsett hur mycket du tränar och tänker på din kost så kan du inte punktmarkera och bränna fett på ett specifikt ställe på kroppen. Åtminstone inte på egen hand. Däremot kan du ta hjälp och detta genom att använda ett naturligt element i form av kyla.

Coolsculpting ger dig den kropp du drömt om

En ny metod som går under namnet coolsculpting har visat sig vara välfungerande för att reducera oönskat fett på kroppen. Principen för coolsculpting innebär att man använder sig av kyla.

Med hjälp av ett munstycke så kan man frysa ned fettdepåer till en temperatur om minus åtta grader. Därefter så skapas ett vakuum och fettcellerna avlägsnas genom detta från kroppen. Det går att utföra coolsculpting var som helst på kroppen; från en dubbelhaka, till midjan och visare till höft- och rumpa. Oavsett var det sker så ser fördelarna ut som följer:

Fördelar med coolscultpting

 • Snabb behandling En behandling med coolsculpting tar mellan en- och tre timmar. Du kommer inte att bli sövd eller ens bedövas. Det gör nämligen inte ont överhuvudtaget. Många beskriver det som att få en ispåse satt på kroppen; en slags avdomning snarare än regelrätt värk. En bra beskrivning.
 • Riskfritt: Coolsculpting är en behandling som dels sker utan risk och dels även utan någon sjukskrivning. Faktum är att du redan samma dag kan återgår till arbete och den träning du vill genomföra.
 • Billigt: I jämförelse med andra ingrepp som sker i syfte att reducera fett så är coolsculpting betydligt billigare. Du får mycket för pengarna och ett resultat som är bestående. En fettcell som tas bort med hjälp av coolsculpting återkommer inte.

Att presentera alternativmedicin för tvivlare

27 aug 2018

Det finns de som glatt kastar sig över allt som är alternativt bara för sakens skull. Alternativa läkemedel, alternativa skolor, alternativa kläder, allt som inte plöjer på i mittfåran fungerar fint. Dessa människor berömmer sig av att ha ett öppet sinne och vara positivt inställda till nya lösningar. Samtidigt kan vissa av dem ha en ganska långt gående skepsis mot beprövad forskning och vetenskap och förknippar den med konspirationer i syfte att snärja människan. En komplicerad världsbild och livsstil som så klart har både för- nackdelar.

På andra sidan spektrumet av livsåskådningar har vi skeptikerna, de som absolut inte tänker testa en ny medicin förrän effekten är grundligt fastställd i korrekta patientundersökningar och har publicerats i erkända läkartidningar. För dem är alternativmedicin en styggelse, och de som saluför och använder dem är inget annat än ett gäng hippies som borde klippa sig och skaffa jobb.

Det går att se saker från två håll

Det två världarna kommer naturligtvis aldrig att förenas utan denna konflikt speglar bara det som är det centrala hos människan: vi är alla olika. De flesta människor äger dock förmågan att nyansera saker och ting och kanske se saker för vad de verkligen är. Även om man är alternativt lagd kanske man inte behöver tro att vaccin är ett sätt att kontrollera våra hjärnor utan i stället ge sitt barn skydd mot sjukdomar som mässling och polio. Och den som ser med skepsis på alternativmedicin kanske faktiskt ändå kunde öppna ögonen för att vissa metoder faktiskt kan fungera.

En god presentationsteknik

Att övertyga skeptiker om att pröva en alternativ medicin när inget annat fungerar är en i grunden god tanke. Men den kräver ett visst mått av övertalning, och för att övertala någon att gå emot sina principer görs inte utan goda kunskaper i presentationsteknik och retorik. God presentationsteknik innebär att man kan tala på ett övertygande sätt, lugnt och utan stress, och föra ett logiskt och sammanhängande resonemang kring varför den här medicinen faktiskt kan fungera.

Håll dig till vad du vet

Genvägar och blufförsök ska undvikas, om du inte kan bevisa att ”det har funkat för en massa människor” så ska du inte säga det. Du ska hålla dig till vad du vet, vilket innebär att du antagligen får vara beredd på att läsa på en hel del, och att göra det källkritiskt. Du måste kunna hitta tydliga bevis på att medicinen faktiskt kan fungera. Alternativ medicin grundar sig också på naturlagarna, den är inte magisk. Om en medicin inte innehåller något som kan föranleda en att tro att den kan ha läkande egenskaper, är det kanske inte så troligt att den kommer att fungera.

Hjälp till att flytta gränser

Att kunna övertyga människor i syfte att hjälpa dem och få dem att vidga sina vyer är viktigt. Vill du lära dig mer om detta ska du gå en kurs i presentationsteknik. Kurser i retorik och presentationsteknik hålls på många platser i landet, även på universiteten. Genom att lära dig bemästra din röst, tonfall och kroppsspråk kommer du att kunna hjälpa människor som låst sig vid ett visst tankesätt att återfå sin nyfikenhet och upptäcka ”den andra sidan”, vare sig det gäller människor som har låst sig vid det ”alternativa” eller ”förnuftet”.

Så blir du av med muffinsmage och dubbelhaka

9 aug 2018

Många, både kvinnor och män, lider i det tysta av alltför mycket fett kring midja och mage. De kanske har normalt stora ben och rumpa, armar och i övrigt en helt normal kropp. Däremot har de kvar en mage som står rakt ut. Drar de sedan på sig ett par jeans, eller vanliga byxor, dras magen upp och "väller" ut över jeanslinningen. Det är så formen på magen blir som en muffins; smal nertill, bred upp till och sedan har magen kanter som går över byxlinningen. Det är inte roligt. Drar de sedan på sig en tröja, syns magen bukta ut över byxorna. Då är det goda nyheter; det går att bli av med muffinsmagen. Många tänker på fettsugning som något endast mycket feta människor gör. Sanningen är den att det sällan är särskilt effektivt att göra en fettsugning på mycket feta människor. Då är det mer framgångsrikt att göra en fettsugning på den som endast har några kilos övervikt.

Överviktiga bör komma till rätta med de problemen

Den som är överviktig bör ändra sina matvanor för att långsamt ställa om till en bättre livsstil. Den som äter för mycket, och har gjort det till sin livsstil, bör först komma till rätta med de problemen i stället för att få en fettsugning. Har personen inte ändrat livsstil, är det endast månader som återstår innan de är tillbaka i samma vikt som de var, innan fettsugningen. Paradoxalt nog, är fettsugning mest lämpad för dem som inte har så mycket fett. En del opererar magsäcken och gör öppningen mindre. Det är också ett vanskligt sätt att få en person att gå ner i vikt. Magsäcken är töjbar och kan anpassas efter de förhållanden som den utsätts för. Får den minder mängd mat, anpassar den sig efter det. Får den mer mat, töjer den ut sig. Det är därför en magsäcksoperation inte heller är svaret för den som är överviktig. Som vi ser det är de flesta problem mentala, när det kommer till kraftig övervikt.

Fettsugning för stora magar och stora hakor

Summasummarum är slutsatsen den att fettsugning passar bäst om man har till exempel en muffinsmage eller en dubbelhaka. Det är då man kan komma till rätta med de överblivna fettet och få en kropp som man kan vara nöjd med och med en mage som inte behöver "svälla" över byxkanten. Det är nämligen sällan man kommer till rätta just med muffinsmagen och dubbelhakan med hjälp av träning. Läs mer om behandlingen på http://www.fettsugningstockholm.com.

Hårborttagning med laser - ett alternativ som fungerar

18 jul 2018

Om man ser till olika produkter och behandlingar som finns för att få mer hår så handlar det om tretton på ett dussin. Man vet att många män har problem med att tappa sitt hår, man vet att många är beredda att betala dyra pengar och man kan således ha en stor vinning av att som klinik, mottagning eller som aktör inom läkemedelsindustrin erbjuda sina tjänster och produkter.

Då det kommer till det motsatta dock, då är utbudet och urvalet inte fullt lika stort. Att lida av generande hårväxt på någon del av kroppen drabbar såväl kvinnor som män och gemensamt mellan alla drabbade är följande: få av de metoder som erbjuds fungerar. I många fall handlar det om extrema kostnader på sikt. Ska du raka området, vaxa eller använda någonting annat i syfte att bli hårfri - ja, då får du räkna med att betala ganska dyrt hela tiden.

Vare sig rakning eller vaxning ger ett permanent resultat - tvärtom så kan det stimulera hårväxten och ge både starkare och grövre hårstrån. Där kan man tala om att kasta pengar rakt ner i sjön. Det kan man däremot inte göra om en metod som de facto fungerar och som ger ett permanent resultat - en hårborttagning med laser.

Förvisso kostar en hårborttagning med laser ganska mycket pengar; men det handlar om en initial summa som alltså gör att man slipper hår på exempelvis ryggen i framtiden. Därför är det att anse som en investering. Slår du ut kostnaden för att köpa vax eller rakhyvlar för resten av livet - ja, då förstår du också varför en hårborttagning med laser är att föredra och varför den högre - initiala - kostnaden kommer med ett värde.

Är du rätt kandidat? Boka tid för konsultation

Det finns några saker att tänka på gällande en hårborttagning med laser. För det första så handlar det om en tid av uppoffring. Det är inte bara att besöka en klinik i Stockholm och få en behandling utförd. Nej, beroende på hur tjockt håret är, hur stor del av området det täcker samt vilket område det handlar om så får man räkna med att det tar minst tre och upp till sju olika behandlingstillfällen innan håret är borta. Varje behandling tar ungefär tjugo minuter och är smärtfri.

I och med att man bränner bort hårsäckarna med hjälp av laser så måste hårsäckarna i fråga vara i en aktiv fas. Konkret så innebär det att det tillkommer en vila mellan varje behandling. Det brukar normalt vara en månad - men i vissa fall kan en vila på upp till tio veckor ordineras. Ser man en hårborttagning med laser ur detta perspektiv så upptäcker man att det inte är en snabb lösning och att det samtidigt handlar om en seriös behandlingsform.

Något som ytterligare förstärks av den noggrannhet som kliniker intar. Alla passar inte för denna behandling. Pigment och färg på håret är avgörande kring huruvida en person bedöms som en god kandidat medan en annan får söka sig till andra lösningar. Optimalt ska du ha ljusare pigment och mörkare hår. Är du mörkhyad eller har mörkt pigment och ljust hår så kommer en hårborttagning med laser att fungera sämre - eller inte alls. Detsamma gäller personer vars kroppar är täckta av tatueringar. Vi skulle verkligen rekommendera behandlingen i fråga och uppmana dig som lider av generande hårväxt att boka in en tid för en första konsultation.

Läs mer: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se.

Elallergi – myt eller verklighet?

3 jul 2018

Elallergi, eller elöverkänslighet, är en mycket omdebatterad företeelse som vissa vill kalla folksjukdom, medan andra vill kalla den, för att använda ett uttryck i tiden - ”fake news”. Människor i Sverige och över hela världen lider av åkommor som stress, hudutslag och huvudvärk som de anser sig vara rotade i en långvarig exponering av magnet- och kraftfält orsakade av vanlig hushållsel.

Bara här i Göteborg finns en stor grupp människor som upplever sig lida av elöverkänslighet. Samtidigt är den officiella hållningen från myndigheter, läkare och forskare att elöverkänslighet inte existerar, eller i alla fall inte kunnat bevisas, trots omfattande forskning. Ingen av de som säger sig lida av elallergi i Göteborg är elektriker.

Ett ganska nytt problem

Rapporter om elöverkänslighet började komma på 80-talet, och sammankopplades med bildskärmar till datorer, som då var en helt ny företeelse i arbetslivet. Det var medlemmar i fackförbundet TCO, som organiserar många tjänstemän, som klagade på huvudvärk och stressymtom som de kopplade samman med arbetet framför skärmarna. Trots att inga kopplingar kunde göras till att det var strålningen från skärmarna som orsakade besvären, lyckades TCO få igenom en standard för bildskärmar som begränsade strålningen, den så kallade TCP-standarden.

Sedan dess har rapporter om elallergi varit vanligt förekommande i medier, både i Sverige och utomlands, med en kulmen på nittiotalet. Sedan omfattande forskning utförts, som inte på något vis kunnat koppla strålning från elektronisk utrustning till fysiska besvär, har dock de flesta myndigheter världen över valt att hålla en skeptisk linje till elöverkänslighet. Det existerar helt enkelt inte, och personer med elallergi

Nocebo-effekt

Det råder inget tvivel om att de personer som uppfattar sig lida av elallergi har ont. Däremot skiljer sig uppfattningen om orsaken tillsmärtan mellan de drabbade oh läkare och forskare. Enligt medicinska experter är smärtan relaterad till en så kallad nocebo-effekt och betingning. De drabbade har lärt kroppen att reagera negativt de då tror att de befinner sig i närheten av ett elektromagnetiskt fält.

Att det skulle kunna vara på det här viset bevisas också av att många blindtest utförts på människor som säger sig lida av elöverkänslighet. Man har helt enkelt påstått för ett visst antal utvalda personer att de befunnit sig i närheten av en elektronisk apparat, trots att de inte gjort det, och personerna har ändå påstått sig drabbas av svår huvudvärk. På samma sätt har personer utsatts för elektromagnetiska fält när de trott sig vara skyddade, utan att uppvisa några symtom. Det är ganska talande att ingen av de personer som upplever sig vara drabbade är elektriker.

Myndigheternas hållning

Ett vanligt krav från personer med elöverkänslighet är att samhället ska anpassas efter deras handikapp. Eftersom elallergi inte officiellt existerar får de inget gehör från myndigheterna. Däremot accepterar staten att personer med elöverkänslighet verkligen lider, men att deras problem är psykiska. Därför har vissa kommuner valt att dela ut bidrag för elsanering till personer som säger sig lida av elallergi. Elsanering innebär att personerna kan isolera väggar och elektroniska apparater i sitt hem för att skydda sig mot upplevd strålning.

Många kommuner väljer dock att inte dela ut bidrag för elsanering, med motiveringen att det faktiskt saknas stöd i forskningen och därmed laglig grund. De kommuner som delar ut ersättningen gör det ändå som en eftergift till personer som uppenbarligen mår mycket dåligt av någon orsak. I Göteborg har kommunen valt att hålla en tillåtande linje vad gäller bidrag och stöd till elallergiker.

 

Synen på medicinsk cannabis börjar ändras

14 jun 2018

I Sverige har vi genom åren haft en väldigt negativ syn på droger. Med stor rätt också - de allra flesta droger som finns är direkt skadliga och vi kan sitta här och räkna upp exempel på familjer som slagits i spillror som en följd av missbruk. Det som gäller är att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Det är skillnad på heroin och exempelvis marijuana.

Man måste vara medveten om att den senare drogen handlar om något som kommer från naturen och som i många länder inte ens är olagligt utan där rökandet av cannabis är en del av kulturen. Ett bloss på en marijuana-cigarett innebär inte att livet är slut.

I Sverige kan många vittna om en slags tvångsmatning av drogpropaganda där allting egentligen är en inkörsport till tyngre, farligare droger. Tar man ett bloss - ja, då är man fast och man har ett liv i misär framför sig. Så behöver det definitivt inte vara. I själva verket kan denna propaganda vara kontraproduktiv då spänningen ökar bland ungdomarna och man genom detta ställer sig mer benägna att prova.

Dessutom finns en slags dubbelmoral kring droger i Sverige då faktiskt den drog som orsakar mest skada för samhället finns att köpa på varenda Systembolag. Om vi leker med tanken om att alkohol skulle sett dagens ljus idag - hur många tror då att drycken i fråga skulle vara godkänd och rekommenderas att använda sig av? Inte många.

USA är mer liberalt

I USA ligger man steget före gällande synen på cannabis och man har tagit fasta på de positiva effekter som faktiskt finns. Medicinsk marijuana är sedan 1996 tillåten i Kalifornien och det exemplet har spridit sig till 27 andra delstater - senast Colorado.

Kort sagt: cannabis har en läkande effekt också och fungerar som smärtstillande för personer som lider av nervskador, MS och ryggmärgsskador. Det fungerar även för personer som lider av grön starr.

Historiskt beslut från Läkemedelsverket

Synen på cannabis har kommit att ändras även i Sverige. I februari i år fick två personer beviljat att använda sig av Bedipol - ett läkemedel med cannabis som aktiv substans - av Läkemedelsverket. Ett rent revolutionerande beslut som säkerligen kommer att öppna för att fler ansökningar godkänns samt att fler öppnar sina sinnen för cannabis som medicin.

Det handlar inte om ett narkotikabrott - det handlar om att man genom cannabis kan klara av vardagen. En person som lider av en ryggmärgsskada slipper känna smärta och fler än en person med dessa allvarliga skador kan vittna om vilken överlägsen smärtlindring det handlar om i jämförelse med alternativen. Och: det hela är reglerat. Du som patient ansöker inte om medicinsk cannabis - det sköter en läkare och det sker efter en omfattande undersökning där alla andra stenar är vända upp- och ner.

Polisen ställer sig skeptiska till detta och pekar - återigen - på att det hela kommer att eskalera till ett missbruk. Kan vi inte för en gångs skull de frågan ur ett mer mänskligt perspektiv och titta närmare på det faktum att medicinsk cannabis inte ger något rus utan att det handlar om att skänka skadade/sjuka personer en chans att leva utan smärta?

Alternativa sätt att värma upp ditt hus

3 jun 2018

Bor du i ett gammalt hus i Stockholm som använder sig av ett föråldrat system för uppvärmning? Det är inte ovanligt. I många hus i Sverige står en otidsenlig värmepanna och bränner olja, ved eller pellets för att värma upp elementen och bereda varmvatten till kranarna. Dessa pannor släpper samtidigt ut miljöfarliga ämnen i atmosfären. Oljan är värst, men även ved och pelletsbränning har en negativ påverkan på miljön, framför allt genom försurning.

En annan vanlig uppvärmningsmetod är direktverkande el, något som blir betydligt dyrare än att använda sig av ett vattenburet uppvärmningssystem som de ovan nämnda. Dock har inte direktverkande el samma negativa effekt på miljön. Många som har direktverkande el uppger sig dock vilja byta värmekälla, mest på grund av kostnaderna.

Värmepumpar är den moderna lösningen

Något som både blir billigare och dessutom inte har någon negativ miljöpåverkan alls är uppvärmning med värmepump. En värmepump hämtar in värme från den omgivande naturen, antingen från luften, vattnet eller marken. Överallt finns solvärme lagrad, redo att hämtas upp och förvandlas till behaglig inomhustemperatur året runt.

Värmepumpar är framtidens lösning, och är redan standard i moderna hus. Tekniken utvecklas ständigt och blir bara bättre och effektivare. För dig som vill ha ett modernt alternativ till ditt gamla uppvärmningssystem är värmepumpar något för dig. Har du redan ett vattenburet system kan värmepumpen kollas direkt till det, annars kanske en lösning med golvvärme eller ett luftburet system passar bättre.

Bergvärme – effektivast och billigast

Bergvärme är det effektivaste sättet att utvinna värme från naturen. I Stockholm är förutsättningarna för bergvärme perfekta. Här finns mycket solid berggrund med en optimal sammansättning av mineraler som gör det mycket lätt att utvinna energi ur berget. Dessutom är klimatet relativt milt, vilket gör att bergvärme fungerar effektivt året runt.

För att få bergvärme måste det borras ett djupt hål på din tomt, ner i berggrunden. Ju djupare hålet går ner i berget, desto mer värme kan återvinnas. I brunnshålet sticks en så kallad kollektor ner som leder upp värmen till värmepumpen där den förstärks och skickas ut till husets värmesystem. Borrningen och installationen av en bergvärmepump kostar mycket pengar, mellan 100 000:- och 150 000:- i Stockholm. I gengäld får du en betydligt lägre månadskostnad för uppvärmning och en moder lösning som håller för framtiden.

Jord- sjö- och luftvärme

Man kan även vinna energi ur luften, markjorden och vattnet, om du bor nära en sjö. Kostnaderna för att installera  dessa varianter är i regel lägre än för bergvärme, men de är inte fullt så effektiva och kräver ofta ett komplement. Till exempel kan jord- eller sjövärme kombineras med en luftvärmepump.

Byt upp dig till renare energi

Om du vill ha ett modernt, miljövänligt alternativ till din gamla oljepanna, hör av dig till ett företag som säljer och installerar värmepumpar i Stockholm och ta reda på vad som är möjligt att göra utifrån ditt hus och din tomts förutsättningar. Vad du än väljer för värmepump är den helt klart ett bättre alternativ!

Finns det lösningar för håravfall?

22 apr 2018

Om det finns någonting som en man skulle vilja behålla genom hela sitt liv så är det håret. Tyvärr är detta få förunnat. De flesta män drabbas - i någon form - av håravfall och det är heller inte så att detta följer samma mönster eller endast drabbar den som börjar bli lite till åren. Håravfall kan komma som en blixt från klar himmel likväl som det kan komma stegvis.

Det förra varianten är i många fall att föredra då man dels hinner förebygga och dels också hinner vänja sig. å andra sidan så är det också dessa män som kanske lider allra mest; man tittar sig i spegeln och ser att håret tunnas ut varje dag, man kanske försöker spara ut, kamma över och dölja det drabbade området. Inte sällan så kan man börja tro att alla tittar på håret snarare än i ögonen vid ett samtal.

Tappar man håret under en mer intensiv period så kan också acceptansen vara lättare att nå. Måste man då verkligen acceptera ett tunnare hår, flintskallighet eller ett hårfäste som dra sig tillbaka? Nej, ovan nämnde vi att det går att förebygga och det finns faktiskt utmärkta exempel på naturliga produkter som väl fyller sin funktion. Vi nämner några:

 • Aloe Vera Aloe Vera stimulerar hårrötterna och det gör att håravfall förhindras och att det finns potential till att hårproduktionen återupptas. Detta tack vare enzymet Superoxid Dismutane.
 • Vetegroddsolja. Oljan i fråga är fullkomligt packad med vitaminer - A, E och D - och är dessutom rikt på protein. Genoma tt massera in oljan i hårbotten så stimuleras hårrötterna och hårbortfallet upphör. Här finns det även en chans att ny produktion sätts igång.
 • Öljästtabletter Du hittar öljästtabletter både i din lokala livsmedelsaffär och på apoteket. Dessa innehåller väldigt mycket B-vitamin - ett vitamin som stimulerar hår (och naglarna). Ett dagligt intag kan definitivt stimulera din hårväxt.

För nytt hår - överväg en hårtransplantation

De naturliga medlen ovan k a n stimulera hårrötterna så att det startar en nya tillväxt. Det du dock får vara beredd på är att ditt gamla hårsvall är ett minne blott. Du bromsar upp bortfallet av hår och visst kan nytt komma att dyka upp; men för att få håret att växa igen - på riktigt - så krävs det en hårtransplantation. Dagens ingrepp innebär dock ingen operation och är så naturliga som det bara går att komma.

Vi kan säga att du bor i Stockholm och är i behov av att genomföra en hårtransplantation - håret vid luggen har, helt enkelt, kommit att försvinna och du känner att du aldrig kommer att vänja dig vid detta. Du vill göra en hårtransplantation och här skulle vi rekommendera en sådan genom FUE-metoden.

En kort beskrivning av FUE-metoden ser ut som följer:

 • Från klinikens sida så börjar allt med en konsultation. Du får berätta om vem du är , din sjukdomshistoria och förklara varför en hårtransplantation är nödvändigt. Samtidigt så kommer du att få förklara om du röker, snusar eller om du dricker mycket alkohol. Dessa gifter påverkar nämligen blodcirkulationen som i sin tur är avgörande för hur slutresultatet blir. Om du, låt säga, skulle snusa så kan du genomföra en hårtransplantation - men du kommer inte att få den garanti som icke-rökare/snusare får.
 • Ingreppet sker genom att du får lokalbedövning - och sysselsätter dig i sex-tio timmar. Det handlar nämligen om att man under den långa tiden förflyttar hårsäckar - follikulära enheter - från ett område med mycket hår (bakhuvudet, nacken, bröstet, magen, ryggen) tilld et område där du saknar hårväxt: i pannan. Det här är det som för FUE-metoden unik; man behöver ingen skalpell eller narkos.
 • Resultatet kan skönjas redan efter några månader och efter ett år så kan den fullt ut summeras. De flesta är mer än nöjda och följer man de anvisningar som finns - undvika träning första månaden, smörja in huvudet med en speciell lotion samt undvika tryck på området - så är det definitivt en metod att överväga.

Specialkost vid catering?

18 apr 2018

Vår syn på kost och hälsa ha kommit att ändras ganska markant under senare år. Många väljer bort exempelvis kött av etiska skäl. man vet att köttindustrin är en starkt bidragande orsak till miljöförstöringen och man vill genom att välja bort detta från tallriken också bidra till en lite bättre värld.Kött kan även väljas bort av den enkla anledningen att man inte vill se att djur tar skada. Även religiösa skäl ska nämna som en orsak.

Vad vi äter i övrigt har också fått lite annorlunda infallsvinklar idag - var är det producerat, hur är maten framställd och har det kanske funnits någon typ av konstgjord väg vid processen (bekämpningsmedel och/eller tillsatser) ?

Att välja närproducerat och ekologiskt har för många blivit mer än bara ett val att göra - det har blivit en livsstil.

Frågan är hur man ska tänka gällande mat som serveras av tredje part och där man själv inte har kontroll över vad som stoppas i kastrullerna? om du exempelvis besöker en restaurang eller beställer catering till en fest som du ska anordna i Stockholm - hur kan du säkerställa att maten är tillagad på ett sätt som följer din etiska och moraliska kompass? Det snabba svaret är att du undersöker.

Vad serveras vid catering i Stockholm?

Det första steget är att faktiskt inse att utvecklingen gått framåt. Det är en stor skillnad på catering idag och på gårdagens catering. idag kan du hitta exakt den typ av mat du vill ha - oavsett om du är vegetarian, vegan eller lider av någon typ av allergi. Detsamma gäller smaker och olika typer av kryddor. Den vanliga bilden av catering är annars attd et hela påminner om något typ av mobilt skolkök där man serveras mat ur större värmeskåp och direkt ur uppvärmda byttor.

Så ser det definitivt inte ut idag. Här finns både lättare anrättningar - wraps, sallader och snittar - och det finns även möjlighet att välja varma, lite tyngre och mer stadiga rätter. Catering idag - och detta är viktigt - tillhandahålls ofta av personer som A) identifierat ett problem och B) vill göra någonting åt detta.

Med problem menar vi ett detta fall att de kanske befinner sig i samma situation som du gör: man har valt att ta bort kött från tallriken, man vill äta ekologiskt och närproducerat och man har insett att det funnits ett behov - något som gjort att man startat sin verksamhet inom catering i Stockholm.

Det är också det som är det fina. Idag gör fler och fler dessa aktiva val och det gäller såväl privat som inom restaurang-, cafe- och catering. Undersöker du policyn innan samt kollar lite närmare på en specifik verksamhet så är du garanterad att du får exakt det du vill ha.

Alternativa spalösningar – bada spabad i en annorlunda inramning

29 mar 2018

Du som gillar att hitta alternativa lösningar kanske blir glad att höra att det finns många alternativ till den vanliga trist spaanläggningen, där jäktade karriärister har affärsmöten och äter gåslever mellan massagen och ett dopp i ångbastun.

Spa med en twist

I ett såpass stort och vidsträckt land som vårt finns det gott om plats även för spaanläggningar med lite mer egensinniga lösningar och behandlingar, där intryck tagits från lite oväntade håll. Många span i Sverige erbjuder också samma sorts spabad och behandlingar som vanliga anläggningar, men har kanske valt att ge restaurangen en lite annorlunda touch genom att servera raw food eller enbart vegansk mat.

Mitt i naturen

Det finns även spaanläggningar som erbjuder boenden i riktiga igloos eller kåtor, och erbjuder alltså en blandning av vildmarksliv och lyx, en oväntad kombination som inte alls är oangenäm! Heta källor finns tyvärr inte i Sverige, men uppe i ett krispigt fjällandskap norr om polcirkeln kan det kännas nästan som att bada i en varm källa när man kryper ner i ett utespa som grävts ner i den steniga marken. Att bada spabad ute i naturen är en underbar upplevelse. Och då snackar vi riktig natur som sträcker sig mot alla horisonter, inte den natur man kommer till efter en kvarts bussresa från Stockholm.

Just den där riktiga storslagenheten är någonting som vi tycker är viktig i en spaanläggning. Det är inte bara behandlingen mot huden, med massage och varmt vatten och eteriska oljor som är viktig, utan även att tanken tillåts att flyga fritt i alla riktningar. Den där rätta harmonin infinner sig sällan i en miljö där folk har så nära hem och i tankarna kanske fortfarande är kavar i jobb och vardag.

Allt du kan tänka dig och mer

Hot stone-massage, regndroppsterapi, öronljusbehandling, nässköljning, tarmrengöring, lymfdränage, kraniosakral massage – på landets alternativa spaanläggningar råder ingen brist på fantasi när det kommer till att hitta nya spännande lösningar för att ge oss alternativälskare själslig och kroppslig tillfredställelse. Exemplen ovan är bara en handfull av de terapier och behandlingar som erbjuds runt om i vårt skogiga land.

Sverige och längre bort

Varför inte göra våren och sommaren till en tid att upptäcka vad som erbjuda av alternativa span i Sverige? Kanske får du så mycket inspiration att du själv bestämmer dig för att dra igång ett alternativt spa, där du kan erbjuda spabad och behandlingar helt efter eget huvud? Packa ryggsäcken och bege dig ut på upptäcktsfärd.

Känner du dig väldigt äventyrlig kan du med fördel även styra kosan ner mot Europa, här finns ännu mer att upptäcka vad gäller alternativa spamiljöer, för att inte tala om den kontinentala naturen och kulturen, som vi alltför sällan tar del av på riktigt här uppe på våra breddgrader. Framför allt, låt lusten styra dina steg. Den som söker alternativ kommer att finna dem på de mest oväntade platser.

← Äldre inlägg