FÖRSTASIDAN ARKIV OM ALTERNATIVJOURNALEN MOTGIFT BIBLIOTEK BLOGGAR ANNONSERING ANSLAGSTAVLA LÄNKAR
Nyheter Kontakta oss

siem@klokast.se

073-8485972

Webshop Utbildning

Antingen du är SJUK eller FRISK: Detta bör du veta!

Webbkurs 10 brev + material på CD, DVD m.m.

Lär dig ekologisk medicin!

Den här kursen kommer du att ha glädje av hela livet - inte bara för egen del, utan också för familjens, vännernas, patienternas – d v s dem du bryr dig om. Den kostar dig vad en kvällstidning kostar under några månader.

Priset för hela Webbkursen är 1950:-

Hur går det till att studera?

Du betalar in kursavgiften på bg 285-0030, med angivande av din mailadress. Du får då via email Web-adressen ditt deltagarnamn och lösenord. Sedan kan du koppla upp dig direkt, ta del av kursmaterialet och läsa in det. Du har möjlighet att ställa frågor rörande kursinnehållet via email.

Vill du ha flygande start betalar du med Swish 123 653 54 39. Då kan du normalt koppla upp dig och börja studera samma dag.

Böcker

Vinterrea på 
Att leka Gud, endast 100 kr.

Det är vinterrea på Pia Hellertz bok Att leka Gud – om klimatdebatten, geoengineering och en ny världsordning.
Där beskriver hon klimatdebatten i ett politiskt perspektiv. Teorin om global uppvärmning är inte vetenskapligt grundad utan är en politisk fråga.
Geoengineering handlar bland annat om det som i folkmun brukar kallas “chemtrails”, d.v.s. spridning av kemikalier efter flygplan för olika syften.
Boken kostar för tillfället 100 kronor inklusive portot som är på 39 kronor. Kontakta Pia Hellertz via hennes mail och meddela postadress,
pia.hellertz@telia.com.

Mottagning

Det finns fn ingen mottagning

RSS

Om alternativjournalen
Redaktörer:
Ulf BrånellWebbplatsen är utvecklad av SpaceLoops

K-vitaminet

Nåja, äntligen har jag tid och ro att sätta mig ner och plita ihop det utlovade inlägget om K-vitamin! Jag blev så glad då jag läste kommentarerna till det förra inlägget; tack för att ni tar er tid att berätta och skriva ner era erfarenheter av vaccinationer. Särskilt glad blev jag över kommentaren från Linda Morge, eftersom den handlar precis om det jag kommer att skriva om nu. Många av er har förhoppningsvis varit inne och tittat på länkarna Morge gett, de är otroligt värdefulla och ger häpnadsväckande information.

Jag ska bygga upp mitt inlägg kring ett mejl som inkom för några veckor sedan:

Hej Linda!
Nu har vi äntligen tagit beslutet att helt avstå från all vaccination. Och det svåraste (som jag trodde iallafall), det vill säga att berätta för dem vid rådgivningen, är också avklarat! Men jag blev så förvånad, för de sa att det är ju frivilligt och vårt beslut. En tyckte nog att det är knasigt och då står vi ju för ansvaret själva... men nu känns det bara bra och ju mer vi läser om ämnet desto mer övertygade är vi. Jag funderar på det där med K-vitaminet, frågade också vid rådgivningen och fick inte veta så mycket VAD det är. Hon sa att det samma gäller: beslutet är vårt och då också ansvaret. Kan du säga vad K-vitaminet innehåller egentligen? Jag har också pratat med en barnmorska och hon sa att det går att skriva vår önskan på blanketten som man ger till BB och om barnmorskan efter förlossningen rådgör med barnläkaren och de då tycker att förlossningen gått normalt och babyn mår bra så finns inget hinder att vi avstår från vitaminet. Angående sen avnavling så sa hon att det är nog egentligen upp till barnmorskan vad hon gör. Hon förklarade att ifall man misstänker att babyn haft t.ex. syrebrist under förlossningen så tar de prov från navelsträngen och då kan man inte tillämpa sen avnavling. Tacksam om du vet mera om K-vitaminet och kan ge mej svar
.

Till att börja med vill jag gratulera till det härligt kloka beslutet att helt avstå från vaccination! Jag är så glad för dina barns skull, och för hela din familj. Belöningen är ovärderlig: friska, pigga och intelligenta barn med rosiga kinder och välutvecklad motorik! Vad är väl bättre än det?

Så över till dina funderingar om K-vitamin och sen avnavling. Alltså, detta är ett slående typexempel på varför jag kallar vitrockarna för våra självutnämnda förmyndare. Vadå ” om barnmorskan efter förlossningen rådgör med barnläkaren och de då tycker att förlossningen gått normalt och babyn mår bra så finns inget hinder att vi avstår från vitaminet” och ”upp till barnmorskan vad hon gör”??? Det är det inte alls! Det är ALDRIG varken barnläkare eller barnmorska eller en hel hög med vitrockar som bestämmer vilka ingrepp som görs på ditt friska barn!!!! Eller sjuka heller för den delen. Oberoende av om det handlar om blodtransfusion, operation, vaccination eller sen avnavling är det föräldrarna som bestämmer! Allt annat är mot lagen. Ååååå jag blir så arg! Ursäkta men jag eldar lite nu. Hur kan det ha gått så här snett, att vårdpersonalen tror att barnen som föds fram på sjukhuset är deras egendom att förvalta i läkemedelsbolagens intresse? Och denna evinnerliga okunskap sedan. Att de liksom inte tycks fatta att det inte är upp till dem att bestämma! De gör sig själva till åtlöje, åtminstone i mina ögon.

Men för att börja från början som man brukar säga. K-vitaminsprutan infördes på 1970-talet, innan dess hade man inte denna rutin. Syntetiskt K-vitamin (koagulationsvitamin) injiceras i den nyfödda babyn direkt efter förlossningen, oftast utan föräldrarnas vetskap eller tillåtelse. Ett förfarande som i sig är olagligt. Och jo, alla ni föräldrar som nu sitter och funderar – era barn har fått K-sprutan på BB om ni inte sade ifrån. K-vitamin behövs för att blodet ska kunna koagulera, det vill säga levra sig. Om inte blodet kan levra sig klarar inte kroppen av att stoppa en blödning och detta kan leda till att man i värsta fall blöder till döds (”blödarsjukan”). K-vitamin bildas i tarmarna och eftersom babyns tarmar är sterila när den föds finns inget K-vita. Dock börjar det bildas genast när babyn diar, och den första mjölken (colostrum) är extra rik på K-vitamin varför det är viktigt att alltid bjuda babyn på dessa första droppar med mjölk. Sedan tar det 3-4 dygn innan K-vitaminnivån är normal! Tre dygn! Det är inte länge. Men så hittade Big Pharma på att babyn ska välkomnas till världen med ett nålstick i benet, och på så sätt förses med syntetiskt framställt K-vitamin spetsat med konserveringsmedel. Hurra!

Nu menade man att inga barn löpte risk att få inre blödningar de första levnadsdygnen. Man kan ju undra hur vanligt det är att nyfödda får inre blödningar? Det är inte alls vanligt. Man talar om 1 på 15 000. Läs mera här, Linda Morge har översatt stycket om K-vita i kommentaren till mitt förra inlägg. Dock är siffran fruktansvärt olika beroende på källa, här står det att risken är 1 på 200, medan jag sett att man pratar om 1 på 2000 på andra ställen. Så forskarna tycks vara oeniga. Kommentera gärna detta och berätta vilka siffror ni sett!

En annan viktig fråga är om K-vitaminet faktiskt skyddar mot dessa blödningar (jämför frågan om vacciner faktiskt skyddar mot en sällsynt sjukdom). En bekant berättade för mig helt nyligen, att hennes nyfödda fick hjärnblödning sitt andra levnadsdygn. Och denna baby hade fått K-vitaminet! Så i det fallet kan vi alla konstatera att K-sprutan inte var effektiv. Sedan kan man ju fundera vidare varför babyn fick hjärnblödning? Var det kanske rentav på grund av detta onaturliga förfarande med syntetiskt K-vita? Det lär ingen få svar på.

Kirsten Nisted, antroposof och barnmorska, skriver att barn som har en risk för inre blödning är (hittas inte på nätet, jag har fått det privat)
- barn som är födda för tidigt, det vill säga mer än tre veckor före beräknat datum
- barn som har haft en påfrestande förlossning, det vill säga lång vattenavgång och långdragen utdrivning
- barn födda med sugklocka eller tång
- barn utsatta för andra trauma
- barn med medfödd leversjukdom, där enzym som ingår i bildandet av K-vitamin fattas

Ni märker att allt detta är sådant som man vet först efter att barnet är fött. Sålunda är det möjligt att på förhand informera om att inget K-vitamin får ges rutinmässigt. Så kan man ju ändra sig om det visar sig bli en mycket komplicerad förlossning.

För min del var det mycket enkelt att fatta beslut redan på förhand innan mitt tredje barn skulle födas. Jag går nämligen efter två principer. Den ena är välkänd och kallas försiktighetsprincipen. Den säger att om man inte är säker på vilken effekt ett visst ingrepp har så är det bäst att låta bli. Den andra principen är lite självpåhittad, jag kallar den naturlighetsprincipen. Den innebär att jag litar mer på naturen än på människan. Tror verkligen någon att naturen, som tänkt ut allting så perfekt i minsta detalj, skulle ha missat detta med K-vitamin? Och tycker ni att barnen blivit friskare och mera välmående sedan 1970-talet? Och varför har inte människosläktet dött ut för länge sedan ifall denna injektion vore livsnödvändig? Jag citerar Kirsten Nisted:

Av erfarenhet har jag sett att naturen är klok, människokroppens uppbyggnad och funktioner är noga samordnade och har sin betydelse, det dröjer bara innan vi människor genomskådar detta. Och i detta samband kan man undra om den låga K-vitaminkoncentrationen de första dygnen kanske har en betydelse. År 1992 kom rapporter om att K-vitaminprofylaxen kunde ha ett samband med de ökande fallen av leukemi hos barn.

Andra aspekter som man måste ha med i övervägandet om K-vitamintillförseln är att en injektion går förbi hudbarriären som representerar människans integritet och immunsystem. Sprutan är oftast det första barnet får i sig. K-vitamin är ett syntetiskt framställt ämne och medlet är även tillsatt konserveringsmedel, det vill säga ämnen som är kroppsfrämmande för den mänskliga organismen och därmed belastar ämnesomsättningen. I ämnesomsättningen sker människans nedbrytning och uppbyggnad av kroppsegen substans, och om denna blir överbelastad ökar risken för utvecklandet av allergier.

Många av mina läsare har redan hört historien om då jag skulle föda mitt tredje barn Hugo och inte ville att han skulle ha K-vitamin. Jag publicerar ändå berättelsen här därför att den visar hur övertygad och envis man måste vara för att kunna stå på sig mot sjukvårdens påtryckningar. Jag hoppas att min berättelse ger råg i ryggen till många fler:

Jag visste ju strax från början att jag inte skulle ha K-vitamin. Vid ett besök på sjukhuset långt före förlossningen lämnade jag in ett papper till förlossningsavdelningen, där jag skrivit olika önskemål, bland annat att han under inga omständigheter får ges något K-vitamin. När personalen såg detta sa de kallt ”Härifrån släpps inga barn hem utan K-vitamin”. Jag trodde inte mina öron. Jag visste ju att de hade fel, men blev rosenrasande över att personalen kan vara så felinformerad. Jag ringde till Malmska i Jakobstad och frågade deras policy. De sa att självklart ger de inget K-vita om inte föräldrarna vill, men att de vill ha det skriftligt på förhand i så fall. Jag ringde även till ett BB i Sverige och kollade, och där sa de att de frågar alla om de vill ha det. Om de inte vill behövs inget skriftligt, det räcker att tacka nej.

Nu blev jag jättekrånglig för etablissemanget – som vanligt. Jag ville föda i Karleby eftersom det är närmare och jag haft snabba förlossningar. Så jag ringde dit och bråkade med dem på avdelningen om detta K-vitamin som visst inte alls är obligatoriskt. Ingen på avdelningen visste något... suck... Jag ringde barnläkaren. Nå, hon igen hänvisade mig till avdelningen som visst skulle ha färdiga blanketter att fylla i om man vill avvika från standardrutiner. Ringde dit igen. Inga blanketter. Ringde läkaren igen, som nu uttryckligen sa ”VET DU JAG BÖRJAR BLI GANSKA TRÖTT PÅ DET HÄR” ”Vet du det börjar jag också” svarade jag lakoniskt. Sedan sa hon att jag ju själv kan skriva ett intyg då – vilket jag gjorde. Men det värsta var, att mitt i denna rumba ringde barnläkaren upp MIN MAN, för att försöka övertala honom att vi nog ska ta K-vitamin! Min man hänvisade bara till mig, och läkaren sa att jag måste ringa upp åt henne senare. Jag ringde, fick en telefontid av sekreteraren (ja du milde tid), ringde på nytt på bokad tid – för att bli utsatt för intensiv lobbying. Nu hade läkaren hittat en svag punkt trodde hon, och uttryckte sin djupa beklagan över mitt ofödda barn som säkerligen kommer att förblöda till döds... ”Jag tycker ju bara så synd om barnet” hette det.

Nå, det blev dags att åka till BB vilket vi gjorde med intyget jag skrivit i högsta hugg. Fastän jag var fullt öppen redan då vi kom till BB och sammandragningarna satt i ett, var det första jag sa då jag stapplade in genom dörrarna ”Vi ska inte ha något K-vitamin!” Jag upprepade det för alla som på något sätt var inblandade i förlossningen. Men tror ni inte – när jag just hade fött min son och var i det där hormonstinna lyckoruset som bara en nyförlöst kvinna känner till – att en av barnmorskorna lite förföriskt viskade i mitt öra ”Ska vi inte ge det där K-vitaminet i alla fall? Vi kan ju ge det oralt istället!”

In i det sista försökte de. Och jag stod på mig. Men rejält förbannad var jag!!! Varför i hela friden ska det vara så svårt att acceptera en uttalad vilja från en patient????? Så ni som i framtiden (förhoppningsvis) avstår från K-vitamin – var starka. Låt er inte luras. K-vitaminet infördes på 1970-talet. Om barnen skulle förblöda utan det skulle människosläktet ha dött ut för länge sedan.

Ja, där var historien. Och Hugo, helt oinjicerad, lever och mår. Väldigt bra till på köpet. Så den där läkaren som tyckte synd om mitt ofödda barn slösade nog energi i onödan...

Vad innehåller då denna spruta? Här ser ni bipacksedeln. Sprutan innehåller den aktiva substansen fytomenadion 10 mg per ml, och som tillsatsämnen glykocholsyra, natriumhydroxid, lecitin, saltsyra och vatten för injektionsvätskor. Ja, åtminstone blir inte jag så där väldigt upphetsad vid tanken på att spruta in detta i mig själv eller mitt nyfödda barn. Vidare kan vi läsa:

Liksom alla läkemedel kan Konakion Novum orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem.
Mycket sällsynta (förekommer hos färre än 1 av 10 000 användare):
- överkänslighetsreaktion med feber, hudutslag, svullnad och ibland blodtrycksfall i samband med intravenös injektion
- lokala reaktioner vid injektionsstället

Alltså kan vi konstatera att det är större risk för ovannämnda biverkningar än för att barnet ska drabbas av en blödning, om vi får tro Dr Michel Odent. Är jag förvånad? Inte alls.

Det är lite så där upprörande roligt att läsa bipacksedlar tycker jag. Till exempel står det så gott som alltid Läs noga igenom denna bipacksedel innan du börjar ta detta läkemedel. Hmmm, har någon av er föräldrar läst igenom bipacksedeln till K-vitaminet innan det injicerats i era barn? Lite svårt förstås att göra det då ni inte ens har fått veta att man gett barnet detta läkemedel... En annan klassiker är Ta inte Konakion Novum (alltså K-vitaminet) om du är allergisk (överkänslig) mot fytomenadion eller mot något av övriga innehållsämnen i Konakion Novum.

Jaaaa, och HUR vet man det då barnet just blivit fött?

En annan upprörande aspekt är att dosen K-vita är 20 000 gånger det normala för en nyfödd. Det är förbaskat mycket. I USA har man använt sig av K-vitamininjektionen en längre tid (sedan 1940-talet) och förfarandet baserar sig på tung medicinering av mamman samt den omtvistade och omedelbara omskärelsen. Eftersom mamman förut ofta drogades så tungt att hon inte själv förmådde krysta ut barnet drogs det ofta ut med tång. Detta ledde onekligen till blåmärken och avsevärt höjd risk för hjärnblödningar. Eftersom babyn i USA dessutom ofta utsattes för den enligt mig grymma och onaturliga omskärelsen genast efter förlossningen var det viktigt att alla blödningar skulle stoppas, och det gjorde man alltså med enorma mängder injicerat K-vitamin. Idag har vi ändå kvar samma megados och dessutom på helt lösa grunder. Man har konstaterat att färre barn idag drabbas av inre blödningar, men det kan lika gärna bero på att färre barn föds med tång. Läs mer om detta på denna förträffliga sida.

Jag vill framhäva ett stycke från samma sida, nämligen det som säger

Vi vet att en baby som föds fysiologiskt (menas säkert vaginalt/Lindas anm) utan något ovanligt födelsetrauma och med en hel navelsträng, och som bröstmatas, får exakt den korrekta mängden med K-vitamin, satt av Naturen. Problemet är att om babyn föds med exakt rätt mängd K-vitamin, så kan tillsatt K-vitamin öka koagulationsfaktorerna utöver den sunda nivån. Detta överskott av koagulationsfaktorer kan orsaka andra problem, såsom ökad risk för hjärnhinneinflammation eller PSD (plötslig spädbarnsdöd).

Där har vi det alltså svart på vitt. Vi vet redan att nästan alla fall av PSD är orsakade av vacciner, nu vet vi också varför det finns barn som dör i PSD redan på BB fast de är ovaccinerade. Eller ovaccinerade, ja det är ju en definitionsfråga. De är injicerade med K-vitamin, och man kunde gott kalla det för K-vaccin.

Dr Joseph Mercola är en mycket känd hälsoguru i USA, och om ni inte redan är bekanta med honom är det dags att stifta bekantskap nu. I mars detta år publicerade han en intervju med en av världens främsta forskare kring K-vitamin, ni kan lyssna på intervjun och läsa den här. (Det kan hända att sidan kräver registrering i form av e-postadress.) Anmärkningsvärt är att forskningarna från Storbritannien, som på 90-talet visade en höjd risk för barncancer hos dem som fått K-vita, förkastas. Jag själv kan inte ta ställning till hur det ligger till med den saken. Ni kan läsa mer om dessa studier på http://www.vaccination.inoz.com/VitaminK.html

Å andra sidan hävdar ändå Mercola och den intervjuade experten att K-vitamininjektionen är totalt onödig. Det talas mycket om de tragiska följder smärtan har. Man påtalar också det orala K-vitaminet som säkert och tryggt. Samtidigt påpekar man att om mamman ser till att äta mat rik på K-vitamin och/eller ta tillskott under slutet av graviditeten förses barnet via moderkakan med tillräckligt K-vitamin och därmed behövs inga tillskott alls för barnets del. Å andra sidan påtalas i denna artikel att det inte spelar någon roll hur mycket K-vitamin mamman äter, naturen ser ändå till att reglera K-vitaminhalten till ett minimum hos barnet. Alltså torde den låga halten ha en funktion.

Kirsten Nisted kan vara något på spåren, för hon skriver så här:

Den mänskliga kroppen bär inom sig två polära funktioner. Den ena som formar, förhårdnar, och den andra som är upplösande. Dessa två processer finns även i blodet. Där är det viktigt med balansen mellan koagulerande faktorer (förhårdning) och fibrinolysen (upplösandet). Blir koagulationsprocessen för stark blir det trombos, hjärtinfarkt eller cancer; blir den upplösande kraften övervägande blir det en blödning.

Under de 3-4 första dygnen har barnets blod en låg halt av K-vitamin men den ökar under denna tid till normalvärdet, det vill säga den upplösande kvaliteten är övervägande. Samtidigt sker en nedbrytning av röda blodkroppar. I fosterlivet har barnet dubbelt så många röda blodkroppar, då det är nödvändigt för syresättningen och man säger att barnet har tjockt blod. På tredje dagen efter förlossningen har blodet en normal koncentration av röda blodkroppar. Detta är en upplösande process och försvåras kanske av K-vitamin som har en förhårdnande kvalitet.

Båda dessa processer sker i levern och behöver galla. En överbelastad lever utsöndrar bilirubin, ett gulämne i gallan som färgar huden gul om koncentrationen blir för stor. Detta är så kallat nyföddhetsgulsot.

Det finns hur mycket som helst jag skulle kunna skriva om K-vitaminet, men jag nöjer mig så här och hoppas att ni läser länkarna. Med dessa rader ur min inbox vill jag avsluta min K-vitaminredogörelse:

En sak vill jag berätta. Tog inte K-vitaminet åt babyn och det är vårt första barn av fyra som inte blivit gult och behövt ligga under lampan på BB. Vi är förstås jättelyckliga över vår friska dotter!

Och så hoppar jag därmed över till avnavlingen. Och här har jag faktiskt inte tänkt skriva så mycket, det räcker med att jag säger ett enda namn egentligen, nämligen Linda Morge. Hon är en riktig eldsjäl, och kan det mesta, för att inte säga allt, om avnavlingen. Läs hennes blogg här. (Och för att referera till det inledande mejlet högst upp i detta inlägg, så jo - man kan visst navla av sent och ändå ta prov från navelsträngen. Men den där kunskapen sjukvården har är som bekant inte alltför imponerande.)

Första gången jag kom i kontakt med Linda Morges kunskaper var i Ulf Brånells Motgift vecka 12 år 2009. I följande nummer av Motgift kan ni läsa om vad jag gjorde efter att ha läst om avnavlingen, det är jag som skrivit mejlet med signaturen K L, Finland.

Glädjande nog finns en artikel om avnavlingen översatt till svenska i Alternativjournalen, läs här.

Jag vill även å det varmaste och hjärtligaste och bestämdaste och livsnödvändigaste uppmana särskilt de gravida att läsa denna tråd som Linda håller i. Den tråden får guldstjärna av mig;) Beta av den lite i taget, sug i er kunskapen och känn hur ni uppfylls av en klokhet som inte är förunnad sjukvårdspersonalen. Jag kan inte nog understryka hur mycket jag önskar att jag vetat allt detta innan jag födde mitt första barn. Då hade jag sannerligen aldrig låtit dem övertala mig att dra in den där äckliga lustgasen som bara gjorde mig illamående, eller tratta mig full med värkstimulerande dropp som ändå inte funkade, eller klampa Sagas navelsträng och på det sättet bestjäla henne på hälften av hennes blod...

Och till sist vill jag understryka: det finns INGA fördelar med tidig avnavling, och INGA nackdelar med sen avnavling. Och för mig var det värdefullt att lära mig att autism till stor del kan bero på den tidiga avnavlingen. Så de som hävdar att autism inte beror på vacciner eftersom det är medfött kan ta sig en ny funderare. Visst kan barn vara autistiska direkt från spädbarnstiden, men då måste vi komma ihåg att de förmodligen är tidigt avnavlade vilket skadade deras hjärna... Inga barn föds nämligen autistiska, autism är en iatrogen (av läkarna förorsakad) skada. Om ni frågar mig.

Jahapp, bäst att ni läser detta inlägg många gånger. Det har nämligen tagit mig fem timmar att skriva det... Ha en skön midsommar, jag tror inte jag hinner skriva mer innan det! Kram!

 

19 juni 2010

Skriv kommentar

Hur man kan ljuga så mycket är ett under autism avnavling dravel. Fakta saknas till de mesta i de fu skriver

Postat av Mm den 24 januari 2017

Kul att Livsmedelsverket(!) skriver såhär:

"Nyfödda barn får alltid en injektion av vitamin K eftersom de saknar de bakterier som bildar vitamin K och bröstmjölken innehåller för lite vitamin K för att skydda barnet.

Kan man få i sig för mycket vitamin K?

Det har inte rapporteras några fall då intaget av vitamin K från kosten varit så hög att det resulterat i negativa effekter på hälsan."

Suck...

Postat av Elin HE den 10 juli 2016

Känner igen lite av det du skriver. Mej försökte de övertala att ge k-sprutan på förlossningen när jag låg med kraftiga värkar!! Trots att vi redan lämnat skriftligt på det. De hämtade läkaren som de tänkte skulle övertala mej. Jag tänkte att nu får de ge sig orkar inte, de är inte kloka. Han lyssnade på dem, tittade på mej och sa bara att det är frivilligt och gick, barnmorskorna bara stod där tysta, gapande sen. Kändes som en förvånande power.

Förebyggde de nästa två födslarna genom att föda hemma. Hur bra som helst. Två barnmorskor va hemma och hjälpte till. Så skönt. Mina tre barn har aldrig fått någon vaccination heller. Va bra att du orkar stå upp för detta och berätta för andra. Viktigt. Stå på dej och fortsätt! Vaccinationsteorin är en bluff, detta kommer fram mer och mer nu. Vad säger att naturen gör fel så att vi behöver spruta i oss en massa konstiga, konstgjorda, främmande ämnen för att naturen "tänkte inte på det" när den skapade oss (människan,) helt ologiskt och otroligt blåögt att tro det! Nä, bygg upp immunförsvaret istället med nyttig mat!

Postat av Sofia Fahlgren den 15 februari 2015

Har nära kontakt med en tjej som är duktig på detta med andligheten och vet vad som är bra och dåligt. K-vitamin är enligt henne helt ok, medan vaccinationer i sig inte är bra att ge sina barn förutom Stelkrampssprutan som ges vid 1-års ålder då barnet börjar äta jorden. När jag ska ge den på mitt barn tar vi även homeopat innan, under och efter sprutan ges för att minska risken för biverkningar. Jag är själv alternativmedicin-tjej och tror på detta helt. Alla andra vaccinationer man tar mot olika saker (röda hund osv.) finns det alternativmedicinska vägar att ta till.

Postat av E den 9 januari 2015

När man inte vaccinerar sina barn eller ger K-vitamin måste man också förstå att det kan bli sjukt eller dö av någon av de sjukdommar som man inte ger profylax mot.

Till exempel om man inte vaccinerar mot röda hund. Man skall också kunna motivera för sin dotter som fött ett barn som inte hör( och för barnet), varför man inte vaccinerade henne.- henne mot röda hund. Det är ett stor ansvar att ta hand om ett barn. Man skall vara mycket säker och ha en vetenskaplig grund när man frångår paraxis.

Postat av Mats Birgersson ssk den 7 december 2014

Några direkta felaktigheter i ovanstående text.

Vad gäller blodtransfusion till barn är det ALLTID sjukvårdens val- Aldrig förälderns. Läs lagen SFS 1990:52

Allergi är inte detsamma som överkänslighet -I texten nämns allergi=överkänslighet. FEL

Vad gäller vaccination av ovanliga sjukdomar som ex stelkramp- tänk på att nästan ingen har sett detta och diagnosen ofta då blir svår att ställa.

Detta av egen erfarenhet då många fick felaktig diagnos vid mässlingsepidemi i STOcKHOLM i slutet av 1990-talet då jag pga ålder inte fått vaccinationen.

Postat av vitrock den 3 september 2014

Har du något vetenskapligt belägg angående det du skriver om autism

om tidig avnavling?

Jag anser att det är otroligt farligt att gå ut med sådana skrivelser utan

fakta att hänvisa till!!!

Postat av Eva den 23 juli 2014

Visst är jag akademiskt skolad, och sedan dess har jag lärt mig vilka det är som står för den så kallade 'akademiska forskningen', och tack, men jag har inget större förtroende för den.

Däremot har jag ett stort förtroende för Moder Natur. Stort tack för informationen här i alternativjournalen.

Postat av ML den 22 maj 2014

Fel angående hur många färre spädbarn som dör i sverige varje år 2000 jämfört med 1900. Det ska vara 13900. Rätt ska vara rätt

Postat av MD phd den 6 maj 2014

Här finns information som kommer från världens mest betrodda och välunderbyggda tidsskrift vad gäller medicinska FAKTA. Den här organisationen är oberoende, och icke statlig (läs på här). http://en.wikipedia.org/wiki/Cochrane_Collaboration

De har gjort en sammanställning av data angående K-vitamis vara eller inte vara för nyfödda. De kom fram till att det är effektivt att ge en spruta med vitamin K för att motverka HDN (haemorrhagic disease of the newborn), dvs blödning hos nyfödda orsakad av K-vitaminbrist. Vill ni läsa mer om det så finns länk på sammanfattningen här: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11034761 K-vitaminbristberoende blödningar förekommer hos 1 av 100 barn. http://emedicine.medscape.com/article/974489-overview

Detta ger att det finns MYCKET STARKA EVIDENS för att K-vitaminsprutan har en skyddande effekt mot blödningar hos nyfödda.

Vården använder sig av forskning och statisktiskt säkerställd data för att komma fram till vilka behandlingar som ska ges. Det är inte en slump att spädbarnsdödligheten i sverige år 1900 låg på 10%, för att idag istället ligga på 0,25%. På bara 100 år dör 3900 färre spädbarn per år i sverige pga sjukdom.

Du har rätt i att det är föräldrarna som bestämmer vad som ska göras med deras friska barn. Det är bara det att K-vitaminsprutan är profylaktisk, och därför kan föräldern aldrig veta om det kommer att vara ett friskt barn efter 24 eller 48 timmar. Skulle dock en allvarlig, behandlingsbar sjukdom föreligga så är situationen en annan. Vården så strävar alltid efter förälders samtycke, vilket nästan alltid fås, efter grundling information. Om barnet däremot är allvarligt sjukt så är det inte förälderns rätt att neka behandling. Om så sker görs en anmälan till socialstyrelsen om "barn som far illa", barnet omhändertas, behandling utförs, och därefter upphävs omhändertagandet. Allt för barnets bästa (dvs inte förälderns bästa).

Slutligen, hur många här i alternativjournalen är akademiskt skolade, och hur många har läst medicin? Det är en väldigt central fråga när man ger sig ut och ger råd till allmänheten. Man bör veta vad man pratar om, vilket jag ser att ni inte gör. Skärpning!

Postat av MD phd den 6 maj 2014

Stort tack Linda för informationen och för ditt upprätthållande engagemang i vaccinfrågor! En mycket viktig insats du gör.

Postat av Jan-Åke Jönsson den 21 april 2014

Sverige är ett land där man har friheten att uttrycka sina åsikter utan påföljder och detta är underbart. Men det har uppenbarligen sina baksidor då sådana här sidor med felaktig information får existera och sprida sitt gift. Märker en stor andel okunskap och förakt i det du skriver. En ytterst osmaklig kombination. Det sätt som du framställer vårdpersonalen är orättvist, trångsynt och otacksamt. De barnsjukdomar som du förespråkar att föräldrar ej ska vaccinera sina barn emot har potential att skada, döda och göra små pojkar infertila. Den enda anledningen till att dessa sjukdomar är så ovanliga idag är det faktum att det har funnits ett konsekvent och välutvecklat vaccinationsprogram. Om föräldrar väljer att ej vaccinera kommer vi att gå tillbaka till en liknande situation som den vi hade för över hundra år sedan. Diskussionen med K-vitaminet är även den överdriven och verklighetsfrånvänd. Det du skrivit hade varit lättare att respektera som en enskild persons åsikter om du hade använt ett neutralare språk. Det faktum att du blandar in känslor samt uttrycker dig på samma nivå som en högstadieelev gör det bara osmakligare och gör att jag känner ett stort behov av att skriva det jag skriver nu. I normala fall kommenterar jag ej här men sådana som du är direkt farliga.

Postat av SSK, blivande mor och realist. den 14 mars 2014

En s.k. vitrock som hamnade här av misstag. Rekommendationerna som du ger är direkt livsfarliga, både för individen och samhället i stort. Tanken att vi läkare skulle vara köpta av läkemedelsindustri saknar helt någon grund. Varje gång vi föreskriver läkemedel kostar det kliniken pengar - kolla upp det! Att tro att vi helt saknar egen medicinsk kompetens och professionellt förhållningssätt och etik skadar möjligheten att hjälpa människor. Vi kämpar varje dag med att rädda liv, ibland i uppförsbacke och med ifrågasättande patienter /föräldrar, som ska ha vård men sån vård som avviker från evidensbaserad medicin och beprövad erfarenhet.. Vi ser varje farmakologisk behandling

som en potentiell risk, som bara ges när fördelar överväger nackdelar! Ett ge mediciner som ej behövs kan leda till onödigt lidande, med det blir också dyrt för kliniken och förlängningen för samhället. Därför ges mediciner bara när det behövs! Det du sysslar med är förtal av en hel yrkesgrupp.

Postat av Barndoktor den 1 februari 2014

Det finns ett stort mörkertal vad gäller barn (och även vuxna) med nedsatt eller dåligt utvecklat immunförsvar. För dessa personer är många sjukdomar - speciellt de vi under flera år vaccinerat mot - livsfarliga. Att, på grund av "jag vet bäst fast inget är klart bevisat", sluta vaccinera är en fullständig katastrof för dessa människor och skulle innebära ett liv i fullständig isolering. Även fullt friska människor kan bli svårt sjuka, livstidsskadade eller dö av en del av dessa sjukdomar. Det finns skäl till att man började vaccinera! Att ta bort sitt barn från vaccinationsprogrammet p g a det en liten klick människor idag påstår, är oerhört egoistiskt, och tänk på att det kan vara just DITT barn som blir svårt skadat av t ex mässling!

Postat av den 10 januari 2014

Hej!

Jag är så glad över att det finns såna som du! Jag har läst lite sporadiskt om det mesta vad gäller vacciner och k-vitaminet och du är en inspirationskälla DELUXE!

Jag är i 17e veckan gravid idag och hade redan långt innan varit gaanska säker på att att vacciner är farliga. Idag är jag bomb-super-mega-säker på att mitt första barn(som det är) INTE ska ha skiten i sig, under några som helst omständigheter!

Jag tänker dessutom föda hemma (plan A) och kommer inte att bege mig till något sjukhus/VC förän jag känner att både jag och mitt barn är redo för resan (i kalla december!) OCH för fajten när vi kommer dit!

Jag vill tacka dig för dina välskrivna ord, vaccin.me (som hjälper mig att informera min man och min omgivning) och för din styrka att fortsätta kämpa!! Du är ovärderlig i detta dagens samhälle där folk handlar utan att tänka, och följer läkemedelsindustrins minsta vink genom "läkarna"!

Jätte-stor-mega-dunder-kram till dig och din familj! Hoppas ni har en fantastisk sommar!

Postat av Anna A. Wahlgren den 2 juli 2013

Jag har länge funderat över varför min son fick ett stort hemangiom (blodkärlstumör) på låret, precis vid sticket från K-vitaminsprutan. Det går förstås inte att fastställa sambandet mellan hemangiom och k-vitamin medicinskt, och alla läkare jag pratat med avfärdar och menar att orsaken till att dessa blodkärlssvulster uppstår är helt okänd.

K-vitaminet har med blodets koagulering att göra och om dosen är som du säger, 20 000 gånger högre än det normala för en nyfödd, ja, varför skulle då inte blodkärlsförändringar kunna uppstå?

Tack för intressant läsning!

Postat av den 7 mars 2013

Du bekräftar alla fördommar jag har om människan och hans/hennes stora oförmåga att föra logiska resonemang. Ibland är det en styrka att vi är en känslovarelse och inte en förnuftsvarelse, men när känlsomänniskan ger sig in i försök till egenkonstruerade och skenbart vetenskapliga diskussioner går det helt fel. Snälla lägg ner tramset. MVH Niclas Kvarnström

Postat av Niclas Kvarnström den 9 november 2011

Av våra 4 barn är den äldsta vaccinerad o den näst äldsta påbörjad medan den 3dje fått TBC på bb o 1 stelkramp vid 3 år den yngsta är ovaccinerad. Jag följer med stort intresse dina inlägg både här och där och är tacksam att någon orkar bry sej om sina medmänniskor på detta sätt! Jag märker när jag informerar andra föräldrar om att vi avstått från vaccination på de yngre barnen att de tycker att jag e helt galen men sen man diskuterar vidare inser jag deras totala okunskap och det att INGEN någonstans upplyser om faran utan alla bara tar för givet att barnrådgivningens vaccinationer ska ges utan att ifrågasättas.

Postat av Mia den 24 september 2010

Ville bara meddela att du har fått omvänt en till familj från vaccineringshysterin. Har två pojkar som fyller fyra i vinter men som inte ska få några fler vaccinationer.

Jag har alltid läst dina och Anna Sands insändare i Vbl men har först nu hittat denna blogg, tack för all läsvärd info.

Fortsätt kämpa för detta, jag hejjar på dej :)

Postat av LisaM den 24 september 2010

tack för alla dina inlägg:) Jag tänkte som så att egentligen är det ju för sent för mej, mina barn fick ju pga. min okunskap alla vaccinationer men nu märker jag att det inte alls är så... fick just hem info från skolan om jag vill få dottern vaccinerad mot hepatit-b och tack vare den kunskap som man nu fått så är det ett enkelt beslut att kryssa nej=)

tack Linda ^^

Carina

Postat av den 15 september 2010

Hej Olivia!

Vi var med vår dotter till kanarieöarna innan hon fyllde 1 år, hon är ovaccinerad! Såg inga faror överhuvudtaget, bara en glad och pigg baby som kröp omkring och utforskade gräset, blommorna m.m. Res ni iväg och njut av ert friska barn och solen och värmen

Postat av pia,finland den 2 september 2010

Hej!

Vi planerar en resa till Kanarieöarna i vinter, vår ovaccinerade dotter kommer då att vara 1 år. Finns det faror med detta?

Postat av Olivia, Finland den 2 september 2010

Ser fram emot nästa inlägg, Linda! Återigen, det du gör är fantastiskt och så viktigt.

Suck. Trodde verkligen att vår 1,5 åriga dotter var ovaccinerad, att denna spruta var just vitamin..

Postat av Anna i Göteborg den 5 augusti 2010

Hej Jenny!

Menar du vi skulle köra en facebook grupp?

Denna sida har jag hittat på facebbok: Vaccination Information Netw ork (VINE). Mycket bra info om vacciner och massa annat. Men visst hade det varit bra med en svensk sida.

Postat av m-c den 12 juli 2010

Hej, jag skrev precis en kommentar men den hamnade på det sista inlägget på denna sida. Jag hann ej heller kolla stavning för min 2-åring tryckte på enter innan jag hann :) så ursäkta stavfelen (och min signatur blev bara Sth). Men iallfall, jag skulle fråga en sak till, finns det någon grupp vi kan gå med i vi som vågar stå emot vaccinerna? Eller skall vi starta en? Det skulle ju vara ett utmärkt sätt att backa upp varandra när vi stöter på mothugg. Många kramar!

Postat av Sthlm Jenny den 11 juli 2010

Hej Linda! Jag trodde jag hade kommenterat det här inlägget, men det hade jag visst glömt i min allmänna förvirring.

Tack för att du skriver så himla braa och om såå viktiga saker!!! Och tack snälla gulliga du för att du skriver så smickrande om mig och för gulstjärnan du gav min tråd på Familjeliv:-)

Jag är djupt imponerad av din stora kunskap på det här området.

Men nu förstår du Linda, har jag hittat "värsta K vitamin-äxpärten här" ;-) En barnläkare som bloggar på Dagens Medicin. Han har till och med länkat till din blogg! Och Kirsten Nisted har han skivit om också, ja inlägget handlar i stort sett om vad han tycker om henne och om antroposofisk MVC och BVC.

Eftersom han verkar så väldigt kunnig, och dessutom ödmjuk, har jag har passat på att ställa en radda frågor till honom.

Och "Vän av ordning" har också kommenterat där.

Om du också vill kommentera så tänk på att Dagens Medicin inte accepterar personliga angrepp på enskilda individer i kommentarerna, utan det är visst bara den som bloggar som får göra det ;-)

http://www.dagensmedicin.se/asikter/blogg/gastbloggar/mats_reimer/index.xml

Postat av Linda Morge den 7 juli 2010

Jag blir också rätt upprörd när jag läser din text, men inte av samma anledning som du. Lite källkritik kanske inte skulle skada?

För tillfället vill jag dock hänvisa till den andra grafen på http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____231100.aspx

Huruvudida äldre barn blivit friskare sen 70-talet är naturligtvis en svår fråga att svara på (och ens eget intryck är knappast pålitligt där!) men det är klart att det dör någonstans mellan 75% och 90% färre spädbarn nu än på 70-talet. Kan inte k-vitamin och utökade vaccinationer bidragit någonting där, tror du?

Postat av Gustaf den 5 juli 2010

helt otroligt!känns rent kriminellt att detta försigår helt lagligt!synd att din blogg inte fanns för 20 år sedan då mina döttrar föddes!du är så bra!

Postat av ann den 26 juni 2010

Great work, Linda!

Postat av Alan Rees den 25 juni 2010

Aaahhhrrrg -man blir förbannad på hela läkemedelsindustrin och deras lakejer -tänk om alla gravida kunde få hem denna information i brevlådan så de själva kan ta ställning!! Man proppas full med deras propaganda och är oftast inte medveten om att man kan göra egna val. Överheten styr och ve den som har egna tankar och åsikter!

Tack för din fina site! Må väl! Kram Ylva

Postat av Ylva Johansson den 24 juni 2010

TACK Linda! Nu känner jag mig lite klokare :) Och ja, jag kommer helt klart att läsa inlägget flera gånger! En skön midsommar till dig med..!

Postat av Anna den 22 juni 2010

Tack för ännu ett mycket bra och viktigt inlägg!!!

Håller verkligen med A-L om att det är "Så jäkla bra skrivet".

Särskilt bra tycker jag att det här var:

"Det är ALDRIG varken barnläkare eller barnmorska eller en hel hög med vitrockar som bestämmer vilka ingrepp som görs på ditt friska barn!!!! Eller sjuka heller för den delen. Oberoende av om det handlar om blodtransfusion, operation, vaccination eller sen avnavling är det föräldrarna som bestämmer! Allt annat är mot lagen. Ååååå jag blir så arg! Ursäkta men jag eldar lite nu. Hur kan det ha gått så här snett, att vårdpersonalen tror att barnen som föds fram på sjukhuset är deras egendom att förvalta i läkemedelsbolagens intresse? Och denna evinnerliga okunskap sedan. Att de liksom inte tycks fatta att det inte är upp till dem att bestämma! De gör sig själva till åtlöje, åtminstone i mina ögon."

Nästan som om jag hade skrivit det själv ;-)

Och jag är förstås både glad och stolt och tacksam för att du skrivit som du skrivit om mig och länkat till min blogg och min tråd på Familjelivs forum.

Känns så jätteskönt att inte vara ensam frisk i en galen värld.

Ibland har jag nästan undrat om det inte är tvärt om.

Postat av Linda Morge den 21 juni 2010

Tack för ett väldigt intressant inlägg med många bra länkar! Jag kan för mitt liv inte förstå hur jag kunde missa all info om sen avnavling innan jag födde första barnet...som jag läste, bok efter bok!? Nej, jag förstår det inte, men nu vet jag åtminstone bättre till nästa gång.

"Den andra principen är lite självpåhittad, jag kallar den naturlighetsprincipen. Den innebär att jag litar mer på naturen än på människan. Tror verkligen någon att naturen, som tänkt ut allting så perfekt i minsta detalj, skulle ha missat detta med K-vitamin?"

Så jäkla bra skrivet! Håller med till 100%!

Jag satt igår kväll och såg en 2,5h lång film som heter "Are vaccines safe?" av Mary Tocco. Hon har ägnat de senaste 26 åren åt att informera föräldrar om riskerna med vacciner. Enligt henne så har det just ändrat, så att barn nu faktiskt KAN födas med autism. För de barn som nu föds är tredje generationen som utsätts för vacciner, d.v.s. de kan nu födas med allt för mycket kvicksilver i kroppen från första början... Risken ökar förstås om mamman fått vacciner som innehåller kvicksilver under graviditeten, och lägger man då till att risken ökar ännu mer om barnet blir tidigt avnavlat, och sen ytterligare om barnet själv blir vaccinerat....ja, då får vi väl just den autism-epidemi som nu drar över världen :( Enligt filmen har nu 1 barn av 49 autism i England, och man vet att siffran bara blir sämre ju fler vacciner som ges...

Postat av A-L den 19 juni 2010
Sök i biblioteket
Sök i hela Alternativjournalens bibliotek
Sök i webshopen
Sök i webshop
Erbjudande

Veckans erbjudande hos www.klokast.se

Denna vecka rekommenderar vi PatrickHolfords :
ImmuneC 120 kap
ImmuneC är ett specifikt stöd för immunförsvaret med potenta antioxidanta ingredienser. Innehåller optimala mängder av C-vitamin och zink tillsammans med extrakt av svart fläder, blåbär och ingefära.

Vi ger 20% rabatt t o m 3:e februari eller så långt lagret räcker. Priset blir endast 182:- inkl moms
ordinarie pris 228:- inkl moms. Frakt & expedition tillkommer.

Titta gärna på våra REA-varor, vi har fyllt på med varor som börjar närma sig bäst före datum. Dessa varor är mycket prisvärda och leverantören påpekar att de är 12 månaders ytterligare hållbarhet
 

Det finns naturligtvis massor mer att titta och handla i vår webbutik. Välkomna till www.klokast.se
 

 


 

Bloggar Mest lästa
1
TBE-vaccin åter aktuellt
2
Det går att träna upp synen
3
Myndigheter och industri fortsätter angripa kosttillskott
4
Demens - ett iatrogent tillstånd?
Sponsrade länkar