FÖRSTASIDAN ARKIV OM ALTERNATIVJOURNALEN MOTGIFT BIBLIOTEK BLOGGAR ANNONSERING ANSLAGSTAVLA LÄNKAR
Nyheter Kontakta oss

siem@klokast.se

073-8485972

Webshop Utbildning

Antingen du är SJUK eller FRISK: Detta bör du veta!

Webbkurs 10 brev + material på CD, DVD m.m.

Lär dig ekologisk medicin!

Den här kursen kommer du att ha glädje av hela livet - inte bara för egen del, utan också för familjens, vännernas, patienternas – d v s dem du bryr dig om. Den kostar dig vad en kvällstidning kostar under några månader.

Priset för hela Webbkursen är 1950:-

Hur går det till att studera?

Du betalar in kursavgiften på bg 285-0030, med angivande av din mailadress. Du får då via email Web-adressen ditt deltagarnamn och lösenord. Sedan kan du koppla upp dig direkt, ta del av kursmaterialet och läsa in det. Du har möjlighet att ställa frågor rörande kursinnehållet via email.

Vill du ha flygande start betalar du med Swish 123 653 54 39. Då kan du normalt koppla upp dig och börja studera samma dag.

Böcker

Det är rea på Pia Hellertz bok Att leka Gud – om klimatdebatten, geoengineering och en ny världsordning.
Där beskriver hon klimatdebatten i ett politiskt perspektiv. Teorin om global uppvärmning är inte vetenskapligt grundad utan en politisk fråga.
Geoengineering handlar bland annat om det som i folkmun brukar kallas “chemtrails”, d.v.s. spridning av kemikalier efter flygplan för olika syften.
Boken kostar för tillfället 150 kronor inklusive portot som är på 39 kronor. Kontakta Pia Hellertz via hennes mail och meddela postadress,
pia.hellertz@telia.com.

Mottagning

Det finns fn ingen mottagning

RSS

Om alternativjournalen
Redaktörer:
Ulf BrånellWebbplatsen är utvecklad av SpaceLoops

Den som (tar hand om sin) lever får se...

Sedan ett halvår tillbaka har jag gjort månatliga leversköljningar med underbara resultat såsom förbättrad matsmältning, ökad energi, ökat välbefinnande, bättre avgiftning (av t.ex. alkohol) m.m. Man bör göra 8-12 reningar för att få ut samtliga gallstenar ur levern, men därefter räcker det med att göra det 1-2 ggr per år. Veckan innan leverreningen dricker man en liter äppeljuice om dagen och håller en diet som utesluter animaliskt protein (om man nu i vanliga fall äter det), kaffe, alkohol etc. Själva sköljningen inkluderar epsomsalt, citron, olivolja och ett vattenlavemang.

Jag kanske har blivit härdad, men jag har lite svårt att se varför inte alla som hör talas om detta omedelbart springer hem och börjar skölja ur levern. En del människor, bl.a. många läkare, påstår att detta bara är humbug och att det är kombinationen av epsomsalt med olivoljan/citronen som skapar de gallstenar som kommer ut. Vad de har för motiv för att komma med dessa osanningar kan vi bara spekulera i, men det tänker jag inte ta upp spaltplats med här i alla fall. Slutsatsen man kan dra är dock att de aldrig gjort några leverreningar (i alla fall inte fler än en), eftersom de då snabbt skulle inse att det inte förhåller sig så. Hur som helst vill jag verkligen varmt rekommendera mina läsare denna oerhört effektiva metod för att komma tillrätta med många hälsoproblem. När levern är fullpackad med gallstenar så kan t.ex. inte tillräckligt med galla komma förbi och det kan ge svårigheter att bryta ner fett. Leverns funktion för ämnesomsättningen och matsmältningen är jätteviktig och gallstenar i levern bidrar till nästan alla sjukdomar, vilket få tyvärr är medvetna om. Det i sin tur påverkar hormoner, lymfa och pH-balansen i kroppen.

Levern är ett av kroppens absolut viktigaste organ, som förutom en massa andra viktiga funktioner avgiftar oss. Den toxiska belastningen på människokroppen har ökat obehagligt mycket och rasande snabbt de senaste hundra åren; vi andas in avgaser, äter glatt grönsaker som sprayats med insektsmedel, smaskar på kött från stressade djur som pumpats fulla med antibiotika. En del röker, vi trycker i oss mediciner när vi inte vill lyssna på vår egen väckarklocka. Andas in kemikalier när vi duschar som genom andningsvägarna kommer når lungorna och efter duschen smörjer vi in oss med petroleumbaserade fuktgivare som innehåller både silikoner och konserveringsmedel + parfym och färgämnen. Vi fyller våra hem med syntetiska material och ovanpå allt detta har många blivit lådvinsalkolister eller röker lite marijuana för att varva ner… Ni förstår vart jag vill komma? Levern jobbar övertid med att avgifta oss och så många vägrar göra den lilla ansträngningen för att se till att den åtminstone inte är förstorad och ansträngd av gallstenar (se bilden för exempel). 


Det intressanta är inte varför folk som ni eller jag flaggar för leversköljningar... det säger sig självt, eller hur? Men det är häpnadsväckande  att folk tvekar på att genomföra dessa p.g.a. att man behöver offra lite av sin livsstil under en vecka. Folk brukar säga till mig: ”Åååh… det låter ju verkligen jättebra... men, jag skulle nog inte kunna avstå från x eller y i en vecka. Och lavemang? Usch, nej det vet jag inte om jag skulle klara …epsomsalt? Är det äckligt?!” Där någonstans är jag på väg att sätta yogi-teet i halsen!  Hallå!! Det är din LEVER - din avgiftningscentral vi talar om här! Jag struntar i om det får ett boot camp att framstå som rena dagis - gör det bara!  Men tyvärr är det så oerhört många som av mystiska anledningar inte vill göra den lilla ansträngningen det innebär att lägga om kosten eller göra en leverrening därför att man som yogierna säger "lever för mycket i sinnenas värld". Sinnlig njutning verkar helt köra om förståndet allt som oftast. Jag förespråkar verkligen inte ett asketiskt liv med absolut avhållsamhet, men man måste äta lite smart. "There's a time and a place for everything" och det är alltså inte att äta en skinkmacka till 21-nyheterna. Varför är det inte förrän man får ett riktigt dåligt besked som man skärper sig? Varför vill man riskera att vänta tills dess?

Hur uppstår gallstenar i levern då? Den främsta orsaken är helt enkelt för mycket ofullständigt nedbruten mat, i synnerhet animaliska produkter som kött, ägg och mjölkprodukter. Framförallt att äta större portioner än man behöver (2 kupade händer är det optimala) efter 19 på kvällen, eftersom kroppen då inte tillverkar tillräckligt med matsmältningsenzymer vilket gör att maten får ligga och jäsa/ruttna till morgonen när vår biologiska klocka meddelar oss att det är dags att vakna och fylla på energiförrådet. Om man insisterar på att äta animaliska produkter så är det alltså läge att göra det mitt på dagen, när matsmältningssystemet är som effektivast och istället äta lätt, vegetarisk mat på kvällen som inte belastar matsmältningssystemet. Tyvärr gör många precis tvärtom; sallad till lunch och kyckling-/fläsk-/nötkött till middag...

Mitt råd från hjärtat är: vänta inte så länge! Det är inte rymdforskning att förstå att gallstenar i levern hindrar den från att fungera optimalt och att en överbelastad avgiftningsstation inte är särskilt lyckat. Är det någon som besökt ett varmt land på sommaren och känt den ljuva doften av sopor som ruttnar i värmen för att papperskorgarna är överbelastade? Det är doften inuti din kropp när levern inte ges en chans att avgifta ordentligt! Så om man inte vill ha en invärtes miljö som luktar som en sydeuropeisk sopstation i juli, så är det kanske läge att titta lite närmare på om det kan vara värt den där äppeljuicen... Älska din lever och visa den lite kärlek!

Börja 2012 med en leverrening, ät inte senare än 19:00 och du kommer att bli förvånad över vilken effekt du kommer att uppleva efter några månader! :)

2 november 2011

Skriv kommentar

Hejsan! Du har säkert fått någon effekt av detoxen, men det är svårt att ta den här artikeln på allvar. Gallstenar bildas i gallblåsan, bukspottskörteln eller gallgångarna, inte som du skriver "Man bör göra 8-12 reningar för att få ut samtliga gallstenar ur levern". Gallsten bildas i gallblåsan inte i levern. Punkt slut.

Postat av Kate den 15 mars 2016

Hej!

efter att ha dragits en hel höst med förkylning på förkylning så letade jag mycket på nätet vad jag skulle kunna göra för att förbättra mitt immunförsvar. Efter en massa tips om vad man ska äta som innehåller antioxidanter, vitamintillskott och till och med bikarbonatkurer så hittade jag till slut till en tjej som bloggade om detox. Detta tyckte jag verkade väldigt intressant och har sedan dess läst på en massa om detta och är på god väg att påbörja en sådan. Har då även läst att man även kan göra en leverrening under denna perioden och tänkte därför inleda med detta (enligt vad jag läst). Men eftersom du skriver att man ska dricka juice i en vecka innan så kanske jag ska vänta i en vecka innan jag gör leverreningen. Jag tänkte göra en ren juicedetox som jag gör i en råsaftcentrifug. Går det bra att dricka vilken juice som helst eller måste det vara äpplejuice.

Jag är jätteinspirerad av alla som har gjort denna typen av detox och är jätteladdad att starta, nu ännu mer efter att ha läst ditt inlägg. Skulle du kunna maila mig info på hur man utför en leverrening? Min mail är lindawendt81@gmail.com.

Tacksam för snabbt svar.

Varma hälsningar

Linda Wendt

Postat av Linda den 11 januari 2016

hej! jag har en sjukdom som heter primär biljer cerros,fst jag har inte cerros. har gort en biopsi o jag är i ett fösrstadie.jag har svårt med va man ska äta.kan ni ge mej lite tips på mat o frukt mm.äter urso falk o waran.Ja va ska man äta o dricka. Tacksam för svar på deetta. min mail är kalasw2@hotmail.com

Postat av kerstin holmgre den 11 februari 2015

Hej!

Jag tar tacksamt emot information om hur man utför leverrensningen!

camilla@billablin.se

Med värme

Camilla Hosenfeld

Postat av Camilla Hosenfeld den 26 juli 2014

Hej! Jag skulle gärna också vilja veta hur man utför en leverrensning. Finns det någon möjlighet att få den infon mailad till mig också? Med vänlig hälsning, Maria. (msundstedt@gmail.com)

Postat av Maria den 2 november 2012

Hej Siri!

Vänligen maila mig på yognutrition@me.com så ska jag skicka instruktioner. Vattenlavemanget är viktigt och jag ska förklara varför.

Lycka till!

Postat av Jenny Wickman den 24 oktober 2012

Hej! Skulle du vilja maila till mig om hur jag utför en lever-rening? jag har fått en annan metod från en kompis och det står ingenting om ett vattenlavemang. då undrar jag bara vilket som ger bäst resultat.

tack för svaret

Siri Vilén

Postat av siri vilen den 15 oktober 2012

Hej Rana,

ber om ursäkt för så sent svar!! Jag har också känslig hy, så jag förstår din oro. Visst kan man både av leverrening och annan detox få tillfälligt sämre hy (1-2) veckor, men det går över och huden blir bara bättre sen.

Men det är viktigt att tänka på vad du lägger på huden... använder du naturlig hudvård? Om inte så skulle jag verkligen rekommendera dig att prova Anne Marie Börlind, Dr. Hauschka eller andra serier som är naturliga och utan parabener, färgämnen, syntetiska parfymer och siliconer. De första veckorna kommer din hy (om den är van vid syntetiska produkter) att slå bakut, men efter invänjningsperioden så kommer det att bli bättre! :)

Problem med huden kan också ha med hormonell obalans att göra eller med ett svagt matsmältningssystem och i så fall bör man arbeta för att balansera dessa områden.

Postat av Jenny den 5 februari 2012

Jag vill jätte gärna genomföra en lever detox. Är väldigt disciplinerad och kan säkerligen avstå från mina "njutningar" i en vecka.

Är ändå van då jag fastar 1 månad om året så...

Men jag undrar över en sak. Det är så att jag har problem med hyn. Jag varken röker eller dricker alkohol. Försöker äta ekologiskt och hälsosamt. Jag tror att det kan vara min lever som krånglar och inte orkar avgifta kroppen från toxiner som kroppen sedan försöker göra sig av med genom huden.

Förra året prövade jag på att svälja 2 vitlöksklyftor om dagen för att rena blodet. Fick fullt med hemska varande utslag på ansiktet! kan vara kroppen som försökte rena sig med hjälp av vitlöken?

Brukar läsa om folk som genomföra tarm detox och liknande som säger att dem även fick utslag på ansiktet jag förstår att det är kroppens sätt att rena sig men jag har som sagt jätte känslig hy :(

Hur som helst så undrar jag om denna lever detox kan påverka min hud? Kan det frigöra toxiner?

Jätte tacksam för svar! :)

Postat av Rana den 11 januari 2012

Hej No such thing!

De flesta som läser inlägget begriper säkert att det inte handlar om gråsten och flinta som kommer ut i toaletten.

Har du gjort någon leverrening själv? Om inte så föreslår jag att du gör det innan du avfärdar det som en bluff. Anledningen till att de flyter i toaletten är att de sköljs ut med olivolja (olja flyter som du vet på vatten) och anledningen till att de blir mjuka är pga äppelsyran i äppeljuicen som man dricker i ansenlig mängd veckan innan.

Epsomsaltet i sin tur vidgar gallgångarna så att stenarna kan passera. Om man inte använde sig av de tre sakerna, så skulle det givetvis göra ont när stenar passerar ut och det är därför viktigt att man följer anvisningarna vid en leverrening.

Jag har gjort 6 stycken leverreningar nu och anser att jag har tillräckligt på fötterna för att tala om att det definitivt inte är någon bluff... om du på allvar tror det så tycker jag att du ska pröva några leverreningar innan du skriver kommentarer som denna. Många människor har blivit fria ifrån kroniska sjukdomar som har sin orsak i en underpresterande lever och det vore tråkigt om folk avstod ifrån att göra för att folk som inte är insatta kallar det för en bluff.

Postat av Jenny den 15 november 2011

Hej!

Jag brukar läsa din blogg och tycker du ofta skriver mycket intressanta saker. Men det här med leverrensing begriper jag mig inte på. Varje människa med sunt förnyft förstår ju att det inte är några stenar som kommer ut! För det första, det gör JÄ-LIGT ONT när man har gallstensanfall! För det andra, stenar flyter inte omkring i toastolen! Och för det tredje, de smälter inte av värme! Det hela är en bluff och det är synd att du har gått på den!

Postat av NoSuchThing den 12 november 2011

Jag skulle bara vilja rekommendera alla att läsa Matrevolutionen av dr Eenfeldt!

Postat av Mona den 4 november 2011

Hej igen Mona!

Jag är utbildad på Nordiskt Näringscenter med bl.a Peter Wilhelmsson och Maria Karlsson som lärare, vilka båda är kända näringsexperter.

Läkarutbildningen har tyvärr väldigt lite kostlära, vilket gör att trots att man ofta referar per automatik till läkare som auktoriteter så är de faktiskt inte det när det gäller näringslära.

Att vargungar får uppspydd mat är en helt annan sak - de är vargar och har som jag skrev en helt annan anatomi i form av saltsyra som bryter ner proteinet när de inte kan tugga det. Vad gäller blommor så tycker jag att vi människor är så pass olika köttätande växter att det blir en lite ointressant jämförelse...

Att bortse ifrån den mänskliga konstitutionen tycker jag är dumt, helt enkelt. Det finns inte några djur i naturen som inte har en anatomi anpassad efter deras livsmiljö och födointag.

Som jag skrivit i andra inlägg tidigare så finns det definitivt naturfolk som lever på en högprotein-diet - t.ex. masajerna - som äter minst 300 g kött om dagen. MEN... de har utvecklat det under många, många generationer för att överleva i ett extremt klimat. Européer som åkt dit och ätit deras kost under max ett år har fått permanenta fel på njurarna pga mängden urinsyra. Man kan inte gå över till en så pass extrem (och för männsikan faktiskt onatturlig) kost som LCHF från en dag till en annan, utan att det får konsekvenser för organen eftersom det tar flera generationer för människokroppen att "mutera" och anpassa sig. Visst kan man experimentera och diskutera - det är alltid kul, men man ska veta att det kan få negativa konsekvenser för hälsan.

Min personliga uppfattning är att man mår bäst av att inte äta andra varelser men om man vill äta kött så bör man göra det i sansad mängs och som "toppen av pyramiden" med en bas av bra kolhydrater och grönsaker och hälsosamma fetter.

Ha en trevlig helg du med! :)

Postat av Jenny den 4 november 2011

Hej igen! Tack för den långa fina utläggning. Jag blir lite nyfiken på din utbildning, vart du tillskansat dig dina kunskaper? Andreas Eenfeldt, Annika Dahlkvist och L-E Lidsfeldt är utbildade läkare som har stor erfarenhet av LCHF-kost. Ingen av dem säger att man ska undvika att äta kött för Ph-värdets skull. Och hörntänder och magsyra har nog inte heller speciellt stor betydelse i sammanhanget? Det finns ju köttätande växter och vargungarna får maten "uppspydd" från modern. Vissa naturfolk lever enbart på sälkött och jästa fåglar. Så det finns som sagt utrymme för andra sätt att få i sig kött än att använda hörntänder. Men visst är det spännande med kostdebatten - jag tycker det är så himla intressant!!

Trevlig helg!

Postat av Mona den 4 november 2011

Hej Mona,

vet inte om det var Tina eller mig du ville ha svar av men jag chansar på att det var av mig och svarar! :)

Läs gärna mitt tidigare inlägg om animaliskt protein och insulinresistens!

Eftersom vi inte är anatomiskt skapade för att äta stora mängder animaliskt protein då vi varken har den tanduppsättningen eller den mängden saltsyra som andra köttätande djur har. Det finns anhängare av blodgruppskosten som menar att blodgrupp 0 mår bra av att äta stora mängder protein, MEN? blodgrupp 0 ser precis ut som vi andra, dvs har inga hörntänder gjorda för att slita loss stycken av rått kött eller så pass mycket saltsyra att de kan smälta ett kycklingben, så jag är oerhört skeptisk till det.

Animaliskt protein är starkt försurande, vilket ändrar blodets pH-balans på ett negativt sätt vilket ger försämrat näringsupptag och risk för benskörhet, eftersom kroppen måste ta mineraler från benstommen för att hålla blodets pH i schack då vi rätt och slätt dör om vi blir alldeles för sura.

En försurad kropp blir mer toxisk och en av leverns uppgifter är att filtrera och lagra blod, vilket gör att den självklart påverkas av både blodets försämrade pH-balans och toxiner ifrån osmält animaliskt protein.

Det är jättekul att du mår bra av LCHF! Men tyvärr måste jag säga att 9 månader är en kort tid i ett människoliv och på sikt är det INTE en sund kosthållning, eftersom den bortser ifrån vår anatomi (tanduppsättning, saltsyraproduktion osv.). Jag vet inte hur du åt innan du började med LCHF? Om det var en diet som bestod av mycket snabba kolhydrater, transfetter osv. så är det självklart att du mår bättre ? inte för att du börjat äta en massa animaliskt protein, utan för att du skippat det andra! Kanhända har du även gjort andra livsstilsförändringar som påverkat positivt?

Hoppas att detta besvarade din fråga! :)

Allt gott!

Postat av Jenny den 4 november 2011

Hej Tina! Jag äter LCHF-kost sedan 9 mån och har aldrig mått så bra som nu! Jag lever i princip på ägg, grädde, ost och naturbeteskött. Jag förstår inte varför jag som mår så bra ska oroa mig för min lever? Kan du förklara.

Tack!

Postat av Mona den 3 november 2011

Mailat dig nu, Tina! Lycka till!!! :)

Postat av Jenny den 3 november 2011

Hejsan!

Skulle du vilja maila till mig om hur jag utför en lever-rening?

Tusen tack!

Varma hälsningar Tina

joan3538@gmail.com

Postat av Tina Nilsson T.N. den 2 november 2011
Sök i biblioteket
Sök i hela Alternativjournalens bibliotek
Sök i webshopen
Sök i webshop
Erbjudande

Veckans erbjudande hos www.klokast.se

Butyric Acid Complex (Smörsyra till tarm) 90 kap
Smörsyra är en kortkedjig fettsyra som produceras genom den bakteriella nedbrytningen av kostfiber. Den göder de epiteliala slemhinneceller som kantar tarmväggen och är nödvändig för att bibehålla integriteten i den gastrointestinala väggen.

Smörsyra utnyttjas i första hand i tjocktarmen
Smörsyra hjälper L. acidophilus och B. bifidum fästa vid tarmen epitelvävnad
Smörsyra krävs som en primär energikälla för snabbt växande intestinala celler
Smörsyra hjälper till att stödja den naturliga förnyelsemekanismen i tarmens vävnader
Smörsyra hjälper till i produktionen av lokala enzymer och har en stödjande roll i tarmens immunförsvar
Denna vecka t o m 28 oktober eller så långt lagret räcker kostar Butyric Acid Complex 363 kr inkl moms ordinarie pris 403kr. Frakt och exp tillkommer.


D-vitamin Vitasorb flytande (Stärker immunförsvar-kroppen) 15ml
Vitamin D är ett viktigt näringsämne för stark benvävnad och för hälsan hos många kroppsliga funktioner inklusive immunförsvaret. Biocares flytande bio-D är ett bra sätt att fylla på D-vitamin nivåer. Varje droppe ger 100 ius av vitamin D3.

Ge flytande vitamin D för att underlätta absorption (förmågan att suga upp)
Perfekt för dem som har svårt att svälja kapslar och tabletter
Kan tas sublingualt (under tungan) för dem med gastrointestinala problem
Perfekt för personer med malabsorption (tarmsvikt)
Lämplig för veterinärmedicinska läkemedel som kosttillskott för djur
Fritt från lösningsmedel och ytaktiva ämnen
Lämplig för barn
Denna vecka t o m 28 oktober eller så långt lagret räcker kostar Vitasorb D-vitamin 72 kr inkl moms ordinarie pris 80 kr. Frakt och exp tillkommer.
 

Hela hösten har vi fortsatt 15% rabatt på alla böcker så långt lagret räcker.


Det finns naturligtvis massor mer att titta och handla i vår webbutik. Välkomna till www.klokast.se
 

 


 

Bloggar Mest lästa
1
TBE-vaccin åter aktuellt
2
Det går att träna upp synen
3
Myndigheter och industri fortsätter angripa kosttillskott
4
Demens - ett iatrogent tillstånd?
Sponsrade länkar