FÖRSTASIDAN ARKIV OM ALTERNATIVJOURNALEN MOTGIFT BIBLIOTEK BLOGGAR ANNONSERING ANSLAGSTAVLA LÄNKAR
Nyheter Kontakta oss

siem@klokast.se

073-8485972

Webshop Utbildning

Antingen du är SJUK eller FRISK: Detta bör du veta!

Webbkurs 10 brev + material på CD, DVD m.m.

Lär dig ekologisk medicin!

Den här kursen kommer du att ha glädje av hela livet - inte bara för egen del, utan också för familjens, vännernas, patienternas – d v s dem du bryr dig om. Den kostar dig vad en kvällstidning kostar under några månader.

Priset för hela Webbkursen är 1950:-

Hur går det till att studera?

Du betalar in kursavgiften på bg 285-0030, med angivande av din mailadress. Du får då via email Web-adressen ditt deltagarnamn och lösenord. Sedan kan du koppla upp dig direkt, ta del av kursmaterialet och läsa in det. Du har möjlighet att ställa frågor rörande kursinnehållet via email.

Vill du ha flygande start betalar du med Swish 123 653 54 39. Då kan du normalt koppla upp dig och börja studera samma dag.

Böcker

Vinterrea på 
Att leka Gud, endast 100 kr.

Det är vinterrea på Pia Hellertz bok Att leka Gud – om klimatdebatten, geoengineering och en ny världsordning.
Där beskriver hon klimatdebatten i ett politiskt perspektiv. Teorin om global uppvärmning är inte vetenskapligt grundad utan är en politisk fråga.
Geoengineering handlar bland annat om det som i folkmun brukar kallas “chemtrails”, d.v.s. spridning av kemikalier efter flygplan för olika syften.
Boken kostar för tillfället 100 kronor inklusive portot som är på 39 kronor. Kontakta Pia Hellertz via hennes mail och meddela postadress,
pia.hellertz@telia.com.

Mottagning

Det finns fn ingen mottagning

RSS

Om alternativjournalen
Redaktörer:
Ulf BrånellWebbplatsen är utvecklad av SpaceLoops

Vårt fjärde underverk

Hon har anlänt! Vårt fjärde barn föddes i måndags! Vilken lycka!

Jag ville egentligen föda hemma. Hela hösten gick åt till att utröna möjligheterna till en hemförlossning här i Österbotten. Men strax innan jul blev jag tvungen att inse fakta: det går inte. Inte som det är nu. Det finns inte ambulerande barnmorskor. Jag fick tag i en som skött hemförlossningar förut och hon hade gärna kommit, men inte utan en assistent. Och en sådan stod inte att finna hur mycket jag än sökte med ljus och lykta...

Då fick jag ta till plan B: att föda polikliniskt. Det innebär att man åker in som vanligt till BB och föder, och sedan åker hem igen efter cirka 6 timmar. Man blir alltså inte inskriven på avdelningen, man får ingen bäddplats och ingen mat. Fortfarande ska man hinna till sjukhuset, vilket för mig varit en orsak till oro eftersom mitt tredje barn föddes åtta minuter efter att jag stapplat mig in till förlossningsavdelningen...

Men vi hann! Med hela elva minuters marginal denna gång... Jag visste av erfarenhet att jag öppnas i sömnen, och när jag sedan vaknar är det bråttom. Så har det alltid varit. Så det var en himla tur att jag och min man ”skiftade” med varann natten till måndag – han steg upp och började arbeta med snöröjning redan innan jag hunnit gå och lägga mig för natten. Det ledde till att jag i min tanklöshet låste dörrarna innan jag gick och lade mig så att min man inte slapp in tidig måndag morgon. Han var tvungen att ringa och väcka mig och be mig öppna ytterdörren... Lite småsur över att bli väckt låste jag upp dörren och märkte samtidigt att något var på gång! Skulle babyn komma redan? Det var ju två dagar kvar till beräknat!

Men jo, den skulle komma. Snabbt slängde jag ner det sista i BB-väskan (som jag till all tur packat dagen innan), vi ringde efter barnvakt och åkte iväg. Vi kom in till sjukhuset strax efter 8.30 bara för att få veta att alla barnmorskor och förlossningssalar var upptagna... Vi fick ”gladeligen” slå oss ner i väntrummet sa en käck sköterska. Inte så lätt att vara glad då man är fullt öppen och har intensiva sammandragningar som lockar fram ociviliserade ljud! När vi hade väntat i 10 minuter fångade jag en förbipasserande sköterska och sa att vi måste få ett rum NU – jag är redo att föda. Hon hörsammade mig och 8.45 kom vi in till förlossningsavdelningen.

Jag hann säga det viktigaste: ingen får ens röra vid navelsträngen innan moderkakan lossnat, och ingen får ge K-vitamin i någon form åt min baby. Barnmorskan började famla med en massa sladdar till maskinen som följer babyns hjärtljud, och jag sa att det kan hon glömma. Jag vill inte bestråla babyn. En annan barnmorska letade efter medicin. ”Jag ska inte ha någon medicin, den kan du lägga tillbaka!”, utbrast jag förvånad. ”Men det är bara livmodersammandragande...”, försökte hon invända. ”Ingen som helst medicin här!”, kommenderade jag och förvånat lade hon tillbaka den i skåpet medan hon letade fram en klamp till navelsträngen istället. ”Den där behöver ni inte använda på länge ännu!” påpekade jag. ”Nej jag retas bara lite...”, svarade hon då med glimten i ögat;)

Detta pågick medan jag rev av mig kläderna och kämpade med intensiva sammandragningar. Till sist slutade den ansvariga barnmorskan famla med sladdarna till hjärtljudsmaskinen och undersökte mig istället, på min begäran. Jag visste nämligen att jag var redo att föda men de verkade inte ta mig på orden. Men nu blev det fart. Precis som jag sade var jag helt öppen. Vattnet hade inte gått än och jag sade att ingen fick sticka hål på hinnorna, de får sprängas naturligt. Det gjorde de efter ett par minuter.

Den här gången födde jag på knä, lite lätt framåtlutad mot sänggaveln. Jag måste säga att det var fantastiskt! Alla kvinnor bör få föda som de själva vill, på det sätt som känns mest naturligt för dem, men en sak är säker: den låsta rygglägespositionen är inte skapad av en födande kvinna. Den är skapad av förlossningspersonal för deras egen bekvämlighets skull. Med de tre tidigare barnen, som jag fött på rygg, har jag inte känt något krystbehov alls. När jag varit fullt öppen har sammandragningarna avtagit i intensitet, och med mitt första barn lyckades jag till och med somna i väntan på krystbehov... Det ledde naturligtvis till medicinering med syntetiskt oxytocin, vilket i sin tur kan orsaka problem för barnet. De tre första barnen har jag krystat ut på personalens uppmaning, inte på kroppens uppmaning. Men nu blev det något helt annat!

Jag hade inte en enda sladd på mig, inga stressande apparater som lät och tickade, inga lampor påslagna i rummet (bara dagsljus från fönstren) och jag gick helt in i min egen kropp. Jag försökte inte behärska mig, inte kontrollera mina ljud eller min andning. Jag lät naturens krafter ta över – och vilka krafter sedan! Jag kände hur babyn rörde sig neråt. Jag kände att det bara fanns en enda sak att göra, och det var att krysta. Det är otroligt – precis när man tror att hela kroppen ska rämna, att man ska spricka mitt itu, då blir man så lättad. Man vet att snart är babyn ute. Det där skedet då huvudet pressas ut, en kort sekund av lättnad, och sedan nya tag för att få ut axlarna – det är obeskrivbart. Man är så oerhört målinriktad! Jag hade velat ta emot babyn själv och lyfta upp den direkt från livmodern till min famn, men jag hann inte. Hon sköt ut som en projektil och landade nästan en meter bekom mig! Krystskede: 1 minut står det i mina papper. Född klockan 8.56. Barnmorskan skrattade och sa att hon flög ut med en nätt skruv – babyn hann inte ens rotera klart innan jag pressade ut henne. Och de förstående barnmorskorna uppmanade mig genast att vända mig om och lyfta upp mitt barn till bröstet. Trots att jag inte hunnit påtala det för dem förstod de av någon anledning att det var min sak att vara den första att röra i babyn. Jag lät henne ligga nedanför mig, med mina händer på henne, en halv minut eller så för att blodtransfusionen från moderkakan skulle komma igång ordentligt innan jag tog henne på mitt bröst och lade mig ner.

”Vad blev det för sort?”, kom jag mig för att fråga samtidigt som jag kikade och såg att det var en prinsessa. Så fin, så välskapt. Och så liten! Hon drog efter andan genast hon flög ur mig och hade fin färg. Vi låg och myste hud mot hud under täcket i väntan på att moderkakan skulle lossna. Ingen ifrågasatte mitt val om att avstå K-vitamin. Ingen undrade varför jag inte gjort ett enda ultraljud under graviditeten. Ingen ifrågasatte varför jag ville vänta med att klampa navelsträngen tills moderkakan kommit ut. Ingen försökte lägga en hand vid mitt barn. Jag var så tacksam!

När 40 minuter gått klämde barnmorskan med mitt tillstånd lite lätt på min mage och moderkakan gled ut. Navelsträngen klipptes. Babyn började dia och vi myste en bra stund till medan pappa gick ut för att fira med en hamburgare:)

Efter en lång dusch fick jag själv väga och klä på lilltösen, som jag valde att inte bada eftersom hon var så ren och fin. Vågen visade 3360 gram – jag hade gissat på 3400.

Sedan fick vi faktiskt förflytta oss till BB-avdelningen på grund av att det var mycket föderskor i farten. Jag virade in den lilla i ett babytäcke från ELRO avskärmningsprodukter – sjukhus är ju som stora mikrovågsugnar med all den trådlösa apparatur de har – och så gick vi iväg för att invänta barnläkaren som skulle hemförlova oss. Klockan 15 var det sagt.

Vi väntade. Vi sov. Babyn diade. Och vi väntade.

Ingen läkare kom. Vi ringde på klockan. ”Jo hon kommer säkert snart.”. Vi väntade igen. Ringde på nytt. Samma visa. Till sist var klockan 16.30 och nu började tålamodet tryta. Jag ville hem till barnen och det väntande middagsbordet. Jag hade inte ätit någonting på hela dagen! Vi kallade åter på en sköterska som gav oss beskedet att läkaren inte kan säga när hon kan komma. Vi måste bara vänta och det kan ta hela kvällen... Då brast mitt tålamod och jag sa bestämt att ”då åker vi hem nu”. ”Men ni får inte det utan läkarens tillåtelse!”, kontrade sköterskan. Jag svarade med att man inte måste komma till sjukhus för att föda, då kan de heller inte hålla oss kvar mot vår vilja. Vi hade blivit lovade att läkaren kommer vid 15, nu var hon snart 17. Jag satte på mig skorna.

”Jag ska se vad jag kan göra”, svarade sköterskan och försvann. Och inom två minuter kom hon tillbaka med barnläkaren i släptåg. Se där ja.

Nu fick vi höra något som gjorde oss allt annat än glada. Babyns sköldkörtelvärden var förhöjda. Detta är något man ser på det blod som finns i navelsträngen. Läkaren påpekade dock att detta prov inte är pålitligt – det kan vara falskt alarm. Ett nytt prov måste tas då babyn är tre dygn gammal, och babyn måste hållas under observation under tiden. VA? Snacka om ridå! ”Vadå – hon är ju frisk! Jag vet att hon är frisk!”, utbrast jag. Läkaren förklarade att det är fullt möjligt, men om hon skulle ha hypotyreos (underfunktion i sköldkörteln) kan det innebära allvarliga risker som kan undvikas per medicin. Jag blev svettig. Vi ville bara hem! Jag och min man undrade varför vi inte kan få åka hem och sedan komma tillbaka för att ta ett nytt prov om tre dygn. ”Vi tänker på barnets bästa. Ni kan åka hem om ni vill så tar vi in barnet på barnavdelningen.” URSÄKTA? Barnets bästa? Att bli lämnad i sjukhusets vård utan sin mor, endast 8 timmar gammal? Jag blev illamående av att läkaren ens kunde föreslå något sådant i samma andetag som hon talade om barnets bästa! Efter en del diskussion kom vi fram till en kompromiss: jag stannar med babyn över natten, och på morgonen ser vi om hon uppvisar de typiska tecknen på hypotyreos: lågt blodsocker, gulhet, slapp och slö, dålig aptit, dålig ämnesomsättning. Om hon är till synes frisk får vi kanske åka hem.

Och när vi kommit till denna konsensus följde läkarens övertalningskampanj om K-vitamin... Så förbyttes alltså glädjen över att ha blivit respekterad utan ifrågasättanden till bitter irritation. Efter att jag skrivit på ett papper där det stod att jag förbjuder läkaren att ge K-vita kom hon ännu in i rummet en extra gång för att erbjuda oralt K-vitamin. Fatta trögt eller..?

Lilltjejen åt och sov, kinkade i vargtimmen och betedde sig som vilken nyfödd som helst. Själv sov jag inget i den där äckliga sängen med plastlakan. Fy vad obekvämt och klibbigt! Spädbarn som skrek överallt, luftkonditionering som surrade, nyblivna mammor som kom in i rummet, sköterskor som sprang in och ut... Till sist blev det morgon och jag väcktes efter någon timmes sömn för att det var dags att göra läkarundersökningen av lillan. Det visade sig att läkarens alla farhågor kom på kant. Babyn började med att servera läkaren en präktig spya på undersökningsbordet, som för att demonstrera hur mycket hon ätit. Som grädde på moset bajsade hon också. Hudfärgen var hur bra som helst, men de envisades ändå med att ta bilirubinvärdet som var mycket lågt och bra. Blodsockret var perfekt: 5,0. Och slapp och slö var hon minsann inte, hon demonstrerade obekymrat sina röstresurser.

Så vi fick åka hem – bara babyn kissade först. Suck, aldrig har jag väntat så mycket på att en liten ska kissa... Och varje gång jag öppnade blöjan för att kika var där bara mera bajs... Jag fick vänta ända till klockan 16! Då, på skötbordet, kom den första strilen med en sköterska som vittne. Hurra! Tänk så skönt det kan vara att få lämna sjukhuset.

Nu är vi hemma till syskonens stora glädje. Enda molnet på himlen är det extra blodprovet som vi måste ta på torsdag. Jag är inte rädd för resultatet – min moderliga intuition som för mig väger tyngre än läkarens farhågor, säger mig att mitt barn inte har något som helst fel. Det som bekymrar mig är smärtan som barnet känner när det ska pumpas på blod. Jag har varit med om det förr så jag vet hur de skriker för livet. Usch! Men vi ska väl överleva det. Och om det mot förmodan skulle visa sig att mitt barn av någon oförklarlig anledning fötts med hypotyreos, vet jag lyckligtvis att det finns andra metoder än livslång medicinering med syntetiskt sköldkörtelhormon. Det är tur att man kan tänka utanför boxen!

Det var min förlossningsberättelse. Jag hoppas att den kan vara till inspiration för andra blivande föräldrar! Ni som vill fördjupa er i naturliga förlossningar rekommenderas boken ”Tillbaka till naturlig förlossning” av Michel Odent. Den kan vara svår att få tag i, själv hittade jag ett exemplar på Bokbörsen. Jag rekommenderar också den här tråden som Linda Morge startat.

Till sist vill jag välkomna alla mina läsare till vår nystartade sajt vaccin.me! Där lägger jag och mina medarbetare ut nytt material flera gånger i veckan. Sajtens syfte är att lyfta fram sådan vaccinforskning som sjukvårdsapparat, myndigheter och industri kategoriskt tystar ner. Vi samlar även in biverkningsrapporter från vaccinskadade. Vårt mål är 1000 rapporter, varvid en jurist kopplas in. Gå in och anmäl! Och gå sedan till denna flik för att berätta om din vaccinskada i egna ord. Berättelsen publiceras på sajten.

Jag har fått många fina kommentarer och frågor. De måste vänta. Nu kallar min nyfödda!

Kram från en fyrabarnsmor


Uppdatering fredagen den 24 februari:

Igår morse packade jag alltså in guldklimpen i bilen och styrde kosan mot sjukhuset för att ta det där blodprovet. In till laboratoriet för att få könummer. Det blev vår tur och till min besvikelse kom vi till en finsk medelålders tant. Då frågade jag om det går att få svensk betjäning. Till min stora glädje fick vi byta till en ung kvinna från samma by som mig – vi är bekanta från förut. Min nervositet över den eventuella smärta som lillskruttan skulle känna släppte direkt när jag fick berätta om den;) Vi kom överens om att ta provet från hälen för att slippa sticka flera gånger i jakten på en blodåder i den lilla armen. Jag bad om att få amma samtidigt och det var inga problem. Tösen uttryckte sitt missnöje över det lilla sticket med ett skrik som snabbt avtog eftersom hon var så glupsk vid bröstet.

När man sticker i hälen kommer blodet bara droppvis och måste liksom pressas fram. Det tar ett bra tag att få behövlig mängd. Men min tös var fullständigt obrydd om denna något omilda behandling av hennes pyttelilla fot. Ja, hon somnade faktiskt där vid bröstet! Vilken lättnad för oroliga hönsmamman!

Sedan upp till BB för att invänta svaren samt den slutliga läkarundersökningen som normalt görs innan man lämnar BB då babyn är 2-3 dygn gammal. Denna undersökning var planerad att utföras av en privatläkare som skulle komma på hembesök till oss, men nu blev det alltså så här istället.

När jag väntat i två timmar var det vår tur att gå in till läkaren. Hon gjorde standardchecken av höftleder, reflexer, ögon, hudfärg med mera och allt var ju som det skulle. Och så konstaterade hon mycket odramatiskt att blodprovssvaren visade att alla värden hos tösen var fullständigt normala.

No visst ja ju he!

”Sätt dina instinkter och ditt förnuft före varje läkarhypotes.”  -Anna Wahlgren

 

21 februari 2012


Skriv kommentar

Från mitt hjärta tack, Linda för att du öppnat ögonen på många av oss. Efter att ha lyssnat på ett av dina föredrag på Youtube hösten 2014, var hela min värld uppochner. Jag har själv inga barn men det skakade mig i mitt innersta. Jag köpte omedelbart boken "Vaccinationer - risker och skador" och blev än mer upprörd. Jag blev fullständigt övertygad om vaccinationernas skador. Jag upplever att många inte vill ta till sig infon när jag pratar om det men det bryr jag mig inte om. Jag säger som du: jag pratar istället till dem som lyssnar. Så tack.

Postat av Ninnie den 1 juli 2015

Tänkte bara kommentera en sak,när vår baby fötts såg jag sköterskan med en spruta,frågade om dom ska ta blodprov. Nä,jag bara gav honom en vitaminspruta blev svaret. jag sa att min son ska inte ha några sprutor... ja det e för sent nu,jag har redan gett den... man måste tydligen skrika åt varje läkare/sköterska som kommer in i förlossningssalen: iingaaa sprruutooorrr.

Postat av sven gästgivar vasa den 8 oktober 2014

Nämen så trevligt med en före detta Årvasbou! Dit ska jag och föreläsa på söndag:) Jo, du hittar många tips i nedannämnda tidning. En artikel därifrån finns på nätet:

http://www.naringsmedicinsktidskrift.se/tidigar_frameset.html¨

Kram!

Postat av Linda Karlström den 6 mars 2013

Hej!

Mycket intressant!!!

Såå roligt att detta kommer upp i ljuset nu.

Heja Linda!

Jag undrar en sak, står det i nedannämnda tidning om alternativa medel vid sköldkörtelproblem?

Hälsningar från en f.d. Årvasbou

Postat av Ingvihel den 5 mars 2013

Hejsan Tea!

Kloka du som är skeptisk till läkemedel, eller läkarmedel som jag föredrar att kalla det. Mitt bästa tips är att du beställer hem Näringsmedicinsk Tidskrift nummer 6 2010. Den har binjurarna som tema, men där finns oerhört mycket information om sköldkörteln också. Här kan du beställa gamla nummer:

http://www.naringsmedicinsktidskrift.se/tidigar_frameset.html

Varma kramar till dig också!

Postat av Linda Karlström den 5 februari 2013

Hej Linda - tack för en vacker beskrivning av en upplevelse som alltför många beskriver som något hemskt & smärtsamt!

Du skriver att du känner till andra metoder än livslång medicinering med syntetiskt sköldkörtelhormon - jag har letat på nätet men hittar inget annat än något som kallas "naturligt sköldkörtelhormon (från gris). Vill gärna sluta äta levaxin (125 mikrogram/dag sedan 2002) då jag är oerhört konservativ gällande medicinering. Kan du vara rar och tipsa mig om något alternativ?

Varma kramar och ha det underbart!

Postat av Tea den 5 februari 2013

Vad trevligt att läsa att din förlossning gick bra. Jag hade också varit i kontakt med Linda Morge innan det var dags för mig. Hon berättade för mig hur jag skulle hantera mitt födande, inga sprutor, inte klippa navelsträngen innan pulsen försvunnit samt att jag valde den enklaste ställningen, jag satt på en pall och mitt barn fick en skjuts ut, sköterskan hann knappt med. Sonen är nu 10 år och har alltid varit frisk. Jag har också läst till CranioSacral terapeut, på den kursen fick vi lära oss hur viktigt det är att barnet föds naturligt. Det har blivit lite mode att föda med hjälp av kejsarsnitt men det är inte att rekommendera. Barnets huvud ska pressas ut genom skötet, det gör att livsviktiga funktioner sätts igång på ett naturligt sätt.

Vill med detta inte klanka på dem som måste föda på detta sätt men vilket man väljer kan få konsekvenser för barnet!

Postat av Carina den 16 september 2012

Hej Linda, först vill jag säga grattis till alla dina underbara barn.

Sen så har jag några frågor angående vaccinationer och om du vet något om hur man kan få tag i information om långtidsverkande biverkningar av vaccineringar. Jag var med i ett försök för kikhostevaccin 1986 och fick två månader efter det diagnosen barnreumatism, något som min dåvarande läkare kopplade till vaccinet i sina journaler. Senare i livet har jag fått andra autoimmuna sjukdomar och min och min mors teori (hon är utbildad läkarsekreterare) är att immunförsvaret istället för att boostas tog skada av vaccinet. Jag är nu på jakt efter information eller människor som vet mer om detta samband.

Jag hoppas du hör av dig, jag ska försöka hitta något annat sätt att kontakta dig också men min e-postadress är camilla.e.s.svensson@gmail.com

/Camilla

Postat av Camilla Svensson den 14 augusti 2012

Hej på dig, tack för engagemang och grattis till barnet. Gick på en av dina föreläsningar för ngt år sedan, i Örebro tror ja att det var. Väldigt givande, och hade visserligen bestämt att ej vaccinera mina barn redan innan, men otroligt skönt att få ens tankar bekräftade. Och jag har turen att vara gift med en man som ej är vaccinerad vilket gör det hela ännu lättare. Hans föräldrar fick utstå mkt när de vägrade vaccin på 70-talet.

Iaf jag skriver till dig för att snart ska ja föda vårt första barn, om ca 4 veckor om det kommer när det är beräknat. :-) Och jag har frågor ang rhD negativ och sen avnavling. Är det ngt speciellt jag ska tänka på, då jag ej hittar så mkt info om detta. Jag är rh negativ och min man rh positiv. Läste ngt om risken att via moderkakan få i sig antikroppar som då börjar angripa fostrets röda blodkroppar, som faller sönder. Samt att de vill ge mig D vitamin spruta direkt efter förlossning, för att underlätta till nästa graviditet. Är det ett måste?

Har haft ett missfall innan och då var det inget prat om min blodgrupp. Vet ej vart jag kan få mer info om detta och tyvärr får jag inga vettiga svar på MVC. Vill ej ge vårt barn K vitamin och vill ha sen avnavling men vill vara förberedd ifall de är på mig ang rh negativ och dess "risker" etc. Tacksam för svar. Varma hälsningar

Postat av Johanna H den 7 maj 2012

Hej! Såg en intervju med dig på Youtube då du pratar om farorna med vaccinering. Jag har själv vaccinerat mig och mina 2 första barn, men ångrar det nu efter att jag började läsa till Homeopat. Jag undrar om jag får lägga ut den på min Facebook sida? Mvh Linda

Postat av Linda N den 2 maj 2012

"Efter att jag skrivit på ett papper där det stod att jag förbjuder läkaren att ge K-vita kom hon ännu in i rummet en extra gång för att erbjuda oralt K-vitamin. Fatta trögt eller..?"

Men jag som vet hur svårt det kan vara för vissa som vill ge K-vitamin oralt men inte i spruta kan inte hjälpa att se det ur ett lite annat perspektiv nämligen "vad bra att de erbjöd oralt också!"

Det är ju lättare för dig att tacka nej än det är för de som vill ha det oralt att kämpa mot ett "oralt? Näe något sånt har vi inte".

Postat av MA den 29 april 2012

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5039562#srcomments

Lämna gärna en kommentar, du når ganska stor publik här. Folk vet inget, dom litar blint på auktoriteter, det var likadant 1939...

Postat av björn den 28 mars 2012

Hej Linda.

Först vill vi gratulera till barnet och litar på att allt gick bra och att ni alla mår bra.

Vi vill även tacka för det arbete som du lagt ner på riskerna kring vaccination och vilket uppvaknande det har varit för oss och många andra.

Vi är Diba och Disa och det var vi som skapade Gardasil-flyern. Tack för att ni tog er tid att gå igenom den. Här i Uppsala har många redan tagit vaccinet och de fick inte ens en chans att kolla upp riskerna innan. De som inte tagit det är glada att få ta del av information som inte socialstyrelsen har producerat. Men många är fortfarande osäkra.

Majoriteten har inte tagit gardasil (ännu)

Vi väntar barn om ca en vecka och har lite frågor kring just vacciner. Vi har sett ditt föredrag från Malmö och minns att du nämnde något i stil med ”det inte finns några bra vacciner”

Vi skulle gärna veta hur du har hanterat dina ovaccinerade barn.

Har du behandlat dem med något alternativ?

Vad säger lagen? Har BVC rätt att ifrågasätta oss föräldrar om vi inte vill vaccinera vårat barn?

Vad är vår skyldighet?

Skulle du resa till länder med stor smittorisk med dina ovaccinerade barn?

I sådana fall, hur skulle du då förbereda dem så de klarar av att hantera resan på bästa möjliga sätt?

Har du några bra tips?

Vi läser mycket alternativ media och har stor respekt för människor ( som du) som vågar gå mot normen och till och med föreläsa kring dessa frågor.

Vi är väldigt tacksamma om du kunde dela med dig av dina tankar och åsikter. Det är vårat första barn och vi känner ansvaret att se på den här frågan från alla möjliga vinklar.

Tack på förhand.

Postat av Diba/Diba den 23 mars 2012

Grattis till lillan! Men vilken stress efteråt! Själv födde jag hemma oassisterad två gånger och ska ganska snart föda mitt fjärde barn här hemma också. Har inte varit till MVC under tiden (gjorde så med de två innan också), eftersom jag känner själv att allt står väl till. Sö skönt att slippa tjat och åkandet. Det är bara lugn och ro och glädje. Det där med K-vitamin är ju så löjligt. I andra länder t.ex. tyskland där jag kommer ifrån ger man bara droppar och bara när föräldrarna instämmer - barnadödligheten är inte högre där ändå. Att de inte kan respektera vad var och en vill... så tråkig!

Postat av Sarah den 9 mars 2012

Måste säga att du är så otroligt stark som orkar stå emot allt tjat om K-vitamin, undersökningar och allt annat de vill pracka på en på förlossningen. Jag visste att jag inte skulle klara att stå emot och jag vet att jag skulle bli totalt överkörd (som vid min första förlossning), så jag födde mina två sista barn hemma, utan assistans. Åkte inte in förrän två dagar senare när det inte längre är lönt att ge något K-vitamin. Vägrade dessutom gynundersökning sista gången efter att i stort sett ha blivit tvingad till det efter första hemförlossningen. Vägrade bli sydd trots att jag "borde" ha sytts med 3-4 stygn. Det läkte fint ändå! Kroppen är fantastisk om man låter den vara det! Grattis till din flicka. Jag fick också en flicka nu den 5/2-2012.

Postat av tinakj den 9 mars 2012

Stort grattis till hela familjen!

Vad underbart med en så medveten mamma, som har fattat så mycket, till och med detta med K-vitaminet. Vad skönt att ha en sådan partner.

Lycka till och tack för att du delade med dig.

Postat av Per den 7 mars 2012

Grattis till dottern!

Om jag hade resonerat som du hade mitt barn inte klarat sig. Tack vare ett sent ultraljud och övriga undersökningar upptäcktes babyns katastrofalt låga puls och dåliga tillstånd. Personalen lyckades på några få minuter mobilisera operationsteam, barnläkare och intensivvård. Hur hade du gjort?

Postat av Minna den 6 mars 2012

stort grattis till underverket! önskar att jag fick föda på samma sätt, å helst hemma! tack för inspirationen! :)

Postat av den 4 mars 2012

Grattis Linda och vad inspirerande!!! :)

Postat av Jenny den 3 mars 2012

Tack för din förlossningsberättelse! Jag har själv en kille på fem månader och två tjejer på 13 och 15! De två första förlossningarna var katastrof, så det dröjde innan trean kom! hade bestämt mig att jag själv skulle bestämma om min förlossning. Hade turen att få en barnmorskestudent från Iran, som följde det naturliga. Kände, precis som du, varje steg han förflyttade sig nedåt då jag stod på knä. När han kom ut väntade hon på att jag skulle ta honom till mina armar! Ett fantastiskt ögonblick som jag aldrig kommer att glömma! Dessvärre fick jag upp mina ögon lite sent, vad det gäller vaccin och jag har redan gett honom två doser... Ett beslut baserat på tidigare "kunskaper". Nu läser jag på och min man är helt med på min linje och säger som du: Vi behöver INTE bevisa för vårdpersonalen varför vi avstår. Nu ska jag äta bra och ge honom de bästa förutsättningar för att rensa bort det gift vi gett honom.

Postat av "Nyvaken" mamma! den 2 mars 2012

Fattar inte att du inte gick med på att följa babyns hjärtljud under förlossningen, det har nog många gånger hänt att barnet börjat må dåligt, hjärtljuden sjunkit och det blivit akut snitt. Du menar att det inte kunde hända dig, eller är du så emot snitt också att du hellre låter barnet dö än att gå med på snitt..?

Postat av .. den 2 mars 2012

stort grattis och ett stort varmt tack för den viktiga information du sprider , tack för jag såg din föreläsning på you tube så jag slapp vaccinera våran minsta, fast det krävdes en timmes samtal med bvc läkaren först hi hi,

Postat av david nilsson den 29 februari 2012

Grattis Linda med hela mitt hjärta!! :-)))))

Postat av Tiger / Texas mamman den 29 februari 2012

Varmt grattis! Välkommen lilla stora människa!

Postat av Anna i Göteborg den 28 februari 2012

Stort grattis till den lilla!

Själv födde jag mitt andra barn hemma (dock inte här i Sverige) med assistans av en erfaren barnmorska och dessutom en "trainee midwife". Helt underbart, och definitivt den bästa förlossningen av de tre jag upplevt.

Hoppas ni får en härlig vår tillsammans!

Postat av Mamma Mu den 28 februari 2012

Underbar berättelse, full av kraft o styrka. Heja, bravo.....det kommer säkert att hjälpa och stödja många kvinnor.

Postat av Ann-Cathrin den 28 februari 2012

Tack för att du delar med dig.

Postat av Kjell H. den 27 februari 2012

Vi hade planerat att ordna hemförlossning av första barnet 1978, mycket inspirerad av boken "Spiritual Midwifery". Men vattnet gick 2 månader tidigt så det blev sjukhuscirkus. Vi krävde att man inte skulle droppa lapis (silver nitrat) i ögonen på den nyfödda. Till slut var 2 läkare och en sköterska där och skällde på vår oansvarighet. Vi försökte förklara att vi förstod hur praksisen hade uppkommit och varför det inte var lämpligt längre. De kunde inte lyssna, bara höja rösten. Vi fick till slut skriva på en ansvarsfriskrivning för att slippa. (Numera förstår jag att läkarna är mycket hårt hållna av sitt skrå och myndigheter och rädda att tappa sina privilegier)

Några år senare, 1983, föddes vart andra barn. Vi deklarerade vid ankomsten till sjukhuset att vi inte ville ha lapis. Svaret: "Det slutade vi med för länge sedan!" Så 5år räcker för en viktig medicinsk självklarhet att vara helt övergiven och osaknad!!

Postat av Jeffjeff den 26 februari 2012

Massor av gratulationer! Tack så mycket för din förlossningsberättelse, mycket bra skrivet! Du är en klok mamma som har erfarenheter av tidigare förlossningar och vet med hela kärlekens kraft vad som är bäst för ditt barn!

Postat av Monika den 25 februari 2012

Varför sprida denna vilseledande propaganda? Du förstår inte vad du läser du lurar i fulk en masa dumma idéer.

Postat av Peter den 25 februari 2012

Grattis till lillan! Och tack för den underbart skrivna berättelsen! Vilken dramatik det kan bli, man får i sitt stilla sinne undra om det inte var lite iscensatt för att bråka med vaccinmotståndaren Linda...? Du e ju ganska känd vid dethär laget...

Men allt gick ju väl och du orkade stå på dej! Bra!

Lycka till med allt, barn är livets under =) Kram

Postat av Mia den 25 februari 2012

Stort Grattis till hela familjen! Lycka till o. ha det gott!

Postat av En annan fyrabarnsmor den 24 februari 2012

Stort grattis till lilltjejen! Håller tummar och tår att allt går vägen idag. Du ger väl besked? Kram Ewa

Postat av Ewa den 23 februari 2012

Stort Grattis! Vad härligt att höra att det gick bra allting - men tråkigt att du behövde "bråka" med personalen om dina beslut... Tänk att det ska vara så svårt att acceptera föräldrarnas vilja och kunskap!

Postat av L8P8 den 23 februari 2012

Vilken berättelse Linda, du skulle blivit författare. ETT STORT GRATTIS TILL ER ALLA I FAMILJEN O LILLA PRINSESSAN. Den var verkligen rörande din berättelse. Men du, hur har du hunnit o skriva ner allt detta du måste vara en superkvinna. Må nu så gott, och glöm inte i vila mellan varven min vän om du kan o om du hinner . Varma kramar till er

Postat av Ann-Christin Fransson,Smygehamn den 22 februari 2012

Grattis till lilltösen!

Postat av Charlotta den 22 februari 2012

Grattis till lilltösen!

Postat av Ulrika den 22 februari 2012

Vilken fantastisk berättelse. Vill du lägga ut den på AW forumet också under barnaväntan.

Jag tror också att dina instinkter är viktigare än någon läkares ord. Grattis och till den lilla välkommen till jorden

Postat av inger den 22 februari 2012

Hej Linda, Stort grattis till "nytillskottet" och komplimang till dig för din styrka och ditt mod att våga lita på ditt eget omdöme!

Ditt föredöme lockar förhoppningsvis fram många andra som vågar börja tänka själva!

Postat av Jan-Ola Gustafsson den 22 februari 2012

Grattis till er alla! Duktigt jobbat! Synd att du var tvungen att dividera ang K-vitaminet bara. Det fick jag också göra i 2 dygn efter förlossningen - åtskilliga gånger! Må gott och lycka till framöver! Har mailat artikel till dig! =) Kramar

Postat av Theresia Henriksson den 22 februari 2012

Så roligt att du delar med dig! Grattis till den nya familjemedlemmen och till en okomplicerad förlossning! För mig som barnmorska är det ändå väldigt trist att läsa om det där med ryggläge och allt det där... Där jag jobbar föder vi ganska lite i ryggläge och jag har några kollegor som förlöser i hemmet på sin "fritid". Det är när jag läser sånt här som jag är glad att jag inte bor kvar och jobbar i österbotten... (med riskt för att bli halshuggen nu). Och så bra att du tipsar om Michel Odent, hoppas att det är fler föderskor som förbereder sig på samma sätt som du och läser hans kloka tankar! Ta hand om dig!

Postat av Jenny L. den 22 februari 2012

Så vackert! Grattis!

Och tack för att du vågar stå upp och visa att det finns alternativ. Det är det som öppnar nya vägar och för världen framåt.

Postat av Tom Sörhannus den 22 februari 2012

Grattis Linda och hela familjen! Lyckliga lilla tös som är försvarad från första andetaget - vilken fin historia att berätta när hon växer upp. Och det kunde vara en fin historia att ta med i barnmorskeutbildningen.

Allt gott till er.

Postat av Ulla Källman den 22 februari 2012

Oj Linda, vilken underbar läsning! Tårarna rinner här! Ett stort grattis till er fina lilla flicka! Många kramar,

Postat av Sanna S. den 22 februari 2012

Grattis Linda, vilken fin förlossningsberättelse! En liten tös, så underbart <3 All lycka till hela, stora familjen.

Kram Mia

Postat av Mia Rindemark den 22 februari 2012

Grattis till den nya fina människan!

Postat av Hanna den 22 februari 2012

Stort grattis till den lilla tösen! Vilken fin förlossning! Verkligen tråkigt att det inte blev någon hemförlossning. Har själv varit in på samma linje förra sommaren, men som du sa verkar det ganska omöjligt här i österbotten. Var med om samma sak angående K-vitaminet vid födseln av vår minsting. Barnmorskorna tog mitt beslut om att lämna bort k-sprutan med ro, och verkade inte tänka att det var nån fara. Men på BB var det andra bullar. 1 timme efter Maltes födsel blev jag kallad till barnläkaren som då började sin övertalningskampanj. Då var klockan 8 (4h efter födsel) och jag hade inte sovit ett blund under natten och ända jag ville var att bli lämnad i fred och sova med min bebis. Ännu vid utskrivningen när sonen var 2 dygn gammal insisterade barnläkaren på att jag skulle ge sprutan. Jag frågade om hon ens vet hur länge det tar för den nyfödda att producera normal nivå av k-vitamin. Nepp, det hade hon ingen aning om. Och om hon inte tror att det borde ha synts redan vi det laget om hans kropp kämpade med okontrollerade blödningar som två dygn gammal? Svaret löd: "Man vet aldrig". Men ändå tyckte hon att jag spelar ett farligt spel med mina barns hälsa yaayadayada... Barnmorskorna hade inga konstiga attityder mot valet som sagt, men läkarna. Hohhoo, de verkade nog inte nånting påklart. Fick känslan av att allt görs på rutin och den egna individen glöms bort. Dethär var alltså på vasa centralsjukhus (där det enligt läkaren aldrig hänt sig att nån lämnat bort k-vitaminsprutan förr, säkert). Lycka till med livet som fyrbarnsmor!

Postat av monstermamma.ratata.fi den 22 februari 2012

Grattis till er lilla tös:) Vad härligt att höra att det allt gick bra vid förlossningen och att de lät dej bestämma hur du ville ha den:) Sköt om er alla och koppla av med familjen nu också.

Postat av Carina den 22 februari 2012

Stort Grattis till din lilla tös o tack för inspirerande läsning. Själv väntar jag bebis i april o vi har bestämt oss för att föda hemma (i Sthlm) hoppas såklart att det ska gå vägen men försöker ändå läsa på ifall man måste åka in, så det var intressant att läsa din berättelse! Tack

Postat av den 21 februari 2012

Den demokratiska pressen och det fria ordet?

:)Hej alla!

Tack för alla era kommentarer! Än en gång blir jag tvungen att skjuta upp min egen kommentering av dem, för jag har så mycket jag vill låta er ta del av nu.

Med anledning av den mediacirkus som blossat upp i spåren av informationstillfället jag skrev om i mitt förra inlägg, vill jag reflektera lite kring det så kallade fria ordet och vår demokrati.

Efter att Hufvudstadsbladet skrivit om Hanna Nohyneks ifrågasättande av ovaccinerade barns rätt till vård, blev jag kontaktad av tidningen. De undrade om jag kunde ställa upp på en intervju och bli fotograferad. Min vana trogen samtyckte jag. Först var det meningen att en reporter med fotograf skulle komma hem till mig, men i sista minuten ändrades planerna. Fotografen kunde inte komma den tid som jag kunde ställa upp. Det fick bli telefonintervju istället och fotografering hos en väninna som jag skulle besöka senare under dagen. Sagt och gjort – och jag slapp städa;)

Telefonintervjun lämnade ingen särskilt bitter eftersmak, även om reportern ifrågasatte mycket och ställde en del frågor som uppenbart berodde på okunskap. Men så mycket annat kan man inte förvänta sig. Artikeln skulle publiceras någon dag senare och jag väntade plikttroget vid datorn för att få faktagranska och korrekturläsa brödtexten innan den gick i tryck. Inget kom. Jag ringde. ”Jo det kommer en dag senare”, löd svaret. Jag väntade nästa dag. Inget kom. Jag hörde av mig igen. ”Jo det blir inte riktigt som vi tänkt, vi kommer att fokusera på en annan familj som representerar gråzonen, det vill säga de som velar i vaccineringsbeslutet. Så det blir bara några citat av dig”. ”Okej, men jag vill ändå läsa igenom mina uttalanden innan något går i tryck”, svarade jag. Jag väntade. Inget kom på mejl. Till sist meddelade den lille skräddaren att det av den tilltänkta kostymen inte bidde någonting alls. Artikeln handlar endast om en familj som varken är för eller mot vacciner.

Jahapp. Så var det med den saken. Tydligen går det inte för sig att publicera några radikala åsikter i Hufvudstadsbladet. Förvånad, någon?

Nåväl, som jag skrev tidigare så blev jag intervjuad av den finska rikskanalen MTV3, och meningen var att göra ett nyhetsinslag. En reporter med kameraman kom hit, och av alla de journalister jag mött genom åren var detta den mest sympatiska. Hon var så varm och god, en riktig modersgestalt som sa att hon själv motsätter sig medikaliseringen av samhället. Även om hon aldrig sa det rakt ut, märkte jag att hon höll med mig i mina uttalanden. Det var lite nervöst eftersom intervjun gjordes på finska, men reporterns uppmuntrande förhållningssätt gjorde att det gick bra i alla fall. Jag var uppåt och glad när teamet åkte iväg, och såg fram emot att se inslaget på TV nästa dag, eller i värsta fall först till helgen.

Jag väntade. Inget kom. Jag väntade nästa dag. Inget kom. Jag ringde. ”Jo alltså det är så mycket akuta nyheter nu vad gäller Grekland, så inslaget med dig har blivit satt på hyllan. I värsta fall kan det ta några veckor...”. Vis av erfarenheten med Hufvudstadsbladet började jag ana oråd...

Jag väntade någon vecka. Så plötsligt, utan någon som helst förvarning, fick jag reda på att jag figurerat med bild och allt i en relativt stor artikel i den finska dagstidningen Keskipohjanmaa! Artikeln var skriven av samma reporter som intervjuat mig för MTV3. Jag förstod inte hur detta hängde ihop, men fick veta att hon är frilansare. MTV3 hade inte gått med på att släppa fram mig i nyheterna (förvånad, någon?) och den mycket besvikna reportern hade då skrivit en artikel om mig istället. Det var en av de sakligaste och bästa artiklarna jag medverkat i! Naturligtvis hade hon också varit tvungen att ta med chefsläkare Pia-Maria Sjöströms åsikter, men inget var vinklat till industrins fördel. Den enda besvikelsen var att jag inte fått korrekturläsa något, och därför fanns en hel del sakfel med. Och så hette jag Linda Karlsson... Men huvudsaken var att andemeningen blev rätt – och det blev den! Så vi kan konstatera att det i alla fall bidde en väst av kostymen denna gång.

Så kom då det verkliga bottennappet. Den finlandssvenska televisionen FST5 ringde och bad om att få komma hit och intervjua mig. De ville ha ett 5-minuters inslag om vaccinationsdebatten i Österbotten i sitt program Närbild. Redan efter det första samtalet kände jag mig irriterad. Reportern Barbro Westerberg verkade kall och oinsatt. Eller vad sägs om följande: ”Vi kommer inte att ställa många frågor, utan enkla frågor såsom ’Är du medveten om vilka risker du tar?’” Snacka om förutfattade meningar och en klar vinkling... Ändå litade jag inte på min magkänsla – som jag ångrar det nu!

Jag var mäkta irriterad och förbryllad efter filmteamets 30 minuter korta besök. Frågorna jag fick var så oerhört vinklade, och reportern skakade i hela kroppen och verkade stressad och nervös. Hon kom direkt från sjukhuset, där de intervjuat en läkare. Kanske det var därför jag fick sådana märkliga frågor, såsom ”Är du inte rädd att du ska förorsaka en sjukdomsepidemi där barn dör och får allvarliga följdsjukdomar?” Mitt svar blev ”Nej. Jag är rädd för att barn ska dö och få allvarliga komplikationer av vaccin. Jag känner många familjer där detta hänt, inklusive min egen.” ”Men är du säker på att det berodde på vaccinering?” (frågat med misstro i rösten). ”JA.”

Jag fick även veta, att den andra vaccinskeptiska familjen som skulle intervjuas lämnat återbud. Jag hade efter flera timmars efterforskning gett reportern namn på fyra olika familjer som var beredda att ställa upp på intervju, men ingen annan hade kontaktats. Snacka om att jag kände mig illa till mods efter filmteamets besök...

Inslaget sändes i söndags. Det blev inte som jag hade trott. DET BLEV VÄRRE. Min första tanke var att jag ska göra allt för att inte sprida detta. Hoppas ingen ser på programmet! Min andra tanke var att jag ska göra allt för att sprida detta. Hoppas alla ser! Jag står fast vid min andra tanke. Därför att inslaget med all önskvärd tydlighet visar hur det går till i dagens mainstream media. Jag behöver inte göra så mycket annat än länka er till inslaget, be er titta och sedan ta del av all den fantastiska respons jag fått.

Själv skickade jag på söndag kväll iväg detta till narbild@yle.fi:


Hej,

Jag har nyss tittat på kvällens Närbild (13.11.2011) och vill framföra mina synpunkter. Jag ska vara rakt på sak och säga att jag är oerhört besviken och tycker att ni borde skämmas! Är detta i enlighet med objektiv och respektabel journalistik? Eller försöker ni ens eftersträva något sådant? Detta måste vara med det sämsta ni kunde åstadkomma i vaccinfrågan. Inte nog med att reportern är uppenbart okunnig i ämnet, hon vinklar hela inslaget till läkemedelsindustrins fördel och framställer mig som om jag vore en sektledare. Vems ärenden är det egentligen ni springer? Är jag så otroligt skrämmande att tre stycken vaccinförespråkare från hälso- och sjukvården måste intervjuas för att idiotförklara alla självtänkande föräldrar? På er begäran ställde jag dessutom upp med att i flera timmar ringa runt till vaccinskeptiska familjer i nejden för att hitta någon annan förutom jag som var beredd att ställa upp på en intervju. Jag gav fyra stycken namn. En av dem kontaktades men denna familj lämnade senare återbud. Tydligen har ni inte gjort några ansträngningar att kontakta de andra tre! Med resultatet att jag är den enda vaccinskeptikern som får komma till tals i inslaget. Inte fick jag betalt heller – vilket jag förutsätter att ni har för att producera sådan här vaccinreklam. Och reporterns frågor var minst sagt vinklade – men att sedan klippa ihop hela intervjun på detta sätt, så att jag bara får säga några få meningar som i sammanhanget var helt irrelevanta – är oförsvarbart. Detta var sista gången jag ställde upp för FST5, i all synnerhet för Närbild. Detta är vad jag kallar usel journalistik!

Jag vill också rent parentetiskt påpeka att infektionsöverläkare Eriksén-Neuman för två år sedan aktivt propagerade för det ”säkra” vaccinet mot svininfluensa samtidigt som hon hängde ut mig i media och skrev att ”adjuvanterna utses nu av ’profeterna’ till att ge farliga effekter”. Med profeter avsåg hon mig samt min skrivarkollega. Vi varnade nämligen aktivt allmänheten för experimentvaccinet som kan orsaka tragiska följder. Vem fick rätt? Och vem är det trots detta som ni nu framställer som den verkliga experten med sakkunskap? En riktig journalist hade grävt lite mer i detta och hela vaccinfrågan överlag, men ni tycks inte ha sådan finländsk sisu. Ni förlitar er uppenbarligen på reklam, och det är inte utan att man börjar fundera på vilka sponsorer ni har. Ni som all annan mainstream media.

Jag vill också ge er en rejäl känga för ert språkval. Ni kallar de som tackar nej till vaccin för ”vägrare”. Om ni hade läst på lite mera skulle ni inse att vaccination är något fullständigt frivilligt. Om något är frivilligt kan man inte utpekas som vägrare. Man kan tacka nej eller man kan tacka ja. Om ni blir erbjudna kaffe på en tillställning men tackar nej utpekas ni knappast som kaffevägrare heller!

Skäms på er en gång till. Jag emotser en ursäkt. Och kommer inte att hjälpa er fler gånger, om det inte blir en radikal förändring i er attityd och ert sätt att arbeta.


Många, många reagerade på samma sätt. Och många skickade kopia till mig av den respons de gett Närbildsredaktionen. Jag vill delge er några:


Fy SKÄMS FST och Närbildsredaktionen för ett fullständigt subjektivt, vinklat och uselt inslag om vaccinmotståndet i norra Österbotten.
Hur kan en reporter med så uppenbar inställning till saken få utföra ett dylikt uppdrag? Springer Närbild i myndigheternas och THL:s koppel istället för att ge tittarna en neutral bild av problematiken, så att de själva kan få skapa sig en bild av saken?

Inslaget var under ALL KRITIK med fyra intervjuer (Löv, Neuman, hälsovårdaren och reporterns släkthistorik som behandlades på gravgården) i pre-vaccinationsanda och endast ETT i anti-vaccinanda. Dessutom påstår ni i sändning att ni haft svårt att få tag i folk att intervjua, vilket är struntprat. Undertecknad fanns med på listan bland frivilliga men ingen från FST har behagat kontakta mig.

Reporterns ledande och beskyllande frågor till Linda Karlström var dessutom helt baserade på okunskap och subjektiva åsikter. Ris i mängder för ert upplägg och agerande!
Angående ert inslag om vacciner måste jag starkt protestera mot ert okunniga sätt att ta er an detta stora ämne!

1, En person i inslaget säger att föräldrar som "vägrar" (borde heta avstår) vaccin ska få skriva under på ett papper att de tar sitt fulla ansvar. Då undrar jag vem skriver på för att ta sitt fulla ansvar om något händer EFTER vaccination? Både ni och jag vet redan svaret. Ingen!

2, Det pratas om väckelsemöten och att spela på känslor. Vem är det som använder sig av denna metod? Jo, vaccinförespråkarna. Ni visar ett inslag av en kvinna som sörjer gamla anhöriga som dött i någon sjukdom vid kyrkogården. Detta tycker jag är att spela på människors känslor!

3, Vi som är unga hängs ut som att inte kunna fatta beslut på saklig grund för att vi inte sett hur farliga sjukdomarna är. Detta är verkligen till att återigen spela på känslor! Att ha sett folk drabbas av sjukdom är inte ett sakligt och faktamässigt sätt att basera sina val om vaccination eller inte!

Alla läskunniga precis som Linda säger i inslaget har förmågan att kunna läsa sig till vad vacciner gör. Att de faktiskt skadar och att de som bär runt på virusen är de som smittar andra. Inte tvärtom!

Om ni inte hört talas om Pubmed så vet ni nu att det är en sökmotor för vetenskapliga studier. Gör lite efterforskning där nästa gång innan ni hänger ut människor som gjort aktiva val med stor eftertanke!


Hej!

Kommentar angående inslaget om vaccin:

Jag vill be ansvariga på Yle att kommentera följande medicinska fakta, att 90 % av barnsjukdomarna försvunnit innan 1950 och därmed innan vaccinen togs fram på 1950-talet.

Hur förklarar ni det?

Förklara varför läkemedelsbolagen/skolmedicinen i sina redovisningar kapar av kurvorna i diagrammen före 1950.
Då framstår det nämligen som om vaccinen eliminerat de sjukdomar de påstås hjälpa mot.

I själva verket visar vetenskapliga studier att det som eliminerade barnsjukdomarna etc innan 1950 var bättre levnadsförhållanden, bättre bostäder.

Bättre hälsa och levnadsstandard, helt enkelt.

Ett exempel på hur läkemedelsindustrin bedrar allmänheten och skolmedicinen gällande mässlingHej!

Inslaget i Närbild var verkligen vinklat. Inga fakta framkom bara "häxjakt" på en grupp människor som har börjat tänka på sina barns hälsa och välfärd. Ingen av oss vet svaret på dessa svåra frågor. Eriksén-Neuman lovprisade för ett tag sen svininfluensavaccinet och sen blev det som det blev med narkolepsi. Jag har inte hört hennes förklaring till lovprisningen ännu. Det kunde ni ha frågat henne om.

Jag är varken mot eller för vacciner men jag erkänner att jag har börjat tänka mer och jag har även börjat forska i läkemedelsbolagens historia. Det finns mycket att gräva i och man kan göra objektiva program. Jag betalar tv-licensen och undrar ibland varför.

Eftersom ingen egentligen vet vilka konsekvenser allt detta vaccinerande som vi nu håller på med har på längre sikt på människans immunförsvar bör vi känna lite mer ödmjukhet inför dessa frågor. De föräldrar som ifrågasätter nuvarande vaccinerande (och vaccinernas antal ökar) tar verkligen inte lätt på sina beslut. Det är säkert mycket enklare att bara följa strömmen och inte tänka alls. Då slipper man ju bli mobbad i tv åtminstone.

Jag upplevde inslaget kränkande mot alla som väljer att tänka annorlunda i dessa frågor. Vad jag vet så är det frivilligt att vaccinera eller..?

Nyss hemkommen efter deltagande i ett forskningsmöte i södra Finland, har jag tittat på reportaget som Närbild från den finlandssvenska televisionen hade om den nya medvetenhet som håller på att växa fram i norra Österbotten om riskerna med vaccinationer. Risker som både "hälsovården" och vaccinationsindustrin vägrar ta något som helst ansvar för. Vi medborgare är ju till för att kunna utnyttjas ekonomiskt av vissa industriintressen!

Avsiktligt falskt, otroligt okunnigt och genomrutten uppläggning av inslaget är det enda omdömet jag kan ge redaktören och inslaget! Sådana personer borde med kraft avskedas från att arbeta inom TV!

Under flera årtionden har jag tagit del av den forskning som har bedrivits kring baksidorna med vaccinationer. Senaste sommar var jag en av åhörarna som lyssnade till läkaren Jackie Swartz i Sverige när han redovisade för den forskning som han deltagit i och fortfarande medverkar i. Givetvis är denna forskning okänd för denna redaktör som gjorde TV-programmet. När man ser programmet framgår det ju tydligt att redaktören är ett lydigt och okunnigt redskap för vaccinationsindustrins propaganda. Att det finns en annan kunskap än den som Pehr Löv och sjukvården förmedlar bör ju redaktören inte berätta för tittarna. Det är ju inte bra om ännu mera människor börjar genomskåda den av läkemedels- och vaccinationsindustrin genomkorrumperade sjukvården. Att redaktören skulle ta något som helst ansvar för sitt vilseledande inslag i "Närbild" kommer givetvis inte att ske. Det hör till att vissa journalister inte kan medge sina bristande kunskaper för allmänheten!

Med mycket besviken hälsning!

Efter att jag sett ert inslag om vaccin i Närbild känner jag mej verkligen upprörd. Har detta program börjat fungera som ett propagandaprogram? Hade sett framemot programmet för att jag trodde det skulle ge en helhetsbild över hur vaccinfrågan fungerar i Finland. MEN vad visar ni? Endast bilden och den synen läkare, läkemedelsföretag och opålästa personer har om vaccinet.

Att ni börjar inslaget med att visa en gravsten som är 100 år gammal ifrågasätter jag verkligen... redan då tänkte jag vad är detta? Varför tog ni inte reda på och visade någon gravsten på något barn som dött p.g.a. vaccin?

Jag har själv fått ta del av en familjs tragiska berättelse om hur det gick till då deras barn dog av calmettevaccinet... hur de när sonen mådde som sämst på Helsingfors universitetssjukhus frågade hur det kunde gå så här och fick svaret ”JA, DET VAR JU NI FÖRÄLDRAR SOM TOG BESLUTET ATT GE ERT BARN VACCINET”!!???!!!

ALLTSÅ ÄR DET JU VI FÖRÄLDRAR SOM HAR RÄTT ATT VÄLJA OM VI VILL GE VACCINET OCH TA ANSVAR FÖR OM DET HÄNDER NÅT MED VÅRT BARN PGA VACCINET! ELLER SÅ TAR MAN SOM JAG TREBARNSMAMMA ANSVAR FÖR SINA BARNS HÄLSA UTAN ATT GE DEM VACCIN... DÅ HAR JAG JU I ALLA FALL INTE TILLFÖRT EN MASSA GIFTER FRIVILLIGT TILL MINA BARN.

FY OCH SKAM FÖR ETT URUSELT INSLAG!


Ja, jag kunde låta er ta del av hur många responser som helst... Hur som helst dröjde det några dagar innan Närbild hörde av sig. De skickade ut exakt samma svar till alla (inklusive mig):

Hej

Tack för din respons på inslaget om vaccinationsdebatten som sändes i Närbild den 13 november 2011.

Med inslaget ville vi spegla den livliga debatten om vaccinationer som pågår i främst norra svenska Österbotten för de tittare som inte bor i regionen och som inte följer med till exempel regionens tidningar. Vi ville beskriva vad debatten handlar om och också försöka förklara varför debatten har blivit så het just i norra svenska Österbotten, redaktören belyste också frågan ur ett historiskt och sociologiskt perspektiv. Jag beklagar att vaccinationsmotståndaren inte fick lite mera tid i inslaget så att vi som tittare ännu tydligare skulle ha fått veta varför hon är emot vaccineringar.


Med vänlig hälsning,
Anna Ruda
producent Närbild
Svenska YLEJag orkade inte slösa så mycket mera energi på den både blinda och döva redaktionen, så jag skrev bara:

Ja då kan man bara konstatera att ni totalt misslyckats med att spegla den pågående debatten. Ert inslag var inget annat än propaganda. På vilket sätt förklarade er propaganda om varför debatten blivit så het? Tycker du själv att ni lyckades med er målsättning?

Ett journalistiskt bottennapp. Verkligen.Sedan fick jag tygla mig för att inte skriva ”hoppas att din son inte får några allvarliga biverkningar av vaccinet han fick i TV”. Det är nämligen producentens (Anna Rudas) egen son som ett par minuter in i inslaget vaccineras i sin pappas famn. Inte så svårt då att räkna ut vilken vinkling det från början var tänkt att inslaget skulle få...

Andra reagerade likartat. Här är ett par exempel:


Tack för svaret.

Men tyvärr är det ingen förklaring eller ursäkt som jag ser det.

Professionell journalistik bygger på research, och det var uppenbart att någon sådan inte gjorts. I så fall skulle reportern t.ex. inte ha behövt fråga om Linda Karlström inte är rädd för att epidemier ska uppkomma i brist på vaccination. Den som är påläst och inte fullständigt vaccinfrälst eller hjärntvättad av hälsovårdsmyndigheterna, vet att dessa epidemier och sjukdomar nästan försvann helt från vårt land redan långt före vaccinerna kom - tack vare bättre levnadsförhållanden, mat, vård och hygien.

Nu presenterade ni istället misslyckad sensationsjournalistik a' la Se & Hör, och den gjorde mer skada än nytta.

Vacciner är inte mänsklighetens räddning - snarare tvärtom.


Till Anna Ruda

Ja det var både beklagligt och vilseledande. Ni precis som public servcie i Sverige måste ta och skärpa till er rejält. Ni kan inte fortsätta undvika att titta närmare på den internationella forskningen där allt fler läkare gör sig hörda eftersom vaccin skadar.

Du kommenterade inte ens de data som jag gav länkar till. Där framgår att vaccinationsindustrin och skolmedicinarna kapar kurvorna före 1950 så att det framstår som om vaccin räddade världen från en rad sjukdomar när i själva verket sjukdomarna försvunnit till 90 % INNAN vaccinen ens existerade.

Den väsentliga orsaken till att folk inte längre tror på hälsomyndigheterna t.ex. WHO beror på intellektuell skrumpning hos hälsoansvariga myndigheter och public serviceorgan.

Tack för ert svar!

Det handlar dock inte om hur lång tid "vaccinmotståndaren" fick utan hur ni vinklade hela inslaget. Totalt vinklat åt vaccinpåtvingarnas fördel utan någon som helst faktagranskning!

Och en sak ska ni veta och det är att bara för att en sjukdom kan leda till komplikationer så är det INGET bevis på att vaccin fungerar!


Av min grannbloggare Kalle Hellberg fick jag följande kloka ord då frustrationen över medias bemötande var extra stor:


Jag har i många år förundrat mig över hur lättlurade-lättstyrda de flesta är, hur enkelt makthavarna i sin egenskap av auktoritet har att ”informera” fårskocken om ditten och datten (vacciner är nyttiga, mobiler är helt ofarliga o s v).

Så här skrev jag till en journalist för ett par dagar sedan, detta är min livserfarenhet av mina medmänniskor:

65 % av alla människor tillhör vad jag kallar ”de godtrogna”, de tror på allt de ser och hör i media, de tror inte att en auktoritet (en präst, en läkare, en militär, en riksdagspolitiker, regeringen…) kan ljuga! Det spelar ingen roll vilka bevis jag för fram till dessa, om t ex myndigheters lögner, de tror aldrig på mig och det går inte att få dessa att ändra åsikt (totalt meningslöst att ödsla tid på dessa, de ändrar inte åsikt eller livsstil).

Ca 13 % av folket tillhör de som ifrågasätter (ibland lite för mycket), de accepterar inte vad auktoriteter säger och de är väldigt misstänksamma mot maktpersoner som får framträda fritt i media, vi kan kalla dessa för människor som tänker själva (inbillar mig att jag tillhör dessa).

Övriga tillhör de som vänder kappan efter vinden, de håller med den de sist talade med, har inga bestämda åsikter om någonting, en sådan kan vi kalla för ”Velig-petter”.

De inom de 65 procenten kan ändra åsikt, men bara om de drabbats av något negativt själva, något som de tidigare trodde blint på (de måste ruskas om ordentligt av någon händelse). Andra kan däremot inte med ord eller skrifter ändra deras åsikt.

Tänk vad lätt ni journalister har det i jobbet, majoriteten tror på allt ni skriver.

Jag kan bara konstatera att jag lärt mig en läxa. Aldrig mer kommer jag att kravlöst ställa upp på mainstream media. Jag kommer att på förhand noga ta reda på vilken vinkling journalisten tänkt ge inslaget, och jag kommer att ta reda på journalistens egen åsikt i ämnet eftersom den oftast avspeglas i alstret. Jag kommer att kräva ersättning. Och jag kommer inte att dra mig för att säga NEJ. Istället sparar jag min energi till de 35 procent av befolkningen som är beredda att pröva saker och ting i nytt dagsljus! Må ni andra ta lärdom av mina egna misstag så ni slipper dylik smutskastning som FST5 sysslar med!

Istället får vi glädjas åt att vi nu är inne på den nästsista fasen i Mahatma Gandhis ordspråk:

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." 

16 november 2011


Skriv kommentar

Hej! Läser alternativjournalen och har alltid varit skeptisk till vaccin -varför vet jag inte? När det var dags för min son (som nu är 1,9 år) att få sin första vaccindos så ville jag inte ge han det, men dom körde en ren övertalningskampanj på mig så tillslut gav jag med mig, vilket jag ångrar för sen dess har han nästan varit sjuk hela tiden och haft sjukt stora lymfkörtlar! Idag var det dags för 1,5 års kollen (lite sent) och då skulle i så fall vaccin mot mässling och röda hund tas. Idag sa jag på skarpen NEJ till det och dom började prata om hur mässlingen har ett utbrott nu osv. Jag svarade att jag vill hellre att han får sjukdomarna och får ett livslångt skydd och dom är inte speciellt farliga heller. Då höll doktorn nästan på att gå i taket -för mässlingen är riktigt farlig och det var därför man började vaccinera! Nu stod jag på mig idag, men är man lite svag så är det klart att man viker ner sig...

Tycker att det borde komma ut mer lättåtkomliga upplysningar för föräldrar om faran med vaccin!!

Är så glad att få läsa om fler som tycker som jag!! Kämpa på!!

Postat av Maja den 4 april 2012

Hej Linda! Vilken tur att det är just du som har dessa erfarenheter - du uttrycker dej strålande klart, tydligt och erfaret - både språkligt och innehållsmässigt.

Jag har aldrig låtit vaccinera mej och känner mej väldigt stolt och glad över att min gamla mamma och båda mina söner inte heller lät sig eller sina barn svininfluensavaccineras. Vi måste återfå förtroendet för naturens och våra egna krafter.

En stor kram och tack för att du gör både din och min röst hörd!

Postat av Gabriella Sandin Zetterkvist den 28 februari 2012

Hej!

Är osäker på hur jag ska råda min dotter som ska volontärarbeta i Asien då hon blivit rekomenderad att vaccinera sig mot Hepatit.

Bör hon avstå? Väldigt tacksam för svar!

Postat av mamma den 8 februari 2012

hejja Linda! är så glad för mitt beslut att sluta vaccinera..tyvärr hann ena flickan redan få vaccinet och blev riktit sjuk. De andra har inte fått och inte heller varit sjuka på ett onatuligt sätt, bara vanliga förkylningar..fortsätt så! önskar att det var fler som du..

Postat av den 6 januari 2012

En del skribemter verkar anse att inslaget i Närbild var propaganda för vaccin. Jag personligen anser att Linda karlströms skriverier är propaganda i rakt motsatt riktning...

Postat av Barbro den 24 november 2011

Som någorlunda kunnig naturterapeut så vet jag flera enkla medel som tar bort virus. Jag misstänker att läkemedelsindustrin för länge sedan bestämt att INTE behandla bort virus. Istället har man med framgång sålt otroliga mängder antibiotika för att åtgärda infektioner mm uppkommna pga virus. Samt naturligtvis hitta mer eller mindre verksamma vaccin mot både vanliga virus, samt förmodligen skapade stammar som verkar spridas med några års mellanrum för att hålla ekonomin med bra vinst. För att även utöka vinsterna finns även s k bromsmediciner numera som bibehåller sjukdom på lagom nivå för att skapa konsumenter så länge som möjligt. Visserligen dör folk av dessa medel också, men inte av urspungsproblemet vilket tenderar användas som ursäkt. Sålunda torde en person som på naturlig väg ser till att åtgärda virus och i övrigt hälla sig frisk, uppfattas som terrorist eller minst ekobrottsling i myndigheters, läkemedelsindustri och sjuka-vårdens ögon.

Postat av Svenska Musketörerna den 22 november 2011

Mitt barn fick tuberkulosvaccinet när det var 5 år gammalt. Därefter hostade h*n kraftigt med mycket slem, fick andningssvårigheter, kraftig förkylning, fick andnöd och ibland sömnapné (framför allt nattetid) i några månader och öroninflammationer till och från, atopiska- och böjveckseksem förvärrades (vårdcentralens läkare sa att barnet kunde ta sig Kåvepenin mot eksemen samtidigt som penicillinet skulle hjälpa mot öroninflammation). Vc-läkare, ÖNH-läkare och bvc-sjuksköterska tyckte inte att det var vaccinet som orsakade barnets besvär. Läkaren tyckte snarare att det är bra att barn och ungdomar är vaccinerade mot tuberkulos. Ingen anteckning om barnets biverkningar av tuberkulosvaccinet i bvc-journalen. Även sjuksköterskan vid Vidarkliniken lyssnade på telefon på mitt barns tuberkulosvaccinhistoria, men sade inget om att det kan ha varit vaccinet som orsakat detta. Egentligen var barnet lite förkylt utan feber och bvc-sjuksköterskan hade gått iväg och frågat läkaren om det var fritt fram att vaccinera i alla fall, och det var det.

Bvc-sjuksköterskan sade dock något viktigt och det var att det finns många olika slags tuberkuloser och vaccinet skyddar inte mot alla tuberkuloser. Med andra ord så kan man få tuberkulos trots att man vaccinerats.

Ingen anteckning i bvc-journalen om att barnet haltat i några dagar efter poliovaccinet som h*n fick vid 3 års ålder, bvc-sjuksköterskan sade att haltandet går över.

Jag undrar dessutom om inte tuberkulosvaccinet och/eller andra vaccin kan orsaka stora halsmandlar hos barn?

Vad bra att fått läsa via Alternativjournalen om läkaren som vägrade vaccinera sig och sin familj med Pandemrix. Det vore toppen om fler läkare och sjuksköterskor som är emot vaccineringar kom fram i ljuset!

Det finns även skrämselpropaganda om hur viktigt det är att tjejer är vaccinerade mot röda hund, annars kan de senare få ett handikappat barn när de i vuxen ålder blir gravida och blir smittade med röda hund... och att pojkar kan bli sterila om de får påssjukan i vuxen ålder...

Jag misstänker att mitt barn hade påssjukan när h*n var mindre. Enligt läkarens undersökning så kan det kanske ha varit påssjukan. Läkaren frågade om barnet var vaccinerat mot påssjukan, jag svarade nej och läkaren var tyst en lång stund, som om h*n trodde att h*n hört fel. Efter läkarbesöket skrevs det i journalen att barnet var vaccinerat mot MPR och det står ingenting om någon eventuell påssjuka.

Postat av Mamman den 22 november 2011

Kopierar här nedan in mitt mail till Närbild, som ledde till samma intetsägande svar som alla andra tycktes få.

Undertecknad har just tagit del av inslaget om vaccinationsdebatten i Närbild. Jag är mäkta förvånad och oförstående över hur ämnet framställs i ert program.

"Jag börjar från slutet. Det sista ni har med är ett inslag med en bild av en gravsten, ett barn som dog år 1913 i "strypsjukan". Är det verkligen relevant att dra upp ett 100 år gammalt dödsfall? Varför hade ni inte istället med de föräldrar i Vasa som år 2004 förlorade sitt barn, BARNET DOG TILL FÖLJD AV TUBERKULOSVACCINATION. På babyns dödsattest står: "Tuberkuloosirokotuksen jälkeinen imusoluketuberkuloosi”,lymfkörteltuberkulos orsakad av calmettevaccin. Av vilken anledning tycker ni att det är mer relevant att ha med ett dödsfall i en sjukdom för 100 år sedan istället för ett dödsfall för sju år sedan som berodde på att barnet blivit vaccinerat?

Ni hade fel namn på ert inslag i Närbild, inslaget borde inte ha hetat "Vaccindebatten" utan "Vaccinpropagandan". Så framställdes det i ert program. Jag trodde att Närbild var ett oberoende program som förde fram saker på ett objektivt sätt. Var fanns informationen om att Linda Karlströms eget barn insjuknade i tuberkulos efter tuberkulosvaccinationen? Det tycker jag skulle ha varit relevant och intressant information för tittarna, och journalistens sak att fråga efter.

Att dessutom presentera Linda Karlström som "aktivist" är oförenligt med god journalistik. "Aktivist" är ett mycket negativt laddat ord förknippat med samhällsfientliga, i det närmaste illegala aktiviteter. Det är avstampet inför den minimala intervjun med Linda Karlström. Ordvalet visar vilken inställning programmakarna har i frågan. Linda Karlström har stämplats innan hon ens fått komma till tals i inslaget.

Hela inslaget var drygt fem minuter långt. Av den tiden gick cirka en minut åt att presentera en motsatt ståndpunkt, Linda Karlström. Den övriga propagandan, ja det är det enda beskrivande ordet, presenteras av tre olika personer som är betalda för att säga det de säger. Lägg dessutom till en reporter som, att döma av det vinklade inslaget, också har sin ståndpunkt klar. Är det oberoende journalistik? Eller vänligen, rätta mig genast så att jag inte behöver gå runt och tro att ni sysslar med oberoende, objektiv journalistik.

Ert inslag i vaccin"debatten" är det största förakt mot de föräldrar och barn som har drabbats av de biverkningar som vaccinerna de facto har fört med sig. Ytterligare något som jag finner anmärkningsvärt är Pehr Lööf som säger "...det är definitivt någonting som har med känsla och tro att göra" angående de föräldrar som undviker att vaccinera sina barn. Här tänker jag bara klargöra att de som låter bli att vaccinera sina barn är de föräldrar som har tagit reda på mest fakta. I stället för att bara svälja och ta emot den information som vaccintillverkarna förser sjukdomspersonal med tar de ifrågasättande föräldrarna reda på långt mer information, vetenskapliga studier, statistik, läkarrapporter och övrig litteratur. Detta eftersom man på rådgivningarna inte informeras om att vaccinationerna är frivilliga utan istället utsätts för regelrätta förhör om vad man riktigt håller på med om man avböjer vaccinationerna. Är man en förälder som undviker vaccinationer är man i allmänhet mycket påläst och insatt i ämnet.

Jag emotser en förklaring."

Postat av Anette Norrgrann den 22 november 2011

Jag önskar dig allt gott Maria :-)

Postat av Ulla G den 21 november 2011

Nej just det "Ulla G"-saknar man sunt förnuft är det illa. Jag antar att vi alla har vår egen definition på vad begreppet "sunt förnuft" betyder för vår egen del. För min del innebär det att låta vaccinera sig ibland-men inte mot varje åkomma.Jag lät faktiskt vaccinera mig mot svininfluensan för 2 år sedan,då jag tillhör en riskgrupp OCH jobbar inom vården. Om jag förstått dig rätt anser du det vara att förgifta sin kropp att låta vaccinera sig överhuvudtaget ?

Postat av maria den 21 november 2011

Sign "Maria", det är sant.

Saknar man också sunt förnuft, är det illa.

För mig är sunt förnuft att inte förgifta sin kropp, utan vara rädd om den ...

Postat av Ulla G den 20 november 2011

Sign "Ulla G" citerar ordspråket att ingen är så blind som den som inte vill se.

Nej- det är säkert sant. Det gäller dessutom oss A-L-L-A -ingen nämnd och ingen glömd ...

Postat av Maria den 18 november 2011

Jag skummade över en del av den utskällning du gav journalisterna För mig verkar det som om du har den inställningen att alla som offentligt kritiserar dina åsikter det minst är-för att använda ett milt uttryck-mindre vetande. Åtminstone jag förväntar mig att en människa som du(Linda Karlström) -som borde vara vuxen skulle vara mer ödmjuk i sin framtoning-men det är tydligen för mycket begärt

Postat av Barbro den 18 november 2011

Du är fantastisk Linda! Vilken kämpaglöd, heja, heja!!!! Vilken insats du gör!

Jag säger som ordspråket:

"Ingen är så blind som den som inte vill se".

Stå på, du engagerar många av oss....

Postat av Ulla G den 18 november 2011

reportaget va standard vinklat av mainstream median som brukligt..du gjorde det så bra du kunde...en av målet är att få denna upprörda och uppgivna reaktion av folk...så försök att inte låta de lyckas..och som du skriver är det bäst att utvärdera om det är värt mödan nästa gång...o det va mig en dum ko till reporter att vaccinera sin son för sin egen fjäsk till "eliten"

trodde det va 20% som va normala :)

det ända sättet att höja de 13% är genom kvinnorna och då genom att informera den riktiga informationen som ni gör och att denna info sedan går vidare i arv till barnen som förhoppningsvis kan stå imott propagandan från skolan, media, tv, andra vuxna m.m

jag tycker det finns en medveten tanke att trycka ner o hålla kvinnorna på plats genom media, tv, myndigheterna(genom passivt agerande mot våldtäkter, kvinno våld, löne skillnad,) och i princip bara erbjuda jobb inom sjukvårds industrin som är i princip uppbyggt en en militärisk konstruktion där alla är rädda för befälen (läkarna)

och även eftersom kvinnor röstar vänster och är mer humanister och bryr sig mer om naturen

så den enda hoppet för denna planeten är ett uppvaknade och revolution av kvinnorna...och ej den bilden av en ideal kvinna som som media vill lura på oss- ensam , barnlösa, karriär kvinnan fast i "elitens" ekorre hjul...nej utan den moderliga kvinnan som är familjens stödpunkt en vårdade hemma fru med barnen som är utanför ekorre hjulet med sin egen drivna hem bruk och som hemskolar barnen...i detta hem styr kvinnan...mannen rol blir där han är bäst...skaffar pengar , skyddar familjen, hjälper till där det behövs...alltså en trygg fader figur för familjen

oj va jag babbla på...sorry :)

Postat av crille den 18 november 2011

Närbildsredaktionen verkar nog ha fått höra denna gång... :) Jag skrev nedanstående till dem och fick samma idiotiska svar som er andra.

"Jag har aldrig tidigare i mitt liv klagat på ett program på tv, men denna gång kan jag inte låta bli. Jag råkade titta på Närbild i går kväll (13.11.2011) och blev både chockerad och arg! Jag och min familj hör nämligen till den grupp som ni fullständigt dumförklarar i detta program. Jag har då inte sett på maken till vinklat inslag, ni hade inte fått det sämre även om ni hade försökt. Inte bara en, utan flera s.k. "specialister" får så mycket taltur de vill och häver ur sig en groda värre än den andra, medan den enda personen som var av motsatt åsikt knappt får säga något alls. Och att intervjua Eriksén-Neuman då dessutom, som lovade dyrt och heligt i alla tidningar att H1N1 vaccinet var HELT säkert, HELT utan allvarliga biverkningar, samtidigt som hon talade illa om alla som försökte varna för vaccinet! Det är väldigt lågt av dessa s.k. "experter" att börja attackera och idiotförklara alla självtänkande föräldrar, i stället för att lugnt och sakligt hålla sig till frågan och erkänna att de inte heller vet allt. VACCINATIONER ÄR FRIVILLIGA I VÅRT LAND!! Man får SJÄLV bestämma om man vill spruta aluminium, kvicksilver, antibiotika, natriumglutamat, formaldehyd, blod och vävnad från döda djur, celler från aborterade människofoster osv. i sina barn, eller inte. Varför kallas man då för "vägrare" om man tackar nej??

I vår familj har vi läst på om vacciner i flera års tid, från alla olika sidor. Vi har bestämt oss för att avsluta alla vaccinationer och är helt trygga i vårt beslut. Vi är varken religiösa eller medlemmar i någon sekt eller häxjakt, vilket ert program så hänsynslöst försökte inflika (varför i hela världen klippte ni inte bort dessa grodor??). Vi är helt enkelt bara vuxna människor som har slutat följa med strömmen och lyda storebror utan att tänka själva. Att det är så här provocerande hade jag då aldrig kunnat föreställa mig. Jag hoppas ni vågar göra ett vettigt program om vacciner någon gång. Jag jobbar själv inom vården och har många kollegor som också tackar nej till vacciner, så saken är inte alls så svart-vit som ni verkar tro i dagsläget."

Postat av Rosie den 17 november 2011

Social- och hälsovårdsverkets infotillfälle om vaccin

Hej på er i höstrusket!


Hua, här är det stickmörkt redan klockan fem på eftermiddagen. Nästan så man börjar längta efter snö som lyser upp...

Förra veckans onsdag, alltså 26 oktober, tog de så kallade vaccinexperterna till storsläggan och sammankallade till ett offentligt informationstillfälle. Allt arrangerat av social- och hälsovårdsverket. Detta med anledning av att allt fler tackar nej till vacciner här i svenska Österbotten. (Om ingen misstycker tar jag åt mig lite av den äran ;))

Självklart var jag på plats. Denna föreställning skulle bli intressant! Dessutom med två influgna ”experter” från THL (Institutet för hälsa och välfärd) i Helsingfors; biolog och specialforskare Rose-Marie Ölander samt vaccinsäkerhetsläkare Hanna Nohynek. At your service. Tillfället hade lockat många nyfikna åhörare till det fina auditoriet i den kommunala skolan betald med skattepengar (kan inte låta bli att understryka detta, eftersom vaccinkritikern Alan Rees för två år sedan förbjöds att hålla sitt seminarium via en organisation som delvis fungerar med skattemedel). Jag konstaterade snabbt att jag inte var den enda kritikern på plats – överallt såg jag bekanta ansikten som nickade igenkännande åt mig då jag kom, och liksom mig flinade lite förväntansfullt.

Så började skådespelet. Vi fick först veta agendan: experterna skulle föreläsa i 1 timme och 20 minuter, och under den tiden fick inga frågor eller synpunkter komma fram. Sedan en kaffepaus och efter den frågestund i cirka 20 minuter. Total tid 2 timmar. Jag visste redan från början att deras schema inte skulle hålla.

Chefsläkare Pia-Maria Sjöström inledde med att presentera alla fasansfulla sjukdomar vi vaccinerar mot. Hon hade grävt fram imponerande bilder på barn översållade med smittkoppor och en gubbe i en onaturlig position förorsakad av ett stelkrampsanfall. Det var meningen att vi skulle kippa efter andan. Hon lät riktigt nöjd när hon på förhand varnade oss för obehagliga bilder. Sjöström hade också grävt i sina släktböcker och hittat sina förfäders förfäder och deras barn. ”Som mamma skulle jag nog tycka detta vore ganska hemskt” sa hon och lade upp en slide med alla dessa barn som dog som små för cirka 200 år sedan. Vart och vartannat hade dött av hjärtsprång. Ett par tre stycken i mässling. Av cirka 15 barn i familjen hade bara en handfull uppnått vuxen ålder. Ja, så såg det ut på den där hemska tiden innan vacciner fanns. Jag fick anstränga mig för att inte fråga var det där fantastiska vaccinet mot hjärtsprång finns eftersom vart och vartannat barn inte dör av detta numera... Men vi skulle ju vara tysta under den tid "experterna" talade.

Sjöström fortsatte, snabbt och effektivt. Precis som jag väntat mig var difteriepidemin i forna Sovjet med som avskräckande exempel på hur det kan gå när vaccin inte finns tillgängligt, eftersom ”vaccinleveransen upphörde då unionen sprack”. Jag märkte hur jag började skaka allt mer. Jag kallsvettades och mina händer darrade. Inte för att jag var nervös, utan för att jag blev upprörd över alla de felaktiga påståendena hon så hämningslöst öste ur sig. Jag hade med mig böcker och artiklar själv, och satt och kollade upp hennes påståenden med verkliga siffror. Jag tror inte hon själv var medveten om att hon ljög – hon bara förde fram det hon själv blivit lärd, utan att kolla riktiga fakta.

När skräckfilmen var slut tog Ölander från THL över. Hon och jag är bekanta från förr – vi har debatterat i både radio och TV. Ölanders presentation gick ut på att understryka hur enormt lång tid det tar att ta fram ett vaccin, eftersom allt är noggrant kontrollerat och omfattas av så rigorösa regelverk. Ingen chans i världen att något som eventuellt skulle kunna orsaka skada slinker igenom denna kontroll! Hon pratade också om vad ett vaccin innehåller. Det gick ju inte att dölja det faktum att vacciner innehåller aluminium, formaldehyd, kvicksilver, polysorbat 80 och andra mysiga tillsatser, men ingenting av detta är farligt ”eftersom det har använts i tiotals år”. Jahajamendåså! Med samma logik kan ju inte tobak heller vara skadligt? Eller DDT? Eller PCB? Som alltid underströk Ölander skillnaden mellan etyl- och metylkvicksilver. I vacciner ingår etylkvicksilver, och av någon anledning är detta helt ofarligt enligt Ölander. Om man får tro Maths Berlin, professor emeritus i miljömedicin och en av världens ledande kvicksilverforskare är etylkvicksilver allt annat än ofarligt. Jag citerar direkt ur en debattartikel i Läkartidningen:

Vad man inte säger är

• att etylkvicksilver i toxiska doser är neurotoxiskt för den utvecklande hjärnan och framkallar migrationsstörningar och hämning av nätverksutvecklingen med beteendestörningar och reducerad kognitiv och sensormotorisk funktion som följd

• att den förväntade effekten av låga toxiska doser är suboptimal hjärnutveckling med reducerade funktioner inom den normala variationen i populationen, att sådana effekter är svåra att upptäcka och att känsligheten för kvicksilver varierar starkt i befolkningen på grund av genetisk polymorfi med en dos–responskurva täckande flera tiopotenser av dos.

Det skulle krävas omfattande epidemiologiska studier med observationstider på över tio år att upptäcka en effekt på utvecklingen av hjärnan med en incidens på 1/100. Sådana studier har inte utförts. Läkemedelsverkets argument att stora grupper av barn har vaccinerats med högre doser utan att man observerat någon effekt på hjärnutvecklingen saknar således relevans och är endast desinformativt, såvida man inte betraktar en incidens av suboptimal hjärnutveckling på 1/100 som försumbar.

Det kan tilläggas att omkring 1 ng/g Hg i form av etylHg i en vävnadskultur av humana fetala hjärnceller är tillräckligt för att skada hälften av cellerna, vilket visar en toxicitet som är väsentligt större än den som observerats för metyl-Hg under samma testbetingelser [2]. Dosen i vaccinet mot svininfluensan motsvarar 1 250 ng Hg och i två doser 2 500 ng Hg.


Men Ölander hör säkert till dem som anser att 1 barn på 100 kan få lite hjärnskador utan att man behöver bekymra sig desto mer om det. Jag fortsatte att sitta och skälva som ett asplöv i min stol.

Efter Ölander stegade vaccinsäkerhetsläkare Hanna Nohynek in på arenan. Hon har finska som modersmål och valde att föreläsa på finska. Det gällde att vara skärpt till max eftersom hon inte ansträngde sig det minsta att prata långsamt och tydligt. Det var uppenbart att de flesta av åhörarna var svenskspråkiga, så det hela kändes lite bisarrt. Nohyneks presentation hade den övergripande rubriken ”Fördelar och nackdelar”. Hennes inledande powerpointslide klargjorde vad man eftersträvar med vaccinering: att förhindra onödigt lidande, skydda mot sjukdomar och få andra fördelar som ”biprodukt” – exempelvis att föräldrar kan arbeta istället för att vara hemma med sjukt barn. Så vackert tänkt allting. Och så fel det blev. För idag orsakar vaccinering onödigt lidande, skyddar inte mot sjukdomar utan ökar risken för dem, och kostar samhället massor med pengar i och med alla biverkningar. Sedan är ju inte vacciner direkt gratis heller...

Den slide som för mig var den mest upprörande, var den där Nohynek ville klargöra vilka biverkningar som är verkliga och vilka som enbart är illasinnade rykten och grundlösa påståenden. De som är sanna och riktiga var färgade i grönt, de andra påstådda sambanden existerar inte i verkligheten. På hennes lista fanns:

Kikhostevaccin och död
MPR-vaccin och autism
Hepatit B-vaccin och multipel skleros
Rotavirusvaccin och tarmvred
Rotavirusvaccin och Kawasakis sjukdom
Vacciner överlag och allergier
Tuberkulosvaccin och död
Pandemrix och narkolepsi

Stanna upp ett litet tag och gissa vilka kopplingar som var färgade i grönt!

Betänketiden är ute, här kommer svaret: Två av dessa samband uppgav hon som erkända, nämligen rotavirusvaccin och tarmvred, samt Pandemrix och narkolepsi. Allt annat avfärdades som rykten utan sanningshalt! Det som gjorde extra ont i mig var att hon sade att de barn som i Finland dött efter tuberkulosvaccinering, var genetiskt sjuka och därför skulle ha dött i alla fall. Vaccinet kanske bara snabbade på deras död lite grann. Jag kunde ha brustit ut i gråt. Jag känner en familj vars son dog fyra månader gammal av tuberkulos orsakad av vaccinet. Han var fullt frisk och inga genetiska svagheter kunde hittas trots intensiva provtagningar. På dödsattesten står att han dog på grund av Calmette-vaccineringen (alltså vaccinet mot tuberkulos). Detta stod Nohynek och bestred, utan minsta känslor i kroppen. Familjen till den lille döde gossen kunde lika väl ha suttit där i publiken! (Jag har pdf-fil på en stor artikel om familjen, den som vill ha artikeln kan mejla mig på linda.karlstrom@anvianet.fi)

Vad gäller rotavirus och tarmvred var hon väldigt noggrann med att understryka att risken för tarmvred är mycket större om man drabbas av rotavirus än om man tar vaccin. Som vanligt. I alla sådana jämförelser tycks ”experterna” glömma en mycket viktig detalj: för att drabbas av tarmvred som följd av rotavirus måste man först få själva sjukdomen! Det får inte alla. Långt ifrån! För att drabbas av tarmvred som biverkning av vaccin måste man först få vaccin. Det är det meningen att alla spädbarn ska få! Inte bara en gång, utan TRE. Vid en ålder av 2, 3 och 5 månader. Kom då och säg mig att ett barn som fått dessa tre omgångar med vaccin löper mindre risk att få tarmvred än ett ovaccinerat barn, och jag tror det är fråga om stand-up komedi.

Narkolepsifallen summerade till 105 förra veckan i Finland. Siffran stiger hela tiden. Är det inte makabert, att THL liksom de flesta myndigheter fortfarande krampaktigt håller fast vid mantrat ”nyttan med massvaccineringen var ändå större än skadan”. Ursäkta, men här är det nästan frestande att utdela en smocka. Ja jag vet, det är jättebarnsligt, men kom till en narkolepsidrabbad familj och säg till dem att ”det var ju synd och tråkigt att ert barn fått ett handikapp för livet men nyttan var ändå större än skadan”. Än idag har jag inte fattat vad det var som var så nyttigt med massvaccineringen? Inte denna läkare heller.

Så kom då Nohyneks triumf, den som skulle få oss att förstående nicka på huvudet och inse att hon och hennes gelikar har försetts med en nästan omänskligt svår uppgift men att de ändå klarar den med bravur. Hon frågade av oss: ”Hur många barn och ungdomar skulle man ha behövt vaccinera för att biverkningen narkolepsi skulle ha visat sig innan vaccinet registrerades?” Knäpptyst i publiken. Vi hade tydligen tagit uppmaningen att vara tysta på allvar. Sedan var det en modig själ som gissade på ”hela befolkningen”. ”Bra gissat”, svarade Nohynek nöjt. Sedan klickade hon på datorn och ”Över 3 miljoner” seglade upp med stora röda bokstäver! Grand finale! Bara applåderna fattades. Självklart är det ju fullständigt omöjligt att vaccinera så många innan ett vaccin tas i bruk! Inte kan vi ju förvänta oss något sådant! Det fattar väl alla!

Eller..?

För vänta lite nu, det är något som inte stämmer här... vi HAR ju upptäckt sambandet trots att bara 2½ miljoner finländare vaccinerade sig, och den siffran innefattar alla åldrar, inte bara barn och unga. Varför behövs 3 miljoner..? Kanske det är så att THL:s egen undersökning innefattade även svenskarna? Jag vet inte. Men oberoende är det något annat som är än mer åt skogen i detta sammanhang:

Enda orsaken till att sambandet mellan vaccinet Pandemrix och narkolepsin upptäcktes och bevisades var att hela befolkningen vaccinerades samtidigt. Då kom biverkningarna som en massiv våg, och vem som helst med ett sunt förnuft förstod att det fanns ett samband med vaccineringen. Alla dessa undersökningar som skulle förkasta eller bevisa sambandet var egentligen helt onödiga för den vanliga människan med fötterna på jorden. Vi visste. Ibland undrar jag om ”experterna” var de enda som inte visste...

MEN HUR ÄR DET DÅ MED ALLA ANDRA VACCINER? Borde inte också de testas på tre miljoner innan man kan veta vilka biverkningar de har? Naturligtvis! Men ”eftersom de har använts i tiotals år är de effektiva och säkra” (citat Rose-Marie Ölander). Alla dessa ”säkra” vacciner har inte använts för någon samtidig massvaccinering – det vaccineras lite här och lite där fortlöpande. Och vips har det blivit ”normalt” med cirka fem narkolepsifall per år, det är normalt att si och så många får astma, allergi, autism, läs- och skrivsvårigheter, epilepsi, diabetes, Aspergers och så vidare. Vadå normalt? Sedan när har det blivit normalt att ett litet barn får en kronisk sjukdom? Jo, det har blivit ”normalt” sedan barnvaccinerna blev allmänna under senare delen av 1900-talet. Och det blir bara normalare och normalare hela tiden ju fler vacciner som tas med i de nationella vaccinationsprogrammen. På detta sätt blir vi hemmablinda, vi växer in i denna onormalt sjuka värld och ser inte skogen för alla träden. Och mot alla dessa moderna epidemiska sjukdomar finns det – tack och lov – medicin! Som man helst ska ta livet ut. Och är man dessutom drabbad av någon sådan kronisk sjukdom klassas man ofta som riskgrupp vid influensor, varför det är viktigt att ta vaccin. Varje år. Jaaa, jag har sagt det förr men jag säger det igen – snacka om sinne för affärer!

När Nohynek hade pratat klart var det bara 20 minuter kvar av hela föreställningen. Jag visste ju det. Att schemat inte skulle hålla. Dags för kaffepaus. När pausen var slut var tiden egentligen ute. Men de flesta tycktes stanna kvar – det var ju nu det roliga skulle börja, nämligen frågestunden!

Jag fick äran att inleda hela frågestunden. Som jag hade väntat på muntur! Jag skulle ha kunnat hålla en hel föreläsning, men var ju tvungen att begränsa mig. Eftersom jag visste att ”experterna” skulle komma dragande med difterin i forna Sovjet, hade jag på förhand specialiserat mig på just detta. Jag började: ”Jag har egentligen ingen fråga men vill kommentera en sak.” Vad nu då? Vad var det för fel på micken jag fått i min hand? Min röst vibrerade ju som om jag vore hur nervös som helst! Jag fortsatte eftersom jag visste precis vad jag ville säga, och insåg småningom ett något besvärande faktum: mina upprörda skälvningar i kroppen hade fortplantat sig till stämbanden. Jag kunde inte göra något åt det. Jag var så upprörd efter alla dessa missvisande påståenden som förts fram av föreläsarna att även rösten skälvde. Jag som älskar att ta till orda! Nå, ”speak the truth even if your voice shakes” säger ett mycket klokt ordspråk, och det passade bra i detta sammanhang:

”Det stämmer att det utbröt en difteriepidemi i forna Sovjet i början av 90-talet. Det var nämligen så att år 1989 fanns 839 fall av difteri, och fem år senare, alltså 1994, hade de ökat till nästan 48 000! Så visst var det fråga om en epidemi. MEN – nästan 70 % av de drabbade var över 15 år, och dessutom väl vaccinerade! Om det vore så att epidemin berodde på brist på vaccin, borde det i huvudsak ha varit de som befann sig i en vaccinationsåldersgrupp som skulle ha drabbats. Alltså barn under fem år. Man gjorde faktiskt en undersökning år 1992-1993 för att kartlägga vaccinationstäckningen, och det visade sig att 90 % av barnen i forna Sovjet hade fått minst fyra doser difterivaccin innan skolåldern. Så denna epidemi berodde inte på brist på vaccin. Däremot slog fattigdomen hårt mot befolkningen som led av svår stress. Så har det också visat sig att difteri är en så kallad armodssjukdom. Detta kunde vi se på diagrammet som visades tidigare över difteriförekomsten i Finland. Vi såg två toppar – båda sammanföll med världskrigen. Man kan ju fråga sig varför frekvensen av difteri gick ner lika drastiskt efter första världskriget som efter andra, trots att det inte fanns vaccin då? Men allt detta vet ju förstås ni redan, eftersom ni är EXPERTER (jag visar med handen mot panelen som sitter bänkad), jag ville bara klargöra detta för publiken. Tack.”

Jag fick applåder – tack för det ni som var där och visade ert stöd! Jag blev jätteglad!

Rose-Marie tog till orda. ”Jo alltså man hade ju nog vaccin i Sovjet men det visade sig vara ett dåligt vaccin” löd det huvudsakliga svaret. Alltså vänta lite nu. Nyss hette det ju att vaccinleveranserna hade upphört..? Det är just detta som THL är så bra på – kappvändning storlek XXL.

Jag bad om att få micken igen. Och då hände det som jag var beredd på; man ville inte ge den tillbaka till mig. Ledaren tittade hoppfullt och sökande ut mot den övriga publiken för att se om inte någon annan viftade med handen. ”Det vore ju bra med en fråga eftersom det är en frågestund” påpekade en vaccinivrare ur publiken. ”Jo jag kan ställa en fråga” svarade jag. Nu hade ledaren för frågestunden inget val, det blev lite pinsamt för henne då publiken började skratta åt hennes uppenbara motvilja att ge mig taltur igen. Jag fick micken och ställde mig upp. ”Det verkar som att ni är väldigt rädda för en mässlingsepidemi, trots att ni troligen själva aldrig varit med om en dylik. Borde ni inte bekymra er mera för de epidemier som pågår här och nu framför era ögon? Jag talar om astma, allergi (här började Ölander himla med ögonen och muttra för sig själv), autism, epilepsi, olika ledsjukdomar, multipel skleros med mera. Samtliga dessa har bevisats vara biverkningar från vaccin, i sådana undersökningar som utförts av oberoende forskare, det vill säga sådana som inte är avlönade av läkemedelsindustrin. Det räcker för övrigt att läsa en bipacksedel till hepatit B-vaccin för att få veta att MS orsakas av vaccin. Nohynek påstod i sin presentation att det inte finns något samband.”

Ölander svarade att det är farligt att dra sådana slutsatser som att vaccin orsakar det som jag räknade upp. Det finns inga som helst bevis för det. Jaha – så enkelt är det att vifta bort de epidemier som pågår mitt ibland oss. Tydligen. Sedan började jag och Nohynek gnabbas. ”MS är inte en biverkning från vaccin”, sa hon. ”Men det står ju på bipacksedeln”, svarade jag. ”Nej det gör det inte!” ”Jo jag kan skicka dig länken så du får läsa”, sa jag. ”Det behövs inte för jag har redan läst och det står inte så!”, svarade Nohynek. Hon kan tydligen inte läsa bipacksedlar. Så är hon säkert också väldigt välvaccinerad... (sorry kunde inte låta bli). Ölander ryckte in som den överslätande modern: ”Jo alltså det ska ju alla veta, att på dessa bipacksedlar står ju en hel massa biverkningar som i verkligheten inte förekommer, men tillverkarna vill vara säkra på att alla eventualiteter omnämns så därför står där lite ett som annat...” Jaaahaaaa – det är alltså så att tillverkarna av en produkt som de vill sälja massor av, skriver lite påhittade biverkningar på sin produktinformation? Vilket bra försäljningstrick! Jag måste nog säga att av allt det som sades under kvällen var detta påstående ett av de mest makabra. Alla vet att alla biverkningar är kraftigt underrapporterade och att de i sista hand nämns i tillverkarnas egen produktinformation.

Efter mitt öppnande av frågestunden började de kritiska frågorna och kommentarerna hagla. En förälder berättade att hon för redan många år sedan klargjorde vid rådgivningen att de inte vill ha några vacciner till sina barn. Ändå har hälsovårdaren, vid varje besök, ifrågasatt föräldrarnas beslut och försökt få dem att tänka över saken ”på nytt” och ändra uppfattning. Helt enkelt små upprepade reklamsnuttar om vaccin. Mamman undrade över logiken i detta, och sa att om hon vore muslim, skulle hälsovårdaren då också hålla på och fråga henne ”Men ska du inte börja äta griskött nu i alla fall? Har du funderat över ditt ställningstagande ordentligt? Kanske du ändå skulle ta en liten portion nu på en gång?” För att komma undan dessa obehagliga påtryckningar från hälsovårdspersonalen har mamman istället låtit pappan sköta rådgivningsbesöken med barnen. Av någon anledning upphör vaccinreklamen då. Ett faktum som i sig är ganska upprörande.

En äldre (pensionerad?) hälsovårdare som satt i publiken ställde sig upp, och erkände att det är beklagligt att det blivit på detta vis. När hon arbetade hade hon policyn att inte utsätta föräldrarna för påtryckningar, utan låta dem ta initiativet till ett eventuellt förändrat ställningstagande. Så borde det vara nu också menade hon, och jag tror att alla höll med. Alla i publiken alltså...

En annan mamma undrade kort och gott om det går att få vaccin enbart mot stelkramp här i Finland. Svaret löd nej. Det går att få stelkramp kombinerat med difteri, men inte bara stelkramp. ”Okej”, svarade mamman, ”då är det bäst att jag helt och hållet låter bli vaccination”. ”Men varför det? Varför skulle det vara så farligt med lite vaccin mot difteri i samma spruta? Det är ju bara en liten dos? Det är ingen orsak alls att tacka nej!”, protesterade Rose-Marie Ölander. ”Men nu är ni ju där med ert griskött igen!”, protesterade en annan i publiken. ”Varför kan ni inte bara respektera hennes beslut?” Ölander tystnade. Mamman klargjorde: ”Min flicka blev fruktansvärt sjuk av de två första sprutorna mot kikhosta-difteri-stelkramp-polio-HiB. Hon gallskrek natt och dag i tre dygn, hade feber och spydde. Jag vågar helt enkelt inte ge henne flera vacciner!” ”Jaha ja, okej”, svarade Ölander lite generat, ”jag trodde det var dig själv du ville ha vaccin åt”. Som om det skulle haft någon betydelse!?!?

En pappa i publiken ställde sig frågande till logiken i att direkt efter en skada injicera stelkrampsvaccin ”för säkerhets skull”. Om man via den klassiska spiken har fått låt säga tre stelkrampsbakterier i sig, varför ska man då till sjukhuset för att få ytterligare stelkrampsbakterier i sig via vaccin? Reagerar kroppen på något vis snabbare på vaccinbakterier? Detta var en mycket bra fråga, jag själv har inte tänkt på saken tidigare. Som väntat kom inget bra svar. Vi fick bara veta att man vill väcka ett eventuellt slumrande immunförsvar som bildats av tidigare sprutor man fått. Men frågan kvarstod – varför väcker då inte de riktiga stelkrampsbakterierna försvaret?

Hanna Nohynek blev uppenbarligen väldigt frustrerad över alla kritiska frågeställningar, och så plötsligt hoppar den ur hennes mun. Den där jättelika paddan. ”Om ni sedan kommer med era sjuka ovaccinerade barn till sjukhuset så kan man undra om de verkligen ska få vård!” KOACK! Det skulle hon inte ha sagt. Alla vet att detta strider mot lagen! En mamma i publiken fick ordet, och hennes kommentar fick mest applåder av allt som sades under frågestunden. Hon påpekade hur fruktansvärt skrämmande det är med denna brist på respekt – att Nohynek sitter och säger att ovaccinerade barn inte skulle få vård om det behövs. Mamman var lika skärrad som jag.

Händer viftade här och där, många ville få muntur. Och vad händer då tror ni? Jo, frågestunden avblåses – tack och hej! Tydligen blev det lite för jobbigt för expertpanelen att fortsätta. Chefsläkare Pia-Maria Sjöström steg upp och började surt packa ihop sin väska när hon fick den sista frågan som handlade om hennes beredskap att satsa på riktig hälsa i framtiden. Summa summarum kan det konstateras, att informationstillfället knappast blev vad ”experterna” hade hoppats på. Detta förkunnade också Österbottens Tidning dagen efter, åtminstone till rubriken sett.

Och jag var inte sen med att rapportera Nohyneks KOACK-uttalande till Rokotusinfo, som genast skrev ett pressmeddelande som jag översatte till svenska.

Redan nästa dag hade Hufvudstadsbladet en artikel om saken (Observera att det nu plötsligt är föräldrarna - underförstått jobbiga skrikhalsar - som går till attack mot en stackars läkare). Hanna Nohynek följde THL:s policy och svängde kappan. Nu plötsligt nekade hon till att hon skulle ha ifrågasatt ovaccinerade barns rätt till vård. Nu påstod hon istället att hon ifrågasatt föräldrarnas rätt att bestämma om sina barns hälsovård och vaccinationer. Som om det skulle vara bättre! Lägg märke till andemeningen i artikeln; att vacciner enligt Nohynek borde vara obligatoriska för finländska barn.

Rokotusinfo och jag tyckte det var bäst att smida medan järnet är varmt. Ett nytt pressmeddelande skrevs ett par dagar senare. Och nu är mediacirkusen igång! MTV3, en finsk rikskanal, var här i tisdags för att intervjua mig för ett nyhetsinslag om vaccinationer. Ännu har inslaget inte visats. Jag bävar lite för det – jag intervjuades nämligen på finska... jag som inte ens kan finska! På måndag kommer finlandssvensk TV hit för att filma. Och så har flera medier ringt mig för att bli tipsade om vaccinskeptiker lite här och var... Det har minst sagt varit en intensiv vecka, men jag är bara glad att locket på den kokande kastrullen gläntas på allt oftare!

Ja, nu blev det ett maratoninlägg igen, och det utan att jag ens svarat på alla frågor och kommentarer till mitt förra inlägg. Jag får ta det nästa gång. För annars riskerar ni att somna med pannan på tangentbordet. Vi hörs snart igen!


 

5 november 2011


Skriv kommentar

Jävligt bra gjort. Fy fan för de där äckliga idioterna. Sorry, men jag blir så jävla arg av att läsa det... Bra att det kommer ut till lite media och allmänspridning i alla fall. Även om man inte kan räkna med mycket från (gammel)media.

Postat av asdfads den 19 oktober 2012

Är nog lite väl mycket egotrippat över det skrivna. Jag, jag och åter jag...

Postat av Fakta den 29 mars 2012

Men hur är det med hepatitvaccin? Har en dotter som ska volontärarbeta i Asien och blev rekommenderad att ta dessa. Bör hon avstå?

Postat av mamma den 8 februari 2012

Jag kan inte låta bli att bli lite småirriterad på nedan inlägg av David Sjöström, när han som läkare skriver:

"Syftet borde vara minskat lidande och ökad hälsa för så många som möjligt, inte vem som har rätt och fel". Sen när finns det någon som helst ödmjukhet inom skolmedicinen?

Lindas inlägg om vaccin är inte ego alls, om man jämför med skolmedicinens fenomenala arrogans som aldrig ifrågasätts.

Kan inte heller låta bli att fundera över om Linda framstått som så "ego" om hon varit man? Knappast. Men en kvinna som har skinn på näsan, sunt förnuft och inte är rädd för att kritisera skolmedicinen får självklart kritik... man ska niga och bocka och ödmjukt framföra sina åsikter på ett sätt som inte kan uppfattas som hotfullt, ego eller agressivt. Trams! Kör på, Linda! :)

Postat av Jenny den 3 januari 2012

Tillägg:

Var även väldigt försiktig med att ge oss andra råd och sanningar så som du ser det, det är trots allt i slutänden enbart DIN åsikt. Kan rekommendera alla att söka information ifrån olika håll på nätet för att få en nyanserad bild innan beslut skall tas om vaccination.

kram

Postat av David Sjöström den 30 november 2011

Vaccinationer och läkemedelsindustrins verkliga agenda är en intressant och viktig fråga verkligen, speciellt för mig som blivande pappa och läkare.

Men jag saknar en nyanserad debatt av dig Linda och önskar att inlägget var skrivet med mindre ego och försök till att "vinna" debatten. Syftet borde vara minskat lidande och ökad hälsa för så många som möjligt, inte vem som har rätt och fel. Varför kan du inte lägga fram den fakta du besitter utan att hela tiden försöka trycka ned någon annan och höja dig själv?

Blir inte sugen på att läsa vidare på sidan utan söker mig till forskningen istället som strävar emot objektivitet utan ego, även om detta givetvis är svårt i alla läger...

Lycka till i framtiden!

Postat av David Sjöström den 30 november 2011

Tusen tack Linda! Det behövs fler modiga och vakna människor såsom du!

Läs mer om vaccinbluffen på denna blogg! SBU:rapporten om vacciner behandlas:

http://blogg.passagen.se/masteryoursoul/category/Vaccin

Postat av Mia den 15 november 2011

Tack så mycket att du delar av dig av din kunskap!

En fråga med tanke på inlägget bara. Bor du i Finland, och var det där som detta informationsmöte hölls?

Postat av Lisa B den 14 november 2011

Om man tvivlar på Lindas omtanke och motstånd mot vacciner men tvivlar inte på läkemedelsjättarnas omtanke så har man nog blitt vaccinerad för många ggr.Jag skulle inte i misstag ens, ta ett vaccin med alla dessa gifter.Redan dom i sig själva är farliga, hur påverkar dom oss tillsammans med andra gifter från mat, annan medicin, gifter från jobben...etc. Det är nåt den s.k vetenskapliga forskningen aldrig forskar i. Jag ser rött när jag ser eller hör "vetenskapligt bevisat" Så Linda, fortsätt din omtanke om andra. Det finns många, många FÖRSTÅNDIGA människor som läser och lyssnar på dej, och som tar det till sej.

Postat av Stig L den 14 november 2011

Har aldrig skrattat så när jag har läst om nåt så skrämmande! Tack!

Postat av Maarit den 14 november 2011

jag säger som sign "Sanna" i sin kommentar från den 9 november. Du och dina syskonsjälar fattar naturligtvis de beslut ni fattar angående vaccinationer. Men-jag tillåter mig att betvivla att det FAKTISKT är omtanken om andras hälsa som gör att du är så radikal i ditt motstånd mot vaccinationer.

Jag ställer mig-precis som sign Anonym i sina kommentarer från 5 och 6.9(finns under rubriken "Glasnost behövs i vaccinationspolitiken)-mycket tveksam till trovärdigheten i de källor du hänvisar till i dina inlägg

Postat av Katarina den 12 november 2011

Hans Gardner håller vaccinföredrag i Oslo, 15/11

enl nedan /Ulf

Hei,

jeg holder foredrag om vaksiner førstkommende tirsdag (15. nov.) på Unity i Oslo kl. 19-21.

Foredraget består av 2 deler: Del 1 vil ta for seg fordommer, overtro og myndigheters og medias manipulasjon av massene i vaksine-spørsmålet (noe som ble særs synlig under svineinfluensa-skandalen for 2 år siden – dengang uavhengig og kritisk journalistikk var praktisk talt fraværende i norske media …)

Del 2 vil omhandle det medisinsk-faglige:

Grunnleggende om immunologi / vaksiners ingredienser / virkningene av vaksiner m.v.

For info og praktisk info om arrangement se

http://www.nyhetsspeilet.no/2011/11/vaksiner-%E2%80%93-overtro-og-medisinske-virkninger/

eller

http://www.unity.no/cms/index.php/arrangemeter/icalrepeat.detail/2011/11/15/7915/49|59|60|50|46|56|58|45/vaksinering-helserisiko-kamuflert-som-trygghet.html

Her er noen av mine vaksine-relaterte artikler:

Vaksinering er ikke immunisering:

http://www.nyhetsspeilet.no/2009/04/vaksinering-er-ikke-immunisering/

Om svineinfluensa-skandalen (publisert mens den pågikk):

http://www.nyhetsspeilet.no/2009/11/beretningen-om-en-planlagt-pandemi/

Om svineinfluensa-skandalen (publisert 1 år etter):

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/11/svineinfluensavaksineringen-1-ar-etter/

Om Gardasil: Hasteinnføring av HPV-vaksine truer norske jenter?

http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/resultdet.asp?id=552&type=2

Hans

Postat av Ulf den 11 november 2011

Jag läser allt du skriver och försöker hela tiden lära mig mera om vacciner. alldeles nyss var jag in på smittskyddsinstitutets ( i Sverige) hemsida och sökte på stelkramp, polio och kikhosta. Där håller de stenhårt på att det är vaccinerna som ser till att dessa sjukdomar nästan försvunnit. Och att de fungerar nästan till hundra procent. Vad ska man tro egentligen, ljuger dom eller? Hur kan FAKTA vara så olika?

Jag vore väldigt tacksam för svar, man blir ju knäpp med mindre!

Postat av Linda den 10 november 2011

"På detta sätt blir vi hemmablinda, vi växer in i denna onormalt sjuka värld och ser inte skogen för alla träden." Bra sagt! Det är viktigt att vi kommer ihåg att det som är vanligt inte nödvändigtvis är normalt.

Tack Linda för ett långt, intressant och roligt inlägg. Stay cool!

Postat av Anna den 10 november 2011

hmm. Jag tycker du har rätt att göra som du vill. Men hålls i egen familj och era beslut. Tack. Det låter lite besvärligt att du ska dra egna slutsatser och ge oss andra föräldrar goda råd.

Postat av sanna den 9 november 2011

Jag är så otroligt glad att du skriver om vacciner och biverkningar! Jag har från början varit helt övertygad om vaccinernas skadlighet, bla tack vara Vera Schreiber och hennes kunskap. Den är dock inte lika "hands on" som din, och jag hade härom dagen en förnyad diskussion om vaccination eftersom jag bytt BVC och fått ny läkare... Hon tyckte att vi iallafall borde ge barnen stelkrampsvaccin eftersom vi bor på landet (gård) vilket jag ju givetvis sa definitivt nej till!!

Vi kom ju självklart i diskussion om nyttan/faran med vacciner och jag tog upp narkolepsi som ju är högaktuellt, men det var inte vaccinets fel (inte egentligen) därför att barn får narkolepsi av influensa också.. Har aldrig hört det eller vet om det stämmer, men i vilket fall så är det ju ALDRIG vaccinets fel att det blir biverkningar.

I vilket fall (blev ju långt detta också) TACK FÖR ATT DU SKRIVER OCH SPRIDER INFORMATIONEN!!

Postat av Ann-Sophie den 7 november 2011

Maratoninlägg, visst - men VÄLDIGT intressant.

Vi har valt att ej följa vaccinationsprogrammet för vår son. Jag känner mig mer och mer säker på att vi har gjort rätt beslut när man läser här att de har ju inga argument som håller - de klarar ju inte ens av att bli ifrågasatta!!

Jag är så tacksam för att du tar striden i detta ämnet - själv är jag inte lika bra på att uttrycka mig! Tack!

Postat av Helena den 7 november 2011

Ojojoj Linda, ja du är verkligen en hjältinna och en av de bästa förebilderna enligt mitt sätt att se på världen - modig och passionerad, känslosam, lejoninna och bara så häftig - tack för det otroligt viktiga arbete du utför!

PS. Jag är nästan glad att jag inte var på plats med dig, för jag skulle inte kunna hålla lugnet som du, men det är ju vad som krävs i viss mån för att kunna föra ut budskapet.

Kanske har jag tryckt undan mycket känslor angående min sons autism och bemötande vi fått men när jag hör dessa vidriga uttalanden och totala förnekande (även att de som sagt fokuserar på små sjukdomar för att sälja vaccin men struntar i dem som härjar hela befolkningen!) då väcker det en moderlig mördarinstinkt!

Varmaste kram från Mamma Urkraft :)

Postat av LL den 7 november 2011

Tack för ditt redogörande från mötet. När jag kom till "paddan" måste jag lägga ifrån mig glasögonen och "andas" för att lugna ner mig. Du är fantastisk, påläst och orädd. jag är så glad åt allt arbete du gör för att upplysa alla som vill veta sanningen.

Postat av MV den 6 november 2011

du är en hjälte :)

Postat av crille den 6 november 2011

Vaccineras det för eller mot mässling?

Se där ja! Debattartikeln om MPR-vaccin är idag publicerad i både Österbottens Tidning (ÖT) och Vasabladet (VBL)! Till min glädje ville några vänner stå med för att ge mera tyngd åt artikeln. Varsågoda, läs och sprid:Vaccination för mässling?

Österbottens Tidning ståtar den 8 augusti med en stor förstasidesartikel under rubriken Vaccination för mässling behövs. Som vanligt är rapporteringen mycket ensidig och inställd på att behaga industrin.

Artikeln innehåller en stor paradox. Det påtalas att mässling är en luftburen barnsjukdom som smittar väldigt lätt. Samtidigt understryks det att man behöver två doser vaccin för att vara skyddad. Sålunda torde alla barn under 6 års ålder vara mottagliga för mässling. Hur kan det då komma sig att mässlingen är så sällsynt? Kan det möjligen vara så att vaccinernas roll är gravt överskattad? Faktum är, att dödsfallen i mässling reducerades med över 90 procent långt innan några vacciner fanns tillgängliga på marknaden.

I USA minskade mässlingen stadigt fram till 1983, då den nådde sin lägsta nivå någonsin. I likhet med finska myndigheter predikade då USA:s hälsoministerium att mässlingen skulle vara utrotad inom ett år. Men tvärtom började stora utbrott förekomma, huvudsakligen i skolor där 95-100 procent av barnen var vaccinerade! I Texas studerade man noggrant två skolor där stora epidemier förekom år 1989, och man fann att alla mässlingsoffer hade blivit vaccinerade. Fastän det fanns ovaccinerade elever på skolan hade inte en enda av dem fått mässling. I Uganda ökade vaccinationstäckningen för mässling sjufalt från 1984 till 1990, och nådde då 74 procent. Parallellt med detta rapporterades att ”Efter flera års minskning av mässlingsförekomsten förekom en kraftig höjning i april 1990 ... ett alarmerande antal fall var vaccinerade med mässlingsvaccin.” År 2006 utbröt den värsta påssjukeepidemin på två decennier i USA. Lustigt nog skedde detta samma år som USA uppnådde den högsta ”två-dos-täckningen” med MPR någonsin! Den mest drabbade åldersgruppen var 18-24-åringar, och 84 procent av dem hade fått två doser MPR-vaccin. Slutsatsen blev att en tredje MPR-vaccination behövs. Detta är bara ett skrap på ytan – historien och nutiden är full av exempel på att vaccinet inte är effektivt. Men när kartan inte överensstämmer med verkligheten tror det skolmedicinska etablissemanget att det måste vara något fel på verkligheten. Således förespråkas fler vaccinationer, och i allt lägre åldrar.

Det första land som av WHO förklarades fritt från en sjukdom var Gambia. Året var 1967 och WHO vaccinerade alla barn mellan 6 månader och 4 års ålder med hjälp av jetinjektionspistoler. Det uppskattades att 96 procent av befolkningen blivit vaccinerad, och landet förklarades fritt från mässling. År 1981 reste ett forskarteam tillbaka till Gambia och studerade befolkningen. De upptäckte att över 13 procent drabbades av mässling det året. Den verkligt chockerande observationen var dock, att nästan 15 procent av dessa dog inom nio månader!

Den mässling man får av vaccinet är nämligen till största delen så kallad atypisk mässling – en kronisk form som går in i kroppen istället för ut ur den, till skillnad från vanlig mässling som är nyttig för barnens immunförsvar och ger en livslång immunitet. Atypisk mässling ger ingen immunitet och har en dödlighet på cirka 15 procent. Sedan använder man detta höga dödstal som motivering till varför alla bör vaccineras mot mässling!

I artikeln påtalas vidare att moderns antikroppar skyddar barnet tills det är ett halvt år. Det man inte framhåller, är att barnet skyddas av moderns antikroppar ända tills det blir ett år gammalt förutsatt att mamman haft mässlingen på naturligt sätt. Idag är det många barn under året som får mässling, och för så små barn kan det vara mycket riskfyllt. Vi har med vacciner manipulerat naturens ordning och hindrat barnen från att få ett naturligt skydd det första levnadsåret. Återigen använder man detta som argument för vaccination.

Tittar man i Läkarebok från år 1933 beskriver doktor Henrik Berg mässlingen på följande sätt: ”Denna vanliga barnsjukdom undgås knappast av någon människa. Den är i våra dagar jämförelsevis ofarlig, och i alla händelser, om den rätt behandlas, hos ett förut starkt barn en ganska oskyldig sak. Om den däremot vanvårdas eller behandlas oriktigt, kan den bliva ödesdiger genom följdsjukdomar, som antingen uppträda omedelbart eller längre fram i tiden.” Förr i tiden såg man till att barnen fick mässling innan de började skolan, eftersom man visste att barnen mådde bra av det på längre sikt. Hade något barn i granngården mässling skickade mammorna genast dit sina barn för att de skulle få smittan. Vad är det då som gjort att mässlingen idag anses så farlig? Är det möjligen så att den vanvårdas eller behandlas oriktigt? Under senare delen av 1900-talet har febernedsättande medel samt antibiotika tillkommit i den symptomatiska behandlingen av sjukdomar. Dessa preparat är kraftigt immunhämmande. Febern är ett oerhört viktigt hjälpmedel vid bekämpande av främmande mikrober, eftersom dessa är känsliga för höga temperaturer. När man då tvingar ner kroppstemperaturen med kemiskt framställda preparat ger man mikroberna fritt spelrum i kroppen. Inte sällan sker detta i samband med en antibiotikakur som dödar kroppens egna goda bakterier, vilka också spelar en stor roll i vårt komplexa immunsystem. Föga förvånande är det ändå just dessa preparat som specialläkare Jakobsson föreskriver i artikeln.

En annan orsak till att mässling i våra dagar utmålas som en hälsofara, är att industrin söker varje försäljningsargument för ur hälsosynpunkt mycket tveksamma vacciner. Dessa propagandamakare bygger dödsfallsstatistiken på ulands-epidemier och erfarenheter från tider med undernäring och svält, undermålig hygien och riskabla medicinska behandlingsmetoder. Man vill sälja vacciner till friska och välnärda barn därför att undernärda och utmärglade barn dukar under i sjukdomen om den hinner före svältdöden.

Eftersom Finland och Sverige införde MPR-vaccination samtidigt och på samma grunder, passar det bra att avsluta med att citera den svenske läkaren Jackie Swartz: ”Den huvudsakliga orsaken till att man i Sverige beslutade om vaccination mot bl.a. mässling var inte i första hand för att undvika risken att insjukna i hjärninflammation, utan det var helt och hållet samhällsekonomiska aspekter. Det skulle bli billigare för samhället att vaccinera bort sjukdomarna än att betala föräldrar som måste vårda sina barn i hemmet. När endast en minoritet av föräldrarna lyssnade till detta argument började man starkare poängtera risker för allvarliga komplikationer i samband med bland annat mässling och då framför allt hjärninflammation. Denna hotbild fick önskad effekt.

Ser man dock till de uppgifter som lagts fram i denna rapport samt andra internationella forskningsresultat tycks den summa som samhället måste betala föräldrar hemma med sjukt barn ringa jämfört med kostnaden för alla livslånga biverkningar i samband med vaccinationer - till exempel psykomotoriska handikapp med olika grader av mental retardation, autism, överaktivitet, nedsatt koncentrationsförmåga, allergi och sockersjuka. Till detta kommer också lidandet för den enskilde och familjen. När också den generella immuniteten tycks bli starkare efter genomgången sjukdom som mässling bör det innebära mindre sjukfrånvaro och mindre behov av sjukvård och mediciner under uppväxtåren och vuxenåldern."

Linda Karlström, Anna-Lena Strand, Susanna Sandberg, Anna Ström

PS. Idag har vi tyvärr ett förfarande där man vaccinerar för olika sjukdomar, eftersom vacciner höjer risken inte bara för sjukdomen ifråga utan även för en mängd andra åkommor. Om man per vaccination försöker bekämpa en sjukdom vaccinerar man MOT något – som ett litet tips till ÖT:s rubriksättare.


Huvudsakliga källor utöver direktlänkarna i texten:

Vaccination - en förälders dilemma av Greg Beattie (1997)

Vaccinationer - fördelar och nackdelar. En information till föräldrar och andra intresserade av Jackie Swartz (1999, uppdaterad 2006)

 

Det som irriterar mig enormt mycket, är att ÖT utan mitt godkännande valt att censurera bort hela mitt PS där jag understryker deras rubrikmiss. Blev väl för pinsamt för dem. De har således också ändrat min rubrik, så att artikeln nu heter Vaccination mot mässling. Det kan jag leva med. Det som jag dock finner oförlåtligt är deras fifflande med citationstecken. Redaktionen har tagit bort det sista citattecknet som markerar slutet på Jackie Swartz’ egna ord. I och med den utstuderade styckeindelningen som de sedan gjort i tidningen får man nu intrycket av att det är jag och mina medförfattare som hävdar allt i det sista stycket, där biverkningarna räknas upp. På så vis ges detta viktiga stycke mycket mindre tyngd – ingen förstår att det är en professionell läkares direkta ord! Jag skrev genast till ÖT och frågade om det är en miss eller om detta var avsiktligt gjort. Svaret blev att de inte kan svara på frågan.

All heder till Vasabladet dock, som publicerat hela artikeln ocensurerad och det dessutom med en stor bild! Redaktören tackade också på förhand för artikeln och meddelade att inga ändringar kommer att göras.

Som grädde på moset kom Jyrki Kuoppalas fenomenala insändare i Vasabladet idag. ÖT publicerade den redan i förrgår. Jyrki Kuoppala är ordförande i Rokotusinfo ry, som på svenska betyder Vaccinationsinfo rf. Han är en enormt kunnig och engagerad man, som i många års tid lagt ner sitt liv på att få ut mörklagd information till det finska folket. Han är mycket saklig och korrekt, figurerar ofta i medier och hjälper otaliga människor med den byråkratiska krigföringen kring vaccinationsskador. Läs vad han skriver:

Glasnost behövs i vaccineringspolitiken

Svininfluensavaccinet Pandemrix tycks ha åsamkat minst etthundra finländska barn och ungdomar den livslånga sjukdomen narkolepsi. Frågan om huruvida vaccinet förorsakat missfall samt nervsjukdomar och autoimmuna sjukdomar, såsom ansiktsförlamning och SLE, har också diskuterats offentligt. Utredningen kring biverkningarna tar lång tid, och de vaccinskadade upplever ofta att den verkliga viljan till att klarlägga skadorna saknas. De undrar hur det kan vara så.

Enligt barnläkare Robert S. Mendelsohn har medicinen ersatt religionen och vaccinerna är medicinens sakrament istället för kristendomens dop. THL:s (Institutet för hälsa och välfärd) förhållningssätt gentemot vaccinskador påminner om en trosbekännelse – man repeterar bara att nyttan överstiger riskerna. Skaderiskerna tystas ner och bipacksedlarna, som berättar om biverkningarna, visas inte för föräldrarna.

För vissa personer kan en vaccinering innebära mer skada än nytta. Hundra barn har insjuknat i narkolepsi. Ibland är riskerna större än nyttan också sett till hela befolkningen. Tuberkulosvaccinet togs ur bruk med undantag för riskgrupper år 2006. Då hade riskerna överstigit nyttan i fyra års tid.

I Schweiz godkändes inte Pandemrix alls till att användas på barn. I Tyskland rekommenderade läkarförbundet att man inte vaccinerar barn med Pandemrix. De personer som påtalade dessa experters ståndpunkter utpekades av THL:s generaldirektör Pekka Puska som ”ryktesspridare” och ”vaccinmotståndare”.

Generaldirektör Pekka Puska ansåg svininfluensavaccinet vara ”ett fullständigt säkert vaccin” och hänvisade vilseledande till erfarenheterna av säsongsinfluensavacciner, som inte innehåller samma adjuvans som svininfluensavaccinet.

Erforderliga utredningar och ersättningar kring alla vaccinorsakade tuberkulos- och narkolepsifall har inte blivit gjorda. Under ledning av Puska strävar THL efter att upprätthålla en bild av ofelbarhet. Detta är en björntjänst. Förtroendet för vaccineringspolitiken och hela hälsopolitiken minskar. Det vinner knappast någon på.

Pengarna har naturligtvis sin del i det hela. THL bedriver forskning och utveckling av vacciner med hjälp av läkemedelsbolagens finansiering. Läkemedelsföretagen betalar i allmänhet ut en ersättning baserad på försökspersonernas antal. En medvetenhet om riskerna skulle kunna minska föräldrarnas benägenhet att upplåta sina barn som försökspersoner, vilket betyder mindre inkomster för THL.

I och med vaccination eftersträvas hälsovinster. Ett öppet och ärligt förhållningssätt i fråga om risker och nytta vore till fördel för alla inblandade parter. Vaccineringspolitiken behöver en glasnost – öppenhet och transparens istället för den mörkläggning som THL idag utövar, både vad gäller biverkningar och samarbete med läkemedelsföretag. Var finns ansvarstagare och nytänkare?

Jyrki Kuoppala
Ordförande i Rokotusinfo ryÖsterbottens Tidning valde att ändra rubriken till ”Större öppenhet behövs i vaccineringspolitiken”, medan Vasabladet behöll originalrubriken. I övrigt publicerades insändaren oförändrad i båda tidningarna.

I detta numera ganska gamla nyhetsinslag på engelska (CNN) ser ni mer av Jyrki Kuoppalas fantastiska arbete.

Här kan ni också lyssna på en finlandssvensk radiointervju angående mässlingsvaccinet. Reportern har den 10 augusti intervjuat en vaccinförespråkande hälsovårdare och – tacksamt nog – en vaccinskeptisk blivande förälder. Intervjun ligger kvar på nätet till 10 september 2011.

Vi hörs!

:)


 

12 augusti 2011


Skriv kommentar

@Bo

Jag tycker man ska tvångsomhänderta barn som har föräldrar som vill spela rysk roulette med deras hälsa och injicera gifter i deras blodomlopp.

Postat av Virgo den 19 december 2011

Varför "bör" BARN vaccineras mot hepatit B när man kan smittas med sjukdomen via sexuella kontakter, blod i saliv (om ens blod kommer i kontakt med den andres blod) och blodtransfusioner

eller om barn via lek gnuggar blodiga sår mot varandra eller vill byta blod med varandra i lek? Har barnet fått blodtransfusion som varit hepatit smittat, så ja, barn i dum lek kan smitta varandra. Barn tittar mycket på vampyrfilmer nu för tiden!

Hepatit B orsakas av ett virus som gör att man får en inflammation i levern. Smittan sprids genom att blod från en smittad person kommer i kontakt med ett sår som man har eller med skadad hud. Om mamman bär på sjukdomen kan man födas med smittan. Sjukdomen sprids också genom sexuella kontakter. Hos de flesta läker sjukdomen utan bestående skador, men hos vissa övergår den i en kronisk inflammation i levern. Barn som lever med någon smittad eller som på annat sätt lättare utsätts för smitta erbjuds vaccination."

http://www.1177.se/Stockholm/Tema/Barn-och-foraldrar/Barn-i-varden/BVC-och-vaccinationer/Vaccinationer-av-barn/?ar=True

Postat av friskt@live.se den 3 november 2011

Angående Priorix

Varför får man bara veta det positiva med vaccin, men inget negativt av skolsköterskan och bvc? Av vissa sjuksköterskor blir man övertalad till att vaccinera sina barn. Ingen kan garantera att vaccin ej kommer att ge nutida eller framtida men, ingen vill ha ansvaret för vaccinens biverkningar, sjukdomar, handikapp och dödlighet. En sjuksköterska/läkare FÅR INTE UPPMUNTRA till vaccinering. Kom ihåg att även påfyllnadsvaccin, är frivilliga och inte obligatoriska.

Detta kan man få av Priorix, allt enligt FASS:

erythema multiforme

http://www.google.se/search?q=erythema+multiforme&hl=sv&rlz=1W1ADRA_svSE433&biw=1264&bih=803&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=bRWPTqbwMamk4ATEiemGAQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&sqi=2&ved=0CBkQ_AUoAQ

Något Fass har glömt att skriva är att, om man får anafylaktiska reaktioner och anafylaktisk chock, så kan det innebära döden! Klart man inte vill avskräcka föräldrarna vid försäljning av vaccin för då kan det bli ekonomisk förlust för vaccintillverkarjättarna om det skulle stå tydligt förklarat i bipacksedeln.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Anafylaxi

"Vaccinets mässling- och påssjukekomponenter produceras i cellkulturer av kycklingembryoceller " står det hos Fass:

http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19980717000112&DocTypeID=3

Utav Priorix kan man få: "blåmärken eller gav förlängd blödningstid."

http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19980717000112&DocTypeID=7

Priorix kan även ge: Otitis media, bronkit (utdragna inflammationer i luftvägarna som ger hosta, akut bronkit ger dessutom andningssvårigheter), meningit (som kan leda till döden), artrit, feber >39,5 °C , feberkramper, övre luftvägsinfektion,

Priroix kan ge: Kawasakis sjukdom.Vuxna är förvånade över att barn kan få denna sjukdom och vet inte att det är vaccin som kan ha orsakat sjukdomen.

http://www.google.se/search?q=Kawasakis+syndrom&hl=sv&rlz=1W1ADRA_svSE433&biw=1264&bih=803&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CBqPTrvUL4Xj4QTQwN2LAQ&ved=0CFwQsAQ

Vidare kan Priorix ge enligt Fass: smärtsam svullnad av testiklarna som har rapporterats efter vaccination med kombinerat mässling-, påssjuke- och röda hundvaccin.

Felaktig intravaskulär vaccination kan resultera i allvarliga reaktioner eller chock (Ett livshotande tillstånd som inträffar då blodtrycket sjunker och cirkulationen minskar. Syrebrist kan då uppstå i organ (framförallt hjärna och hjärta) som då skadas).

http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19980717000112&DocTypeID=3

Vaccinet innehåller humana diploida celler (MRC-5) - konstigt nog står det INTE förklarat av FASS vad detta är!

http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19980717000112&DocTypeID=6

Men här kan ni läsa:

http://www.novaccine.com/vaccine-ingredients/results.asp?sc=14

Sedan så innehåller Priorix: Neomycinsulfat = antibiotika, som ger allergiska hudreaktioner.

http://www.fass.se/LIF/produktfakta/substance_products.jsp?

Se: Substansen Neomycinsulfat ingick i följande avregistrerade läkemedel

substanceId=IDE4POCNU9NUBVERT1&expandedSubstances=%2CIDE4POCNU9NUBVERT1&expandedProducts=#IDE4POCNU9NUBVERT1

Vad är då Fenolrött ? Jo det är:

http://www.labservice.se/index_produkter.php?avd=m_produkter_detalj&prod_id=131615.1604

Dinatriumvätefosfat är giftigt www.labservice.se/varuinfoblad/131679.pdf

Sist men inte minst så har jag inte presenterat allt, men finn gärna mer själv genom att läsa på i FASS om alla vaccin. Läs i alla flikarna: bipacksedel, produktresumé och FASS information.

Postat av friskt@live.se den 2 november 2011

"Beslutet om barnet ska vaccineras ligger hos föräldrarna."

http://rikshandboken-bhv.se/Texter/Nar-hur-och-varfor/Allmant-om-barnvaccinationer/

Egentligen har man ingen skyldighet att uppge till hälsovården varför man väljer att INTE vaccinera sina barn, detta enligt en jurist!

Postat av @ den 23 oktober 2011

ockockock...fick du mothugg, stackars dig! "inget vi behöver tvista om"? Det är ju detta siten handlar om! Har du överhuvudtaget läst något av innehållet, eller saknar du helt läskunnighet? Se f ö http://www.alternativjournalen.se/nyheter/att-tukta-en-rumpnisse-8283662

Postat av Ulf den 22 oktober 2011

Att ett barn är i fara om det ej vaccineras är inget som vi behöver tvista om.

Vill du brodera ut det hela i nån sorts argumentation om livet och döden i allmänhet

så rekommenderar jag Filosofiska rummet i P1.

Jag är färdig här.

Postat av Bo den 22 oktober 2011

Hur stor och väldokumenterad ska då faran vara för att omhändertagande ska vara motiverat? Fler barn omkommer eller skadas årligen vid t ex fotboll, simning, ridning, utlandsresor osv än av homeopatisk behandling. Berätta mer om ditt idealiska samhälle, Bo!

Postat av Ulf den 22 oktober 2011

Det finns en mängd tillfällen då samhället tar till tvång om det tex finns en fara för eget liv eller annans. Och det senare gäller i detta fall. Nu pratar vi om vaccination och inget annat och där är det klart tillämpligt.

Det står i media idag om en italiensk 3-åring som dött pga att föräldrarna använt sig av homeopatiska preparat istället för sedvanliga. Där hade det också varit aktuellt med ett omhändertagande tycker jag.

Postat av Bo den 22 oktober 2011

Vad ska då stat och kommun göra med människor som vägrar lyssna på eller bemöta sakliga argument, och i stället anser sig ha rätt att tillgripa tvång och våld mot dem som "tycker" annorlunda?

De är en fara för hela vårt samhälle...

Postat av Ulf den 22 oktober 2011

Om man inte vaccinerar sina barn så tycker jag att socialförvaltningen skall ingripa och tvångsomhänderta barnet. Jag hoppas och tror att det blir så. Att inte vaccinera är inte ett enskilt beslut utan en fara för andra barn och hela vårt samhälle.

Postat av Bo den 22 oktober 2011

Jag vill också tacka dej Linda för allt jobb du gör. Ja e evigt tacksam att vi var på din föreläsning. Vi har 2 barn, och tyvärr! har jag vaccinerat mitt äldre barn till 1½ år, som jag får ångra varje dag! och som också ledde till att hon är sjuk och krasslig ofta och att det håller i sig länge medan min son som är ovaccinerad, tack vare dej, är frisk och glad för det mesta. Ordnas det grupper eller nånting där man kan samlas föräldrar som inte vaccinerar sina barn? så man skulle få höra andras åsikter och erfarenheter.

Postat av den 20 oktober 2011

Tack Linda för ditt enastående arbete med att förmedla SANN KUNSKAP! Vi människor är förda bakom ljuset av de som har makten i denna värld, de lurar oss och tjänar pengar på vår okunskap. Vi måste börja vakna upp och se detta. Förutom det du förmedlar är VAKEN.SE är en bra sait för den som vill veta det som sällan/aldrig förmedlas via vanlig media.

Postat av Mia den 11 oktober 2011

ser när jag läser igenom mitt inlägg igår att det låter lite väl hård, men så var inte tanken utan det är den uppfattningen jag har fått, just ordet vitrockare gör att man ryggar tillbaka och drar öronen åt sig och kritiken mot all sjukvård blir skrivet på ett lite väl hårt sätt

Postat av anonym den 6 september 2011

Hej!

Jag vill börja med att säga tack till Linda,som med sådan ork fortsätter att kämpa på trots all motvind.Jag såg alldeles nyligen föreläsningen om vaccin och jag måste säga att det var riktigt bra.Jag läste i en "alternativ tidning"för mer än 10 år sen, om faran med vacciner och har efter det inte låtit mina barn ta mer sprutor.Men det känns hemskt när man som förälder har låtit BVC vaccinera barnen,nu när man vet vad det innebär.Man önskar att man kunde få det ogjort.Jag har 4 barn varav det yngsta snart fyller 18,och det var lite om honom jag tänkte skriva.

När han var 5 fick han vaccin mot hjärnhinneinflammation,och efter det har han inte varit sej riktigt lik.Han har inte förändrat beteende eller något sådant,men ca 2 dar efter vaccinet fick han hög feber.Febern höll i sej ganska länge,och från att ha varit en frisk liten kille så var han numer febrig,var och varannan dag.Det har fortsatt genom åren.Lite mer sällan numer,men ändå alltid feber vid snuva och förskylning.Jag har själv alltid satt vaccinet i samband med detta.Jag tror att det finns många föräldrar som har liknande berättelse,även om inte alla sätter vaccinet som orsak.Jag har ju numer också 3 barnbarn.

Det har varit jobbigt för mej att veta att barnen fått sina vacciner(dock inte svininfluensa tack och lov)men det har varit svårt för mej att argumentera mot vaccinet, eftersom jag inte kunnat referera till något konkret.Men nu efter det att jag hittat Lindas föreläsning och blogg kan jag ialla fall hänvisa hit.Beslutet är ju deras men med informationen kanske dom tänker om.

Sen det här med svininfluensan.Jag anser att det är ett steg i att försvaga oss ytterligare.Att vaccinet gör oss sjuka det vet vi med säkerhet.Se sen på maten vi köper,fullt med gift i det mesta(förutom ekologiska produkter)mjölken full av antibiotika,kött likaså,för att inte tala om alla E-medel. Schampon,deodoranter och liknande innehåller också gifter.Sen har vi naturmedel som sägs vara så farligt att flera naturläkemedel blivit förbjudna,medans läkemedel med samma innehåll(plus gifter)tillåts.Jag vill nästan påstå att allt detta är en medveten handling.Sjuka människor är lika med,mycket inkomster för läkemedelsindustrin.

Tack ännu en gång Linda för att du orkar kämpa.

Postat av Katarina den 23 augusti 2011

Mycket välskrivna insändare, båda två! :)

Jag tycker att den tystnad som nu råder efter svininfluensafiaskot är mycket skrämmande, så jättebra att någon vågar bryta den. Jag kan inte förstå varför inte fler föräldrar reagerar när myndigheterna så uppenbart ha ljugit för dem?! Är det möjligen så att de skäms för att de själva lät sig luras och dras med i hysterin...? Jag vet inte. Men jag hoppas det åtminstone får dem att tänka om och ifrågasätta alla andra vacciner. Mina tankar går jämt och ständigt till alla de stackars familjer och barn som har fått sina liv förstörda av svininfluensavaccinet, och alla andra vacciner :( Helt i onödan. Tyvärr tycker jag redan det märks att man försöker ignorera dem, inte tänka på dem och försöka övertyga sig själv och andra om att narkolepsi nog inte är en så värst farlig sjukdom ändå... precis som att influensa och mässling skulle vara mycket värre... :(

Fortsätt kämpa för det du tror på Linda! En vacker dag kommer massvaccinationer att vara ett minne blott, det är jag säker på! Frågan är ju bara om våra kommande generationer kan förlåta oss för våra misstag....

Postat av Lilja den 14 augusti 2011

Jag säger bara HEJJA PÅ LINDA m fl :)

TACK för att NI orkar!

Postat av Krista den 13 augusti 2011

Antikroppar hit och antikroppar dit!

Hej på er alla i sensommaren! Roligt att skriva igen!

Jag och min familj har under hela sommaren bott ute på villan (vid sommarstugan som man säger i Sverige) och jag har inte haft tillgång till dator alls. Min mobil har också varit avstängd. Det är så hälsosamt att ibland skärma av sig från det moderna samhället, att återgå till naturen och det lugna livet framför brasan i familjens sällskap. Ingen TV, ingen dator, ingen stress (nästan...). Istället bärplockning, umgänge, bastubad och simturer i sjön. Man överlever faktiskt trots att man inte är uppkopplad och nåbar dygnet runt;) Vi kom hem i lördags och NU är jag laddad må ni tro! Jag har vilat upp mig från allt, samlat inspiration och kraft att fortsätta min kamp för medborgarnas rätt till information om vaccinernas förödande inverkan. Jag har på dessa några dagar hunnit med att översätta en artikel från finska till svenska, skriva en egen debattartikel som jag sänt in till lokaltidningarna och så detta blogginlägg icke att förglömma!

Tack än en gång för alla fantastiska kommentarer! Pias fina inlägg om mässlingen är idag särskilt aktuellt, eftersom myndigheterna runt om i Europa gör sitt bästa för att sätta skräck i folket och få dem MPR-vaccinerade – minst två gånger. Detta för att flera mässlingsfall uppdagats det senaste året, såväl i Finland som i Sverige och resten av Europa. Man spekulerar i att det beror på ”vaccineringsslarv”. Bah! Ingen tycks vara intresserad av att ta reda på verkliga fakta, och det är just av den anledningen som jag skrivit en debattartikel. Måndagen den 8 augusti pryddes nämligen första sidan i Österbottens Tidning av en stor artikel med den något tragikomiska rubriken ”Vaccination för mässling behövs”. Eftersom mitt genmäle på denna artikel inte gått i tryck ännu väntar jag med att publicera det på bloggen. Den som väntar på något gott...

I förstasidesartikeln i Österbottens Tidning står det i slutet att ”Om man är osäker på ifall man har MPR-vaccinet eller inte bör man ta kontakt med hälsocentralen. På rådgivningskortet står det vilka vaccin man fått. Hittas inte kortet kan blodprov tas för att se om man har mässlingsantikroppar. Om man inte har vaccin och tror att man utsatts för mässling kan man inom tre dagar vaccineras. En antikroppsbehandling fås då man utsatts över tre dygn men under en vecka.” Jag är glad att Mamma Mu ifrågasätter detta mantra om antikropparna, och att du hittade svar på dina frågor här. Tack också för dina hejarop – de värmer! Eftersom detta med antikroppar är ett ständigt återkommande ”bevis” på att vacciner fungerar, ska jag kommentera det lite mer. Det är mycket sant och riktigt, att man med hjälp av vacciner kan provocera kroppen till att bilda antikroppar. Det är just detta som används som mätmetod när man utvärderar effekten av vacciner. Man tar ett blodprov av försökspersonen innan och efter vaccinering och jämför antalet antikroppar. Ofta kan man konstatera ett förhöjt antal antikroppar i blodet. Och då är vaccinindustrins lycka gjord, för då är det bara att börja pumpa ut giftcocktailen på marknaden under devisen ”säkert och effektivt”. Och ve den som inte tar vaccinet – han kommer nog att duka under eftersom han inte har något försvar mot sjukdomen!

Det är just här som den så kallade vetenskapen begår sitt ofantligt stora misstag. Våra vitrockade experter har av någon outgrundlig anledning tagit för givet att det är antikropparnas antal som avgör om vi blir sjuka eller inte. Faktum är dock att närvaron av antikroppar inte innebär immunitet, och att frånvaron av antikroppar inte innebär mottaglighet. Med andra ord kan du ha höga nivåer av antikroppar och ändå få sjukdomen, på samma sätt som du kan sakna antikroppar helt och ändå vara immun. Detta är inget hokus pokus, inget antagande, utan väldokumenterade fakta.

Jag ska utgående från ett studiepaket från SIEM (rekommenderas!) berätta lite om hur kroppens immunförsvar fungerar:

Nästan alla mikroorganismer (bakterier, virus, svampar) som vi dagligen riskerar att stöta på (och så också gör) kommer med den föda vi äter eller den luft vi andas. Kontakten sker då främst med kroppens slemhinnor i matsmältningskanal och luftvägar. Redan dessa barriärer har avsevärd förmåga att oskadliggöra mikroorganismerna. Dels har den friska kroppen här en kraftfull koloni av egna gynnsamma och ofarliga mikroorganismer (framför allt laktobakterier) som berövar inkräktarna livsutrymme. Dels bestämmer kroppen själv med olika syror, enzymer och andra utsöndringar över den kemiska miljön i sina slemhinnor, och på så sätt gör den livet surt för farliga mikroorganismer. Slutligen finns här en rad av kroppens egenproducerade immunglobuliner (IgA), med speciell funktion att neutralisera kroppsfrämmande ämnen. Det nyfödda barnet, vars förmåga att själv producera IgA är begränsad, får kraftiga tillskott av detta (och mycket annat) via modersmjölken.

Alla dessa försvar träder alltså i kraft redan innan de farliga mikroorganismerna ens tagit sig in i blodomloppet. Om och när inkräktare i alla fall lyckas ta sig vidare in i blodbanan – vilket ofta beror på att människokroppen kan vara uttorkad eller försvagad på grund av näringsbrist eller stor stress – återstår många försvarsmöjligheter. En armada av ospecifika immunförsvarskroppar, såsom makrofager, leukocyter och lymfocyter är beredda att identifiera, infånga och enzymatiskt bryta ned främmande organismer som tagit sig in i kroppens inre vätskerum. Kvaliteten på detta försvar avgörs även det i stor utsträckning av kroppens näringsstatus, giftbelastning och allmänna välbefinnande. Ofta kan vi märka den inre krigföringen genom till exempel trötthet, feber, upphostningar och slembildning.

Som en yttersta försvarslinje finns sedan systemet som beordrar och tillverkar specifika antikroppar. Antikropparnas uppgift är egentligen att underlätta de övriga immunförsvarskropparnas arbete. Antikropparna känner igen specifika inkräktares ytproteiner och ansamlas runt dessa. På det sättet utgör de en punktmarkering som banar väg för det övriga immunförsvarets angrepp och arbete. Och det är alltså nu vi har kommit till det viktigaste:

De specifika antikropparna har i sig själva inte någon direkt skadlig inverkan på mikroorganismerna, de pekar endast ut dem så att det övriga immunförsvaret lättare kan identifiera dem och få fäste för ett mer förödande angrepp med hjälp av exempelvis frätande enzymer!

Strax efter att de första narkolepsifallen hade uppdagats, deltog jag i en radiodebatt mot Rose-Marie Ölander, som på den tiden var Terhi Kilpis (Finlands svar på Annika Linde) högra hand. Hon satt då och mässade om sina antikroppar, och jag påpekade ovanstående och drog en liknelse med narkotikahundar. Jag sa att det spelar ju ingen som helst roll hur många vältränade narkotikahundar som står i tullen och skäller vid knarkbelamrade väskor, om alla tulltjänstemännen ligger utslagna på golvet. ”Nu var du nog lite lustig”, var Ölanders kommentar. Det var ju trevligt om jag kunde roa damen, men det verkligt lustiga i sammanhanget var att hon inte hade något motargument.

För att vacciner överhuvudtaget ska kunna nå fram till kroppens yttersta försvar, måste de alltså ta sig igenom alla andra barriärer. Det är därför man använder sig av det onaturliga förfarandet att punktera huden och injicera mikroorganismerna direkt i kroppen. Faktum kvarstår dock att vi i blodet har armadan av ospecifika antikroppar, och dessa måste alltså slås ur spel för att antikropparna ska bildas. Det görs effektivt med diverse gifter som vaccinerna är kryddade med, till exempel formaldehyd, kvicksilver och aluminium. Så ligger då alla tulltjänstemän utslagna på golvet – de som egentligen ska göra jobbet. Klart som renat då att antikropparnas antal inte har det minsta att göra med om vi är motståndskraftiga eller inte! Nu förstår ni också varför den allmänna motståndskraften minskar trots att man per blodprov kan påvisa en förhöjd antikroppsbildning.

Och efter den lilla utläggningen fortsätter jag att beta av de fina kommentarerna till förra inlägget. :)

Martin ställer många centrala frågor som inte låter sig besvaras i ett svep. Jag återkommer gärna till dina funderingar i ett nytt inlägg, nu då jag är så inspirerad! Annars blir detta inlägg så långt att ingen orkar läsa;) Ett varmt tack till dig för ditt beröm också, jag sparar i mitt inre! Hoppas någon av dina kompisar tagit till sig lite information.

Till Kjell G. Holmsten och Paulina kan jag säga att jag gärna föreläser fler gånger, om det bara finns någon villig arrangör!

Ett stort tack till Jonas för länken till den fantastiska dokumentären In lies we trust. Jag hoppas att många av er tar er tid att titta på den – man kan ju se lite i taget. Jag har också på känn att Martin där kan få svar på en del av sina funderingar!

Alejandra har skrivit en mycket gripande kommentar till mitt förrförra inlägg, och jag ber om ursäkt att mitt svar kommer så sent! Jag beklagar djupt din dotters hjärnblödning – varje gång jag hör om dylika fall går något sönder i mig. Jag tror precis som du att hjärnblödningen är orsakad av vaccin – en liten människa drabbas inte av hjärnblödning bara så där. Och det finns många som vittnar om samma sak! Att läkarna inte vill hjälpa är tyvärr mycket vanligt – de är för rädda om sina jobb och provisioner från läkemedelstillverkare. Dessutom handlar det om prestige. För att du ska komma någon vart i utredningen måste du försöka hitta en läkare som valt att lyssna till sitt sunda förnuft istället för till ljudet av klirrande pengar. Sådana läkare finns, men de är alltför sällsynta. Jag vet inte var du bor, men i stockholmsområdet finns två fantastiska läkare som står i människornas tjänst. De heter Jackie Swartz och Harald Blomberg. Kanske du kan ta kontakt med någon av dem och därifrån komma vidare?

Till er som grämer er över att ni missade min föreläsning – den finns på nätet sedan en ganska lång tid tillbaka, det tror jag nog att ni märkt :)Här, på kanalen Kloka val, finns alla delar prydligt uppsatta.

Over and out – men jag är mycket snart tillbaka! 

9 augusti 2011


Skriv kommentar

Vilken resa!

Hej alla kära läsare och hoppas ni haft en avkopplande påskhelg! Själv däckades jag av en brakförkylning några dagar efter att jag kommit hem från min turné i Sverige, så min påsk kantades av snorpapper, C-vitamin och fullständigt bortdomnade smaklökar... Jag som hade köpt sådan god ekologisk choklad att njuta av! Nu får jag njuta den i efterhand istället;)

Medan jag försökte göra huset påskfint och satte gula tulpaner i vas, slog det mig att det faktiskt bara är ett år sedan jag hade min första ”vaccindiskussionskväll”. Jag kommer ihåg att jag den påsken inte köpte några tulpaner själv, för det var så många av deltagarna som kom med vackra tulpanbuketter. Då satt vi alla hemma hos mig och hade knytkalas. Ni kan läsa mera om vad vi pratade om i mitt blogginlägg ”Vaccinträff och rådgivningsbesök". Tänk bara vad som hänt sedan dess! Min informella bjudning här hemma ledde till flera kvällar i bokade lokaler så att alla som ville komma skulle rymmas in, och nu har det blivit hela fem ”vaccinkvällar” på olika håll i Österbotten. Den största höll jag i Larsmo i slutet av november. Dit kom över 100 åhörare! Det blev också en ganska ren föreläsning från min sida, gästen som skulle berätta om sin dotters förlamning efter vaccination hade insjuknat med kort varsel så jag drog hela lasset själv – vilket inte blev något problem alls visade det sig... Jag kan ju prata hur mycket som helst!

Och nu har jag alltså avverkat fyra städer i Sverige inom loppet av fyra dagar... VILKEN RESA! Ni är så väldans många som skrivit och tackat mig, som haft frågor, och som undrat hur det gått i de andra städerna – och jag har inte hunnit svara. Mitt samvete tynger mig! Nu ska jag berätta här i bloggen så får alla intresserade läsa och kommentera.

Min föreläsningsturné var sannerligen ett riktigt äventyr, och jag är så nöjd med den! Vilka underbara människor jag fick träffa, vilka engagerade åhörare, vilka värmande kramar, gripande tårar och förträffliga arrangörer! Vad har lilla jag gjort för att förtjäna så mycket uppmärksamhet? För en finlandssvenska är det en riktig vitamininjektion att ibland få komma till Sverige. Ni svenskar är så öppenhjärtliga och positiva, ni håller inte inne med superlativer och ni räds inte kramar. Vi finländare är aningen mer reserverade – på gott och ont givetvis! Men jag fick en riktig kick av att vara i Sverige, och självklart kommer jag fler gånger om det finns villiga arrangörer.

Första föreläsningen gick av stapeln i Örebro söndagen den 10 april. Arrangören Back to Being hade förvarnat mig om att örebroare är aningen svårflörtade och jag inte får förvänta mig någon stor publik. Jag föreläste i samband med en alternativ hälsomässa och jag såg fram emot att själv få strosa runt på mässan och ta del av utbudet. Dock sa jag att jag ville kolla igenom det tekniska först, så att allt säkert fungerar. Tur var ju det... Det visade sig att datorn jag fick låna led av ålderdomssjukan, och den orkade inte ens öppna mitt USB-minne med min presentation på... Ojojoj vi hade några rejält svettiga timmar jag och arrangören innan vi med hjälp av en datatekniker som ramlade ner från himlen fick allting fixat! Så dit rök den mässan för min del – men desto härligare publik hade jag istället. Liten men naggande god var åhörarskaran på cirka 30 personer . Rummet hade en officiell kapacitet på 25 personer, så jag får ju skryta med att det var fullsatt till max:)

Sedan tog jag nattåget till Malmö (sorry SJ men era sängar får inte särskilt högt betyg av mig...). Vilken värme! Alla lökväxter stod i full blom och trädens knoppar såg ut att explodera vilken dag som helst! Tur att jag hade rotat fram vårkappan och vårskorna innan jag åkte hemifrån. Här hemma låg det ännu ett rejält snötäcke kvar.

I Malmö skulle hela min föreläsning filmas, så det var ju viktigt att det tekniska fungerade. Vis av erfarenheten åkte jag och arrangörerna till lokalen i god tid för att kolla allt. Tur var ju det... Det visade sig att mikrofonen inte ville samarbeta. När det var en halvtimme kvar skickade jag och det underbara filmteamet iväg arrangören Marie för att inhandla en ny mygga till mig... Med andan i halsen och tillströmmande åhörare kom Marie tillbaka och voila´- det fungerade! Inte för att det varit fel på den tidigare micken, utan för att vi missat en av inställningarna i datorn. Hehe. Så är det när man inte har med sig egen dator... Jag tror det var knappa 50 åhörare i Malmö, ungefär vad arrangören hade räknat med. Efter föreläsningen gjorde filmteamet en intervju med mig, och den kan ni se och höra på här. Titta också på intervjun med Alan Rees, far till vaccinskadat barn. Han var inte bara en av åhörarna på min föreläsning, utan även min lokala värd. Ett varmt tack till hela familjen Rees! En stor del av min föreläsning i Malmö kommer inom kort att sättas ut på Youtube, till glädje för er som inte kunde komma.

På tisdag förmiddag bar det av till Stockholm, där jag själv bott fyra år i min ungdomstid. Föreläsningslokalen i ABF-huset på Sveavägen var hur fin som helst! Och tekniken fungerade klanderfritt! Vilket gäng dessa vaken.se-killar utgör – var fanns ni när jag var singel? Hur hjälpsamma och trevliga och charmanta och vakna som helst! Det var cirka 80 åhörare i Stockholm, och jag kände mig alldeles varm inombords över att se både Anna Wahlgren och mamma Urkraft på första parkett. Gun Östling, grundare av SAVE (Svenska Allmänna Vaccinationsmedvetenhets- och AntiVåldsEnheten) kom hela vägen från Gävle för att sälja litteratur, främst Viera Scheibners första bok Vaccination – 100 Years of Orthodox Research shows that Vaccines Represent a Medical Assault on the Immune System. Boken är numera mycket svår att få tag i – jag är så glad att jag fick ett eget exemplar! Tack Gun!

Efter den lyckade föreläsningen fick jag, Anna Wahlgren och Bibban (Annas härliga väninna) skjuts hem till Anna av en underbar gentleman från föreningen Aktion för Sverige. Vi undrade bekymrat hur jag skulle få med mig all litteratur till Göteborg på onsdag – jag hade nämligen skickat efter både Näringsmedicinsk Tidskrift, 2000-talets Vetenskap, Medicinsk Motbok, Autism – en sjukdom som kan läka samt Vaccinationer - fördelar och nackdelar i en stor uppsättning för att kunna sälja. På onsdag förmiddag då gentlemannen kom för att hämta mig hos Anna och köra mig till tåget hade han med sig en sprillans ny resväska på hjul! Alltså, jag trodde att sådana män var utrotade? Nu var det bara att rulla med sig allt pick och pack in på tåget mot Göteborg, och den vackra silvriga resväskan kommer för alltid att påminna mig om varm och sann medmänsklighet. Jag vill också tacka Anna och Bibban för deras gästfrihet, den goda maten och det eminenta sällskapet. Ni är guld värda!

Väl framme i Göteborg passade jag på att besöka Näringsmedicinsk Tidskrift, som bara låg ett stenkast från föreläsningslokalen. Jag kan verkligen rekommendera alla att prenumerera på denna oerhört intressanta tidning! Nummer 4 år 2008 handlar enbart om vaccinationer och det var detta nummer jag sålde på mina föreläsningar. Det finns fler nummer med vaccintema, ni kan titta på index här. Ett hjärtligt och varmt tack går till chefredaktören Ulla Robertsson som överlät badrummet åt mig så jag kunde piffa upp mig innan föreläsningen!

Det blev bråttom att ställa i ordning allt i föreläsningslokalen vid House of Win-Win eftersom vi fick tillträde dit bara 1½ timme innan. Och OJ va mycket folk det kom! Det bara strömmade in fler och fler, stolar slängdes fram till höger och vänster och till och med fönsterblecken fungerade som sittplatser! Av denna trevliga anledning plus den lite mindre trevliga anledningen med rundgång i micken kom jag igång först 15 minuter efter utsatt tid – men jag tror att alla hade överseende. För vilken publik jag hade! Wow! Göteborgarna var så ivriga, så frågvisa, så uppmuntrande och så applåderande! Vilken energi säger jag bara! Ibland var det nästan jag som fick anhålla om ordet - så många åsikter och synpunkter ville fram. Jag förklarade också att göteborgarna måste hjälpa mig rent praktiskt – det fanns ingen chans för mig att få med så mycket litteratur på flyget hem. Jag måste tacka er – ni tog verkligen min vädjan på allvar! Vilken strykande åtgång det var på litteraturen – ni kommer att bli ett mycket bildat folk;)

Kön med åhörare som ville ställa frågor efteråt tycktes aldrig ta slut, och jag bär med mig värmen från alla kramar jag fick. Margaretas kommentar till förra inlägget är också den mycket värmande - tack! Jag förstod på arrangören Qui Bono att det hade varit över 100 människor i lokalen vilket var mer än väntat. Hoppas jag får tillfälle att komma till Göteborg igen!

Min lokala värd var min underbara väninna Stina som jag inte träffat på 8 år, och det blev glädjetårar vid återföreningen. De åtta åren kändes som åtta dagar och vi konstaterade att ingen av oss förändrats ett dugg;) Lika unga och snygga som alltid haha! Jag undrade om det fanns någonstans vi kunde stanna på vägen till Landvetter på torsdag, så att jag kunde köpa presenter till mina barn. Så späckat hade mitt schema varit att jag inte haft en chans att shoppa under hela turnén! Vi stannade i lilla trevliga Bollebygd där jag gick loss på en liten söt leksaksaffär. När planet sedan landade 3 kilometer från mitt hem i Kronoby stod tre förväntansfulla barn tillsammans med min man och vinkade ivrigt. ”Mamma mamma var är presenterna???” Och jag som trodde att det var MIG de väntade på...

Ja, som ni hör var det ett fantastiskt äventyr och jag är särskilt lycklig över alla nya kontakter jag fick knyta. Det är så viktigt att vi som inte längre låter oss manipuleras av den vinstgiriga industrin hittar varandra! På så vis blir vi starkare och når ut till fler. Som jag sa i inledningen på varje föreläsning, vill jag inte att vi vaccinationsmotståndare ska bilda någon egen klubb för inbördes beundran. Jag vill att vi ska nå ut till fler, väcka de intet ont anande medmänniskorna och förse alla med information så att möjlighet ges till kritiskt tänkande och välinformerade beslut! Jag hoppas att mitt budskap om den osäkra och ineffektiva vaccineringen sprider sig som ringar på vattnet. Därför blir jag så oerhört lycklig över sådana här mejl:

Vill bara tacka för en otroligt bra föreläsning! Vet inte var jag ska börja... Jobbar själv som terapeut och springer på en hel del föreläsningar och kurser för att hela tiden lära mig mer om kropp och hälsa. Men det här är den BÄSTA föreläsning jag varit på! Både för att det var ett berörande ämne och p.g.a. din förmåga att slå huvudet på spiken och lyckas hålla det såå intressant trots all fakta, statistik och forskning som annars lätt kan bli jobbig att lyssna på. Klockrent! Verkligen jättebra och jag hoppas att du snart kommer tillbaka så att jag kan tvinga med mig fler att komma och lyssna.

Har länge känt till det här med vaccinationsfaror och redan bestämt att jag inte kommer att vaccinera mina kommande barn. Känner mig rätt hatisk till läkemedelsindustrin och mediciner överhuvudtaget. Men jag trodde inte att ämnet skulle beröra mig så djupt och så känslomässigt. Jag kunde ha gråtit mig igenom hela din föreläsning... Var upprörd resten av kvällen, hade svårt att sova och är fortfarande både upprörd och berörd! (kanske jag varit med och massvaccinerat i nåt tidigare liv?! ;))

Därför vill jag hjälpa till att sprida det här vidare. Tycker att du gör ett fantastiskt jobb som lägger din tid och energi på detta, och ju fler vi blir som gör det desto fler får veta... Jag kommer inte kunna släppa det här utan att låta världen få veta:)


Med de fina orden avslutar jag min redogörelse för turnén och går över till att besvara alla kommentarer som inkommit till mitt förra inlägg:

Grattis Erik till tvillingarna ni har i ugnen! Jag kommer gärna till Västerbotten och föreläser bara det finns någon lokal arrangör som ställer upp. När jag föreläser här i Österbotten brukar jag skicka ut inbjudan till min ”vaccininfolista”, så skicka din e-postadress till linda.karlstrom@anvianet.fi så går du inte miste om några tillfällen!

Tobbe undrar vilka vacciner jag tycker man ska ge till barn. Svaret är mycket enkelt: inga vacciner alls. Men jag vill att ni som föräldrar läser information om vacciner så att ni kan fatta ett eget välinformerat beslut. Ni ska inte avstå vaccinering bara för att Linda Karlström sagt det. Ni ska inte vaccinera bara för att tant BVC-sköterskan sagt det. Man ska inte göra något alls bara för att någon annan sagt så. Man ska göra sina val här i livet därför att man själv genom aktivt kunskapssökande kommit till insikt om vad man vill eller inte vill göra. Min blogg med dess tillhörande länkar är ett utmärkt startfält för de som vill lära sig mer om vacciner!

Camilla frågar om den farligare varianten av mässling, den som benämns atypisk mässling och enbart drabbar vaccinerade. I Viera Scheibners första bok Vaccination finns ett eget kapitel om denna form av mässling (sidan 83-92). Kapitlet inleds med följande meningar (egen översättning):

Kort tid efter att man börjat använda mässlingsvaccin, uppkom ett nytt och allvarligt problem: vaccinerade barn utvecklade något som i den medicinska litteraturen skulle komma att kallas för atypisk mässling. Rauh och Schmidt (1965) beskrev 9 fall som inträffade år 1963 i Cincinnati under en mässlingsepidemi. Författarna följde 386 barn som hade fått tre doser avdödat mässlingsvaccin år 1961. Av dessa 386 hade 125 utsatts för smitta och 54 av dem utvecklade mässling. Många av dessa barn var så sjuka med hög feber och lunginflammation att de måste tas in på sjukhus.

Fulginiti et al. (1967) beskrev förekomsten av atypisk mässling hos tio barn som hade fått avdödat mässlingsvaccin fem till sex år tidigare. Hudutslagen visade sig först på fötter och handflator och förflyttade sig sedan inåt kroppen. Nio barn utvecklade lunginflammation som var resistent mot all behandling. Allvarliga biverkningar uppstod också hos barn som först vaccinerats med avdödat mässlingsvirus och sedan blivit revaccinerade med levande mässlingsvirus. Andra författare beskriver inte bara fler fall av atypisk mässling hos vaccinerade barn, utan också mässlingsepidemier i fullt vaccinerade populationer.

I den här engelska artikeln skriver Scheibner om mässling och vaccination. I punkt fyra skriver hon lite om den atypiska formen. Vill man läsa något på svenska är det svårt att hitta. SIEMs sida om mässling tillhandahåller dock en hel del matnyttigt. Och vill man läsa mer om den normala mässlingen finns den svenske läkaren Jackie Swartz som är en av de verkligt få läkarna som i dagens läge har sann och riktig kunskap om mässling i praktiken!

ANTI, Mor Eva och Mia undrar om man kan köpa mina föreläsningar. Ni är sannerligen inte de enda som undrat! Jag har inte själv planerat att sälja dem, men som sagt så kommer min föreläsning i Malmö att sättas ut på youtube snart.

Sedan har jag fått en fråga om fästingvaccin av Agnetha. Hon undrar om det är något man bör ta. Det enkla svaret är nej. Det finns inga vacciner som är effektiva och säkra! Bara man läser på, inser man snart hela den grundläggande principen:
VACCINER IMMUNISERAR INTE; DE SENSIBILISERAR!
Bara man kan omfatta detta, ta det till sig, förstå det inifrån och ut, behöver man aldrig någonsin fundera på vilka vacciner man ska ta eller inte. Då blir allt så enkelt. Då är det så lätt att rata allt vad vacciner heter – eftersom vacciner inte skyddar mot sjukdomar utan gör människan mera mottaglig inte bara för en hel rad med obehagliga biverkningar utan även för den sjukdom man vaccinerar sig mot.

Jag ska återkomma till fästingvaccinet i ett senare inlägg. Tills dess – njut av våren!

 

27 april 2011


Skriv kommentar

Svar till sign "uroxen "

Hur kan man kolla att det som står på webben faktiskt också stämmer ?

Postat av Barbro den 27 september 2011

Hej!

Läsk i samband med Apartam som är ett gift, interagerar med vacciner är en katastrof för alla barn och även äldre. Det skulle var straffbart att vaccinera om inte all information om riskerna omtalas. Läs om Aspartam på vebben.

Postat av uroxen. den 10 september 2011

Jag har förstått att du är motståndare till vaccin och vaccinationer. Jag undrar om du yttrar dig som privatperson eller om du också har någon utbildning inom vårdbranschen ?

Postat av Barbro den 28 augusti 2011

Sveriges narkolepsi-mamma är redan korad men vem skall bli vår autism-mamma?

Vad vet jag? Jag kanske är en av de få som överlevde den stora mässlings-epidemin som härjade i stadsdelen Majorna i Göteborg 1962…  När de första utbrotten kom så slog våra mammor på tamtam-trummorna och sedan arrangerades små partyn eller kompisträffar för att alla skulle bli smittade. Min mor som på den tiden var barnsjuksköterska var mycket noggrann med att alla vi barn skulle bygga upp vårt immunförsvar på rätt sätt. På den tiden var det nämligen bra om man hade haft så många barnsjukdomar som möjligt innan man anlände till vuxenlivet.

Annat är det idag. Mässlingen är nu en mycket allvarlig sjukdom, där den som insjuknat måste stanna i säng minst 6 dagar efter det att febern gått ner. Då jag samt alla mina kamrater och skolkamrater överlevde, så förmodar jag att dagens uppmaning gällande vaccinering gäller allvaret som drabbar den förälder som måste vara hemma och ta hand om sitt barn i veckorna tre. Långvarig frånvaro för VAB kan vara allvarlig för vissa oumbärliga arbetare.

Om det nu skulle vara så att mässlingen är så farlig och hotande för vårt allmäntillstånd att vi måste ge detta vaccin till nio månader gamla bebisar utan hundraprocentiga garantier för att vaccinet fungerar så kan man ju fundera över varför det finns fler än jag själv som överlevt och det utan biverkningar. Påståendet att det inte händer något om man vaccinerar sig trots att man haft mässlingen hittar jag inga vetenskapliga studier på.

Enligt gårdagens artikel så rekommenderar Smittskyddsinstitutet vaccination från nio månaders ålder om man skall resa utomlands med ett yngre barn. Samtidigt som Olle Wik poängterar att det inte är helt säkert att vaccination i denna ålder ger ett fullt skydd. Detta talar om för mig att vetenskapliga studier för denna åldersgrupp saknas och att man varken vet fördelar eller nackdelar. Men helt klart rekommenderas att man skall ta en andra dos om man nu tagit den första. Vaddå första? Hur många har fått boosterdoser?

Se: http://www.vf.se/nyheter/allman/allt-fler-vaccinerar-sig-mot-massling   

Vad vi däremot vet är att det finns läkare/forskare som påstår att kopplingen autism och MMR-vaccinet  (measles, mumps, rubella- mässling, påssjuka, röda hund) kan vara spår av mänskliga DNA i vaccinen. Och om ett mänskligt DNA från en annan människa sprutas in så kanske det sker en helt naturlig reaktion och det är kanske den reaktionen som vi idag benämner som autism. För vem vet egentligen vad ett främmande mänskligt DNA för med sig och var finns studierna som visar att mänskligt DNA är att föredra i vaccinproduktionen?

Citerar från: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/07/10/this-shocking-fact-is-never-disclosed-on-any-vaccine-informed-consent-form.aspx?e_cid=20110710_SNL_Art_N

“””Former drug company scientist Helen Ratajczak recently created a firestorm of debate from all sides of the vaccine-autism issue when she published her comprehensive review of autism research. This is a massively important study, for more than one reason. One element brought to light that has managed to stay well below the radar is the use of aborted embryonic cells in vaccine production.

CBS News recently reported:

“Ratajczak reports that about the same time vaccine makers took most thimerosal out of most vaccines (with the exception of flu shots which still widely contain thimerosal), they began making some vaccines using human tissue.

Ratajczak says human tissue is currently used in 23 vaccines. She discusses the increase in autism incidences corresponding with the introduction of human DNA to MMR vaccine, and suggests the two could be linked.”  “””

 Inte undra på att handel med organ och aborterade foster ökar!

Om man läser under kommentarer på: http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/massling/  så har förvisso mässlingen varit sällsynt sedan 1982 och de människor som insjuknat på 2000-talet och framåt står inte noterade som avlidna.

I statistiken så talar man ofta om antal dödsfall relaterade till mässlingen. Med tanke på att mässlingen kan vara svår att diagnostisera så förmodar jag att siffrorna inte är helt tillförlitliga. Eftersom vi även vid det här laget har sett att statistik varierar beroende på vem som utför studien och vem som finansierar den så måste vi själva inhämta den information vi behöver för att ta ett korrekt beslut för oss själva eller för någon familjemedlem.

Informationsåldern innebär att det är vi själva som måste inhämta information den kommer inte längre flygande…….vi har lämnat sparvåldern bakom oss.

Vi skall heller inte förglömma att de som kommer med riktlinjer och uppmaningar gör detta utifrån ett ekonomiskt perspektiv som kanske inte alltid går stick i stäv med vår egen familjeideologi.

 Skall du eller Annika Linde vara mamma till ditt barn i framtiden?

Pest eller kolera???  Du väljer!!!!

 

Postat av Pia den 25 juli 2011

Hej igen! Har nu hittat länken ovan, "Vacciner immuniserar inte; de sensibiliserar", som faktiskt går igenom de frågor jag hade!

Ser fram emot nästa blogginlägg!

Postat av Mamma Mu den 19 juli 2011

Har nu äntligen lyssnat på din föreläsning på Youtube, och är helt förundrad... igen! All denna fantastiska kunskap som så få människor har fått tillgång till! Jag blir rosenrasande när jag tänker på hur girighet och politik får styra och hur billigt ett liv är i dagens värld.

Då jag är relativt ny på detta område har jag ganska begränsad insikt i vaccinationernas verkningar, och jag skulle vilja fråga om du kan förklara hur vaccinationerna påverkar kroppen? Om man läser om vaccinationer på officiella statliga sidor hävdas det ju att kroppen producerar egna antikroppar som sedan skyddar mot sjukdom. Är det så? Eller är denna information helt vilseledande? Att vaccinationer också innehåller ett stort antal giftiga och sjukdomsframkallande ämnen kan man nog inte betvivla, men kan ett inympat ämne få kroppen att reagera med att tillverka antikroppar? Har man kunnat se denna ökning av antikroppar hos vaccinerade personer?

Om du har möjlighet att svara eller hänvisa mig vidare skulle jag vara mycket tacksam! Tusen tack igen för ditt hårda arbete!

Postat av Mamma Mu den 18 juli 2011

Hej! Tycker du gjort ett fantastiskt jobb, detta med vaccin föreläsningarna, tack vare det du föreläste i malmö som lades ut på youtube har jag lyckats se denna intressanta, tydliga, fullspäckade information som inte alls varit seg och tråkig utan totalt suvärnt intressant. Jag har vetat detta lite tidigare så det kom inte som någon chock, jag tycker iallafall att den youtube videon var så bra så jag har skickat den vidare till massa kompisar så att de kanske kan ta till sej något, dock utan svar från någon. Men lättare material än detta är svårt att hitta som får en att fastna och lyssna igenom allt.

En förundrande fråga är bara, Om det nu finns lika mycket information om nackdelar med vaccin som fördelar? varför kommer det inte fram i media? varför blir det inte en officiell skandal? ett faktum? varför finns det två helt olika sidor? eller måste det vara "vetenskapligt bevisat"? för att det ska bli en officiell sanning? eller vem bestämmer det?

Du drog liknelsen med att ingen en gång i tiden trodde att jorden var rund. Men tillslut så blev det ju en sanning! Vem/vilka organisationer står skyldiga i opartisk förhandling (om nu sådant finns) att ta itu med att reda ut dessa begrepp om vad som är sant och inte? Jag ställde en gång en massa frågor till en "vaccin expert-doktor" han sa först att man kan ju inte tro på allt som står på nätet. Och Så visade jag Viera Sheibners bok, där han påstod att hon var en stor lögnerska, som får bra betalt för sina föreläsningar. Jaha tänkte jag, men hur vet han det? han kan ju lika gärna ha fel? eller är det en officiell sanning att hon skulle vara en bluff? vem/vilka bestämmer alltså vad som är en sanning eller inte?

mvh/Martin

Postat av Martin den 5 juli 2011

Ja var föreläsningen så som du beskriver ångrar jag att jag inte var och hörde dig i Örebro. Hoppas du återkommer nästa år!

Postat av Kjell G. Holmsten den 17 juni 2011

Hej Linda =)

Måste tacka för en grym föreläsning, hade inte möjlighet att komma till Göteborg men har följt klokaval:s uppladdning av föreläsning på youtube, har suttit som klistrad, och väntat otåligt på varje del/avsnitt.

Kommer sprida kunskapen vidare till så många som är intresserade...

TACK :-D

Själv hade jag läst på lite och fattat att det är något som inte stämmer, avstod svin/fågel sprutan, Vilket jag är väldigt glad över att jag gjorde...

Iaf kollade jag på dokumentären: "In Lies We Trust: The CIA, Hollywood and Bioterrorism".

Där pratade dom om SV40 mellan 38:e och 42:e minuten, kände att jag bara vill tipsa dig/er om detta.

Länk: http://video.google.com/videoplay?docid=-8674401787208020885#

Mvh // Jonas

Postat av Jonas den 31 maj 2011

Hej! Kommer du att hålla några fler föreläsningar om vaccinationer?

Mvh

Paulina

Postat av Paulina den 10 maj 2011

Kära Linda, Tack för föreläsningen i Göteborg, jag hör till en av dem som själv kämpat mot vaccin sedan 1971 då vi fick vårt första barn. Nu skriver jag för att göra Dig uppmärksam på en viktig namninsamling, som verkar fortsätta trots att EU möjligtvis redan fattat ännu ett frihetsberövande beslut.

Vidarebefordrat brev:

Från: "Ricken Patel - Avaaz.org" <avaaz@avaaz.org>

Datum: 28 april 2011 22.09.45 CEST

Till: "katarina@striim.dk" <katarina@striim.dk>

Ämne: EU: 3 Days to Save Herbal Medicine!

Dear friends,

In 3 days, a new EU directive will ban much of herbal medicine, denying us safe remedies and feeding the profits of big pharma. Let's raise a massive outcry to push the Commission to fix the Directive, and our national governments to refuse to implement it. Let's get to 1 million voices to save herbal medicine:

In 3 days, the EU will ban much of herbal medicine, pressing more of us to take pharmaceutical drugs that drive the profits of big Pharma.

The EU Directive erects high barriers to any herbal remedy that hasn't been on the market for 30 years -- including virtually all Chinese, Ayurvedic, and African traditional medicine. It's a draconian move that helps drug companies and ignores thousands of years of medical knowledge.

We need a massive outcry against this. Together, our voices can press the EU Commission to fix the directive, push our national governments to refuse to implement it, and give legitimacy to a legal case before the courts. Sign below, forward this email to everyone, and let's get to 1 million voices to save herbal medicine:

http://www.avaaz.org/en/eu_herbal_medicine_ban/?vl

It's hard to believe, but if a child is sick, and there is a safe and natural herbal remedy for that illness, it may be impossible to find that remedy.

On May 1st the Directive will create major barriers to manufactured herbal remedies, requiring enormous costs, years of effort, and endless expert processes to get each and every product approved. Pharmaceutical companies have the resources to jump through these hoops but hundreds of small- and medium-sized herbal medicine businesses, across Europe and worldwide, will go bust.

In 3 days, a new EU directive will ban much of herbal medicine, denying us safe remedies and feeding the profits of big pharma. Let's raise a massive outcry to push the Commission to fix the Directive, and our national governments to refuse to implement it. Let's get to 1 million voices to save herbal medicine:

Postat av katarina@striim.dk den 3 maj 2011

Tack för ditt svar!

Postat av Agnetha den 1 maj 2011

Föreläsningsturné i Sverige

Hopp hej!

Här kommer änteligen ett livstecken från mig! Tro för allt i världen inte att jag slutat blogga, det har bara varit så extremt fullbokat i mitt liv de senaste månaderna så jag har varit tvungen att lägga något på hyllan för ett tag. Detta något blev tråkigt nog bloggen:( Men nu är jag på gång igen:) Jag frågade min väninna för ett tag sedan hur jag ska göra för att hinna med allt, främst bloggen som känns så viktig - inte bara för mig själv utan för många andra också. Hon gav ett råd som jag tänker försöka följa; nämligen att göra små korta inlägg ganska ofta istället för tvärtom. Jag har ju en förmåga att skena iväg och göra långa avhandlingar då jag skriver, vilket inte i sig är fel men det gör att tröskeln till att blogga blir onödigt hög. Därför kommer jag i framtiden att försöka hålla mig till kortare inlägg! När det plötsligt uppenbarar sig en massa tid passar jag på att skriva längre;)

Jag är så tacksam för alla fina kommentarer jag får, jag skulle ju vilja svara på dem en i taget men då hinner jag inte skriva något annat... Därför nöjer jag mig nu med att tacka och uppmuntra er att fortsätta kommentera! Det läses av många!

Jag får varje dag mejl av människor som känner sig oroliga och osäkra angående vacciner. Jag försöker svara så gott det går, och det tar tid – tid som jag annars kunde använda till att blogga. Därför kommer jag nu framledes att svara på mejl via min blogg, så att svaren kommer fler till godo. Detta var ursprungligen min tanke med bloggen, men jag tappade tråden lite då allt hopade sig före jul och har fortsatt göra det. Det beror till stor del på det glädjande faktum att vaccindebatten har gått het här i Österbotten hela vintern – jag har föreläst, figurerat i tidningar och radio och skrivit debattartiklar. Nu har det lugnat sig lite, mycket på grund av att Österbottens Tidning satte stopp för en fortsatt debatt... Någon förvånad?

På måndag 21 mars har jag åter en föreläsning i hemtrakterna, nämligen Ytterjeppo. Jag kommer då att bara kort prata om det centrala i vaccinproblematiken, medan den diplomerade homeopaten Ingvald Tellberg kommer att berätta om immunförsvaret och hur vi stärker det.
Men sedan, kära vänner, väntar mig ett stort äventyr! Jag kommer nämligen på föreläsningsturné till Sverige! Detta känns som en dröm, jag kan inte riktigt begripa att jag ska iväg på resa utan barn, få föreläsa (vilket jag älskar) om det ämne jag brinner mest för, få träffa en massa likasinnade - och det bästa av allt – förhoppningsvis rädda oskyldiga barn från en och annan spruta.

Turnén startar i Örebro, där jag söndagen den 10 april kommer att föreläsa på en alternativ hälsomässa i Kulturhuset/Folkets hus. Sedan bär det av till Malmö, Stockholm och Göteborg Värsta tågluffen! Här ser ni mera info om platser, tider och priser. Jag är jättetacksam om ni som läser min blogg kan hjälpa till med marknadsföringen! Sänd länken till era vänner och bekanta – och se till att ni själva kommer! Jag vill ju träffa er! Närmare info från de respektive arrangörerna hittar ni här: ÖrebroMalmöStockholmGöteborg

I mitt förra inlägg lovade jag er en fortsättning på debatten kring det förödande svininfluensavaccinet. Det var nämligen så att lilla Rose-Marie Ölander från THL, Finlands motsvarighet till Socialstyrelsen, bemödade sig om att svara mig och Anna Sand. Eller bemödade är nog fel ord, hon saxade ihop de vanliga klyschorna som finns att läsa på THL:s hemsida. Det skulle hon inte ha gjort (måtte hon själv ha tänkt) för jag och Anna Sand gav ett genmäle som effektivt kylde ner alla vaccintillskyndare. Här är vårt svar som publicerades i Vasabladet fredagen den 24 september 2010 (hjälpe mig vad tiden går...). Svaret är alltjämt lika aktuellt så jag tycker det passar bra att sätta ut det i bloggen nu då Sverige äntligen överväger att dra in Pandemrix – något som Finland gjorde redan i höstas! (Titta på Kalla Fakta som sändes torsdag 17 mars 2011 - programmet heter Vård eller djurplågeri? men inslaget om narkolepsibarnen börjar efter 29 minuter.)

Fler dödsfall och skador på grund av vaccineringar

Specialforskare Ölander vill med sin insändare 13.9 försöka motbevisa de fakta undertecknade lade fram i en debattartikel 2.9. Hennes påståenden är dock varken sanna eller sannolika.

Ölander försvarar det sätt som Institutet för hälsa och välfärd (THL) agerat på med att alla länder snabbt måste förbereda sig på det värsta när svininfluensan hotade. Varför det? Vem sade att svininfluensan var så farlig? Vi har redan påtalat att WHO:s katastrofkommitté var mutad av läkemedelsindustrin. Vi påminner också om att Baxter ansökte om patent på sitt svininfluensavaccin långt innan det första fallet av influensan uppdagades. Bara detta skvallrar om hur det hela var uträknat!

Det speciella med svininfluensan var att unga människor kunde bli riktigt sjuka. I våras fick vi förklaringen: att tidigare ha blivit vaccinerad mot säsongsinfluensa ökade risken för unga att drabbas hårt av den pandemiska influensan. Med andra ord har vi bara en enda riskgrupp framöver: de som tagit influensavaccin. Myndigheterna har nu försatt sig i en sådan situation att de med sin egen logik bör verkställa massvaccineringar vid varje influensavåg. Vilket drömscenario för vaccintillverkarna!

Det finns inget som tyder på att vaccinet skulle ha räddat många människoliv. Över 60 procent av Kanadas unga befolkning är ovaccinerad mot säsongsinfluensor, inklusive H1N1. De senaste fyra åren har endast 16 unga dött i influensor. I USA, där det är obligatoriskt att vaccinera, dör tre gånger fler barn i influensa. Uppenbarligen lyckas inte vaccinet förhindra dödsfall. I Polen köpte man inte in något svininfluensavaccin alls och med korrigering till befolkningsmängden dog endast hälften så många av svininfluensan i Polen jämfört med Finland.

Ölander skriver att inga dödsfall på grund av vaccinet har rapporterats, vilket är lögn. Bara i Sverige finns 27 dödsfall och 31 missfall rapporterade. I Norge har 10 dödsfall och 16 missfall/dödfödslar anmälts. I Finland har ett dödsfall rapporterats fram till 14 februari. Orsaken till att vi i Finland ”bara” har fått in 623 biverkningsrapporter på fyra månader (i Sverige har 4380 rapporter gjorts) beror på att våra myndigheter försett rapporteringen med ett mycket effektivt filter. Till skillnad från de andra nordiska länderna måste yrkesutbildad sjukvårdspersonal göra rapporten i Finland, vilket innebär att de måste godkänna komplikationen som en biverkning av vaccinet. Att detta leder till en kraftig underrapportering kan var och en räkna ut själv. Ölander skriver vidare att 19 000 personer dött i svininfluensan. Detta bör ställas i proportion till de 250 000-500 000 personer som varje år dör i säsongsinfluensa!

Institutet för hälsa och välfärd erhöll under fjolåret miljontals euro från GSK, tillverkaren av det vaccin Finland köpte in. Detta bemöter Ölander med att ”THL får inga direkta pengar från läkemedelsindustrin. Däremot samarbetar THL med olika aktörer... ett obundet och transparent samarbete med företag rekommenderas". Vilken paradox! På THL:s hemsida ställs frågan ”Finansierar läkemedelsbolaget GSK institutets forskning kring pneumokockvaccin?” Och THL svarar ”Ja.” Tydligen kallas det för indirekta pengar då THL fakturerar GSK på cirka 7 miljoner euro.
Ölander påstår att det inte finns några forskningsbevis för samband mellan vacciner och olika sjukdomar. Det finns uppgifter i tiotals fackgranskade vetenskapliga skrifter som dokumenterar att skvalenbaserade vacciner kan orsaka autoimmuna sjukdomar. Den polska Vetenskapsakademien har visat att skvalen kan ge djur katastrofala skador på nervsystemet och hjärnan. År 2000 publicerade American Journal of Pathology en undersökning som visade att en injektion av skvalen i råttor gav dem reumatoid artrit. Samtliga amerikanska soldater som deltog i Kuwaitkriget och utvecklade den svåra autoimmuna sjukdomen ”Gulf War Syndrome” hade erhållit skvalenhaltigt vaccin. År 1976 då den förra vågen av svininfluensa drog fram över USA avled fler personer av vaccinet än av själva influensan, och vaccineringen stoppades efter bara tio veckor när kopplingen till den potentiellt dödliga nervsjukdomen Guillain Barrés syndrom blev uppenbar.

Forskningsresultat från USA angående konserveringsmedlet tiomersal visar att redan extremt låga doser ger allvarliga skador på mänskliga hjärnceller och att cellskadorna liknar de som återfinns i cellstudier på autistiska barn. Under de senaste decennierna har antalet autistiska barn ökat med 1000 procent i USA. Ökningen började efter introduktionen av mässling-, påssjuka- och röda hundvaccinet 1975. Familjen Poling i USA har denna sommar vunnit i domstolen och erhåller ett stort skadestånd eftersom dottern bevisligen blev autistisk på grund av vaccin.

Dr John Classen har publicerat 29 artiklar om vaccinorsakad diabetes. Åtminstone 8 av 10 barn med Typ 1 (insulinberoende) diabetes har denna sjukdom som resultat av vaccination. I Nya Zeeland ökade antalet fall av Typ 1 diabetes bland barn med 61 % efter ett intensivt vaccinprogram mot hepatit B. Liknande har konstaterats i England, Italien, Sverige och Danmark.

Användning av multipelvaccin främjar också utvecklingen av allergier och astma. En studie på Nya Zeeland avslöjade att 23 % av vaccinerade barn utvecklar astma, jämfört med 0 % av icke vaccinerade barn.

Vidare var cancer en mycket sällsynt sjukdom fram till 1890-talet. Doktor W.B. Clarke observerade tidigt att cancer inte fanns hos helt ovaccinerade individer. Någon fundamental skadlig förändring i hälsan inträffade alltså på tidigt 1900-tal som tillät cancer att explodera bland befolkningen. Gissa vad.

Detta är bara ett skrap på ytan av all den forskning som finns att tillgå kring vaccinernas skadliga inverkan. Det handlar definitivt inte om sensationshunger, såsom Ölander hävdar. Tvärtom är det frågan om sanningssökande – men de som aktivt arbetar med att dölja just sanningen, föredrar förstås att kalla det något annat som sätter dem själva i bättre ljus.

Ölander hävdar slutligen att många sjukdomar blivit mycket sällsynta eller försvunnit helt från vårt land tack vare massvaccinationerna. Fel. Sjukdomarna blev mycket sällsynta redan innan massvaccinationerna infördes, tack vare förbättrade levnadsförhållanden. Det finns många faktabaserade diagram som visar detta klart och tydligt. Vaccineringsprogrammen startades inte med tanke på barnens bästa. En stor orsak var att föräldrarna inte skulle behöva stanna hemma från sina arbeten och vårda de små stackarna. Det skulle bli samhällsekonomiskt billigare trodde man då – men mycket tyder på att det blev precis tvärtom.

Linda Karlström & Anna Sand

En viktig källa till våra påståenden ovan hittar ni här.

 
18 mars 2011


Skriv kommentar

Hej Linda, jag har ett fall om min lilla dotter...som har fått en hjärnblödning som jag starkt tror blev orsakad av hennes vaccination, hela händelse förloppet, symtomen osv är så likt andra fall som jag har läst om...tyvärr är det ingen av hennes läkare intresserade av att kolla upp om det finns nåt sammanband och jag behöver hjälp och råd vart jag kan vända mig till,där jag kan berätta mer djupt gående om vad som har hänt min dotter och vår situation.

Postat av Alejandra den 29 juni 2011

Hej Linda och tack för ditt egagemang!

Jag hittade en intressant föreläsning/film på youtube.

Dr. Tenpenny har studerat vaccinationsfrågan. Hon var från början positiv till vacciner, men efter att ha ägnat över 6000 timmar till att studera bl.a en mängd dokument från CDC (Centers for Disease Control and Prevention) har hon ändrat inställning.

Jag blir ledsen över vad myndigheter gör mot våra barn, trots att de känner till riskerna.

Länk till Dr Tenpennys film på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=pdLMeULoujM

Dr Tenpennys har startat "Vaccine Resource Center": http://drtenpenny.com/default.aspx

Postat av Mia den 10 maj 2011

Inte heller jag kunde delta på föreläsningen, går det att få ta del av informationen på annat sätt, går det t.ex. att köpa en inspelning av föreläsningen?

Postat av Mia den 26 april 2011

Hej. Inte heller jag kunde komma på föreläsningen men jag ville gärna. Hur ska jag göra för att ändå få all infomation?

Postat av Mor Eva den 23 april 2011

Hej!Jag undrar hur det är med fästingvaccin?Är det något man bör ta?

vänliga hälsningar

Postat av Agnetha den 18 april 2011

Tack Linda! En strålande föreläsning i Göteborg. De applåder Du fick var inte av artighet utan de kom djupt från hjärta och mage. Hoppas Du kände det. Jag som hör lite dåligt kunde uppfatta varje ord som var både fängslande, rörande och visade på en djup kunskap och vilja att förmedla ett viktigt budskap.Önskar dig all framgång och lycka.

Postat av Margareta den 17 april 2011

Kommer dina föredrag att kunna köpas - ex på cd/dvd? Bor för långt bort för att bsöka föreläsningarna.

Postat av ANTI den 16 april 2011

Hej!

Tack för en enormt intressant föreläsning i Göteborg. Undrar om du kan länka till mer info om att den "nya" mässlingen är farligare än den som fanns innan vaccinationerna?

Tack på förhand!

Postat av Camilla den 16 april 2011

http://www.foliehatt.se/

Postat av Tomas den 14 april 2011

Tack för en fantastiskt intressant och välgenomförd föreläsning igår i Stockholm! Och tack till Vaken.se som tog hit dig.

Med vänlig hälsning,

Gurra

Postat av Gustav den 13 april 2011

Hej, jag var på din föreläsning i Malmö!

Det var helt fantastiskt! En mycket bra föreläsning, bra med fakta och information.

vi är många som vill sprida information.

Postat av kicki pelinder den 11 april 2011

Hej!

Tyvärr kan jag inte komma på din föreläsning i Sthlm imorgon. Men jag undrar, vilka vacciner ska man ge till barn, har em 2 månader gammal dotter. Om en månad vill sjukvården att första sprutan ska tas mot difteri, stelkramp, kikhosta och Polio. Ska man ta den sprutan?

Funderar även på att inte ta MPR-sprutan.

Väldigt tacksam för svar!!

Postat av Tobbe den 11 april 2011

Hej Charlotta! Det är bara att komma, men arrangörerna väntar fullt hus så det kan vara en idé att komma i god tid! Roligt att du kommer:)

Postat av Linda Karlström den 7 april 2011

Hej! Jag tänker komma och lyssna på dig på tisdag :) Måste man föranmäla sig eller är det bara att komma?

Postat av Charlotta den 7 april 2011

Hej Catharina! Jag vet inte varför ABF inte har något på sin hemsida, men titta på vaken.se så finns all information där! Du är så hjärtligt välkommen, kom gärna fram och presentera dig:)

Postat av Linda Karlström den 7 april 2011

Hej Linda! Jag har med stort intresse läst dina insändare i bl.a Vasabladet. Jag bor i Stockholm (är hemifrån Korsholm) och när jag nu ser att du ska komma och föreläsa på ABF i Stockholm vill jag jättegärna komma och lyssna på dig :). Jag undrar en sak; På ABF´s hemsida så hittar jag ingenting om din föreläsning!

Postat av Catharina den 7 april 2011

Nä, precis.. Det handlar ju inte om barnens eller vårt bästa. "Systemet" och alla dess anhängare vill medvetet eller omedvetet hålla oss kvar i illusionen om att det är så. Härligt att höra från dig igen Linda och fantstiskt att du kommer till Göteborg!

Postat av anna i göteborg den 3 april 2011

Tummen upp för dig! Sånt här måste folk få reda på, börja ifrågasätta läkemedelindustrin, matindustrin och alla profithungirga företag, de är inte ute efter vårt bästa - det handlar alltid om pengar, pengar, pengar. Girigheten styr och de måste stoppas.

Postat av Hogan den 1 april 2011

Man tar sig för pannan! Läser Debattsidan i Expressen idag 30 mars att två läkare, BARNläkare dessutom vill vacciner alla små barn mot den så kallade kräksjukan. I samma artikel står att läkemedelsverket presenterar en studie som tyder på att barn och ungdomar fått svåra biverkningar av influensavaccination.Läkarna i artikeln menar att man inte ska "låta panikreaktioner ta över debatten om vaccin"...MEN VAD ÄR DET SOM ÄR SÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ??Jag arbetar inte inom vare sig skolmedicin eller alternativ medicin men t o m jag kan se sambandet mellan vårt alltmer försvagade immunförsvar. Vaccinationer, miljögifter, besprutad mat allt detta bidrar naturligtvis till att försvaga vårt immunsystem som inte längre hinner/orkar avgifta vår kropp! Varför skulle annars insjuknande i bl a cancer öka så lavinartat som det gjort de senaste åren?Med tanke på all information som vi nu kan få genom internet kommer det fram (som varken tidningar, läkare eller läkemedesverket m fl talat öppet om) att så många människor vittnar om de skador de fått av vaccinationer!Nu måste vi väl ändå inse att det tar ÅR innan alla biverkningar visar sig!!Att då stå och säga att man ska FORTSÄTTA vaccinera barn med ÄNNU ett vaccin låter i mina öron helt och hållet som ett fruktansvärt grymt sätt att fortsätta tjäna pengar på människors tilltro (!) till myndigheter.

Postat av Ann den 30 mars 2011

Kul att engagemanget med att avslöja vccinerings-eländet håller i sig. Själv har jag samlat en del om det här http://josefboberg.wordpress.com/2008/04/13/mg-brist-stress/#comment-854

Postat av Josef Boberg den 23 mars 2011

Hej Linda

Jag har just hittat hit till din sida. Tack för ditt engagemang. Jag har inga problem med att ta in ditt "tänk", jag har varit i liknande tänk under många år.

Jag och min sambo väntar tvillingar (jättekul)Och vill gärna att hon också ska sätta sig in i vaccinationsfrågan och ta ett aktivt val. Jag ger henne information, men nu undrar jag ifall du har på gång någon föreläsning i Västerbotten eller på din sida, Österbotten. Det vore bra för oss (och barnen)att åka och lyssna på dig.

Mvh Erik

Postat av den 21 mars 2011

Det terrorkapitalistiska affärskonceptet

Vad glad jag blev då jag läste Cathrine Z:s kommentar till mitt förra inlägg! Att läsa båda lägrens argument angående K-vitamininjektionens vara eller icke-vara, och sedan besluta sig för att inte ta sprutan är vad jag kallar både ett genomtänkt och klokt beslut. Det visar också att skolmedicinens argument för K-vitamin inte tycks vara särskilt övertygande. Personligen brukar jag vara lite orolig då folk i allmänhet bara tar till sig argument från den ena sidan och sedan fattar beslut. För det är ju klart att slanten bara har en sida om man inte vänder på den! Det händer att vänner och bekanta frågar mig något om vaccinationer, och jag svarar kort och enkelt på någon minut. Det spontana svaret kan då vara ”Hjälp då ska jag genast sluta vaccinera!” Även om jag själv hoppas att personen ifråga ska komma fram till detta beslut så småningom, vill jag inte att någon ska bestämma sig så snabbt med så lite information i bakfickan. Risken är då stor att denna någon plötsligt ändrar sig vid rådgivningen/bvc när pickatanten hävdar att barnet kommer att dö i polio om det inte omedelbart vaccineras. ”Hjälp då måste vi genast vaccinera!”

På samma sätt tycker jag det är helt förkastligt att våra myndigheter och den skolmedicinska vården mörkar vaccinationsproblematiken. De binder skygglapparna allt hårdare framför sina ögon, och därmed också framför intet ont anande föräldrars ögon. Linda Morge berättar i sina kommentarer till mitt förra inlägg om ett praktexempel på hur det går till i praktiken. När hon ifrågasatt läkaren Mats Reimers tystnad i avnavlingsfrågan så raderar han hennes kommentar! Hur fega får egentligen våra så kallade experter bli?

När jag en gång tog upp min dotters vaccinskada i en radiodebatt, svarade social- och hälsovårdsdirektören Pehr Löv att ”Jag kan inte ta ställning till enskilda fall”. Sedan fortsatte han hämningslöst att lovorda vaccinerna som räddat så många människoliv och utrotat sjukdomar och ja ni vet. Men består inte hela mänskligheten av enskilda fall? Om många enskilda fall världen över vittnar om allvarliga skador och till och med dödsfall efter vaccination, är det inte något man borde ta ställning till då? Som en bekant skrev i ett mejl:

Så när det går bra, då tar man HELA äran och allt är såååå bra och man talar gärna vitt och brett om vem som gjorde upptäckten och vad medicinen/behandlingen hette men när det slutar med döden, då är det helt plötsligt INGENS fel. Då helt plötsligt ska man som patient/anhörig fatta att det finns s.k. RISKER. Å ena sidan säger läkare/myndigheter att man som patient ska lita på dem men att det SJÄLVKLART finns risker - som man inte gärna talar om!! Ett fult resonemang tycker jag. 

Anna i göteborg undrar om jag har något tips när det gäller egenvård. Det är en fråga som inte låter sig besvaras särskilt enkelt. Jag har nämligen alldeles för många tips... Men om jag ska ge ett snabbt och kortfattat svar på den frågan vill jag framhålla LCHF-kosten, som innebär att vi återgår till att äta det som människan är ämnad att äta ur ett evolutionärt perspektiv. Bort med kolhydraterna, in med fett och protein. På detta sätt minskar inflammationsnivån i kroppen. Idag äter vi alldeles för mycket omega-6, som förekommer rikligt i vegetabiliska fetter och spannmål. Intar vi istället animaliska fetter, ägg och kött (företrädesvis ekologiska livsmedel) får vi i oss mera omega-3. Genom att lämna bort kolhydraterna slipper vi dessutom alla blodsockertoppar och -dalar och därtill hörande humörsvängningar. På köpet kommer viktminskning. Den som vill läsa mera kan i första hand titta in på Annika Dahlqvists blogg.

Jag lovade i förra inlägget att publicera den debattartikel som jag och min väninna Anna Sand knåpade ihop i slutet av augusti. Det var en lång artikel, som trycktes i Österbottens Tidning, Vasabladet, Hufvudstadsbladet, Syd-Österbotten, Keskipohjanmaa (vi fick hjälp med översättning till finska) och kanske ännu flera som jag inte har koll på (jag skickade in den till väldigt många tidningar som jag själv inte läser). Vi var väldigt inspirerade av Hans Berggrens Svininfluensa, jäv och miljardvinster som är en underbar kritik riktad mot hela svinrumban och myndigheternas agerande. Naturligtvis hade vi begärt om tillstånd av författaren själv att få använda en del av hans smaskigheter. Jag ska passa på att länka till Hans Berggrens blogg gonzolong, som innehåller så otroligt mycket klokheter formulerade på ett så slagkraftigt sätt att vilka vitrockade experter som helst torde kippa efter andan – likaså vår mainstream media. Eller vad sägs om följande:

All världens bloggare kan sägas ha tagit över det som borde vara "massmedias" roll, dvs fri öppen debatt och ett fritt, ocensurerat informationsflöde, ty i "median" lyser yttrandefriheten sannerligen med sin frånvaro, det vet vi. Så den rätta beteckningen på den kartellstyrda, homogeniserade "journalistik" som tutar i oss ständigt upprepade lögner dygnet runt, året om, tills de framstår som oomkullrunkeliga dogmer, är kanske ändå det för mig så fula ordet "median".

Ni förstår säkert att jag och Anna blev inspirerade av denna visdomsman! Here we go:

Svininfluensavaccinet – ett terrorkapitalistiskt affärskoncept

Så står det då klart. Det som ett fåtal – däribland undertecknade – anade och ville lyfta fram förra hösten, nämligen att svininfluensan och den påföljande vaccinationshysterin var en bluff samt att vaccinet är ett experimentvaccin som kan ge oanade biverkningar – har besannats. Fallen av narkolepsi är bara toppen av isberget och det kommer att dröja tiotals år innan alla följder av denna massvaccination blir synliga. Och i de allra flesta fall kommer man inte ens att förstå eller erkänna sambandet. Marléne Prost-Swahn ställer en helt berättigad fråga i sin insändare i Vbl 26.8 då hon undrar om läkemedelsbolagen till slut kommer att vaccinera ihjäl hela människosläktet. Bernt Olof Lithén har likaså en mycket läsvärd insändare i Vbl 30.8. (Se mitt förra blogginlägg för att läsa dessa insändare/Linda) Dessvärre var hela vaccinationsrumban inget misstag från WHO:s sida, utan ren och skär konspiration.

Låt oss se på några fakta.

Redan i maj 2009 omdefinierade WHO:s katastrofkommitté ordet ”pandemi", vilket tidigare bara användes för en sjukdom som praktiskt taget smittar alla och dödar en hög procent av de smittade. Nu räcker det enligt WHO med att ovanligt många smittas – och inte ens det kriteriet har svininfluensan uppfyllt hittills. Det viktiga var förstås att folk skrämdes till att vaccinera sig. Det har nu – föga förvånande – visat sig att denna katastrofkommitté består av 16 högt uppsatta experter, varav fem stycken hittills erkänt att de får pengar från läkemedelsindustrin. Korruption brukar detta kallas.

Men inte nog med det. Innan svininfluensan ens hade brutit ut klubbade USA:s hälsoministerium 20.7.2009 igenom ansvarsfrihet för tillverkarna av vaccinet. GlaxoSmithKline (GSK) och Baxter med flera kan därmed inte åtalas för eventuella biverkningar av vaccinet. Man räknade alltså kallt med svåra biverkningar och ordnade straffrihet för tillverkarna i förväg. Är inte detta konspiration och ett himlaskriande exempel på rättsröta? En skandal som det inte knystades ett ord om i media. Och det finns mer. Mycket mer.

Alla ska ha på klart för sig, att vaccinavdelningen vid Institutet för hälsa och välfärd (THL) – den myndighet som gick ut med rekommendationerna om massvaccination i Finland - till stor del finansieras av vaccin- och läkemedelstillverkare. År 2009 till och med till största delen. Strax innan pandemin bröt ut erhöll nämligen THL 6,3 miljoner euro av GSK, som under många år varit THL:s största företagsfinansiär. Var det månne ett sammanträffande att THL sedan beställde 5,3 miljoner doser svininfluensavaccin för 37 miljoner euro av GSK? Ett vaccin som för övrigt totalförbjöds i USA på grund av adjuvansen skvalen, det ämne som man nu misstänker kan ha förorsakat de ovanligt många fallen av narkolepsi bland barn. Det är anmärkningsvärt att THL noga understryker att man inte vet vad det är som kan ha förorsakat narkolepsifallen, men samtidigt hävdar att det är tryggt att använda det kombinerade säsongsinfluensavaccinet.

I en radiodebatt 25.8.2010 sade Rose-Marie Ölander från THL att när det inkommer 5-6 biverkningsrapporter om liknande fall börjar man dra öronen åt sig och undersöka saken. Fram till den 14 februari detta år hade 22 graviditetskomplikationer inrapporterats från sjukvården i Finland. Detta till trots kunde man ännu i augusti läsa på THL:s hemsida att ”vaccinet innehåller inga sådana ämnen som kan inverka menligt på förloppet vid en graviditet eller skada den gravida kvinnan och hennes foster”. Otaliga är de vaccinerade kvinnor som idag vittnar om missfall och dödfödda fullgångna barn, inte bara i Finland utan i hela världen.

På de lokala sjukhusen har personalen fått order att hålla tyst om de ovanligt många barnen som sökt hjälp på grund av förlamningssymptom under vintern. I Sverige har det inrapporterats fler dödsfall på grund av vaccinet Pandemrix än på grund av själva svininfluensan. Och i Australien har man under våren beslutat att stoppa all slags influensavaccinering eftersom flera hundra barn förts till sjukhus med kräkningar och kraftiga kramper.

Ännu i somras gick THL ut i media och uppmanade allmänheten att vaccinera sig, eftersom den fruktade andra vågen kan slå till när som helst. Man kan ju undra var den första vågen blev av? För ett år sedan hette det att andra vågen skulle komma på vintern eller våren, sedan blev det tal om sommaren, sedan hösten, och nu är det tydligen vintern som gäller. Då vaccineringarna nu avbrutits heter det plötsligt att det inte finns någon som helst orsak till oro, eftersom ingen epidemi förekommer i Finland längre och befolkningen dessutom torde vara immun, hälften medelst vaccin och den andra hälften medelst naturlig immunitet. Vinden vänder tydligen snabbt och det gäller att svänga kappan åt rätt håll!

Nästan varenda hälsominister med respektive regering gick på det största bondfångeriet i medicinens historia, ett svindleri som bräcker både ormolja, arsenik som stärkande medel och Tamiflu med banlängder. Men vilken svintur för aktieägarna, å andra sidan, att folk gick på det! Den enda hälsominister i EU som var rakryggad nog att tacka nej till vaccinet var den polska. Hon sa vad alla läkare visste men mycket få tordes säga - nämligen att det är ansvarslöst och alltför riskabelt att massvaccinera med något som är fullständigt oprövat. Övriga följde med strömmen. Europarådet prisar nu Polens beslut att inte köpa något vaccin, ett beslut som resulterat i en mycket lindrigare sjukdomsbild än i andra länder - där man vaccinerat.

Kvar från de fjorton månaderna av hysterisk pandemi finns nu gigantiska högar av oanvänt vaccin i stora förråd, världen runt. Miljontals euro kastades bort på ett onödigt vaccin som skulle förhindra lite feber och snuva – något det dessutom tycks ha misslyckats med. Mycket skola och äldreomsorg blev vi snuvade på där! I Holland och andra länder har vaccinhögarna börjat brännas upp. Men den största förlusten består nog ändå i att samhället lyckades ta befälet över människors tankar och egna insikter. Medias bilder gick före fakta och sunt förnuft. Undertecknade blev efter våra insändare i höstas anklagade av ett fåtal personer för att fara fram med propaganda. Nu torde det stå klart vem det var som egentligen sysslade med skrämselpropaganda...

Många av de inblandade i denna skandal skulle tveklöst kunna åtalas för brott mot mänskligheten. Problemet i det här fallet är väl brottsrubriceringen. "Vållande av livsfara för hela befolkningar genom att utnyttja dem som ovetande försökskaniner" finns väl inte - i alla fall inte än. Så vad sägs om "olaga gallring i hjorden"? "Getting rid of some useless feeders and breeders", brukade Henry Kissinger, amerikansk f.d. utrikesminister och medlem i den ökända Bilderberggruppen, säga. Massmord alltså, fast långsamt och diskret numera, så att man tjänar pengar på offren så länge de lever och lider. De fullskaliga effekterna av massvaccinationen – och alla vaccinationer överlag förstås - kommer vi nämligen att se först om tiotals år.

Sjukdom är hälsa för en kapitalistisk läkemedelsindustri, och svininfluensan och vaccinet mot den samma blev ett affärskoncept som knappast kan definieras som något annat än terrorkapitalism. Myndigheterna fattar inte beslut för att skydda sina medborgare. Det är upp till medborgarna att skydda sig mot de beslut myndigheterna fattar – eller inte fattar, för all del.

Linda Karlström, Kronoby
Anna Sand, Korsholm

 


Ungefär samtidigt som vår debattartikel seglade upp i dagstidningarna i början av september, utkom författaren Anna Wahlgrens septemberkrönika. Wahlgren skriver varje månad en synnerligen välformulerad och mycket intressant krönika där hon försvarar barnen mot etablissemangets huvudlösa rekommendationer och vinstgiriga beslut. Hennes krönikor läses av många tusen föräldrar. Det är därför med stor glädje jag länkar er till septemberkrönikan och uppmanar er att läsa den! Om ni inte förut fått upp ögonen för Anna Wahlgren lär ni göra det nu – hon är en mycket skärpt kvinna som hela livet mer eller mindre jobbat i motvind med rak rygg och oförtruten envishet. Hon är en av mina stora förebilder då det gäller att slåss mot Goliat. Och just det – ladda med näsdukar innan ni sjunker in i Sluta bespruta späda barn!

Icke helt oväntat uppstod diskussioner på Anna Wahlgrens föräldraforum efter att krönikan publicerats. En av dem blev ganska lång och givande, med både vaccinskeptiska deltagare och vaccinförespråkare. Ni hittar tråden här, det är fritt fram för vem som helst att gå in och kommentera. Bara bra om tråden hålls vid liv tycker jag! Ungefär samtidigt startade en annan tråd med fokus på MPR-sprutan, men den dog ut ganska fort. Ni får gärna kommentera även där. Jag hann inte lägga mig i den diskussionen eftersom jag tyckte att samma tema mer eller mindre avhandlades i den längre tråden om månadens krönika. Jag vill på samma gång uppmärksamma er på att Anna Wahlgren har ett alternativt forum, där vi som bryr oss om verklig hälsa får diskutera fritt utan att ständigt bli påhoppade av vitrockade rondellhundar och deras valpar. 

Undrar ni om min och Sands debattartikel fick några reaktioner? Javisst! Massvis med positiv respons! Denna gång uteblev alla mothugg - vad månne det ska bero på..? Hehe. Ja, sånär som på ett mothugg då. Och det ska ni få läsa i nästa rafflande inlägg på Obesprutat;)

9 oktober 2010


Skriv kommentar

Det är märkligt att det är ok att använda barn som försökskaniner. Tyvärr så är detta inte den sista gången, nu är det på gång igen Gardacil är ännu ett vaccin , det borde dödskallemärkas för ingen borde ta detta vaccin , både dösfall och förlamningar har redan inträffa pga detta. även så har tumörer börjat växa , läkemdelsbolaget som tillverkar detta brukar använda sig av spökskrivare som ändrar forskningsresultat....Hur kan detta få fortfå.

Postat av Annelie den 26 oktober 2011

Det ENDA skälet till eländet är att det går att tjäna pengar på det - för den globala BankingLigan. Mer i sak om vad jag menar med det här http://josefboberg.wordpress.com

Postat av Josef Boberg den 23 mars 2011

Känner igen så mycket av vad du skriver. Jag gick verkligen in för det när "pandemin" var igång. Att notera att läkemedelsindustrin lyckats få massor av regeringar på sin sida sågs som konspirationsteori. Kan ni fatta att det som var så uppenbart förnekades så totalt? Ingen ifrågasätter något. På forumet VoF var främst läkarna fullständiga idioter som fullständigt förnekade alla samband och bevis jag lade fram. På bipacksedel stod att på 1 av 20 så får du allvarliga symptom. Men den informationen gav de EFTER sprutan. En del dog inom 24 timmar efter sprutan. I samma artiklar står sedan att det inte är ett samband! VA? Ju mer jag studerade - ju galnare var konspirationen. Läkare som inte håller tyst får sparken. Regeringen sprider propaganda om att man ska vara solidarisk och ta sprutan. Men grejen är att det är på kläderna smittan sprider sig och då hjälper inte vaccinet! Smittan sprids när man går och tar vaccinet och träffar andra sjuka. Vaccinet räcker knappt ett år! Att smittas räcker som skydd i minst 20 år! Att förbjuda kvicksilver i lampor men inte vaccin är galet! Och tiomersal och skvalén rakt in i blodet och hjärnans finaste vävnader! DET ÄR DET SOM ÄR LIVSFARLIGT! Vi har blivit förummade av all vaccin.

Postat av Sudden den 19 mars 2011

Snälla Loppan. Du har just hittat en massiv samling av vanligtvis förtigna fakta o argument runt vaccineringens risker, i denna blogg, Alternativjournalen, och SIEMs arkiv. Om känner dig "dåligt insatt i allt det här, och undrar varför alla är så emot vaccinering" kan det ju vara idé att först försöka sätta sig in i det som faktiskt står här.

Postat av Ulf den 3 mars 2011

Hej, Är dåligt insatt i allt det här, men jag undrar varför alla är så emot vaccinering? Har ni varit med om något som gör att ni vet att man tar större risk genom att vaccinera sig? Vad är det som gör att flera av er säger att ni ångrar att ni vaccinerat era barn? Har de plötsligt blivit akut sjuka pga vacciner? Är det inte pga vaccin som många sjukdomar, tex polio, mer eller mindre är utrotade idag? Menar ni att tex Unicef borde avbryta sina massvaccinationer nere i U-länderna, för att de barnen mår bättre av att låta bli det? Jag säger inte att man inte får ifrågasätta sin sjukvård, eller att man ska proppa i sig all medicin som erbjuds. Jag ifrågasätter ofta läkaren/sjuksköterskan, och tar sällan medicin, inte ens huvudvärkstabletter. Men tvekade aldrig att vaccinera min son, sjukdomarna är ju inga vanliga magsjuka eller förkylning som de vill vaccinera mot. Vi har använt vaccinerna i Sverige så pass länge nu, att jag inte känner någon ånger över att ha "utsatt" min son för detta. Fördelarna väger helt klart tyngre än nackdelarna. Däremot kände jag mig tveksam mot att vaccinera mot svininfluensa, då detta var ett vaccin som kändes framhastat och inte hunnit testats ordentligt.

Postat av Loppan den 2 mars 2011

Tack för länken - mycket intressant!

Postat av maggie den 3 januari 2011

Ang historiska perspektiv: se http://www.klokast.se/Nyhet/Vaccin0303.pdf

Postat av Ulf den 3 januari 2011

Hej!

Tack för all intressant information - jag uppskattar att någon tar sig tid och har energi att hjälpa oss vanliga människor förstå riskerna med vaccinationer.

Jag har försökt diskutera ämnet med några av mina bekanta, men blir genast klassad som "galen" och med stor majoritet nedröstad och nedtystad. Dessutom känner jag att jag inte har riktigt så mycket kunskap som jag borde ha...

En fråga vi har diskuterat är huruvida vaccinationer har någon verkan över huvudtaget, och om så inte är fallet, hur det kom sig att man alls började producera dem (Jag går nu tillbaka till smittkoppsvaccinationerna). Fanns det inte någon direkt fördel med de första vaccinationerna? Eller är det just alla de tillsatta gifterna som är det största problemet?

Tack igen för ditt otroliga engagemang!

Postat av Maggie den 3 januari 2011

Oj vilka vakna och medvetna föräldrar det dyker upp efter svininfluensan.

Jag har gjort som dig Marie och vaccinerat mina två första barn efter vaccinationsprogrammet för att jag inte visste av annat.

Jag var helt enkelt naiv på de tiden och kunde inte tänka mig annt än att allt som gjordes på bvc var tryggt och säkert.

I dag är min syn på samhället en helt annan än den varit.

Mitt tredje barn är dock "nästan" ovaccinerad. *Nästan* är på grund av min okunskap och osäkerhet i början.

Sen 12 år tillbaka har ingen i familjen tagit vaccin och det är jag så glad för. Det var inte så lätt i början.

Tack Linda för allt ditt engagemang som hjälper oss alla.

Postat av Mamma M den 2 december 2010

Jag är en mamma som "tyvärr" vaccinerat min 4 åring vid 3,6,12 och 18 månaders ålder helt i god tro. Jag har helt enkelt gjort som alla andra och INTE ifrågasatt det. Nu i efterhand så kan man ju fråga sig hur f-n gick det till! Hur kan man inte ifrågasätta vaccinationer? Att INTE ifrågasätta något som sprutas in i kroppen? För hur vi än vrider och vänder på det så finns det biverkningar/risk för biverkningar vad vi än stoppar i oss.

Jag menar läsa vilka bivekningar man kan få av en alvedon räcker nu i mina öron. Detta är min uppfattning som ALDRIG kommer att kunna ändras på.

Mitt vaccinintresse startade med "svinhysterin" Då vi skulle dö som flugor om vi inte gjorde som vi blev tillsagda. Var länge sedan så många i min närhet inklusive mig själv gick runt och pratade detta vaccin. Många skrev nog testamente och hela kittet!

Vi vaccinerade oss icke och de i min omgivning som först sa bestämt nej till vaccinet tog det ändå. Det var liksom lika bra så hade man det överstökat! Att tidningar och tv skrämde skiten ur oss var pricken över i:et.

Nu är det hong-kong flunsan som härjar. Och den befarar dom ta fler liv än svininfluensan. Men i vilket forum (tv och tidning) får vi denna information?? Vill inte staten vi ska ÖVERLEVA detta året?? Var vi värda mer hösten 2009? Konstigt tycker jag, eller vad tycker ni? Sen kan vi ju räkna ut vem som styr media så är det inte så konstigt längre.

Åter till signatur "ledsen". Jag tyckte faktiskt det var lite mysigt att gå till BVC, men umgicks aldrig med andra mammor där utan vägde och mätte. Och för de som vill ha det stödet såsom prata om mat eller amning eller vad det nu kan röra sig om så är det bra.

Idag skulle jag gjort annorlunda. Märker jag en normal utveckling på mitt barn så finns det ingen anledning för mig att gå dit för några vaccinationer blir det inte. Prata barn och allt som rör barn det gör jag med mina vänninor eller får den information jag behöver via internet.

Jag har vänner som beslutat sig för att inte vaccinera men när hon väl kom till BVC ( i detta fall jag beskriver så var det så) så skrämde denna bvc-tant upp henne till den milda grad så hon tänkte jag måste vaccinera annars får nog ungen polio eller difteri!!!

Helt ärligt!!! Om man som förälder säger att vi har tagit ett beslut att inte vaccinera. Varför accepterar inte bvc-tanten det då?

Ni som jobbar på BvC är ju skolade till att förmedla till föräldrar att vacciner är bra eller har jag helt fel? Sa dom på er utbildning att informara nu föräldrarna i god tid innan första vccinationen så de gör ett informativt beslut som känns bra? Säger man så? Eller skickar ni hem information som är opartisk om vacciner? Eller ska det bara vara så att man kommer med sin 3-månaders och man frågar är det nödvändigt det här med vacciner? Svarar ni NEJ då? Tar ni upp de fall där barn fått direkta biverkningar? Går ni igenom vad vaccinet innehåller? Man kan ju undra........

Jag har vid flera tillfällen haft mail kontakt med Smittskyddsinstitutet. Jag antar att det är den länk där vi vanliga människor får information. Då utgår i alla fall jag ifrån att man ska kunna fråga dom om olika saker.

Jag ger er här ett axplock och det gäller kikhosta. Detta står på deras sida:

http://www.smittskyddsinstitutet.se/publikationer/smis-nyhetsbrev/epi-aktuellt/epi-aktuellt-2010/epi-aktuellt-vol-9-nr-38-23-september-2010-/#p18300

Jag mejlade Tiia Leep dessa frågor:

Jag som just funderar mycket över vacciner, undrar om vaccinering fungerar? Med tanke på vaccinationsstatusen på barnen i Kalifornien?

Jag menar du skriver även att :varken vaccination eller genomgången infektion ger livslångt skydd, så långt är jag med. Men om små barn som är vaccinerade ändå får kikhosta så kan man ju tvivla på om det är lönt att vaccinera. Med tanke på förra meningen.

Jag undrar vad vinner jag på att vaccinera? Hur ofta ska man vaccinera barnen för att det ska skydda?

Jag behöver få svar på mina frågor för att kunna göra ett grundat beslut inför vaccinationen.

Detta var hennes svar:

Smittskyddsinstitutet är en expertmyndighet som har i uppdrag att bistå myndigheter och hälso- och sjukvården i smittskyddsfrågor.

För att få svar på dina frågor kontakta barnavårdscentralen eller Smittskydd Skåne.

Mvh

Tiia Lepp

Jag uppfattar det som att ni på BVC ska kunna svara på dessa frågor då? Kan ni det? Är det er man ska vända sig till?

På smittskydds hemsida finns det överblick och info om olika sjukdomar. Det finns även statistik som man kan gå in och läsa på. Vaccinationer betalas av staten så givetvis ska det föras statistik så vi kan få valuta för våra skattepengar. Det är bra. Jag älskar statistik.

Fick för ett tag sedan brev från Mas här i Malmö. Kan inte få in det här så ni kan läsa det men det dom ville var att testa nya vacciner på barn. Dom ska testa två vacciner mot varandra och se hur barnens immunförsvar fungerar. För att kunna delta i studien ska barnet fått två doser av pendemrix.

Nu undrar jag hur kan man testa barnets immunförsvar när man testar två vacciner mot varandra? Varför inte testa ett vaccin mot att inte vaccinera? Nu vill jag komma tillbaka till statistik. Min son har inte fått pandemrix vaccinet. Är inte det noterat någonstans??? Finns det ingen statistik på vem som tagit det med tanke på att staten köpte in det? Borde det inte finnas det för framtida forskning?

Om signatur "ledsen" känner att den sitter på en så stor kunskap gällande vacciner så kan jag bara gratulera. I framtiden kommer vi föräldrar som vaknat upp ställa en massa frågor. Men det borde ju vara lugnt för smittskydd hänvisar till er eller smittskydd skåne ( där jag bor)

Jag betvivlar inte att det finns många som jobbar på Bvc som älskar sitt jobb det borde väl alla göra. Men vi väljer att inte vaccinera och inte tycker vacciner räddar liv så är ett jobb på BVC horribelt. För jag skulle inte kunna vaccinera och då hade jag nog inte få jobbat kvar där antar jag.

Så nu blev det säkert ett alldeles för långt inlägg och som alltid alla tycker olika men detta står jag för till 1000%.

/Marie

Postat av Marie den 29 november 2010

Hej "ledsen", nu var det ju inte till mig du skrev, men jag tar mig friheten att svara jag med. Jag blir upprörd när jag läser det du skriver, ingen har försökt göra personangrepp emot egn individer, det är mer den allmänna dummheten, och okunskapen om människan och dess natur, som som sarkasmen är riktad emot. Däremot kan jag själv säga, att jag blvit bemött på BVC av några riktiga sadister om jag får uttrycka mig på klarspråk! Ni inom sjukvården tar alltför ofta er chans att racka ner på dem som besöker er, som ju i all bemärkelse är i en beroendesituation av er. Fy skäms! Hoppas du kommer ihåg att vara ödmjuk i ditt arbete med människor, och respektera deras integritet.

Postat av Sthlm Jenny den 24 november 2010

Hej Linda!

Vill bara säga att du verkligen lyckas såra rejält med dina ordval. (Jag är ung hälsovårdare.)

Du försöker smyga in en del "det finns undantag bland pickatanterna" och andra vackra fraser, men när det kommer till kritan så nedvärderar du i tidigare inlägg, kritiserar och generaliserar något oerhört, säkert främst på grund av att det ingår i våra arbetsuppgifter att vaccinera.

Jag kan försäkra dig om att ingen av oss har blivit hälsovårdare p.g.a. att vi har ett behov av att vara förmyndare, eller p.g.a. att vi har behov av att "skjuta små oskyldiga barn i benet". De flesta väljer yrket p.g.a. kärlek till människan möjligheten att hjälpa.

Vill man inte ha vaccin så behöver man inte, det är frivilligt, och något man gör på eget ansvar. Men hälsovårdare har en skyldighet att även ge "sin" information om vaccinationer. Detta behöver inte tolkas som ett desperat övertalningsförsök el. hjärntvätt, föräldern väljer ju själv sen.

Visst finns det säkert de av oss som inte är trevliga, vi är ju alla olika. Dock så vill jag ändå tro att vi gör lite mera än bara väger och mäter och pickar. Jag skulle vilja tro att vi finns där också som ett psykologiskt stöd, speciellt för förstföderskor och familjer där mamman känner sig väldigt ensam. Det förekommer en hel del gråt, kramar och tröstande på rådgivningen.

Utan att du vet om det så ger du nog en väldigt orättvis och vinklad bild på vad en hälsovårdare egentligen sysslar med.

Postat av ledsen den 24 november 2010

Hej igen, jag skrev till dig nedan och har skrivit här några gånger innan. Jag har en fråga till dig: Hur brukar du göra angående penicillin till dina barn? ger du dem ALDRIG det? Nu vet jag att du bor norrut så ni kanske inte blir smittade lika ofta som barnen här i "smitthärden" aka Stockholm, plus att dina ovaccinerade har nog superbra försvar! Men om eller när ni t.ex. får en riktig streptokockinfektion, med mycket symptom och prov som visar på över 80 eller så? För de antroposofiska läkarna skriver ut penicillin till våra barn då, och jag vet aldrig om jag skall prova att låta det "läka ut" istället.

Postat av Sthlm Jenny den 20 november 2010

Jag inser att frågan om egenvård är ett stort område att täcka in.. Tack för detta tips.

Postat av Anna i Göteborg den 16 november 2010

Hej!

Linda alla dina inlägg är genomtänkta, intressanta och kloka. Jag läser alltid din sida, nu har jag vart upptagen ett tag, min pappa fick en stroke bl.a. och jag var i kontakt med Ulf Brånell kort angående det, jag fick förtvivlat se på när min pappa blev "misshandlad" av dagens läkemedelsfanatiska läkare. Och vad gör man? Säger man emot en överläkare? Jo det gjorde jag, till min pappas stora förvåning, jag tror inte han trodde sina öron, i 40-talisternas värld säger man emot en läkare lika lite som man säger emot en polis. Man accepterar. Men nog om det.

Jag är av den Antroposofiska skolan, och jag är orolig för vår fina klinik nere i Järna, vet du att det finns grupper som arbetar nästan uteslutande för att få stänga den!? Kvacksalvare säger de, jag säger läs på innan ni yttrar er. Under det senaste året har jag mer och mer funderat på att starta upp ett politiskt parti, och försöka hindra läkemedelsverken från att ta ifrån oss det lilla vi har kvar av folkhälsan... mm.

Postat av Sthlm Jenny den 16 november 2010

Bra inlägg!

Ännu någon som har börjat att förstå vad som är på gång!

Postat av anonym den 23 oktober 2010

Tack för ennu ett bra inlägg :-)

Postat av Marie den 11 oktober 2010

Febern är vår vän!

Äntligen! Tänk att det skulle ta mig så länge att komma tillbaka efter den långa härliga sommaren… Vi bor alltid ute på villan (sommarstugan) på heltid under sommarmånaderna, och pausar från TV och datorer. Mycket skönt och sunt! När vi flyttade hem igen i augusti blev det ju ganska fort rabalder kring narkolepsifallen, och det är en delorsak till varför jag inte hunnit blogga. Jag och min väninna har skrivit debattartiklar till tidningarna vilket gjort att jag fått mycket samtal och mejl. Men nu så! Nu är jag igång igen med bloggen;)

Till att börja med vill jag tacka för alla fina kommentarer jag fått till inlägget om K-vitamin. Jag minns att jag satte ner mycket tid på det och det var det sannerligen värt! Flera av mina bekanta har nu tackat nej till K-sprutan och det har gått bra (även om den ena i princip anklagades för att vara barnamörderska...). Den medvetna skaran växer. Roligt också att den vitrockade rondellhunden Mats Reimer länkade till mig i sin blogg på Dagens Medicin! Tack Linda Morge för att du uppmärksammade oss på detta. Har Mats Reimer bloggat om sen avnavling ännu?

Den femte juli har Gustaf skrivit en fråga till mig under K-vitamininlägget, han undrar om jag inte tror att K-vitamin och vaccinationer bidragit till att det dör färre spädbarn nu än på 70-talet. Jag rekommenderar Gustaf att läsa igenom alla mina blogginlägg med tillhörande länkar för att få svar på frågan. Om du inte har tid kan jag ge dig ett kort svar här: Nej, jag tror inte det. Om vi endast talar om K-vitamin är det kanske möjligt att man i någon marginell mån minskat spädbarnsdödligheten, men den viktiga frågan är ju till priset av vad? I denna artikel om K-vitamin refereras till en studie där man observerat ett intressant samband: i länder där spädbarnsdödligheten gått ner har istället barnleukemi ökat. K-vitaminet framhålls som en potentiell orsak. Detta i sin tur beror på att (avsaknaden av) K-vitamin har en avgörande betydelse för celldelningen redan på fosterstadiet och strax efter födelsen. En manipulering av K-vitaminnivån rubbar därmed den av Naturen uttänkta celldelningstakten, och kan leda till cancer.

Vidare har fru hottentott den 6 augusti gjort en kommentar under Den ryska rouletten, och skriver bland annat Att inte vaccinera är att spela rysk roulette med sitt barns liv. Hur tänkte du då? Vilka oberoende studier eller erfarenheter grundar du ditt påstående på? Återkom gärna med länkar.

De flesta av mina läsare känner redan till att jag i samband med uppdagandet av narkolepsifallen deltog i en radiodebatt för en månad sedan. Debatten ligger i skrivande stund fortfarande kvar på nätet, ni hittar den här. Ni måste dock scrolla ner ganska långt för att komma till ”Jouren: Debatt om vaccinering”, publicerat den 25 augusti. Jag var mäkta irriterad under sändningen, på grund av att programledarna satte sig i knät på min motpart och jag blev tvungen att argumentera mot tre istället för en. Därför kändes det extra bra att läsa alla kommentarer – lyssnarna tycktes vara eniga om att ledarna skötte sig uruselt! Ulf Brånell kommenterade det hela i Motgift vecka 35.

Lagom efter att jag kommit hem från radiodebatten och var både arg, besviken och irriterad, blev jag varse följande kommentar som fanns i anslutning till Vasabladets artikel om att THL avbryter svininfluensavaccinationerna:

Hej, Vad heter hon, damen som från Kronoby informerade bl.a. via ÖT-inslag (Österbottens Tidning) om riskerna med vaccineringar överlag och speciellt riskerna med detta vaccin. Hon förde en modig och aktiv kamp mot hälsovårdsmyndigheterna som i det närmaste försökte dumförklara henne. Lyft fram henne nu och ge henne en ros och ett stort TACK för det var många som efter hennes uppmuntran till egen riskbedömning av vaccinerandet avstod från att "svinpicka" sig själv och sina barn. Kommer speciellt ihåg hennes radiodialog med Pehr Löv.

Och vips var min irritation som bortblåst! Jag blev alldeles tårögd då jag fick kommentaren uppläst för mig i telefon, den kom precis i rättan tid och jag insåg än en gång att min kamp är värd all möda! Tack för det ”Upptäckaren”, vem du än är! Jag brukar säga att om jag så bara lyckas få en enda människa att avstå en enda spruta så har det varit värt besväret. Och jag har på känn att det är många fler än bara en som vaknat till liv och insett vaccinfaran...

Jag nämnde redan att jag och min väninna skrivit debattartiklar. Jag ska givetvis publicera våra texter på bloggen, men väljer att först skriva av de insändare som fanns på Vasabladet strax innan, och som vi refererar till. Den första kritiska insändaren med hänvisning till svininfluensajippot kom 26 augusti, författad av Marléne Prost-Swahn. Hon skrev så här:

Hoppas vi lärde oss

Nu ser vi följderna av svininfluensavaccineringarna. Hur många fler oönskade verkningar ska vi få uppleva? Det var något sjukt över hela vaccinationskampanjen, hysterin och brådskan som uppstod. Men då människor ser en chans att göra pengar skyr de inga medel, inte ens när det går ut över troskyldiga personer. Hoppas vi lärt oss något och inte sväljer allt nästa gång. Man börjar undra om det ska gå så långt att läkemedelsbolagen till sist kommer att vaccinera ihjäl hela människosläktet...

Måndagen den 30 augusti 2010 publicerades en fantastisk debattartikel av Bernt Olof Lithén, och jag bugar och bockar för hans förträffliga skrivelse. Läs och njut!

Vaccinationsrumban ett stort och dyrt misstag

För snart ett år sedan var det många av oss som upplevde att en redan smått tokig värld höll på att bli helgalen. En helt ny typ av influensa spred sig från Mexiko ut över hela världen och orsakade panikartade reaktioner i de flesta länder. Folk jagades på flygplatser och isolerades på hotell, man hamstrade Tamiflu och handsprit och de flesta regeringar beställde vaccin för tiotals miljoner euro åt hela sitt lands befolkning.

Det mest märkliga med den ”nya” influensan, som ju rätt snabbt visade sig vara en ovanligt mild och harmlös typ av influensa, var att den spred sig över världen främst via olika typer av massmedia. Länge hade man vilat med fingret på avtryckaren i väntan på en pandemi – främst av fågelinfluensa – och plötsligt går WHO och ”mildrar” på sin definition av begreppet pandemi och man tryckte av i misstag, så att säga. Ett stort och dyrt misstag.

Den 26 januari kallades WHO till förhör inför ett efterklokt Europaråd för att bland annat svara på frågan varför man vilselett regeringar världen över att köpa massvis med vaccindoser för något som visat sig vara en ovanligt mild influensa. Rådets ordförande Paul Flynn slog fast att det kostat mycket pengar som kunde ha spenderats bättre, stressat och skrämt upp människor och skapat kaos inom sjukvården, att WHO har förstört mycket av sin trovärdighet då de slagit falskt alarm. Enligt WHO:s egen hemsida den 2.2.2010 hade då mindre än 15 000 människor dött i svininfluensa – att jämföra med 250 000-500 000 i en vanlig säsongsinfluensa.

Nu var det ju faktiskt en hel del unga och friska personer som drabbades underligt hårt av den nya, milda influensan och man kan undra varför? Ett svar på den frågan, och samtidigt en synnerligen allvarlig indikation på vad som kan hända med vårt immunförsvar, kommer från Kanada, där en studie visat att de personer som lät vaccinera sig mot säsongsinfluensan året innan löper upp till två och en halv gånger större risk än andra att drabbas hårt av svininfluensan. Samtidigt är de som för mer än femtio år sedan drabbades av en influensa som hade vissa släktdrag med svininfluensan fortfarande immuna mot sjukdomen.

De flesta människor är väl överens om att vaccinationsvapnet kan vara bra att ha – om det verkligen behövs. Men någonstans på vägen har det tydligen gått snett. Små barn vaccineras tretton gånger eller fler före aderton månaders ålder om man följer de officiella vaccinationsprogrammen i olika länder. En tredjedel av våra ungdomar drabbas förr eller senare av allergiska symptom och våra medicinmän borde sitta i krismöten och försöka ta reda på av vilka orsaker – utan förutfattade meningar.

Ett alltför ”smalt” och otränat immunförsvar som är försvagat av en för steril uppväxtmiljö, felaktig kost, livsstil, mediciner, vaccinationer, antibiotika, febernedsättande medel – buden är många och allt samverkar i den fysiska verklighet vi lever i. I USA talar man om ”the vaccine generation” – den sjukaste generationen genom tiderna.

Vår syn på feber är ett bra exempel på vår moderna, kollektiva tanklöshet. Feber, kroppens främsta vapen mot virussjukdomar ser vi som någonting farligt och onödigt, ett sjukdomstillstånd som bör botas så fort som möjligt. Och ändå sker det stora saker redan vid en stegring på två grader. Antalet stora vita blodkroppar och Nk-celler (naturliga dödarceller) ökar dramatiskt och deras aktivitet förblir förhöjd i flera dygn, T-lymfocyter och antikroppar ökar med 2000 procent, det vill säga 20 gånger. Naturen själv, den enda riktigt stora läkaren, utarbetade sinnrika och invecklade försvarssystem mot virus och bakterier miljoner år före vår tideräknings början!

Länge har man försökt skylla våra vanligaste ”fellevnadssjukdomar” på våra förfäder och våra gener. Det allra senaste är att utropa virus och bakterier till syndabockar då vi så ofta drabbas av fetma, diabetes, bröstcancer, magsår och så vidare. Lika svårt som det är att förstå att vårt genetiska arv gör att vi upprepar våra förfäders misstag tycks det vara att inse att våra misstag kan göra oss försvarslösa mot mikrober av olika slag. Enligt en färsk undersökning tar det ett helt år för den naturliga bakteriefloran i magtarmkanalen att återhämta sig efter en antibiotikakur. Vårt immunförsvar finns framför allt i magtarmkanalen. Vilka möjligheter för annars helt ofarliga virus och bakterier att ställa till problem!

Penicillinets upptäckare skulle vända sig i graven om han såg hur dagens läkare delar ut hans undermedicin till gnälliga barn med öronvärk. De resistenta bakterierna gör att man metodiskt målar in sig i ett hörn som snart blir till en skamvrå.

Snart har vi en andra ”försäljningskampanj” här för de miljoner vaccindoser som blev över då man ”bara” lyckades skrämma halva Finlands befolkning halvt från vettet förra vintern. Här i Vasa klagade infektionsöverläkare Eriksén-Neuman på folks okunskap och drog hårresande paralleller till de dödliga följdsjukdomarna efter mässling, missbildade barn efter att mödrarna fått röda hund och sterilitet efter påssjuka. Som om hon inte visste att dessa våra vanligaste barnsjukdomar blev farliga först då ”läkekonsten” spårade ur och man började ge febernedsättande medel och antibiotika åt de drabbade.

”Det torde vara allmänt känt att virus bryts ner vid 39-40 grader C och ett ostört sjukdomsförlopp går mot en snar läkning, som vid en vanlig influensa. Om man däremot ger febernedsättande medel och antibiotika stannar sjukdomsförloppet upp och i stället för att mässlingen med full kraft skall bryta ut över huden (rash) riskerar den att utvecklas mera inåt och starkare påverka olika inre organ som lungor och hjärna med risk för allvarliga komplikationer”, skriver den antroposofiska läkaren Jackie Swartz i en mässlingsrapport från Järna i Sverige 1995.

Ett foster är i allra högsta grad ett ”inre organ”. I Danmark rekommenderas gravida att inte ens använda kosmetika under graviditeten. Då man i tiden slutade vaccinera barn under det första levnadsåret i Japan minskade fallen med plötslig spädbarnsdöd drastiskt. (Korrigering av Linda: man höjde vaccinationsåldern till två år.)

Tänk vilka risker vi tar, vi som borde ha utvecklat fullt förstånd och kallar oss vuxna. Då det går riktigt dåligt slår läkarna ut med händerna. ”Vi har gjort vad vi har kunnat”, säger de åt de stackars föräldrarna.

Den hemska sanningen är att de kanske har gjort mer än vad de har kunnat. Mycket mer.

Var inte det en insändare som heter duga så säg! Snacka om kraftfull slutreplik - man får ju gåshud för mindre. Synd att den inte publicerades i fler tidningar. Jag ringde författaren och bad honom sända artikeln till Österbottens Tidning, men inget har synts där. Jag fick en mycket bra kommentar till ovanstående av författaren Sven-Olof Jakobsson:

Lithéns artikel var fabulös! Han förklarade på ett enkelt och lättförståeligt sätt hur hälsofrågor i allmänhet behandlas av vinstgiriga läkemedelsföretag och omdömeslösa läkare. Bra att han tog upp febern. Feber får man ju inte försöka bota med mediciner. Eftersom febern i sig själv är en botande medicin, skulle det ju vara ett försök att omintetgöra en botningsprocess. Febern skall få fortskrida naturligt, men givetvis skall den behandlas på riktigt sätt.

Naturens inre botande kraft är ensam ansvarig för botningen. Ingenting utanför kroppen har botningskraft. Kroppen och själen behöver endast vissa naturliga omständigheter för att hållas friska, eller bota sjukdomar. Detta konstaterade också du i din fina artikel om K-vitaminet, då du undrade hur mänskligheten överhuvudtaget kunnat överleva utan de nutida medicinmännens vacciner och andra diskutabla insatser.

Jag ser att detta inlägg redan är så långt så nu slutar jag för ikväll men återkommer mycket snart med mina och Anna Sands debattartiklar! Ha en mysig helg i höstmörkret!


 

24 september 2010


Skriv kommentar

Stort tack återigen Linda! Det är ett sant nöje att ta del av vad du skriver.

Jag känner betydelsen av att lära om, att åter minnas de sätt som naturligt hjälper kroppen till läkning om det skulle behövas, ja, hur man behandlar för att stödja kroppen - Har du något tips när det gäller egenvård?

Postat av Anna i göteborg den 3 oktober 2010

Hej Linda,

kom hit via en länk Linda Morge lagt på Facebook. Har nu läst dina inlägg ordentligt, samt suttit några timmar och läst det andra lägrets argument och studier för K-vitamin och bestämt mig för att inte ge mitt barn det nu när jag snart skall föda (är nu i v 35).

Pappan till barnet, min exman, är själv läkare som är väldigt skeptiskt till allt som stör naturlighetsprincipen (som du kallade den) och har lärt mig att vara skeptisk och faktasökande inför mötet med hans läkarkår.

Tack för ditt arbete!

Kram

Postat av Cathrine Z den 27 september 2010

Tack Linda! Du är otrolig... var hittar du all information?? Ser med spänning fram emot varje nytt blogginlägg du skriver, de är så innehållsrika och intressanta!! Än en gång Stort Tack!! =)

Postat av Anne den 27 september 2010

Eftersom barnläkaren med alternativmedicinfobi som bloggar på Dagens Medicin tidigare har tagit bort kommentarer som jag har skrivit misstänkte jag att han skulle göra det även nu, så jag kopierade den. Och mycket riktigt, den är nu borttagen!

Kommentarer

Postad av: Linda Morge, 13:22, 26 september 2010

Hej Mats! Nu var det ett tag sen jag tittade in här. Har du skrivit något om avnavling än, eller bloggar du fortfarande bara om din alternativmedicinfobi? Med tanke på att du är barnläkare tycker jag det vore märkligt om du inte intresserade dig för hur iatrogena förlossningsskador kan undvikas . I synnerhet gällande barn som föds medtagna/livlösa .

Se Iatrogenic resuscitation http://www.cordclamp.org/Iatrogenic%20Resuscitationxx.htm , Neonatal Resuscitation- Life that failed http://www.obgyn.net/pregnancy-birth/pregnancy-birth.asp?page=/pb/articles/neonatal-resuscitation och Munchausen obstetrics http://www.tranquility.net/~rwinkel/MGM/birthUSA3.txt

Hoppas du vid det här laget insett att de värsta kvacksalvarna finns inom ditt eget gebit, i synnerhet neonatologer och obstetriker i Göteborg och Borås, som trots all forskning som visar att tidig avnavling kan skada både mödrar och barn envisas med att fortsätta med detta icke evidensbaserade ingrepp i det naturliga födelseförloppet . Dessutom tror många av dem på gammalt skrock och vidskepelse, nämligen att risken för behandlingskrävande gulsot, polycytemi m.m. ökar om man inte i ett huj sätter peang på navelsträngen när barnet föds och att detta bara gäller människobarn, alltså inte övriga däggdjursungar.

--------------------------------------

Den hann dock sitta där flera timmar innan han tog bort den, så jag hoppas att många hann läsa. Undrar vad de i så fall tänker nu när den är borta?

Här är länken till det inlägget:

http://www.dagensmedicin.se/asikter/blogg/gastbloggar/mats_reimer/2010/09/23/problemet-med-antroposofis/index.xml#comment

Postat av Linda Morge den 26 september 2010

Apropå barnläkaren som bloggar om sin alternativmedicinfobi på Dagens Medicin så blev jag inspirerad av hans inlägg ”Hitta en kvacksalvare med GoDoc” http://www.dagensmedicin.se/asikter/blogg/gastbloggar/mats_reimer/2010/07/29/hitta-en-kvacksalvare-med-/index.xml att skriva ett eget blogginlägg om kvacksalvare:

”Kvacksalvare inom förlossningsvården” http://blogg.aftonbladet.se/15613/2010/08/kvacksalvare-inom-forlossningsvarden--mam

Där har jag länkat till ditt inlägg om K-vitamin.

Postat av Linda Morge den 26 september 2010

Hej Linda! Mycket bra inlägg igen!!!

Nu har jag varit inne på den vitrockade rondellhundens blogg på Dagens Medicin och letat efter något inlägg om avnavling, men det ser ut som att han fortfarande bara bloggar om sin alternativmedicinfobi.

Skrev nyss en kommentar och frågade om han bloggat om avnavling än.

Postat av Linda Morge den 26 september 2010


Sök i biblioteket
Sök i hela Alternativjournalens bibliotek
Sök i webshopen
Sök i webshop
Erbjudande

Veckans erbjudande hos www.klokast.se

Denna vecka rekommenderar vi PatrickHolfords :
ImmuneC 120 kap
ImmuneC är ett specifikt stöd för immunförsvaret med potenta antioxidanta ingredienser. Innehåller optimala mängder av C-vitamin och zink tillsammans med extrakt av svart fläder, blåbär och ingefära.

Vi ger 20% rabatt t o m 3:e februari eller så långt lagret räcker. Priset blir endast 182:- inkl moms
ordinarie pris 228:- inkl moms. Frakt & expedition tillkommer.

Titta gärna på våra REA-varor, vi har fyllt på med varor som börjar närma sig bäst före datum. Dessa varor är mycket prisvärda och leverantören påpekar att de är 12 månaders ytterligare hållbarhet
 

Det finns naturligtvis massor mer att titta och handla i vår webbutik. Välkomna till www.klokast.se
 

 


 

Bloggar Mest lästa
1
TBE-vaccin åter aktuellt
2
Det går att träna upp synen
3
Myndigheter och industri fortsätter angripa kosttillskott
4
Demens - ett iatrogent tillstånd?
Sponsrade länkar