Lämna Uppsala men glöm inte flyttstädningen

Att lämna Uppsala för en ny stad är spännande. Först behöver du dock göra rätt för dig här. Glöm inte flyttstädningen till exempel – hjälp finns att få.

Dags att lämna Uppsala. Tack och hej för dessa åren. Det har varit kul och givande men nu är det hög tid för nya utmaningar. Universitetsexamen är klar och “riktigt” arbete väntar på annan ort. Anställningsavtalet är påskrivet och likaså kontrakt för den nya bostaden.

Innan det nya livet, på den nya orten, kan ta fart på riktigt så är det dock lite att klara av här först. Flyttfirman är inbokad och packningen pågår för fullt. Lika bra att rensa ut lite i bråten samtidigt. Livet som yrkesarbetande kräver andra attiraljer än livet som studerande har gjort.

Hur mycket som helst att göra vid flyttstädning

En sak till finns att göra, när flyttbilen väl har lämnat stan. Det är förstås flyttstädningen. Det är verkligen inte något som lockar att ta itu med. Visst borde du städa upp din egen skit men frågan är ändå om du inte skulle be om ett pris på flyttstädning i Uppsala.

Tänk vad skönt det skulle vara. Att bara kunna stänga dörren efter flyttbilen och sen dra sin kos. Att slippa putsa fönster, skrubba ugnen, göra rent bakom kylskåpet, ta bort kalk från kaklet i badrummet… Listan på allt som behöver göras är hur lång som helst. Det skulle faktiskt vara värt lite pengar att inte behöva göra det själv. Du kommer ju faktiskt att få lön inom kort, eller hur?

27 Oct 2022