Föryngra ditt utseende på ett naturligt sätt

Människans hud påverkas när den åldras men även av faktorer som solande, kostvanor och rökning. Vissa lider mycket av störande rynkor och andra hudåkommor vid till exempel förändring av vikten, medan andra inte påverkas alls.

Många vill göra något åt det men vill inte göra en kirurgisk behandling. Man kanske inte vill bli sövd och en massa biverkningar och smärta som ett kirurgiskt ingrepp innebär. Rädslan för biverkningar och lång konvalescens likaså.

Visste du att huden svarar för 15% av kroppsvikten? Huden är en väldigt hållfast vävnad. 

Åtgärder utan kirurgi

Det finns olika alternativ till kirurgi när det gäller husåtstramning i ansiktet för ett yngre och slätare utseende. Många efterfrågar säkra och snabba metoder utan bieffekter. Några populära metoder som är just detta är trådlyft, volymlyft, fillers och laser.

Vad innebär trådlyft?

En av de nya och moderna metoderna är trådlyft. Det är en ickekirurgisk teknik som går ut på att man för in tunn tråd under huden för att lyfta den. Det blir minimala ärr och kräver ingen narkos. Den medför minimal smärta och det räcker med en smärtlindrande salva vid ingreppet.

Trådarna hjälper för att lyfta ansiktet vid till exempel vid slapp käklinje, hängande mungipa, nedfallade ögonbryn eller kinder. Trådarna är bryts ner av kroppen och behövs inte tas bort. De har har små hullingar som lyfter och stramar huden för ökad släthet och lyster.

Resultatet syns direkt efter ingreppet men blir ännu bättre efter några veckor. Full effekt blir det när trådarna har bearbetat huden i 6-9 månader. Resultatet kvarstår i 2 år, men man kan göra en ny behandling efter 6-9 månader för att få ett längre resultat. Ingreppet lämnar endast några få bieffekter som till exempel lätt rodnad. Återhämntningstiden är kort och man är i regel tillbaka på arbetet direkt efter. 

Metoden har utvecklats

Metoden trådlyft är inget nytt, det har funnits i Paris sedan 80-talet. Men dagens moderna och effektiva metoder är såklart utvecklade. Det skiljer sig mycket mot ett vanligt kirurgiskt ansiktslyft, eftersom man slipper narkos. Endast legitimerade läkare får utföra ingreppet och det är väldigt viktigt med renlighet och hygien för att slippa infektioner. Något som är mycket sällsynt vid dessa behandlingar.

Vem kan göra ett trådlyft?

För att göra ett trådlyft man man vara fysiskt frisk och inte ha för djupa rynkor eller veck. Trådlyft rekommenderas inte när patienten har för mycket överskottshud. Då kommer inte suturerna inte klara av att bära huden.

kvinna med fräscht ansikte

28 Mar 2019