Blogg

Driv lantbruket med solceller

20 nov 2021

Att tänka långsiktigt och hållbart har länge varit norm inom jordbruket. Solceller är en modern och naturlig fortsättning på ett klimatsmart jordbruk. Solpaneler, växelriktare och elcentral är det som utgör en solcellsanläggning. Vi har tagit fram några solklara vinster med att använda solceller för lantbruk.

Oberoende av elmarknad

Lantbruk som har en egen energikälla blir mindre känsligt för elmarknadens nycker. Då kan du sköta din gård som du vill utan att behöva spara på energi. Ifall ni skulle bli utan el på grund av oväder eller andra oförutsägbara händelser så har ni solcellerna att falla tillbaka på. I och med klimatförändringarna har vi en del extremväder att vänta framöver, solceller tryggar er produktion!

Goda förutsättningar för bra kapacitet

Ladugårdarna erbjuder oftast stora tak där många solceller får plats vilket är en bra grund för att uppnå en bra kapacitet när man använde solceller för lantbruk. Vare sig gården sysslar med djurnäring, skogsbruk eller spannmål så går det åt en hel del energi, även på sommaren. Med solceller blir den energin gratis! Fråga en konsult om läge och lutning på solcellerna så att ni kan få ut så mycket som möjligt av er investering.

Ekonomisk vinst

Att elen blir dyrare och dyrare är vi alla medvetna om. För att spara pengar kan man antingen försöka spara energi eller hitta en alternativ energikälla. Solceller för lantbruk gör er näst intill självförsörjande på sommaren. Får ni ett överskott på energi så kan ni sälja det och på så sätt täcka upp för energin ni behöver köpa på vintern.

Miljöansvar

Att investera i en solcellsanläggning är att ta miljöansvar. Solceller är det kanske bästa alternativet vi har just nu när det kommer till rena energikällor. Många argumenterar för att kärnkraft är rent men det är fortfarande riskabelt, framförallt de gamla anläggningarna. Solceller går att plocka bort den dagen de är uttjänta, de gör ingen större åverkan på natur, varken estetiskt eller annat. Viktigast är att de inte släpper ut någon koldioxid annat än när de tillverkas, en skuld som de tjänar in inom 2-3 år.

Solceller för lantbruk - att tänka på innan installation

Det kan vara bra att tänka igenom sin solcellsanläggning ordentligt innan man börjar installera solceller för sitt lantbruk.

Det första du behöver tänka på är att taket eller väggen där solcellerna skall sitta är i bra skick så att den håller lika länge som solcellerna. Även om solcellerna på sikt kommer bli lönsamma så får du räkna med en ganska stor kostnad för själva anläggningen och för installationen. Kolla upp och sök de stöd som staten erbjuder för solcellsanläggningar. Du kan dessutom göra rot-avdrag på själva installationen vilket gör att du kommer ner ytterligare lite i pris. Slutligen råder vi dig att satsa på kvalité och inte ta det billigaste alternativet. Allt eftersom solcellsmarknaden växer så dyker det upp billiga kopior som lovar runt men håller tunt. Se till att göra efterforskningar så du vet att anläggningen som du köper håller bra för vårt nordiska klimat.

Det finns några saker som är viktiga att tänka på innan man börjar sätta upp solceller. Se till att taket eller väggen som ni skall ha anläggningen på kommer hålla minst lika länge som anläggningen, det vill säga 25-30 år. Gör de reparationer som är nödvändiga nu för det blir svårt, om inte omöjligt, sen. Ibland behöver man bygglov för solcellsanläggningar, så det är bra att förbereda för det. Staten kan betala upp till 20% av den solcellsinvestering, dessutom kan du få rut-avdrag på själva installationen. Sök den typen av avdrag och stöd i tid. När du sedan skall köpa själva anläggningen så köp något av god kvalité som håller för de nordiska klimatet. Det finns tyvärr skräckhistorier om hur solceller går sönder efter bara 5 år på grund av billiga komponenter.

Vi hoppas den här texten varit till hjälp för dig som funderar på att skaffa solceller för ditt lantbruk!

Alternativ hundmat - hur ska man tänka?

30 sep 2021

Många hundägare brottas med vissa samvetskval gällande hundfoder. Man tycker att man erbjuder sin bäste vän trista måltider som ser likadana ut dag ut och dag in. Torrfoder är den hundmat som är vanligast i de svenska hundskålarna, men är det bra nog? Finns det alternativ hundmat som är bättre?

Evolutionen syns tydligt på hunden som djur. Jämför man hunden med vargen så har tydliga skillnader tillkommit i takt med åren. Vargen är - precis som hunden en gång var - en köttätare och en köttätare endast. Hunden å sin sida har tagit steget att bli en allätare. Detta innebär att man som hundägare kan servera allt från kött, spannmål, grönsaker och frukt. Hunden behöver, precis som människan, mängder av olika mineraler, vitaminer, protein, fett och kolhydrater. Då det handlar om att välja hundfoder så ska man som ägare inte stirra sig blind på hur det ser ut - man ska istället fokusera på innehållsförteckningen. Att välja torrfoder är ett säkert kort, men det handlar samtidigt också om att välja rätt sådant.

Torrfoder är bra för hunden - och du kommer inte att behöva vara orolig för att hunden blir trött på maten i fråga - men det handlar samtidigt om att välja rätt torrfoder. Priset ger en tydlig indikator om detta. Ett billigt torrfoder innehåller ofta för mycket grönsaker och för lite kött. Kött är dyrare att använda. Samtidigt så ska man heller inte välja ett hundfoder med för hög kötthalt i, detta då hunden inte mår bra av för mycket köttprotein. Lagom är, som det så vackert heter, bäst.

Hundfoder - välj rätt alternativ

Man kan som hundägare däremot välja att experimentera lite med kosten. Att ha torrfoder som en bas ger en bra grund att stå på. Vid givna måltider så kan man sedan exempelvis välja konserver eller färskfoder. BARF-kost har blivit populärt under senare år. Det innebär att man serverar hunden rå mat som blandas upp endast med några få grönsaker och spannmål - kokt pasta och/eller ris är vanligt.

Fördelen med denna typ av kost är att hunden får återgå lite till det vilda och gnaga, tugga och följa sina naturliga instinkter. Utöver det så får hunden en välbalanserad och välsmakande mat. Nackdelen med BARF är att den kräver övervakning och att du måste se till att hunden inte saknar viktiga matgrupper. Även mängden mat du serverar blir viktig. Här kan man med fördel rådgöra med en veterinär om ett lämpligt upplägg för just den hund man äger.

Kan BARF-foder vara lösningen?

Idag finns BARF-foder att köpa direkt i djuraffärer och då i frysta, färdigblandade förpackningar. Detta underlättar då du som hundägare slipper den planering som krävs för att erbjuda din hund denna typ av kost på daglig basis. Genom att välja frysta förpackningar så är det bara att tina upp hundmaten innan och sedan servera. Det kan definitivt vara ett bra alternativ.

Det viktigaste gällande hundfoder handlar dock om att servera det som din hund i slutändan mår bra av. Har du en pigg, alert och glad hund som håller sin vikt och vars päls har en härlig lyster så är det troligt att det du lägger i hundskålen är väldigt bra. Det motsatta tyder på att du bör se över vilket hundfoder som kan fungera bättre.

10 anledningar till varför du bör bli vegetarian

1 apr 2020

Att vara vegetarian innebär att man undviker animaliska produkter till förmån för vegetabiliska livsmedel. Begreppet är inte nytt, men allt fler väljer att ansluta sig till livsstilen.

Trenden är tydlig: att äta vegetariskt blir allt vanligare. Det märks inte minst i affärernas kyl- och frysdiskar som de senaste åren har utökat sitt sortiment av vegetariska produkter avsevärt. Strömningen märks även av på restaurangernas menyer som idag har betydligt fler vegetariska alternativ än för tio, tjugo år sedan. Ett tänkbart skäl till att det här sättet att äta på har fått fäste runt om i världen är den ökade globaliseringen och internet. Genom olika sökmotorer kan vi få fram information om olika fördelar med vegetarisk kost. På sociala medier påverkar människor varandra att förändra ätmönster som förr var mer konstanta. Idag har vi inte heller någon brist på mat i samma utsträckning som förr i tiden när man förväntades äta det som bjöds, och det gör att vi har större valmöjligheter när det kommer till vår kost.

Många skäl att äta vegetariskt

Anledningarna till varför människor väljer att äta vegetariskt varierar. Det finns helt enkelt många skäl att anamma den trend som så tydligt är på uppgående. Ett sådant som alldeles säkert har gynnats av vår moderna tids informationsspridning är den etiska biten. Genom bilder och videoklipp på internet är det svårt att förneka det uppenbara, att djur far illa i den industri som möjliggör människans köttätande. Få kan idag låtsas att de inte känner till hur det gick till när den där kycklingfilén, skinkan eller köttfärsen producerades. På samma sätt är vi betydligt fler idag som förstår hur djurhållningen påverkar vår miljö, varför många väljer att äta vegetariskt för att spara på vår planet. Men det finns också hälsomässiga skäl till att hålla sig borta från kött. Många upplever nämligen att deras kropp mår mycket bättre av den vegetariska kosthållningen.

Ett okomplicerat val

Ytterligare skäl som kan nämnas är religiösa, smakmässiga, rättvisebaserade, djurrättsliga, estetiska och ekonomiska. Många håller också det vegetariska alternativet som mer smidigt när det kommer till tillagning, vilket undergräver motargumentet som vissa använder när de pratar om växtbaserad mat som komplicerad. För det är den inte. Tillagningstiderna är ofta betydligt kortare än för kötträtter, och risken att få i sig farliga bakterier för att maten inte är ordentligt genomstekt är ett minne blott för den som har bestämt sig.

Några viktiga tankar innan du söker upp en skönhetsklinik i Malmö

13 jan 2020

Är du inte nöjd med din kropp? Ditt ansikte? Kroppsdelar som ditt DNA gjort större eller mindre än vad du önskar? Då kan du gå till en skönhetsklinik i Malmö.

I dagens samhälle söker vi fullända oss själva efter mallar eller ideal. Dessa ideal är många gånger sådana som gått under kniven och visar upp ett mer fulländat yttre än vardagsmänniskan gör. Idealen främjar ett vältränat jämte smalt utseende, med ett vitt och slätt leende.

Ju mer vi söker efter skönhetens väsen som ett yttre ting, en form som alla ska stöpas i, desto längre ifrån den kommer vi. Det är klart att det fysiska är viktigt eftersom det representerar den vi är: det vi presenterar för omvärlden, med våra kläder, vårt hår, och våra former. Men det är också det mest ultimata sätt varpå vi kan fjärma oss från oss själva och genuin mänsklig kontakt.

Älska dig själv först och främst

När vi är inkapabla att älska oss själva för det vi är, och söker uppskattning för något som vi inte är, kommer också den uppskattning vi faktiskt får aldrig att tillfredsställa oss. Om någon sa: vilken fin mask du har på dig? Skulle du känna att personen uppskattade dig, eller din mask? Kanske om den masken var noga utvald av dig, och du verkligen kände att den representerar DIG och inte ett yttre ideal.

Att komma överens med sig själv och det liv man lever är långt viktigare än den kropp som man bär på. Kroppen är förstås viktig den med, men av helt andra anledningar. Kroppen behöver vara välfungerande och hälsosam för att du ska kunna utföra de ting som ditt inre vill. Ett hälsosamt psyke tar sig också uttryck i en hälsosam kropp. Därför kan det vara bra att till exempel utföra kroppsliga aktiviteter som stärker både kropp och psyke.

Har du bestämt dig?

Överväg därför noga om det är din kropp du behöver förändra eller om det är dig själv och ditt inre du behöver fokusera på. Skulle det vara så att du ändå känner att något i ditt utseende faktiskt behöver förändras för att du ska kunna vara mer tillfreds med dig själv så finns det en skönhetsklinik i Malmö, eller kanske flera, som du kan söka upp. Se då också till att dessa har legitimerade läkare och att de produkter som används är bra för din kropp.

Vad är hälsporre?

3 sep 2019

Man hör ofta talas om olika skador i samband med träning och idrottande och som exempel: vad är hälsporre egentligen? Just hälsporre är en skada som är vanligt förekommande och som drabbar många personer - gärna då i samband med löpning.

Här tänkte vi förklara vad hälsporre är och hur du dels kan behandla och dels också förebygga uppkomsten av denna jobbiga skada.

Hälsporre är det vedertagna namnet som används; det medicinska namnet lyder Plantar Fasciit. För att förklara hälsporre så måste man se till hur foten är uppbyggd och i synnerhet titta närmare på den sena som finns under båda dina fötter. Senan i fråga heter Plantanfascian och den löper från häl till tå och dess huvudsakliga uppgift är att ge stöd och stadga till dina fötter. Hälsporre handlar till mångt och mycket om att du överbelastat denna sena och att du som en följd av detta får ont i din häl. I samband med överbelastningen så kan även en liten knöl synas vid hälen - därav namnet Hälsporre - men den orsakar inte den smärta du känner: det är senan som är källan.

Smärtan kan vara väldigt intensiv och den känns framförallt under morgonen - vissa kan ha svårt att kliva ur sängen och stödja sig på foten. Det är emellertid sällan någon ihållande smärta utan den kommer och går - i samband med exempelvis träning så kan det mer vara en känsla av obehag än smärta. Vi ska även nämna att smärtan blir värre om foten belastas; en längre promenad kan således göra att smärtan ökar och du får svårt att stödja dig på foten efteråt.

Vad orsakar hälsporre?

Det finns framförallt en riskgrupp då man talar om hälsporre och det handlar om löpare. Orsaken till varför löpare drabbas av hälsporre i en större utsträckning beror på överansträngning. Det är den enkla förklaringen: är man i rörelse ofta så sliter det på kroppen och i synnerhet då den sena som ger hälsporre. Även dansare och andra idrottsmän kan drabbas och då av samma skäl. Löpare är dock värst drabbade och här kan man även nämna hårt underlag som en bidragande orsak. Asfaltslöpning är slitsamt och i kombination med ett sämre löpsteg så kan man nästan räkna med hälsporre som ett brev på posten.

Just löpsteget är viktigt - betydligt viktigare än rätt dämpning på skorna. Att lära sig rätt fotisättning är viktigare än att köpa dyra skor. Det senare ska emellertid inte heller underskattas: att trenden har gått mot lättare skor med minimal dämpning är inte att föredra. Åtminstone sett ur motionärens perspektiv. Det kan leda till att fötterna i allmänhet tar stryk och att senan i hälen i synnerhet blir överbelastad. Alltså: Rätt skor, bättre löpsteg och en mer varierad träning kan minska risken för hälsporre om du idrottar frekvent.

Du kan emellertid drabbas av hälsporre även om du inte löper och idrottar. Står du mycket i arbetet så är du i farozonen. Går du mycket på hårt underlag - och med hårda skor - så kan du drabbas. Likaså kan personer med extremt höga- eller låga fotvalv drabbas. Kort sagt: hälsporre kan drabba alla.

Så botas hälsporre

Hälsporre går att bli av med och ett bra första steg att ta är att besöka en kiropraktor. Denne kan undersöka och vidta vissa åtgärder - tejpning exempelvis - som kan lindra smärtan. En kiropraktor jobbar även långsiktigt vilket innebär att du får goda råd kring hur du ska agera för att slippa hälsporre i framtiden. Några av de tips som brukar ges vid sådan konsultation kan vara:

  • Skaffa inlägg i skorna. Ett mjukare inlägg i hälen brukar hjälpa mot hälsporre.
  • Rätt skor. Ibland kan kängor och skor med klack skapa problem. Mer ergonomiska och fotriktiga skor kan vara lösningen - använd sådana på exempelvis jobbet.
  • Idrotta varierat. Löpning kanske är din grej och du älskar att plåga dig under längre distanser. Här kanske du får lägga om träningen och köra mer intensivt någon dag, träna styrketräning en annan och löpa längre en tredje; detta för att skona hälen.
  • Lär dig löpa rätt. Alla kan lära sig att lägga om löpsteget och få ett skonsammare sådant. Många motionärer sätter hälarna först och det skapar problem. Besök exempelvis en sportbutik som erbjuder utprovning av skor och få råd om hur du kan löpa lite mer skonsamt för din kropp. Här finns det dessutom minuter att kapa vid exempelvis tävlingar. Rätt löpsteg sparar energi!
  • Du kan lindra smärtan med hjälp av att rulla tennisbollar under fotvalvet. Ha en boll liggande vid sängen och använd den under morgonen då smärtan är som allra mest intensiv.

Så kan du låna utan UC till skönhetsingreppet

26 aug 2019

Har du under en längre tid funderat på att åtgärda de där rynkorna kring ögonen, munnen eller vid näsroten? Har du inte kunnat göra det på grund av din ekonomiska situation? Då är det bra att veta att du kan låna utan UC, det vill säga, att man beviljas lån, även om till exempel Upplysningscentralen – UC skulle ha information om att man har betalningsanmärkningar. Så här går det till.

Man ansöker enkelt om ett lån, precis den summa som fattas. Det kan man enkelt göra på nätet. Det handlar inte om SMS lån, med flera 100-tals procent i ränta. Snarare handlar det om ett enkelt lån, på upp till 50.000 kronor, med en lagom stor ränta, men enkelt, snabbt och utan att behöva fokusera på det som har hänt. Snarare vill man titta på vilken ekonomi som du har idag, än hur det såg ut förut.

Vad önskar du låna till?

Låna även utan UC till plastikoperationen

Ser du ständigt trött ut? Ibland önskar man sig ett utseende som motsvarar den känsla som man bär på, inte bara ett utseende som är summan av det som man har varit med om. Har man fått hängande ögonlock, ringar under ögonen, av för lite sömn, eller rynkor när man har kisat mot solen, finns det en hel del som man kan åtgärda sådana oönskade rynkor och hängande ögonlock. Om man vill. Man kan antingen använda sig av en enkel botox-injektion. Det innebär att man besöker en skönhetssalong, för en första bedömning och rådgivning. En sjuksköterska kan visa vad man kan göra för att minska de oönskade effekterna av för mycket nattvak.

Man kan alltid göra en operation

Vill man genomgå en större operation, kan man alltid göra en lokalbedövning och ta bort för mycket hud kring ögonen. Då kan man strama åt huden runt ögonen och få på det sättet en mer effektiv åtgärd som tar bort allt som påminner om nattvak, kisande mot solen eller mörka ringar under ögonen. Att en plastikoperation kostar en del, är de flesta medvetna om. Det behöver inte hindra den som så önskar att genomföra sin drömoperation. Med Good cash kan man låna utan uc och på ett snabbare och enklare sätt få loss de pengar som man behöver. Man går in på Good cash hemsida, klickar sig till låneansökan, loggar in med sitt BankId. På mindre än en kvart kan man få svar om man får sitt lån. Efter det är det bara att söka upp den skönhetssalong som du önskar anlita. Lycka till!

Föryngra ditt utseende på ett naturligt sätt

28 mar 2019

Människans hud påverkas när den åldras men även av faktorer som solande, kostvanor och rökning. Vissa lider mycket av störande rynkor och andra hudåkommor vid till exempel förändring av vikten, medan andra inte påverkas alls.

Många vill göra något åt det men vill inte göra en kirurgisk behandling. Man kanske inte vill bli sövd och en massa biverkningar och smärta som ett kirurgiskt ingrepp innebär. Rädslan för biverkningar och lång konvalescens likaså.

Visste du att huden svarar för 15% av kroppsvikten? Huden är en väldigt hållfast vävnad. 

Åtgärder utan kirurgi

Det finns olika alternativ till kirurgi när det gäller husåtstramning i ansiktet för ett yngre och slätare utseende. Många efterfrågar säkra och snabba metoder utan bieffekter. Några populära metoder som är just detta är trådlyft, volymlyft, fillers och laser.

Vad innebär trådlyft?

En av de nya och moderna metoderna är trådlyft. Det är en ickekirurgisk teknik som går ut på att man för in tunn tråd under huden för att lyfta den. Det blir minimala ärr och kräver ingen narkos. Den medför minimal smärta och det räcker med en smärtlindrande salva vid ingreppet.

Trådarna hjälper för att lyfta ansiktet vid till exempel vid slapp käklinje, hängande mungipa, nedfallade ögonbryn eller kinder. Trådarna är bryts ner av kroppen och behövs inte tas bort. De har har små hullingar som lyfter och stramar huden för ökad släthet och lyster.

Resultatet syns direkt efter ingreppet men blir ännu bättre efter några veckor. Full effekt blir det när trådarna har bearbetat huden i 6-9 månader. Resultatet kvarstår i 2 år, men man kan göra en ny behandling efter 6-9 månader för att få ett längre resultat. Ingreppet lämnar endast några få bieffekter som till exempel lätt rodnad. Återhämntningstiden är kort och man är i regel tillbaka på arbetet direkt efter. 

Metoden har utvecklats

Metoden trådlyft är inget nytt, det har funnits i Paris sedan 80-talet. Men dagens moderna och effektiva metoder är såklart utvecklade. Det skiljer sig mycket mot ett vanligt kirurgiskt ansiktslyft, eftersom man slipper narkos. Endast legitimerade läkare får utföra ingreppet och det är väldigt viktigt med renlighet och hygien för att slippa infektioner. Något som är mycket sällsynt vid dessa behandlingar.

Vem kan göra ett trådlyft?

För att göra ett trådlyft man man vara fysiskt frisk och inte ha för djupa rynkor eller veck. Trådlyft rekommenderas inte när patienten har för mycket överskottshud. Då kommer inte suturerna inte klara av att bära huden.

kvinna med fräscht ansikte

Att ha hängande ögonlock

14 feb 2019

Har du trötta ögon? Har du så trötta ögon att du ha hängande ögonlock? Det kan du slippa. Med en effektiv ögonlocksplastik kan du få tillbaka dina pigga och fina ögon som du en gång hade. När man åldras (vilket ju startar redan när du föds) hinner man både blinka ett antal miljoner gånger, ha varit medom vaknätter, varit ute och "slarvat" och roat sig på stan och varit uppe hela nätterna när man har haft roligt. Allt det sammantaget gör att ögonlocken till sist börjar hänga av trötthet. Har man sådana hängande ögonlock, kan man avlägsna dem med en praktisk ögonlocksoperation i Stockholm.

Mimiken bidrar till hängande ögonlock

När vi använder ansiktet till att uttrycka känslor, som förvåning, glädje, sorgsenhet, ledsamhet eller olika slags känslor, rynkar vi näsan, spärrar upp ögonen, rynkar dem och gör olika slags miner, utan att vi tänker på det. Huden är till en början elastisk, och den återgår till sitt ursprungliga läge så länge man är ung. Men med åldern slutar huden vara lika elastisk, och till sist återgår den inte till sitt ursprungliga läge. Med åldern har det i stället bildats ett veck, eller med trötta ögon har det blivit ett hängande ögonlock som endast går tillbaka genom att man skär bort hud som har blivit hängande.

Så hittar du ögonlocksplastik i Stockholm

Man kan antingen ta bort hängande ögonlock med hjälp av laser, eller med ren kirurgi. Det innebär att man får en lokalbedövning, eller narkos och man avlägsnar hängande ögonlock med laserstråle eller med hjälp av en kniv. I båda fallen får man bort överflödig hud ovanpå ögonen. När du väljer den som sak utföra själva operationen med att avlägsna hängande ögonlock bör du vara noggrann när du väljer. Det är överraskande lite som svensk sjukvård har koll på de skönhetskliniker som utför operationer av dessa slag. Man skulle kunna tro att det endast är utbildade läkare och legitimerade sjuksköterskor som får ta hand om denna typ av patienter, men tyvärr fungerar inte kontrollen.

Mycket hänvisas till patienterna själva

Därför måste man själv kontrollera den skönhetsklinik som man funderar på att anlita. Kontrollera att det är en rätt utbildad läkare, att sjukskötserskorna verkligen har legitimation från Socialstyrelsen. Det är ingen annan än du som kan göra det, och det är ju din kropp det handlar om. Här måste man som patient själv vara väldigt noga. Det är inte kul om de gör fel och du får sämre ögonlock.

När du är trött på spegeln

25 jan 2019

Har du också tröttnat på spegeln där hemma? Möts du oftast av ett trött ansikte, med påsar under ögonen och en panna som inte blir slät längre? Det är inte roligt när man för en gångs skull känner sig utvilad – men inser att ens utseende inte motsvarar det man känner. Då är det dags att se till så att utseendet speglar den ålder som du känner dig och så ung som du känner dig inombords.

Ålder är ett relativt begrepp

Ålder är enbart en siffra sägs det. Och det stämmer ju. Inom oss kan vi känna att vi är olika gamla. Känslomässigt kan man känna sig som 70, vissa dagar, men andra som en 12-åring när man till exempel är förälskad. Då kan man känna sig lika osäker på den andras känslor som en 12-åring. Fyller man sedan 40, kanske man fortfarande känner sig som 20+. Då vill man helst av allt att ens utseende motsvarar den ålder som man känner sig som inombords. Vem vill se ut som 70 när man känner sig som 20? Varför inte se till att utseendet något sånär motsvarar den ålder som du känner att du befinner dig i?

Det kan en plastikkirurg göra för din kropp

En plastikoperation är det absolut mest effektiva sättet att rätta till sådant som du önskar, och det gäller i hela kroppen och framför allt om du anlitar en duktig kirurg. En sådan kan avlägsna påsar under ögonen. En kirurg kan ta bort valkar kring midjan, rynkor på halsen och se till så att dina lår ser ut som när du var 20. Många kvinnor drabbas av hängande underarmar, vilket inte är särskilt attraktivt. Då vill man gärna få en kropp som mest liknar en 20-årings kropp. Ska man då resa utomlands och kanske visa sig i bikini, kanske man helst ser till så att ens kropp är i en sådan form att man inte behöver dölja den bakom en tjock badhandduk.

Var noggrann när du väljer plastikkirurg

Det är märkligt det att det råder så pass liten kontroll över plastikkirurgin i Sverige. Det finns ingen reglering om vilka material som får användas och ingen kontroll över dem som säger sig ha legitimationer och kunskap om de olika preparat som tillförs i våra kroppar inom skönhetsbranschen. Det är därför ännu viktigare för den enskilda konsumenten att själv leta och ställa de obekväma frågorna om de som utger sig för att vara sjuksköterskor verkligen är det. Att kalla sig läkare är svårare, men även de kan fuska med sin legitimation. Även sjuksköterskor fuskar med detta. Som klient eller kund är det upp till en själv att kontrollera den plastikklinik som du funderar på att anlita för sitt skönhetsingrepp. Här kan du läsa mer: plastikkirurgstockholm.nu.

Använd en SEO-byrå för att nå kunderna

12 dec 2018

Hur ska man kunna sälja exempelvis hälsokost om man aldrig syns? Det är precis som med allt annat. Som mindre företagare så tävlar man hela tiden med större aktörer och i det här fallet så handlar det om våra apotek och exempelvis gymgrossister. Även om du har en produkt som är dokumenterad bra att använda i samband med exempelvis träning så kommer den att trängas med med andra produkter. Även om dessa är sämre så är det troligt att kunden kommer att välja dem; av den enkla anledningen att din produkt inte alls syns.

Det är där man måste börja. Hur kan du få din produkt att synas? Idag så har vi övergett den klassiska marknadsföringen. Det är bra för mindre företag då man inte behöver någon enorm budget och marknadsföringskampanj för att nå potentiella kunder. Kort sagt: du behöver inte anlita någon ur familjen Wahlgren för en svindyr kampanj där en tråkig reklam syns varenda kväll på våra reklamkanaler. Du behöver heller inte annonsera i större tidningar.

Istället så går du dit kunderna finns: på internet i allmänhet och på Google i synnerhet. Något som du kommer att behöva professionell hjälp för och som kommer att kosta dig pengar - men den kostnaden är en bråkdel av de tidigare exempel vi gav. Det handlar om att anlita en SEO-byrå.

Sökmotoroptimering gör att din produkt syns

Hur söker vi tjänster och produkter idag? Oavsett om du behöver en ny cykel, laga en punktering eller få hjälp med att öka din muskelmassa så kommer du att använda din mobiltelefon för att söka information på internet. Du kanske skriver in - Öka muskelmassa - i Googles sökfält och därefter så får du förslag presenterade för dig. Vissa innehåller träningstips, andra produkter som kan hjälpa dig. Dessa presenteras efter relevans och utgår efter de algoritmer som Google använder sig av.

En SEO-byrå har kunskapen och verktygen för att då just ditt företag och din produkt att ranka högst upp. Så, om en kund skulle söka efter detta specifika mål som ligger i att öka muskelmassa och där du säljer en produkt som är dokumenterat god för just detta så kan kunden i fråga också komma i kontakt med din produkt på ett mer påtagligt sätt. Detta även om en gymgrossist lagt flera hundratusentals kronor på att få sina produkter att synas. Relevans räknas och likaså utförlig information samt unika texter - allt detta, tillsammans med avancerade länksystem, kan en professionell SEO-byrå hjälpa dig med.

Långsiktighet och tålamod krävs

Sökmotoroptimering handlar om långsiktiga resultat. Det är fullt möjligt att pumpa upp en produkt under ett specifikt sökord och få detta att ranka högt - men bara under en viss, kort tid. Google kan ta bort sidor också och få dessa att sjunka långt ner i resultaten. Man måste följa regler som finns inom sökmotoroptimering också, annars så kommer man - förr eller senare - att straffas. Då är det också svårt att komma tillbaka. Upp som en sol, ner som en pannkaka.

Vi skulle därför mana till tålamod och ett mer långsiktigt tänk. Det kan ta lite tid att nå den åtråvärda förstasidan genom korrekt sökmotoroptimering - men om man väl gör det så är det också troligt att man är där för att stanna; något som på sikt innebär fler kunder och ännu fler träffar under det specifika sökord man betalat för.

Ta hand om ditt djur – utan att behöva betala för mycket

8 dec 2018

Precis som männkattiskor kan djur bli sjuka och behöva vård. Exakt hur det ser ut med regler och möjligheter skiljer sig dock lite, från hur det ser ut för människor. Visste du till exempel att det kan skilja rejält i pris för en hälsoundersökning hos en veterinär? En veterinär i Järfälla skulle till exempel kunna ta hälften av det en veterinär i centrala Stockholm gör. Kort sagt – det finns olika vägar till lite mer kostnadseffektiv djurvård. Här ger vi ett par exempel på hur det kan gå till.

Jämför djurförsäkringar

Det finns mängder av aktörer idag som erbjuder djurförsäkringar. Ett exempel på något att granska är självriskperioden. Många hundförsäkringar erbjuder till exempel en självriskperiod på ett helt år, medan andra erbjuder 125 dagar. Självriskperiod innebär att du endast betalar den fasta självrisken en gång, om du har fler veterinärbesök eller utgifter under perioden.

Sedan bör givetvis också månadsavgift och den fasta självrisken jämföras. Det här kan variera ganska mycket. Självklart gäller som vanligt att en högre självrisk innebär en lägre månadskostnad – och vice versa.

Besök veterinären på nätet

Säg att du bor längst ut i Järfälla och har din närmsta veterinär någon mil bort (visserligen finns dock ganska många veterinärer i Järfälla, men jämfört med till exempel centrala Stockholm är det relativt få). Att helt enkelt slå upp datorn och kontakta en veterinär på nätet är en metod du då kan använda för att spara såväl tid som bränslekostnader. Det är enkelt och går snabbt. Givetvis tar kliniken ut en avgift för ditt virtuella besök.

Tänk på att det inte är alla problem som kan lösas genom nätet. Ibland måste djuret helt enkelt få vård på plats. Dock är det ett bra sätt att få rådgivning om ärendet inte är akut. Du kan få rekommendationer på mediciner eller kanske få rådet att du faktiskt behöver åka in till en veterinär i alla fall.

Jämför priser

För enklare utrustning som kan främja hundens hälsa, finns det mängder av aktörer att välja mellan. En enkel prisjämförelse gör att du kan spara ganska många kronor på att välja den butik som är billigast. Tänk på att inte enbart se på priset – kolla också upp själva produkten i sig. Titta på omdömen och recensioner för att se om det verkar vara av hög kvalitet – om så är fallet, kan du utan oro köpa den i en lite billigare butik. Bor du i en större stad som Stockholm, eller i Järfälla eller Nacka, har du säkerligen många djurbutiker ganska nära vars produkter du kan jämföra.

Om du däremot bor ute på glesbygden kanske det är mer lämpligt att jämföra produkterna på nätet. Det här är givetvis något du kan göra om du bor i Järfälla också. Det är en enkel och snabb metod för att hitta låga priser. Som bekant finns många prisjämförelsehemsidor på nätet där du helt sonika kan söka efter en produkt och få upp vad olika butiker tar betalt för den.

veterinärjärfälla.se är en vetarinärmottagning som tar emot hundar och katter på bästa sätt.

Hur påverkar din livsstil en vårdnadstvist

13 nov 2018

Det sker en ökning av antalet vårdnadstvister i Sverige. Under de senaste tio åren har antalet fall nästan fördubblats; något som rimligen även hör ihop med att antalet skilsmässor också ökat kraftigt. Granskar man en vårdnadstvist närmare så är det - enligt många sakkunniga jurister inom familjerätt - inte det faktum att de inträffar som är det stora dilemmat.

Det är hur de ter sig som är det stora problemet. Man menar att tonläget har höjts och att temperaturen har nått en så pass hög nivå att det hela blivit betydligt mer otrevligt. Där man förr kunde kommunicera och se till det viktigaste i en vårdnadstvist - barnen - så handlar det idag om hårda ord, större aggressioner och rena karaktärsmord. Många menar på att detta är en följd av att dagens föräldrar är födda på 70- och 80-talet och att det handlar om en ren generationsfråga där mer egoism finns och där man hellre ser till egen vinning än vad som är bäst för sina barn. Så kan det vara, men där ska man även säga att det handlar om en generalisering.

Är begreppet samarbetsproblem för diffust?

En annan viktig aspekt kring varför en vårdnadstvist blivit hårdare och tuffare handlar om rättens bedömning. Enligt många jurister så går det här åt båda håll. Å ena sidan så handlar det om att man alltid ser till barnets bästa - något om i rent juridisk mening innebär att barnen ska rätt till umgänge med båda sina föräldrar - oavsett hur situationen ser ut.

Å andra sidan pekar många på att man ser saken ur det totalt diametrala perspektivet och i och med detta kan bortse från exempelvis pappan och alltid döma till mammans fördel. Faktum är att det finns visst fog för det senare. I många fall så slutar en vårdnadstvist med att mamman tilldelas ensam vårdnad och rent statistisk så är det betydligt vanligare än det motsatta scenariot.

Ett tredje problem och en alternativ förklaring till varför en vårdnadstvist är troligare idag än förr och varför mamman ofta kan tilldelas vårdnaden handlar om samarbetsproblem. Sedan det blev möjligt att använda samarbetsproblem som ett skäl så har också en ökning skett - det går inte att förneka. Problemet med detta är att begreppet är så pass brett att det blir omöjligt att bena ut.

Vad är ett samarbetsproblem egentligen? Handlar det om att den ena föräldern är svår att kommunicera med, handlar det om problematik vid hämtning/lämning, handlar det om att man hela tiden försvårar eller finns det andra aspekter som även de kan räknas?

Om en pappa har en mer alternativ livsstil som kanske är lite mer tillbakalutad och där klockan och scheman inte följs slaviskt - är han då per automatik en dålig vårdnadshavare och går att peta in under anledningen samarbetsproblem vid en vårdnadstvist? Rent juridiskt - ja. Det är också en del av problemet, enligt oss.

Man tar inte hänsyn till mänskliga värden och personlighetsdrag i den grad man borde. Anger man samarbetsproblem som skäl så bör det även tas större hänsyn till människan och inte enbart det faktum att exempelvis pappan har en lite mer disträ hållning till fasta tider. Något som man, faktiskt, kan få hjälp med också.

Finns det någon alternativ behandling mot åderbråck?

25 okt 2018

Det finns en åkomma som drabbar många av oss och som verkligen kan påverka våra liv negativt. Åderbråck kan dels innebära att man upplever benen som tunga, att man känner viss smärta och att man kan drabbas av svullnad och bensår.

Det stora problemet ligger dock i det rent estetiska och förklaras av att ett åderbråck är allt annat än tilltalande för ögat. Det är stort, det är blått, det sticker ut och det är något som verkligen syns. För många drabbade så är både kjol och shorts uteslutet och en dag på stranden är en ren utopi.

Det handlar inte om fåfänga, det handlar om rena komplex. Ett åderbråck drar till sig uppmärksamhet och även om det är en vanlig åkomma - ungefär var tredje svensk drabbas - så är det inte desto mindre skamfyllt för det.

Traditionell kirurgi fungera bäst mot åderbråck

Kan man då bota ett åderbråck och finns det några alternativa lösningar som går utanför exempelvis kirurgi? Ja, man kan bli av med ett åderbråck och det finns några metoder som kan vara värda att nämna.

En relativt ny metod innebär att man använder sig av radiofrekvensablation där man - förenklat - stänger av venen med hjälp av värme och där man genom detta också tar bort åderbråcket i fråga. Den här metoden fungerar för vissa - men inte för alla. En annan metod går ut på att man använder laser. Även den fungerar för vissa patienter, medan den inte alls har någon större effekt för andra.

Det bästa sättet den traditionella kirurgin där man använder sig av en speciell virknålsteknik och därigenom också tar bort åderbråcket i fråga genom att dra ut blodkärlen genom små hål i benen. Låter plågsamt? Nej, det handlar om en operation som tar ungefär en timme och där man får åka hem redan samma dag. Den erbjuds på olika kliniker och den är både beprövad och effektiv. Den behandlingen skulle vi rekommendera. I övrigt så kan vi säga att det är svårt - för att inte säga omöjligt - att bli av med åderbråck. Några naturmediciner finns på marknaden som du kan prova:

  • Venestat. Finns receptfritt på Apoteket och är till stor del tillverkad av hästkastanj. Den tar du i kapselform.
  • Revena. Detta är en salva - innehållande Alun - som finns i hälsokostbutiker. Den gör så att spänningarna minskar i huden och att en del av tyngdkänslan försvinner.

Ingen av dessa tar dock bort åderbråck för ögat utan de minskar enbart besvär såsom tyngdkänsla, svullnad och värk. Vill du verkligen bli av med dina åderbråck och göra dem osynliga så är virknålstekniken bäst. Om du skulle sky kirurgi som pesten så kan stödstrumpor fungera. Dessa tar dock inte bort befintliga åderbråck, utan de lindrar dem och förhindrar uppkomsten av nya. Du får vara beredd på att bära dina stödstrumpor under resten av livet också, det ska tilläggas.

Narva Kirurg är en etablerad klinik som behandlar åderbråck med moderna metoder.

Förebygg genom motion och rörelse

Åderbråck är ärftligt till stor del. Har du åderbråck på dina ben så är det också en stor risk att dina barn kommer att drabbas. Särskilt om du är kvinna och har döttrar - till stor del så drabbas nämligen kvinnor mer än män. Det går att förebygga uppkomsten av åderbråck till viss del.

Vi ger ett tips som du kan föra vidare till dina barn: Se till att motionera. Få igång blodcirkulationen i benen och du kan minska risken för att drabbas. Kombinerar du motion på regelbunden basis med stödstrumpor så minimerar du risken för åderbråck.

Så kan du få ansiktslyft utan kniv

2 okt 2018

Det är inte alla behandlingar som syftar till att förnya eller lyfta ansiktet som behöver inbegripa en plastikoperation. En operation av en människa är ett mycket stort ingrepp i den människans kropp. Att man skär i den människans kropp, innebär ett trauma för den människan, som hon eller han måste återhämta sig från. Kroppen måste få tid och lugn att återhämta sig från en operation.

Fördelar med V-Soft lift

Därför är det ett stort steg framåt att man numera kan åtgärda skönhetsfel hos människor i stor utsträckning. Med hjälp av filler, botox och nu med den nya metoden V-Soft lift slipper man lägga sig under en skalpell och kan få ett ansiktslyft som inte inbegriper en skalpell och en plastikoperation. En operation som inbegriper en narkos, innebär att man måste få sova ut, få vård efter operationen, vara konvalescent i flera veckor efter operationen, men metoderna med filler, botox och V-Soft lift gör att man inte behöver några av de efterverkningar som en plastikperation kräver.

Visserligen får du en lokalbedövning, för att det inte ska göra ont under behandlingens gång, men du behöver inte vara sjukskriven efteråt. Du kan återgå till jobbet bara efter några timmar, efter en behandling med V-Soft lift. 

Nackdelar med V-Soft lift

Efter ungefär 24 månader kan det bli så att du behöver göra om behandlingen med  V-Soft Lift. En plastikoperation behöver inte göras om, åtminstone inte förrän efter 10-15 år, om det ens behövs då. Efter en behandling med V-Soft Lift innebär det att man kan bli lite svullen i ansiktet. Man kan även få några blåmärken i ansiktet, men de går över.

Anlita ett företag för en behandling med V-Soft lift

I centrala Stockholm finns det ett företag som använder sig av V-Soft Lift. De använder sig av polydioxanon för sitt material som de använder som trådar som de anvädner för att lyfta ansiktet med. Enkelt förklarat använder en kirurg små, tunna trådar till att forma ansiktet såsom patienten önskar. Först lägger man en tråd över det område som man vill behandla. Sedan gör man ett fint nät av trådar över det önskade området i ansiktet och går så, tills man har uppnått det man önskar. Vill man till exempel få bort påsar under ögonen, fäster kirurgen trådar under ögonen som täcker påsarna så de försvinner. Vill man till exempel få bort hud som hänger på halsen, kan kirurgen lägga trådar runt halsen, på det ställe som huden hänger ner. Det är svårt att beskriva, och borde bäst upplevas. Läs mer om metoden med V-Soft Lift genom att klicka på denna länk.

Naturliga element för fastare figur

23 sep 2018

Det finns en tydlig skillnad mellan att gå ner i vikt och att bli av med fett. Det senare är svårare, men därmed inte sagt att det förra är särskilt enkelt heller. Många vill göra gällande att övervikt och extrakilon ska placeras in på skyll-dig-själv-kontot . Då gör man det väldigt enkelt för sig. Dels så spelar genetiken en stor roll, dels så spelar ämnesomsättning en roll och dels så spelar - kanske framförallt - livsstil och vanor en roll. För att förstå det senare måste vi se till hur vårt samhälle idag ser ut.

En gemensam nämnare mellan både fattig och rik är stress. Stress är idag att anse som en folksjukdom och det är många som springer på i samma takt fram till dess att man når den berömda väggen i form av utbrändhet. Vi stressar på jobbet, vi stressar i oss mat - inte sällan snabbmat - och vi stressar även i vardagen (sociala medier skapar en väldigt stor yttre press på att allt ska vara så himla perfekt).

Stress leder till övervikt och i och med att många inte hinner vare sig träna eller äta rätts å skapas också den situation där man plötsligt ser att vågen visar siffror man inte vill se eller där man kan känna hur fett kommit på olika ställen på kroppen. Att då säga något liknande - ät bättre, träna hårdare - det är nästan att anse som en förolämpning dåd et handlar om att ändra en hel livsstil.

Det om det. Vi kan ponera att du lyckats gå ner i vikt och att du ändrat din livsstil. Du har hittat en väg till att träna på daglig basis och du har lyckats ändra dina osunda matvanor till bättre sådana (exempelvis genom att viga söndagen åt storkok där du lagar lunch för hela veckan). Grattis till din viktminskning och bra jobbat!

Omöjligt att punktbränna bort fett på egen hand

Men, det var det här med fettet. Hur du än försöker så blir du inte av med fettet runt midjan. Du har provat allt och du viger åtminstone tjugo minuter varje kväll åt att genomför magövningar av alla slag - situps, plankan, sneda magresningar och så vidare - men du har fortfarande kvar det där bältet av fett.

Det är det som är problemet. Oavsett hur mycket du tränar och tänker på din kost så kan du inte punktmarkera och bränna fett på ett specifikt ställe på kroppen. Åtminstone inte på egen hand. Däremot kan du ta hjälp och detta genom att använda ett naturligt element i form av kyla.

Coolsculpting ger dig den kropp du drömt om

En ny metod som går under namnet coolsculpting har visat sig vara välfungerande för att reducera oönskat fett på kroppen. Principen för coolsculpting innebär att man använder sig av kyla.

Med hjälp av ett munstycke så kan man frysa ned fettdepåer till en temperatur om minus åtta grader. Därefter så skapas ett vakuum och fettcellerna avlägsnas genom detta från kroppen. Det går att utföra coolsculpting var som helst på kroppen; från en dubbelhaka, till midjan och visare till höft- och rumpa. Oavsett var det sker så ser fördelarna ut som följer:

Fördelar med coolscultpting

  • Snabb behandling En behandling med coolsculpting tar mellan en- och tre timmar. Du kommer inte att bli sövd eller ens bedövas. Det gör nämligen inte ont överhuvudtaget. Många beskriver det som att få en ispåse satt på kroppen; en slags avdomning snarare än regelrätt värk. En bra beskrivning.
  • Riskfritt: Coolsculpting är en behandling som dels sker utan risk och dels även utan någon sjukskrivning. Faktum är att du redan samma dag kan återgår till arbete och den träning du vill genomföra.
  • Billigt: I jämförelse med andra ingrepp som sker i syfte att reducera fett så är coolsculpting betydligt billigare. Du får mycket för pengarna och ett resultat som är bestående. En fettcell som tas bort med hjälp av coolsculpting återkommer inte.

← Äldre inlägg