Att ha hängande ögonlock

Har du trötta ögon? Har du så trötta ögon att du ha hängande ögonlock? Det kan du slippa. Med en effektiv ögonlocksplastik kan du få tillbaka dina pigga och fina ögon som du en gång hade. När man åldras (vilket ju startar redan när du föds) hinner man både blinka ett antal miljoner gånger, ha varit medom vaknätter, varit ute och "slarvat" och roat sig på stan och varit uppe hela nätterna när man har haft roligt. Allt det sammantaget gör att ögonlocken till sist börjar hänga av trötthet. Har man sådana hängande ögonlock, kan man avlägsna dem med en praktisk ögonlocksoperation i Stockholm.

Mimiken bidrar till hängande ögonlock

När vi använder ansiktet till att uttrycka känslor, som förvåning, glädje, sorgsenhet, ledsamhet eller olika slags känslor, rynkar vi näsan, spärrar upp ögonen, rynkar dem och gör olika slags miner, utan att vi tänker på det. Huden är till en början elastisk, och den återgår till sitt ursprungliga läge så länge man är ung. Men med åldern slutar huden vara lika elastisk, och till sist återgår den inte till sitt ursprungliga läge. Med åldern har det i stället bildats ett veck, eller med trötta ögon har det blivit ett hängande ögonlock som endast går tillbaka genom att man skär bort hud som har blivit hängande.

Så hittar du ögonlocksplastik i Stockholm

Man kan antingen ta bort hängande ögonlock med hjälp av laser, eller med ren kirurgi. Det innebär att man får en lokalbedövning, eller narkos och man avlägsnar hängande ögonlock med laserstråle eller med hjälp av en kniv. I båda fallen får man bort överflödig hud ovanpå ögonen. När du väljer den som sak utföra själva operationen med att avlägsna hängande ögonlock bör du vara noggrann när du väljer. Det är överraskande lite som svensk sjukvård har koll på de skönhetskliniker som utför operationer av dessa slag. Man skulle kunna tro att det endast är utbildade läkare och legitimerade sjuksköterskor som får ta hand om denna typ av patienter, men tyvärr fungerar inte kontrollen.

Mycket hänvisas till patienterna själva

Därför måste man själv kontrollera den skönhetsklinik som man funderar på att anlita. Kontrollera att det är en rätt utbildad läkare, att sjukskötserskorna verkligen har legitimation från Socialstyrelsen. Det är ingen annan än du som kan göra det, och det är ju din kropp det handlar om. Här måste man som patient själv vara väldigt noga. Det är inte kul om de gör fel och du får sämre ögonlock.

14 Feb 2019