En badrumsrenovering för ditt välmående

I en allt mer uppskruvad och stressad tid så måste vi hitta vägar till avslappning. Många vittnar om - i synnerhet i större städer som Stockholm - att man aldrig får den tid för sig själv som man behöver. Det är resor till jobbet, det är skötsel av hemmet, det är jobbs oms ka göras i hemmet (fler och fler tar med sig sina arbeten hem), det är träning, det är umgänge och så vidare.

Till detta så ska man även adderar att det yttre kraven kommit att öka som en följd av de sociala medier vi använder oss av. Vi ska - via Facebook, Twitter och Instagram - kunna visa upp en perfekt fasad och det är någots om i allra högsta grad bidrar tilld en osunda stressen som många upplever. Det sista man gör innan man somnar är att titta på mobilen - det första man gör då man vaknar är att öppna appen med det stora vita F:et mot en blå bakgrund. Beroendeframkallande, stressande och tärande.

“ Badrummet är en plats som är byggd för att få vara för sig själv. Det är där man kan slappna av och finna lugn och ro. en badrumsrenovering kan skapa en plats för själslig rekreation “

Hur kan man finna ro i sig själv och i sitt eget hem? Det finns ofta ett begränsat utrymme i hem då man ser till Stockholm - men det finns en yta som vi tycker att man ska ta tillvara på. ett rum som de facto är en plats där man får vara för sig själv, en plats där batterier kan laddas och där ma verkligen kan finna harmoni och lugn.

Vi talar om badrummet och vi tänkte titta lite närmare på hur man kan inreda det så att det blir en slags mental laddningsstation. I många fall så kommer det att krävas en badrumsrenovering. En del badrum är så pass slitna att man mår dåligt bara av att vistas i dem; där kan en badrumsrenovering verkligen komma väl till pass.

Tips för en badrumsrenovering som skänker harmoni

Innan vi fortsätter så ska vi naturligtvis peka på det uppenbara - en badrumsrenovering kommer att kosta pengar. Men, den behöver inte bli så extremt dyr som många gör gällande. valet av material är avgörande och i kombination med att att Rot-avdraget finns så är en badrumsrenovering - utförd av fackmän - idag mer ekonomiskt fördelaktigt än tidigare.

Med detta sagt - här följer några tips kring hur du skapar ett badrum som hjälper dig att öka ditt välbefinnande:

  • Naturen: Välj färger och val från naturen. Sten, trä, växter - allt detta kommer att få dig att känna dig lugnare och tryggare. En rustik planka att sitta på eller som skiva för sitt handfat. Hitta din egen stil.
  • Lugna färger. Baserat på ovanstående punkt: välj bort de extrema färgerna - även på exempelvis handdukar.
  • Vattenfall. Duschar som fungerar som vattenfall ger en riktig njutning - fler och fler väljer sådana vid en badrumsrenovering.
  • Badkar. Få saker säger avslappning så mycket som ett varmt bad. Välj gärna bubbelbad som samtidigt kan ge din kropp massage via strålarna.
  • Ljusinsläpp: Det är få förunnat att ha någon utsikt att tala om i Stockholm. Har du det - dra nytta av den vid din badrumsrenovering. Öppna upp genom att välja exempelvis ett panoramafönster och låt ljuset flöda in. Detta naturligtvis utan att grannarna får insyn; ett tips som mest fungerar om du bor lite mer skyddat.
6 Feb 2018