Finns det lösningar för håravfall?

Om det finns någonting som en man skulle vilja behålla genom hela sitt liv så är det håret. Tyvärr är detta få förunnat. De flesta män drabbas - i någon form - av håravfall och det är heller inte så att detta följer samma mönster eller endast drabbar den som börjar bli lite till åren. Håravfall kan komma som en blixt från klar himmel likväl som det kan komma stegvis.

Det förra varianten är i många fall att föredra då man dels hinner förebygga och dels också hinner vänja sig. å andra sidan så är det också dessa män som kanske lider allra mest; man tittar sig i spegeln och ser att håret tunnas ut varje dag, man kanske försöker spara ut, kamma över och dölja det drabbade området. Inte sällan så kan man börja tro att alla tittar på håret snarare än i ögonen vid ett samtal.

Tappar man håret under en mer intensiv period så kan också acceptansen vara lättare att nå. Måste man då verkligen acceptera ett tunnare hår, flintskallighet eller ett hårfäste som dra sig tillbaka? Nej, ovan nämnde vi att det går att förebygga och det finns faktiskt utmärkta exempel på naturliga produkter som väl fyller sin funktion. Vi nämner några:

  • Aloe Vera Aloe Vera stimulerar hårrötterna och det gör att håravfall förhindras och att det finns potential till att hårproduktionen återupptas. Detta tack vare enzymet Superoxid Dismutane.
  • Vetegroddsolja. Oljan i fråga är fullkomligt packad med vitaminer - A, E och D - och är dessutom rikt på protein. Genoma tt massera in oljan i hårbotten så stimuleras hårrötterna och hårbortfallet upphör. Här finns det även en chans att ny produktion sätts igång.
  • Öljästtabletter Du hittar öljästtabletter både i din lokala livsmedelsaffär och på apoteket. Dessa innehåller väldigt mycket B-vitamin - ett vitamin som stimulerar hår (och naglarna). Ett dagligt intag kan definitivt stimulera din hårväxt.

För nytt hår - överväg en hårtransplantation

De naturliga medlen ovan k a n stimulera hårrötterna så att det startar en nya tillväxt. Det du dock får vara beredd på är att ditt gamla hårsvall är ett minne blott. Du bromsar upp bortfallet av hår och visst kan nytt komma att dyka upp; men för att få håret att växa igen - på riktigt - så krävs det en hårtransplantation. Dagens ingrepp innebär dock ingen operation och är så naturliga som det bara går att komma.

Vi kan säga att du bor i Stockholm och är i behov av att genomföra en hårtransplantation - håret vid luggen har, helt enkelt, kommit att försvinna och du känner att du aldrig kommer att vänja dig vid detta. Du vill göra en hårtransplantation och här skulle vi rekommendera en sådan genom FUE-metoden.

En kort beskrivning av FUE-metoden ser ut som följer:

  • Från klinikens sida så börjar allt med en konsultation. Du får berätta om vem du är , din sjukdomshistoria och förklara varför en hårtransplantation är nödvändigt. Samtidigt så kommer du att få förklara om du röker, snusar eller om du dricker mycket alkohol. Dessa gifter påverkar nämligen blodcirkulationen som i sin tur är avgörande för hur slutresultatet blir. Om du, låt säga, skulle snusa så kan du genomföra en hårtransplantation - men du kommer inte att få den garanti som icke-rökare/snusare får.
  • Ingreppet sker genom att du får lokalbedövning - och sysselsätter dig i sex-tio timmar. Det handlar nämligen om att man under den långa tiden förflyttar hårsäckar - follikulära enheter - från ett område med mycket hår (bakhuvudet, nacken, bröstet, magen, ryggen) tilld et område där du saknar hårväxt: i pannan. Det här är det som för FUE-metoden unik; man behöver ingen skalpell eller narkos.
  • Resultatet kan skönjas redan efter några månader och efter ett år så kan den fullt ut summeras. De flesta är mer än nöjda och följer man de anvisningar som finns - undvika träning första månaden, smörja in huvudet med en speciell lotion samt undvika tryck på området - så är det definitivt en metod att överväga.
22 Apr 2018