Hårborttagning med laser - ett alternativ som fungerar

Om man ser till olika produkter och behandlingar som finns för att få mer hår så handlar det om tretton på ett dussin. Man vet att många män har problem med att tappa sitt hår, man vet att många är beredda att betala dyra pengar och man kan således ha en stor vinning av att som klinik, mottagning eller som aktör inom läkemedelsindustrin erbjuda sina tjänster och produkter.

Då det kommer till det motsatta dock, då är utbudet och urvalet inte fullt lika stort. Att lida av generande hårväxt på någon del av kroppen drabbar såväl kvinnor som män och gemensamt mellan alla drabbade är följande: få av de metoder som erbjuds fungerar. I många fall handlar det om extrema kostnader på sikt. Ska du raka området, vaxa eller använda någonting annat i syfte att bli hårfri - ja, då får du räkna med att betala ganska dyrt hela tiden.

Vare sig rakning eller vaxning ger ett permanent resultat - tvärtom så kan det stimulera hårväxten och ge både starkare och grövre hårstrån. Där kan man tala om att kasta pengar rakt ner i sjön. Det kan man däremot inte göra om en metod som de facto fungerar och som ger ett permanent resultat - en hårborttagning med laser.

Förvisso kostar en hårborttagning med laser ganska mycket pengar; men det handlar om en initial summa som alltså gör att man slipper hår på exempelvis ryggen i framtiden. Därför är det att anse som en investering. Slår du ut kostnaden för att köpa vax eller rakhyvlar för resten av livet - ja, då förstår du också varför en hårborttagning med laser är att föredra och varför den högre - initiala - kostnaden kommer med ett värde.

Är du rätt kandidat? Boka tid för konsultation

Det finns några saker att tänka på gällande en hårborttagning med laser. För det första så handlar det om en tid av uppoffring. Det är inte bara att besöka en klinik i Stockholm och få en behandling utförd. Nej, beroende på hur tjockt håret är, hur stor del av området det täcker samt vilket område det handlar om så får man räkna med att det tar minst tre och upp till sju olika behandlingstillfällen innan håret är borta. Varje behandling tar ungefär tjugo minuter och är smärtfri.

I och med att man bränner bort hårsäckarna med hjälp av laser så måste hårsäckarna i fråga vara i en aktiv fas. Konkret så innebär det att det tillkommer en vila mellan varje behandling. Det brukar normalt vara en månad - men i vissa fall kan en vila på upp till tio veckor ordineras. Ser man en hårborttagning med laser ur detta perspektiv så upptäcker man att det inte är en snabb lösning och att det samtidigt handlar om en seriös behandlingsform.

Något som ytterligare förstärks av den noggrannhet som kliniker intar. Alla passar inte för denna behandling. Pigment och färg på håret är avgörande kring huruvida en person bedöms som en god kandidat medan en annan får söka sig till andra lösningar. Optimalt ska du ha ljusare pigment och mörkare hår. Är du mörkhyad eller har mörkt pigment och ljust hår så kommer en hårborttagning med laser att fungera sämre - eller inte alls. Detsamma gäller personer vars kroppar är täckta av tatueringar. Vi skulle verkligen rekommendera behandlingen i fråga och uppmana dig som lider av generande hårväxt att boka in en tid för en första konsultation.

Läs mer: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se.

18 Jul 2018