När du är trött på spegeln

Har du också tröttnat på spegeln där hemma? Möts du oftast av ett trött ansikte, med påsar under ögonen och en panna som inte blir slät längre? Det är inte roligt när man för en gångs skull känner sig utvilad – men inser att ens utseende inte motsvarar det man känner. Då är det dags att se till så att utseendet speglar den ålder som du känner dig och så ung som du känner dig inombords.

Ålder är ett relativt begrepp

Ålder är enbart en siffra sägs det. Och det stämmer ju. Inom oss kan vi känna att vi är olika gamla. Känslomässigt kan man känna sig som 70, vissa dagar, men andra som en 12-åring när man till exempel är förälskad. Då kan man känna sig lika osäker på den andras känslor som en 12-åring. Fyller man sedan 40, kanske man fortfarande känner sig som 20+. Då vill man helst av allt att ens utseende motsvarar den ålder som man känner sig som inombords. Vem vill se ut som 70 när man känner sig som 20? Varför inte se till att utseendet något sånär motsvarar den ålder som du känner att du befinner dig i?

Det kan en plastikkirurg göra för din kropp

En plastikoperation är det absolut mest effektiva sättet att rätta till sådant som du önskar, och det gäller i hela kroppen och framför allt om du anlitar en duktig kirurg. En sådan kan avlägsna påsar under ögonen. En kirurg kan ta bort valkar kring midjan, rynkor på halsen och se till så att dina lår ser ut som när du var 20. Många kvinnor drabbas av hängande underarmar, vilket inte är särskilt attraktivt. Då vill man gärna få en kropp som mest liknar en 20-årings kropp. Ska man då resa utomlands och kanske visa sig i bikini, kanske man helst ser till så att ens kropp är i en sådan form att man inte behöver dölja den bakom en tjock badhandduk.

Var noggrann när du väljer plastikkirurg

Det är märkligt det att det råder så pass liten kontroll över plastikkirurgin i Sverige. Det finns ingen reglering om vilka material som får användas och ingen kontroll över dem som säger sig ha legitimationer och kunskap om de olika preparat som tillförs i våra kroppar inom skönhetsbranschen. Det är därför ännu viktigare för den enskilda konsumenten att själv leta och ställa de obekväma frågorna om de som utger sig för att vara sjuksköterskor verkligen är det. Att kalla sig läkare är svårare, men även de kan fuska med sin legitimation. Även sjuksköterskor fuskar med detta. Som klient eller kund är det upp till en själv att kontrollera den plastikklinik som du funderar på att anlita för sitt skönhetsingrepp. Här kan du läsa mer: plastikkirurgstockholm.nu.

25 Jan 2019