Så går en tatueringsborttagning till

I takt med att tatueringarna blev var mans nöje har efterfrågan på tatueringsborttagningar ökat. Det som en gång i tiden verkade som en bra idé kanske inte känns lika fräsch längre. Du kanske tyckte att kärleken till den, vars namn du tatuerade in, skulle vara för evigt. Men så är livet; det som du en gång trodde var för evigt, varade inte mer än några år. Kanske. Och även om den gör det, kanske inte själva tatueringen känns så aktuell mer. Kärleken sitter ju inte i en tatuering, utan inom oss, på ett inte lika synligt sätt.

Är det riskfritt att ta bort tatueringar?

Det finns många kliniker som erbjuder tatueringsborttagningar och som kund bör du se upp för icke-seriösa kliniker. Det finns också olika bra lasrar som tar bort tatueringarna. Råkar du riktigt illa ut, kan du ha valt lasern från helvetet som ger dig stora blåsor då den som utför tatueringsborttagningen inte vet vad hen gör. Däremot finns det bra kliniker som vet exakt vad de gör och som ha laser som är precis anpassade efter att inte åstadkomma stora blåsor och sår efter tatueringsborttagningen. 

Väl en klinik med omsorg

Därför är det bäst att välja klinik med omsorg och fråga efter referenser. De måste hålla sin medicinska utrustning fri från bakterier och ha kunnandet om hur det fungerar och hur huden reagerar på tatueringsborttagningen.

Se till att vara frisk

Själv bör du vara fullt frisk när du utför tatueringsborttagningen. När du kommer till kliniken blir du ombedd att lägga dig ner. Sedan använder de en laser med en mycket kort impuls som bränner bort färgen. Impulsen är mycket snabb för att inte åstadkomma så stor inverkan, men tillräcklig inverkan så att tatueringen går bort. Det bränner till lite just där lasern når huden, men det går snabbt eftersom impulsen är väldigt snabb.

Bada inte bastu eller i pool efteråt

Efter behandlingen bör du ta det lugnt, inte sola, bada bastu eller simma i en pool. Du bör inte anstränga dig och sporta de närmaste dagarna. Kroppen tar hand om pigmentet, därför är det viktigt att du inte är sjuk när du gör behandlingen eftersom ditt immunförsvar måste kunna ta hand om tatueringsborttagningen på den utsatta huden.

Har du en stor tatuering?

Har du en stor och omfattande tatuering, kanske du bör göra behandlingen några gånger för att den helt och hållet ska försvinna. Efter 4 till 6 behandlingar bör hela tatueringen ha försvunnit för gott. Det är viktigt att du tar det lugnt efter alla behandlingarna eftersom du utsätter huden och den behöver få läka i fred.

6 Mar 2018