Specialkost vid catering?

Vår syn på kost och hälsa ha kommit att ändras ganska markant under senare år. Många väljer bort exempelvis kött av etiska skäl. man vet att köttindustrin är en starkt bidragande orsak till miljöförstöringen och man vill genom att välja bort detta från tallriken också bidra till en lite bättre värld.Kött kan även väljas bort av den enkla anledningen att man inte vill se att djur tar skada. Även religiösa skäl ska nämna som en orsak.

Vad vi äter i övrigt har också fått lite annorlunda infallsvinklar idag - var är det producerat, hur är maten framställd och har det kanske funnits någon typ av konstgjord väg vid processen (bekämpningsmedel och/eller tillsatser) ?

Att välja närproducerat och ekologiskt har för många blivit mer än bara ett val att göra - det har blivit en livsstil.

Frågan är hur man ska tänka gällande mat som serveras av tredje part och där man själv inte har kontroll över vad som stoppas i kastrullerna? om du exempelvis besöker en restaurang eller beställer catering till en fest som du ska anordna i Stockholm - hur kan du säkerställa att maten är tillagad på ett sätt som följer din etiska och moraliska kompass? Det snabba svaret är att du undersöker.

Vad serveras vid catering i Stockholm?

Det första steget är att faktiskt inse att utvecklingen gått framåt. Det är en stor skillnad på catering idag och på gårdagens catering. idag kan du hitta exakt den typ av mat du vill ha - oavsett om du är vegetarian, vegan eller lider av någon typ av allergi. Detsamma gäller smaker och olika typer av kryddor. Den vanliga bilden av catering är annars attd et hela påminner om något typ av mobilt skolkök där man serveras mat ur större värmeskåp och direkt ur uppvärmda byttor.

Så ser det definitivt inte ut idag. Här finns både lättare anrättningar - wraps, sallader och snittar - och det finns även möjlighet att välja varma, lite tyngre och mer stadiga rätter. Catering idag - och detta är viktigt - tillhandahålls ofta av personer som A) identifierat ett problem och B) vill göra någonting åt detta.

Med problem menar vi ett detta fall att de kanske befinner sig i samma situation som du gör: man har valt att ta bort kött från tallriken, man vill äta ekologiskt och närproducerat och man har insett att det funnits ett behov - något som gjort att man startat sin verksamhet inom catering i Stockholm.

Det är också det som är det fina. Idag gör fler och fler dessa aktiva val och det gäller såväl privat som inom restaurang-, cafe- och catering. Undersöker du policyn innan samt kollar lite närmare på en specifik verksamhet så är du garanterad att du får exakt det du vill ha.

18 Apr 2018