Ta hand om ditt djur – utan att behöva betala för mycket

Precis som männkattiskor kan djur bli sjuka och behöva vård. Exakt hur det ser ut med regler och möjligheter skiljer sig dock lite, från hur det ser ut för människor. Visste du till exempel att det kan skilja rejält i pris för en hälsoundersökning hos en veterinär? En veterinär i Järfälla skulle till exempel kunna ta hälften av det en veterinär i centrala Stockholm gör. Kort sagt – det finns olika vägar till lite mer kostnadseffektiv djurvård. Här ger vi ett par exempel på hur det kan gå till.

Jämför djurförsäkringar

Det finns mängder av aktörer idag som erbjuder djurförsäkringar. Ett exempel på något att granska är självriskperioden. Många hundförsäkringar erbjuder till exempel en självriskperiod på ett helt år, medan andra erbjuder 125 dagar. Självriskperiod innebär att du endast betalar den fasta självrisken en gång, om du har fler veterinärbesök eller utgifter under perioden.

Sedan bör givetvis också månadsavgift och den fasta självrisken jämföras. Det här kan variera ganska mycket. Självklart gäller som vanligt att en högre självrisk innebär en lägre månadskostnad – och vice versa.

Besök veterinären på nätet

Säg att du bor längst ut i Järfälla och har din närmsta veterinär någon mil bort (visserligen finns dock ganska många veterinärer i Järfälla, men jämfört med till exempel centrala Stockholm är det relativt få). Att helt enkelt slå upp datorn och kontakta en veterinär på nätet är en metod du då kan använda för att spara såväl tid som bränslekostnader. Det är enkelt och går snabbt. Givetvis tar kliniken ut en avgift för ditt virtuella besök.

Tänk på att det inte är alla problem som kan lösas genom nätet. Ibland måste djuret helt enkelt få vård på plats. Dock är det ett bra sätt att få rådgivning om ärendet inte är akut. Du kan få rekommendationer på mediciner eller kanske få rådet att du faktiskt behöver åka in till en veterinär i alla fall.

Jämför priser

För enklare utrustning som kan främja hundens hälsa, finns det mängder av aktörer att välja mellan. En enkel prisjämförelse gör att du kan spara ganska många kronor på att välja den butik som är billigast. Tänk på att inte enbart se på priset – kolla också upp själva produkten i sig. Titta på omdömen och recensioner för att se om det verkar vara av hög kvalitet – om så är fallet, kan du utan oro köpa den i en lite billigare butik. Bor du i en större stad som Stockholm, eller i Järfälla eller Nacka, har du säkerligen många djurbutiker ganska nära vars produkter du kan jämföra.

Om du däremot bor ute på glesbygden kanske det är mer lämpligt att jämföra produkterna på nätet. Det här är givetvis något du kan göra om du bor i Järfälla också. Det är en enkel och snabb metod för att hitta låga priser. Som bekant finns många prisjämförelsehemsidor på nätet där du helt sonika kan söka efter en produkt och få upp vad olika butiker tar betalt för den.

veterinärjärfälla.se är en vetarinärmottagning som tar emot hundar och katter på bästa sätt.

8 Dec 2018