Vilken klinik är bäst för bröstoperation i Stockholm?

I Stockholm finns flera kliniker som erbjuder olika bröstoperationer. Går det på rak arm att säga vilken som är bäst? Nej inte riktigt för det beror mycket på vad man är ute efter för operation, är villig att betala osv. I flera forum på internet diskuteras just frågan var man hittar bästa kliniken och i dessa forum framkommer iallafall vissa saker som gör att en del kliniker i Stockholm kan klassas som ”bättre” än andra. I alla fall på vissa punkter. Något som flera återkommer till är att de går på konsultation hos flera kliniker. Det är alltid gratis att göra en första konsultation och på dessa träffar kan man både få information om själva bröstoperationen, alternativa behandlingar och prisförslag. Men framförallt kan man få en känsla av bemötande och ett helhetsintryck av de som arbetar på företaget.

Varför inte ta referenser?

En annan sak som diskuteras är om vilka kliniker som utför framförplacering respektive bakomplacering. På denna punkt skiljer sig klinikerna i Stockholm åt då vissa prioriterar den ena eller andra operationsvägen. Att läsa vad andra tycker på forum är ett första steg för att sedan kunna vara trygg i val av klinik. Man får däremot komma ihåg att alla kirurgiska ingrepp är väldigt individuellt anpassade. Att säga att en klinik är dålig för att resultatet inte blev som man tänkt sig är att förenkla det lite väl mycket. Däremot kan man via dessa forum snabbt se vilka företag man i alla fall ska undvika i Stockholm. Detta förutsatt att någon varnar för dem. Främst handlar diskussionerna kring kända och etablerade företag som generellt har gott rykte både i Stockholm och andra delar i landet. Många som vill göra en bröstoperation åker just till hit då mindre orter inte kan erbjuda samma utbud och kvalité.

Viktigt med uppföljning

En punkt som en del nämner är kontakt och återkontakt. Här lyfts vissa kliniker upp som visserligen har gott rykte men som uppenbarligen har ”lite för mycket” att göra. Det forummedlemmarna vittnar om är att de har svårt att få tider för återbesök eller konsultation. Eftersom det är ett ingrepp så kan en viss oro uppstå och då är det skönt att snabbt kunna få svar på sina frågor. Detta kan alltså vara en punkt att se på. Det ska knappast vara det avgörande men trygghet och snabb kontakt väger tungt för att man som kund ska bli nöjd i längden. Vilken klinik som är bäst på bröstoperationer i Stockholm går alltså inte direkt att säga. Däremot är en sak säker – gör efterforskningar och se vad andra har att säga. Då kommer du känna dig mer trygg vilket är grunden för ett gott resultat.

14 Feb 2018